Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: برخی از دستگاه‌های متولی به تکالیف قانونی خود در حوزه قاچاق کالا و ارز عمل نمی‌کنند و مشکل اصلی در این حوزه اجرا نکردن صحیح قانون است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، محمدباقر الفت در جلسه کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز با اشاره به وضعیت نگران کننده اقتصاد جرم در حوزه قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: حجم پول در گردش در این حوزه بالغ بر ده‌ها میلیارد دلار در سال است که به جیب مرتکبین و تسهیل کنندگان این حوزه می‌رود و فساد، مانع ایجاد و اجرای صحیح قانون و مدیریت موثر در حل این مساله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون رییس قوه قضاییه با اعلام اینکه برای پیشگیری و مقابله با این پدیده شوم، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 به تصویب رسیده و ساختار و وظایف قوای سه گانه، دستگاه‌ها و نهاد‌های مستقل نیز پیش بینی و مشخص شده است، بیان کرد: متأسفانه بعضی از دستگاه‌ها دراجرای این قانون کوتاهی می‌کنند.
وی گفت: مواد قانونی موثر پیشگیری در قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز مغفول مانده و آن دسته از مواد قانونی که اجرا شده نیز به دلیل اعمال سلیقه‌ مسئولین دستگاه‌ها و بخشی نگری آنان نتایج موثری نداشته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: روند فرسایشی شدن اجرای قانون به مصلحت اقتصاد کشور نیست و خسارت‌های ناشی از عدم اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ویژه فصل دوم آن، در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی بسیار زیاد و غیرقابل جبران است.
الفت افزود: راجع به ایجاد و راه اندازی سامانه‌ها و چرخش و تبادل هدفمند اطلاعات بین سامانه‌های برخی مواد این قانون، تاکنون پیگیری‌های متعددی در پنج سطح شامل معاون اول رئیس جمهور، معاون اجرایی ریاست جمهوری، شورای عالی امنیت ملی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز قوه قضاییه در قالب مکاتبات و نشست‌های تخصصی با دستگاه‌ها صورت پذیرفته است، لیکن مجموعه پیگیری‌های گذشته از سوی مراجع پنج گانه فوق‌الذکر منتج به نتیجه عملی و اجرایی نگردیده در نتیجه شاهد اتصال سامانه‌های مرتبط با مواد قانونی مذکور نمی‌باشیم.
وی گفت:درخصوص سامانه‌های موضوع فصل دوم قانون،ادعا می‌شود، زیرساخت‌ها، دیتاها، نرم افزار‌های مرتبط آماده بهره‌برداری می‌باشند. درعین حال این سامانه‌ها و نرم افزار‌های موجود به یکدیگر متصل نیستند و در واقع امکان اتصال هوشمندانه حلقه پسین و پیشین سامانه‌ها و بهره گیری از آنها در سطوح کارشناسی و مدیریتی فراهم نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان گفت آنچه که موجب بروز خسارت گسترده به کشور ناشی از عدم بهره گیری از سامانه‌های شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق که عموماً به منظور تجمیع داده‌ها و یکپارچه سازی اطلاعات با هدف کاهش زمینه‌های بروز قاچاق کالا و ارز می‌شود وضعیت بخش نگری و نگاه بخشی برخی از دست اندرکاران تهیه و اجراء و بهره برداری از این سامانه‌ها است، اما نباید فراموش کرد تجارت سیاه یا همان قاچاق کالا و ارز گردش مالی ده‌ها میلیارد دلاری در کشور، دارد و نمی‌توان انکار کرد که در اثر تبانی با قاچاقچیان عمده کالا افرادی در دستگاه‌ها از اقتصاد جرم بی نصیب می‌باشند.
الفت گفت: در واقع همین طیف از تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان که ذینفعان در جرم نیز هستند مانع از اجرا شدن قانون مواد 5 و 6 و 7 و 13 شده اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: جلوگیری از انجام وظایف و تکالیف دستگاه‌ها از اجرای مواد فصل دوم قانون از مصادیق ماده 576 قانون مجازات اسلامی (فصل دوم تعزیرات) بوده و قابلیت تعقیب کیفری در دادسرای عمومی و انقلاب تهران را دارد اعلام کرد.
الفت گفت: با توجه به خسارت‌های ناشی از عدم اجرای مواد قانونی موثر در پیشگیری از قاچاق کالا و ارز و به منظور جلوگیری از تداوم این وضعیت و موظف کردن دستگاه‌ها به انجام تکالیف قانونی مربوط (موضوع ماده 61 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ماده 576 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375)، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، شکایت‌هایی را به تفکیک و علیه دستگاه‌های مقصر متولی اجرای سامانه ها، با هماهنگی و همکاری سازمان بازرسی کل کشور، دادستانی کل کشور در دست تهیه دارد که به زودی ارائه و پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف غایی ما پیشگیری از قاچاق کالا و ارز است و در این مساله، بر اساس وظیفه و تکلیف قانونی خود، نقش فعال و مطالبه گری را ایفاء خواهیم کرد.
معاون رئیس قوه قضاییه گفت: نمی‌خواهیم و قرار نیست در حوزه تجارت دخالت کنیم، اما برای جلوگیری از تجارت غیرقانونی و ناپاک و همچنین برای نجات اقتصاد کشور و رفع فقر و بیکاری به صورت جدی در قالب مطالبه گری در موضوع سامانه‌های پیشگیرانۀ قانون سازی قاچاق کالا در حال اقدام هستیم.
الفت افزود: اصلاح فرایند‌ها و شفاف سازی فعالیت‌های تجاری و اقتصادی و اجرای صحیح قانون، تعریف ضمانت اجرای قوی و تقویت بعد نظارتی، عواملی موثر در پیشگیری از قاچاق کالا و ارز است. همچنین اطلاع رسانی شفاف و به هنگام به مردم، بهره­گیری از رسانه­‌های جمعی و افکار عمومی به منظور مطالبه گری در اجرای وظایف و تکالیف قانونی دستگاه‌ها بسیار موثر و راهگشا خواهد بود.
وی در پایان گفت: باید عزم و اراده جدی، برای اجرای قانون در دستگاه‌های متولی ایجاد شود. همچنین ایجاد مانع برای اجرای قانون، توسط افراد، حضور در محاکم را برای آنان به دنبال خواهد داشت.
اجتمام**1193*1724*
تنظیم:حسن حیدری * انتشار: حسین فتح الهی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه‌های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.

وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.

اعلایی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.

طرح نماد از آسیب‌های بزرگتر در جامعه پیشگیری می‌کند

نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می‌شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.

سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می‌دهند.

وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.

سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح نامید.

این نظام با هدف هم افزایی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی می‌شود.

استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • اجرای طرح ایستگاه قانون در استان همدان
  • به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم
  • اتمام حجت معاون قضایی دادگستری کرمان پیرامون اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌های مدیران
  • برخورد قانونی با ترک فعل دستگاه‌های متولی پیشگیری از تصادفات
  • کشف ۴۰۰ میلیارد کالای قاچاق در اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در لرستان
  • حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند