Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است که اقتصاد کشورمان با وجود همه برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغ‌شده،‌نتوانسته است به اهدافمان در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی کمک کند،‌ زیرا ما به این برنامه و سیاست‌ها هیچ توجهی نداریم.

به گزارش رویداد 24، یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است که اقتصاد کشورمان با وجود همه برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغ‌شده،‌نتوانسته است به اهدافمان در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی کمک کند،‌ زیرا ما به این برنامه و سیاست‌ها هیچ توجهی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز ملی صادرات در کشورمان در حالی برگزار شد که وضعیت صادرات کشورمان سال‌هاست نه‌تنها متکی به نفت است، بلکه متأسفانه به‌رغم صدها برنامه و سند چشم‌انداز اما همچنان نتوانسته‌ایم به هدف موردنظر در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی نزدیک شویم.

صادرات به معنای عامه انتقال و یا ارسال یک کالا از جایی به‌جایی دیگر، در داخل یا خارج از کشور می‌گویند؛ که از مسیرهای قانونی و اصولاً از طریق «گمرک» صورت می‌پذیرد.

کشورها، اصولاً برای کسب درآمد و تامین نیازهای خود، به واردات و صادرات با سایر کشورها و دولت‌های دیگر می‌پردازند. اقلام صادراتی هم می‌تواند متفاوت باشد؛ از نفت و گاز تا پسته و دسته بیل! فرقی هم نمی‌کند، هر کالایی را به رقم داشتن مشتری، می‌توان صادر کرد؛ جالب است که بدانید حتی حیوانات هم به کشورهای دیگر صادر می‌شوند.

از سوی دیگر ایران، یکی از کشورهای است که «نفت» بیشترین درصد صادرات آن را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل اقتصاد کشورمان، اقتصادی متکی به نفت یا همان «اقتصاد نفتی» است. قالب بودن اقتصاد نفتی یکی از موانع عدم رشد کسب‌وکار و ایجاد رونق در کشور است. طبیعتاً کشوری که اقتصاد آن صادرات محور نباشد؛ نمی‌تواند جایگاه و سهمی در اقتصاد داخلی و جهانی داشته باشد.

با توجه به آنچه در ششمین سند چشم‌انداز کشورمان آمده است؛ ایران اسلامی باید تا سال 1404 صادرات غیرنفتی خود را تا رقم 180 میلیارد دلار افزایش دهد، این در حالی است که صادرات غیرنفتی ما در سال 95؛ رقمی معادل 43/9 میلیارد دلار بوده است.

اگر بخواهیم به‌صورت منطقی‌تر به موضوع نگاه کنیم، باید بگوییم که ایران ظرفیت و توانایی‌های بسیار بالایی در خصوص رشد صادرات غیرنفتی خود دارد اما وجود موانع و نبود عزم ملی رسیدن به این مهم را برای ما با سختی همراه کرده است.

محمود دودانگه، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به‌روز ملی صادرات و وضعیت صادرات کشورمان در سال‌های گذشته گفت: صادرات یکی از موضوعات مهمی است که در اقتصادِ امروز در کشورهای مختلف موردتوجه قرار می‌گیرد. این موضوع از دهه‌های قبل در دستور کار کشورهای مختلف قرارگرفته تا بتوانند از فرصت حضور در بازارهای جهانی حداکثر استفاده را بکنند و محصولات تولیدی خود را در آن بازارها عرضه کرده و از منافع حاصل از صادرات کالا و خدماتشان نهایت استفاده را داشته باشند.

دودانگه بابیان اینکه اقتصادی که صادرات گرا نباشد، نمی‌تواند رشد اقتصادی مناسبی داشته باشد، تصریح کرد: کشورهای که اقتصادگرا نیستند عمدتاً نمی‌توانند فضای مناسب برای کسب‌وکار در داخل کشور خود ایجاد کنند؛ و طبیعتاً هم نمی‌توانند سهم بزرگی از اقتصاد جهان را برای خود حفظ کند. موضوع صادرات در برنامه‌های اول تا ششم سند چشم‌انداز همواره موردتوجه قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران بوده است و همواره تلاش شده که صادرات غیرنفتی افزایش داشته باشد.

