Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه موضوع تفکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش در دستور کار مجلس قرار دارد و طی یکی دو هفته آینده به سرانجام خواهد رسید، گفت: در صورتیکه این امر محقق شود با اختصاص بودجه معین برای بخش جوانان بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد. سمن‌ها می‌توانند با اعمال نفوذ روی نمایندگان استان‌ها در ایجاد رویکرد مثبت آنان برای تفکیک این معاونت از وزارت ورزش نقش موثری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محمدمهدی تندگویان که در نشست صمیمانه وزیر ورزش و جوانان با دبیران سازمان‌های مردم نهاد جوانان و فعالان اجتماعی استان قم و قزوین صحبت می‌کرد با اشاره به رشد کمی مناسب سمن‌ها در سراسر کشور افزود: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ سمن در کشور وجود دارد که پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال این رقم به ۳۰۰۰ سمن برسد. این رشد کمی نشان دهنده شناخت و آگاهی مناسب از فعالیت سمن‌ها در کشور است هر چند که همچنان با استانداردهای جهانی فاصله داریم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت رشد کیفی سمن‌ها در کنار رشد کمی آنها افزود: سمن‌ها در اصل نباید هیچ گونه وابستگی با دولت داشته باشند. در صورتیکه سمن‌ها از سیستم دولت انتظار کمک داشته باشند این مسئله در بروز فساد در ساختار سمن‌ها موثر خواهد بود و باعث می‌شود تا نقش مردمی آنان کمرنگ شود.

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به رغبت مردمی نسبت به سمن‌های خودکفا و بدون وابستگی‌های دولتی اضافه کرد: از ابتدای انقلاب با تجربیات متعددی از سمن‌ها روبرو بوده‌ایم که گرایشات دولتی و غیرمردمی داشتند و به این ترتیب مردم نیز نسبت به آنها اقبال خوبی نشان نمی‌دادند.

تندگویان در ادامه با اشاره به نقش حامی دولت در حل مشکلات ساختاری سمن‌ها اضافه کرد: استقلال سمن‌ها از دولت به این معنا نیست که دولت به طور کلی نسبت به سمن‌ها بی توجه باشد، بلکه می‌تواند بخشی از مشکلات و آسیب‌های سمن‌ها را در دستور کار خود قرار دهد و در قبال آنها نقش حمایتی ایفا کند.

وی با تاکید بر رویکرد مثبت دولت در توجه به حوزه جوانان اظهار کرد: فعالیت‌های دولت از زمان آغاز به کار و انتصاباتی که در وزارتخانه‌های مختلف داشته است نشان می‌دهد که نسبت به موضوع جوانان توجه ویژه‌ای صورت گرفته است و به رغم اینکه حوزه جوانان به شکل بخشی از وزارت ورزش و جوانان است و اعتبارات و امکانات محدودی دارد توانسته‌ایم تا حد ممکن در این حوزه فعال باشیم.

معاون امور ساماندهی جوانان با تاکید بر موضوع «شناسنامه سمن‌ها» اضافه کرد: در حال حاضر سمن‌ها در خصوص حساب‌های مالی و جایگاه حقوقی‌شان با مشکلاتی روبرو هستند که بخشی از این مشکلات به نبود استقلال بخش جوانان از وزارت ورزش و جوانان بر می‌گردد. در صورتیکه در چند هفته آینده بحث جوانان به شکل یک معاونت مستقل در زیرمجموعه ریاست جمهوری کار خود را ادامه دهد می‌توانیم با حل مشکل شناسنامه برای سمن‌ها از طریق معاونت جوانان گامی در بهبود این مسائل برداریم.

