Web Analytics Made Easy - Statcounter

«چالش نهنگ آبی» یک بازی اینترنتی است که در چندین کشور وجود دارد. این بازی متشکل از یک سری از وظایف واگذاری شده به بازیکنان توسط مدیران در طول ۵۰ روز است که در چالش نهایی بازیکن دست به خودکشی می زند.

اصطلاح «نهنگ آبی» از پدیده ساحل نهنگ می‌آید که مربوط به خودکشی است.با ورود و ثبت نام، اعضاء «نهنگ» خطاب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازی در هندوستان بیشترین تعداد خودکشی را دارد، به شکلی که پلیس هندوستان نصب و انتشار و حتی ذخیره فایل خام نصبی این بازی را جزء جرایم نرم‌افزاری محسوب کرده است. در این چالش اینترنتی ۵۰ مرحله‌ای از مخاطبان عمدتاً نوجوانان خواسته می‌شود روزانه تکلیف خود را انجام داده و در پایان، عکسی از خود را بفرستند تا بتوانند وارد مرحله بعد شوند. مرحله نخست این چالش کشیدن یک نهنگ آبی روی دست است و پس از آن برای مثال از کاربر خواسته می‌شود، تا لب خود را ببرد، روی دست خود با چاقو کلمه‌ای را حک کند یا بالای یک ساختمان مرتفع با پاهای آویزان از خود عکس بیندازد. نهنگ آبی در سال ۲۰۱۳ در روسیه و با یکی از نام‌های به اصطلاح "گروه مرگ"شبکه اجتماعی وی‌کی شروع به کار کرد، و گفته می‌شود اولین خودکشی ناشی از آن در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده‌است. فیلیپ بودکین دانشجوی سابق روانشناسی کسی که از دانشگاهش اخراج شد ادعا کرد که او بازی را اختراع کرده. بودکین اعلام کرد که هدف او این بود که برای «پاک کردن» جامعه با فشار به کسانی که تلقی می‌شود هیچ ارزشی ندارند آنها را وادار به خودکشی کند.

مدتی است که نقل وقول هایی از ورود این بازی به کشور و علاقه وکنجکاوی برخی نوجوانان وجوانان به آن شنیده می شود .بازی که در میان خانواده ها نگرانی هایی را بوجود آورده است.اما برخی از مقام های مسئول معتقدند که تا کنون مستنداتی مبنی بر ورود این بازی به کشور بدست نیامده است.بنابراین چندان جای نگرانی نیست هرچند که خطرات فضای اجتماعی را نیز نباید دست کم گرفت.

رییس اورژانس اجتماعی کشور در گفت وگو با جام جم آنلاین ،ورود این بازی به کشور را قابل قبول ندانست و گفت:بازی نهنگ آبی چالشی است که مربوط به ایران نیست و درچندین کشور در خارج از ایران وجود دارد.این بازی نیاز به یک ادمین فارسی دارد چنانچه این ادمین در ایران وجود داشته باشد پلیس فتا به راحتی می تواند آن را پیدا و شناسایی کند.بنابراین وجود چنین بازی در ایران امری منتفی است.اگر بود تابه حال شناسایی شده بود.

دکتر حسین اسد بیگی دلیل خودکشی دو دختر اصفهانی را نیز این بازی ندانست و افزود:طی تحقیقاتی که داشتم هیچ فایل ضبط شده ای از این دو دختر در خصوص علت این خودکشی موجود نیست.و کاملا این موضوع را تکذیب می کنم .

وی در عین حال به معایب وخطرات فضای مجازی اشاره کرد وگفت: ناگفته نماند فضای مجازی دارای مخاطرات زیادی است می تواند مسائل ومشکلاتی ایجاد کند که بعدا منجر به خودکشی شود .

اسد بیگی در باره این مخاطرات افزود:پرخاشگری ،خرید وفروش مواد مخدر وانواع انحرافات جنسی می تواند از تهدیدات فضای مجازی محسوب شود که کاربران باید نسبت به آن کاملا هوشیار و محتاط باشند.

از سوی دیگر یک مقام آگاه در اداره پلیس نیز به جام جم آنلاین گفت: هنوز مستنداتی مربوط به وجود این بازی در کشور در دست نیست و به همین خاطر نمی توان این دو خودکشی را به آن نسبت داد .و حتی شواهدی که دال براثبات تاثیر این بازی بر خودکشی این دو دختر باشد در اختیار نداریم.

وی افزود:پلیس فتا در حال بررسی وجود این بازی در کشور وتاثیر آن بر چنین رفتارهایی است.

پلیس فتای اصفهان : باید بررسی شود

در حالی که رئیس پلیس استان اصفهان از قطعیت اقدام به خودکشی دختران اصفهانی تحت تاثیر بازی اینترنتی نهنگ آبی خبر می دهد رئیس پلیس فتای استان این موضوع را تایید نمی کند.
به گزارش مهر، سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی گفت:پرونده اقدام به خودکشی دو دختر نوجوان ابتدا در اختیار پلیس آگاهی استان بود و بعد از آن برای تحقیقات تکمیلی به پلیس فتای استان اصفهان ارجاع شد. با این حال ما به عنوان پلیس فتا نمی توانیم تا زمان انجام تحقیقات تکمیلی و تخصصی اظهار نظر دقیقی در این باره داشته باشیم.

وی با اعلام اینکه هنوز نمی شود ارتباط این افراد را با بازی نهنگ آبی تایید کرد، افزود: گویا اعلام شده دو دختر نوجوان پیش از اقدام به خودکشی پیامی را ضبط کردند و در آنجا علت خودکشی شان را تحت تاثیر این بازی عنوان کردند.

مرتضوی ادامه داد: این ظاهر ماجرا است و ما به عنوان کارشناس پلیس فتا تا بررسی دقیق و رسیدن به مستندات کافی نمی توانیم با قاطعیت اعلام کنیم علت خودکشی این دختران بازی نهنگ آبی بوده است.

مهر

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باند فساد و فحشا «کارگاه رقص لول آپ دنس» منهدم شد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، باند فساد و فحشا توسط پلیس ایران منهدم شد؛ شبکه ای که به طمع پول، دختران این سرزمین اغفال و وارد تجارت فحشا شدند؛ انگیزه هایی که همه فرآورده فرهنگ روابطِ آزاد هست.

بیشتر بخوانید: کشف پاتوق فساد و فحشا در پوشش نمازخانه + عکس سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی پلیس درباره پرونده "لِوِل آپ دنس" که به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشورهای همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیر اخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاقِ انسان و تشکیل شبکه‌های فحشا و... می‌نمودند، گفت: پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده‌ای است که مستقیماً خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228553 برچسب‌ها اخبار حوادث

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • انهدام باند فساد و فحشا «کارگاه رقص لول آپ دنس»
  • واکاوی بازی ذوب‌آهن و تراکتور/ بازنده سربلند
  • کار سخت سپاهان برای صعود در جام حذفی
  • عکس| تصاویری از برخورد وحشتناک پلیس آمریکا با دختران دانشجو
  • باند فساد و فحشا «کارگاه رقص لول آپ دنس» منهدم شد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • هت‌تریک پیروزی‌ دختران ایرانی در کافا: 16 گل در 3 بازی!