این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: کشور ما در بحث صادرات در دهه‌های اخیر با فرازوفرودهای فراوانی روبه‌رو بوده است؛ دلیل این فرازوفرودها نیز عمدتاً این بوده است که ما یک بسته «سیاستی_ حمایتی» منسجم و یکپارچه که در قالب آن توانسته باشیم اقتصاد کشور را برون‌گرا کنیم، نداشته‌ایم.

وی افزود: ممکن است ما در مقاطعی صادرات غیرنفتی‌مان حتی تا 50 میلیارد دلار هم رسیده باشد؛ اما اگر بخواهیم این موضوع را به‌صورت دقیق‌تر بررسی کنیم، متوجه می‌شویم حتی همین صادرات 50 میلیارد دلاری هم حدود 50 درصد از آن مستقیماً وابسته به نفت است؛ زیرا بخشی از آن میعانات گازی یا پتروشیمی است. البته این موضوع هم می‌تواند مفید باشد؛ اما آن چیزی که می‌تواند اقتصاد کشور را نشان دهد این است که صادرات محصولات فناورانه، محصولاتی باارزش افزوده بالا، صادرات محصولاتی که باعث ایجاد اشتغال، رشد متوازن می‌شود را افزایش دهیم. اگر با این نگاه مرور کنیم می‌بینیم که طی دهه‌های گذشته علیرغم سیاست‌های مختلفی که در کشور وضع‌شده، نتوانسته‌ایم توفیق قابل توجه‌ای را کسب کنیم.

دودانگه در ادامه گفت: کشورهای مختلف توانسته‌اند با اجرای برنامه‌های منسجم و یکپارچه و بسته‌های «سیاسی-حمایتی» به رقم‌های بالاتری از صادرات غیرنفتی دست پیدا کنند و اقتصادشان را برون‌گرا کنند؛ اما ما علیرغم سایر بسته‌های سیاستی و حمایتی نتوانسته‌ایم به این برنامه‌ها عمل کنیم زیرا هیچ توجه‌ای به این برنامه‌ها نداشته‌ایم.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه تا زمانی که بنگاه‌ها اقتصادمحور نباشند، ما نمی‌توانیم به جایگاه صحیحی در صادرات دست پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: بنگاه‌ها باید رویکردی صادرات محور، سرمایه‌گذار و حضور در اقتصاد جهانی را داشته باشند؛ اما متأسفانه آن چیزی که ما طی دهه‌های مختلف با آن مواجه بوده‌ایم، این بوده است که بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه‌گذاری‌های بودند که نگاهشان به بازار داخل بوده؛ طبیعتاً این نگاه نمی‌تواند ما را در رقابتی کردن اقتصاد کشور کمک کند؛ بنابراین باید تلاش کنیم بنگاه‌ها را از این وضعیت خارج کنیم.

محمود دودانگه ادامه داد: بنگاه‌های داخل کشور تدریجاً باید به بنگاه‌های تبدیل شوند که نگاهشان حضور در بازارهای منطقه‌ای و درنهایت بازارهای دورتر باشد؛ در این شرایط است که ما می‌توانیم بگوییم اقتصاد ما یک اقتصاد «صادرات محور» و «برون‌گرا» است.

این فعال اقتصادی با اشاره به برنامه سند چشم‌انداز در خصوص افزایش میزان صادرات غیرنفتی، گفت: رسیدن به رقم 180 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تا سال 1404 به این بستگی دارد که دولت، تشکل‌های خصوص و اتاق بازرگانی چه رویکردی را دنبال کنند؟ اگر دولت فضای کسب‌وکار را تسهیل کند، فرایند‌ها را تصحیح کند و تسهیلات لازم را به بنگاه‌ها اعطا کند می‌توانیم برای رسیدن به این میزان صادرات امیدوار باشیم.

وی افزود: البته تشکل‌های بخش خصوصی با محوریت اتاق بازرگانی و با رویکردی منسجم می‌توانند کمک کنند به این‌که ما در قالب برنامه‌های صادرات غیرنفتی، حضوری مؤثر و پایدار در بازارهای جهانی داشته باشیم. با این روش می‌توانیم انتظار داشته باشیم که هدف‌گذاری‌هایمان نیز محقق شود. ما بسته‌های سیاست_حمایتی بسیاری را در این خصوص تهیه و ابلاغ کردیم، اما به آن‌ها کمتر عمل کردیم. درواقع باید بگویم حتی آن بسته‌های حمایتی را به‌صورت جامع و کامل تهیه نکرده‌ایم و زمینه‌های لازم آن نیز در اقتصاد ما وجود نداشته است.

دودانگه ادامه داد: ما اگر نتوانیم این زمینه‌ها را فراهم بیاوریم، نه‌تنها اهدافمان درزمینهٔ رشد صادرات محقق نخواهد شد بلکه روندمان هم ممکن است همچون سال‌های اخیر یک‌روند پر نوسان باشد و سهم‌مان هم از بازار جهانی کاهش پیدا کند.

دودانگه با بیا اینکه صادرات غیرنفتی باید به عزم ملی و یک برنامه اولویت‌دار تبدیل شود، خاطرنشان کرد: دولت باید تمام هم‌وغمش این باشد که بنگاه‌های کشور را رقابت‌پذیر و فضای کسب‌وکار را تسهیل کند تا بنگاه‌ها در قالبی که تعریف می‌شوند بتوانند جایگاهی در بازارهای جهانی پیدا کنند.

این تحلیلگر اقتصادی با اشاره به رقم فعلی صادرات غیرنفتی کشورمان، گفت: در سال 1395 صادرات غیرنفتی کشور با میعانات گازی رقمی معادل 43/9 میلیارد دلار بود، این رقم بدون احتساب میعانات گازی 36/6 میلیارد دلار بود که 7 میلیارد دلار از این رقم مرتبط با بخش پتروشیمی و بخش دیگری از آن متعلق به صادرات سنتی مانند زعفران، پسته، صنایع‌دستی و بخش کشاورزی است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: آن چیزی که در این شرایط می‌تواند به صادرات غیرنفتی ما کمک کند، صادرات محصولات فناورانه‌ و باارزش افزوده بالا است. صادرات ما در شش ماه نخست سال 96 با احتساب میعانات گازی، 20/05 میلیارد دلار و بدون میعانات گازی 17 میلیارد دلار بوده است؛ یعنی نسبت به سال گذشته با کاهش صادرات مواجه بوده‌ایم.

دودانگه با اشاره به برنامه سند چشم‌انداز در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی گفت: معمولاً در برنامه‌ها اهدافی گذاشته می‌شود که ترغیب‌کننده باشد تا همه برای رسیدن به آن هدف تلاش کنند. ما نیز باید این هدف را در نظر بگیریم و همه تلاش دولت، بخش خصوصی، مردم و مسئولان باید این باشد که برای صادرات غیرنفتی به عدد 180 میلیارد دلار تا سال 1404 دست پیدا کنیم، زیرا رسیدن به این رقم، با توجه به توان و ظرفیت کشورمان اصلاً خواسته‌ی عجیب و نشدنی نیست.