تندگویان با اشاره به رویکردهای متفاوتی که سمن‌ها در حل مسائل‌شان اتخاذ می‌کنند اظهار کرد: یکی از این رویکردها روحیه مطالبه گری در سمن‌هاست که به نظر می‌رسد در صورتیکه سمن‌ها تنها از دولت انتظار کمک داشته باشند هیچ یک از طرفین به خواسته‌های خود دست نمی‌یابند و تنها باعث دلسردی سمن‌ها و دولت می‌شود اما در صورتیکه سازمان‌های مردم نهاد خود را در جایگاهی قرار دهند که دولت‌ها مجبور به مذاکره با آنها شوند می‌توانند نقش فعالی را در حل مشکلات اجتماعی ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه سمن‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که دولت‌ها از توسعه اجتماعی که سازمان‌های مردم نهاد ایجاد می‌کنند استفاده کنند اظهار کرد: اگرچه این رویکرد با دشواری‌ها و موانع زیادی روبرو است اما باعث خواهد شد تا جایگاه واقعی سمن‌ها را بشناسیم. در حال حاضر در محروم‌ترین استان‌ها نیز شاهد حضور سمن‌هایی هستیم که بیش از ۱۰ سال فعالیت کردند اما هیچ کمکی از دولت دریافت نکردند.

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به رویکرد جدید معاونت ساماندهی امور جوانان در پایش سمن‌ها گفت: تا پیش از این به دنبال رشد کمی سمن‌ها بودیم اما در حال حاضر قرار است تا با ارزیابی و نظارت، سمن‌هایی که فعال نیستند را شناسایی کنیم و نسبت به عملکرد آنان تصویر صحیح‌تری داشته باشیم.

تندگویان با اشاره به اینکه این معاونت در تلاش است تا اواسط سال آینده «شبکه تخصصی سمن‌ها را ایجاد کند» اضافه کرد: تشکل‌های مردم نهاد به دنبال فعالیت‌های سیاسی نیستند اما ظرفیت‌های بالایی در هدایت جوانان ایفا می‌کنند. بسیاری از جوانانی که حتی نسبت به موضوعات مذهبی علاقمند نیستند با فعالیت سمن‌ها ترغیب می‌شوند تا در چهارچوب نظام فعالیت کنند.

وی با انتقاد از اینکه سیاستگذاری در حوزه جوانان به شکل بلندمدت انجام نشده است اظهار کرد: تا کنون با تغییر دولت‌های مختلف شاهد تغییر در سیاستگذاری آینده جوانان بوده‌ایم. تغییرات سازمان جوانان باعث شده است تا برنامه بلندمدتی برای آنان وجود نداشته باشد اما این معاونت به دنبال ایجاد کمیته‌های تخصصی برای ایجاد برنامه‌های بلندمدت در حوزه جوانان است.

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه بسیاری از سمن‌های جوانان تعریف درستی از حوزه عملکردشان ندارند اظهار کرد: نبود شناخت درست از حوزه اختیارات سمن‌ها باعث می‌شود تا آنها نتوانند نقش موثری در ساماندهی امور کشور ایفا کنند.

تندگویان با تاکید بر نقش سمن‌ها در حوزه «آمایش سرزمین» تصریح کرد: تشکل‌های مردم نهاد بهترین جایگاه برای آمایش سرزمین هستند. این تشکل‌ها موضوعات بومی – محلی و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی را به خوبی درک می‌کنند و بهترین جایگاه برای ارائه راهکار را دارند. در صورتیکه بتوانیم دستورالعمل مشخصی را برای آمایش سرزمین به سمن‌های سراسر کشور ابلاغ کنیم، آنها نقش فعالی در این زمینه خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه در هر استانی که سمن‌های فعال بیشتری وجود دارد به همان میزان شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم افزود: این بهترین اتفاقی است که با فعالیت سمن‌ها در جامعه رخ خواهد داد و با استاندارد سازی سمن‌ها می‌توانیم هر چه بیشتر به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی حرکت کنیم.

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به تلاش این معاونت برای اطلاع رسانی فعالیت‌های سمن‌های حوزه جوانان در رسانه‌های کشور افزود: در تلاش هستیم تا در جشنواره‌های مختلف بخش مشخصی را برای جوانان و شاخص‌های مربوط به آنان اختصاص دهیم و با اعطای جوایز در جشنواره‌ها، مردم و نهادها و تشکیلات رسمی را با سمن‌های حوزه جوانان آشنا کنیم.

تندگویان با اشاره به برگزاری مجمع ملی سمن و رونمایی از اساسنامه این مجمع طی چند ماه آینده اظهار کرد: انتخابات این مجمع برگزار شده است و هیات موسس آن در حال نوشتن مراحل پایانی این اساسنامه هستند.