ارسال به تلگرام بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ‌گزارش خطا 0 فیلم زنده شدن ماهی منجمد شده حادثه دلخراش در اثر آزادکردن ناشیانه پلنگ سگ پارکورباز وسيله جالب براى دستگيرى ماشينهاى فرارى خطر گلوله خوردن هنگام رقص فیلمبرداری با مخلفات آکروباتیک شعبده بازی بندیکت کامبربچ، بازیگر نقش شرلوک هولمز ورزشکار پرنده صیدی که دست صیاد را رها نمی کند عنکبوت ماهی خوار دراز کباب! قهرمانی شنا بدون دست زنگ ورزش دوست داشتنی ردبول خوردن در شرایط سخت دستکش ضدضربه برای کارگران نابغه تخریب ساختمان هنرنمایی با پوست نارنگی سبد بسکتبال لجباز روش جدید سوارشدن روی اسب شبیه سازی خواب ها با جلوه های ویژه نظر شما نام: ایمیل: * نظر: تعداد کاراکترهای مجاز:1200 \ پربازدید ها روز هفته ماه سال بقایی با زنبیل قرمز به دادگاه رفت (عکس) طرح فروش ایران خودرو با تخفیف ویژه آبان ماه آغاز شد (+جدول) نهنگ آبی به ایران رسید/ علت خودکشی دانش‌آموزان اصفهانی بازی نهنگ آبی بود سربرآوردن یک دونالد ترامپ جدید از اتحادیه اروپا اولین وزیر بین المللی در ایران «مسلمان» و «وریا» دوشادوش زیدان و رونالدو! عکس‌هایی که آمریکایی‌ها را تکان داد (+فیلم) هواپیمای ظریف از آسمان عربستان سعودی عبور نکرد کورس «اسب»ها جلوی در وزارتخانه (+عکس)/ فدراسیون قاطر را جای اسب تأیید کرد روحانی، ترامپ، پوتین / رئیس جمهوری، رئیس‌جمهور یا رئیس مرگ کودک 3 ساله بعد از تجاوز ناپدری / بازداشت مادر و ناپدری (+عکس) آقای قرائتی! عذرخواهی کنید لطفا و حداقل دل جویی... ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال بازیگر معروف ترکیه‌ای در اصفهان (+عکس) محتوای لپ تاپ زن داعشی: از فیلم جنسی تا دستور پخت غذا و سخنرانی رهبران القاعده به سیخ کشیده شدن خودروی رانا در یکی از بزرگراه های تهران (عکس) عقب نشینی پیشمرگه/ کنترل کرکوک در دست ارتش عراق / اربیل: نیروهای اتحادیه میهنی خیانت کردند درگذشت سید مصطفی خمینی و 4 مرگ مشکوک دیگر/ طبیعی یا غیر‌طبیعی خانم نماینده؛ هر چه بگندد نمکش می‌زنند ... ترکیه: مرز زمینی با کردستان را با هماهنگی بغداد و تهران می‌بندیم مرگ کودک 3 ساله بعد از تجاوز ناپدری / بازداشت مادر و ناپدری (+عکس) آقای قرائتی! عذرخواهی کنید لطفا و حداقل دل جویی... ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود ثبت نام وام 4 میلیونی بازنشستگان از شنبه تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال قاضی متهم پرونده کهریزک: به دانشجویان کالباس دادیم/ در سال 88 فرزند شهید را آزاد می کردیم/ سعید امامی سفارشم را کرد/ در دوران مدرسه گروه خودسر تشکیل دادیم/ بعد از تعلیق، عضو کمیته انضباطی باشگاه پرسپولیس شدم بازیگر معروف ترکیه‌ای در اصفهان (+عکس) محتوای لپ تاپ زن داعشی: از فیلم جنسی تا دستور پخت غذا و سخنرانی رهبران القاعده حمله به چند بانک و یک مسجد تهران توسط گروه ری استارت (+فیلم) ترکیه: مرز زمینی با کردستان را با هماهنگی بغداد و تهران می‌بندیم مرگ کودک 3 ساله بعد از تجاوز ناپدری / بازداشت مادر و ناپدری (+عکس) آقای قرائتی! عذرخواهی کنید لطفا و حداقل دل جویی... ناگفته های پدر اهورا از قتل فجیع کودک ۲.۵ساله/ مادر اهورا را تیرماه طلاق دادم، نمی توانست صیغه شود ثبت نام وام 4 میلیونی بازنشستگان از شنبه تجاوزهای مکرر شوهرعمه به دختر نوجوان در طول یک سال قاضی متهم پرونده کهریزک: به دانشجویان کالباس دادیم/ در سال 88 فرزند شهید را آزاد می کردیم/ سعید امامی سفارشم را کرد/ در دوران مدرسه گروه خودسر تشکیل دادیم/ بعد از تعلیق، عضو کمیته انضباطی باشگاه پرسپولیس شدم بازیگر معروف ترکیه‌ای در اصفهان (+عکس) محتوای لپ تاپ زن داعشی: از فیلم جنسی تا دستور پخت غذا و سخنرانی رهبران القاعده حمله به چند بانک و یک مسجد تهران توسط گروه ری استارت (+فیلم) وبگردی ملاقات با فرازمینی ها (+عکس) شمال یا جنوب گوا؟ مسئله این است! ‏(+عکس) بررسی بلند مدت تویوتا جی تی 86! نه چندان سریع اما هیجان انگیز (+عکس) 6 توصیه طلایی برای "کسب و کارهای کوچک" جذاب ترین بازیگر مرد سینمای آمریکا (+عکس) خاص‌ترین bmw در تهران (عکس) فرهاد مجیدی؛ 17 سال پیش (عکس) تیپ دختران بالا شهر تهران در زمان قاجار (عکس) سحر قریشی و محافظش (عکس) 6 نکته که درباره ایران نمی دانید/ ایران از دید یک گردشگر ایتالیایی (+عکس) تورهای لحظه آخری تور دبی آبان 96 تور آنکارا آبان 96 تور گرجستان 7 آبان 96 تور مشهد 6 آبان 96 تور استانبول 15 آبان 96 تور آنتالیا 5 آبان 96 تور دهلی + آگرا + جیپور 12 آبان 96 تور آنکارا آبان 96 تور کیش 4 آبان 96 تور دبی آبان 96 فناوری و IT امروز؛ آخرین فرصت برای تسویه اقساط سهام عدالت ۱۰ نکته پنهانی در «آیفون ۸ پلاس» که از آن بی‌خبرید (+عکس) چگونه اپلیکیشن‌ها را در آیفون مخفی کنیم؟ کسب امتیاز ۹۷ از ۱۰۰ برای دوربین Mate 10 Pro لوتوس کاپ ۲۶۰ (عکس) آخرین اخبار پربحث ترین عناوین عناوین یک تحلیلگر اقتصادی: اقتصاد ایران صادرات محور نیست/ توسعه صادرات غیرنفتی عزم ملی می‌خواهد ایرلاین‌ها طاقت گرانی ندارند برای اولین بار پس از ۲۶ سال: یک هواپیمای آمریکایی با بمب هسته ای آماده حمله نوبخت: تورم مهر ماه ۸ درصد شد تهران میزبان همایش جهان بدون ترور ورزشگاه آزادی خصوصی می‌شود انتخابات کردستان عراق به تعویق افتاد/ هیچ کس برای ریاست اقلیم کاندیدا نشد شیل آمریکا به کمک اوپک می‌آید؟ پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران: کسانی که برای رای آوری روحانی تلاش کردند نقش تعیین کننده‌ای در دولت ندارند/ نشد و نمی‌گذارند واژه مناسب برای رییس جمهور نیست / دلیل انتخاب نشدن نهاوندیان نظر منفی نمایندگان بود/ روحانی بگوید کجای کار دستش نیست/ در کنار زبان فارسی باید زبان مادری تدریس شود نام «آزمون» در میان ۶ ستاره‌ی زیر ۱۹ سال آسیا با کمبود آب، مهاجرت از تهران شروع می شود/ سدسازی را متوقف کنیم/ آمریکا 30 سال است سد نمی سازد / نباید در اصفهان، ذوب آهن ساخته می شد  (۳۰ نظر) ما و امارات و وزیران زن/ یک راهکار به جای طعنه و مقایسه  (۲۷ نظر) 9 وزیر زن در كابينه جدید امارات/ ایجاد وزارت هوش مصنوعی  (۲۲ نظر) کشتی طوفان زده اصول‌گرایان و ناخدایی که نیست  (۲۲ نظر) روحانی، ترامپ، پوتین / رئیس جمهوری، رئیس‌جمهور یا رئیس  (۱۶ نظر) لطفا به جيب زائران اربعين رحم کنید! (+عکس)  (۱۴ نظر) سایپا قیمت خودروهایش را افرایش داد/ از افرایش 5 میلیونی سراتو تا760 هزار تومانی تیبا 2 (+قیمت های جدید)  (۱۴ نظر) بوم‌رنگ خشونت در جامعه ایرانی  (۱۴ نظر) عکس ترامپ شخصیت برگزیده مجله تایمز (عکس) سقوط بالگرد در دریاچه غرب تهران (عکس) زلزله اندونزی با 92 کشته (عکس) مسابقات رالی خانوادگی در کیش (عکس) زندگی هیلاری کلینتون در یک نگاه (عکس) زنان ترامپ (عکس) چهره هیلاری کلینتون قبل و بعد از انتخابات (عکس) داخل برج ترامپ‎ (عکس) مرز آمریکا و مکزیک (عکس) کلنگ زنی معدن مس تکنار شهرستان بردسکن خراسان رضوی (عکس) صفحه اول | عصر ایران۲ | درباره عصرایران | تماس با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | نظرسنجی | آب و هوا | اوقات شرعی | كليه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذكر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: "ایران سامانه"

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۳۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رئیس‌جمهور گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود، امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تأمین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان این‌که «ایران پیشرفته و فن‌آور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان مؤثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

تکمیل می‌شود....

کد خبر 748310

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال محور در ایلام تکمیل می شوند
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش - سراوان
  • احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش سراوان + عکس
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​