وی با اشاره به لزوم تطبیق دستورالعمل این اساسنامه با منشور نظام توضیح داد: قصد داریم تا در یک همایش ملی مناسب از این اساسنامه رونمایی کنیم و به این ترتیب دستمایه تشکیل پارلمان جوانان را فراهم کنیم. این پارلمان به عنوان اولین نهادی است که در کشور در حوزه جوانان تشکیل خواهد شد و مصوبات آن به سمن‌های جوانان کمک شایانی خواهد کرد.

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه خانه‌های جوان در استان‌های مختلف تشکیل شده‌اند، اظهار کرد: این خانه‌ها باید محلی برای ساماندهی فعالیت‌های حوزه جوانان باشند و نه محلی برای حضور سمن‌ها، در تلاش هستیم تا در هر استان یک خانه جوان را تحت مالکیت این معاونت احداث کنیم و امیدواریم تا در این خانه‌ها موضوعات اشتغال، اوقات فراغت، ازدواج و ... را ساماندهی کنیم. همچنین تاکید داریم که این خانه‌ها از کمک‌های دولتی بی نیاز باشند.

تندگویان با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های نمایندگان مجلس در احداث دوباره سازمان ملی جوانان عملکرد نامناسب مدیران گذشته این سازمان بوده است، اظهار کرد: در گذشته گزارش‌های نامطلوبی از فعالیت این سازمان به مجلس رسیده بود و در حال حاضر قصد داریم تا این سازمان را با مدیریت کارآمد و سیاستگذاری‌های مناسب احیاء کنیم و به این ترتیب مشکل اعتبارات حوزه جوانان را برطرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه اختصاص ردیف بودجه مجزا به حوزه جوانان این امکان را فراهم می‌کند تا این معاونت زیر نظر نهاد ریاست جمهوری به شکل مستقیم مطالبات جوانان را در سایر وزارتخانه‌ها پیگیری و دنبال کند، اظهار کرد: در حال حاضر با قرار گرفتن بخش جوانان در وزارت ورزش و جوانان دایره اختیارات این حوزه بسیار محدود است و در حقیقت نمی‌تواند در صورتیکه وزارتخانه‌ای در حوزه جوانان عملکرد نامناسبی داشت روی آن نظارت داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۱۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیش نویس «لایحه اصلاح موادی از قانون کار» از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و به هیئت دولت ارسال شده است تا با تصویب و اجرای این لایحه، دغدغه کارگران در مورد امنیت شغلی کمتر شود.

سید محمدرضا حسینی شامگاه چهاشنبه در آیین تجلیل از کارگران نمونه و تلاشگران عرصه سلامت در محیط کار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: صیانت از کرامت‌ و عزت کارگران در اولویت سیاست‌های وزارت متبوع قرار دارد و برای آن تلاش می‌کنیم.

وی افزود: امنیت شغلی از دغدغه های اصلی کارگران کشور است که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره داشته‌اند، به همین منظور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم با تنظیم پیش نویس «لایحه اصلاح موادی از قانون کار»، کاهش آلام و نگرانی‌های کارگران عزیز را در دستور کار قرار داده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: همچنین در وزارتخانه، زیرساخت‌هایی فراهم شده است که همه قراردادهای بین کارگر و کارفرما ثبت الکترونیکی شود.

حسینی با بیان اینکه ارتقای ایمنی کارگران یکی دیگر از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای صیانت از زحمتکشان عرصه کار و تولید است، افزود: طی دو سال گذشته ظرفیت بازرسی از کارگاهها در سراسر کشور با حمایت لجستیکی افزایش یافته است.

وی توجه به استان‌های کمتر برخوردار را از راهبردهای اساسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد و گفت: این منطق برگرفته از نگاه و منطق انقلاب اسلامی و دولت انقلابی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص شرایط سیستان و بلوچستان و برنامه های این وزارتخانه برای استان نیز اظهار کرد: امسال برای کاهش نرخ بیکاری و جهش تولید با استفاده از ظرفیت سازی بخش تعاون استان عملیاتی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکل گیری ۱۴ شبکه تخصصی در حوزه سمن‌های جوانان
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • تغییر نام باشگاه استقلال از مسیر قانونی ممکن است/ تجلیل از مدال‌آوران ایرانی با حضور رئیس جمهور
  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • دستور وزیر ورزش به معاونت قهرمانی در مورد مراسم تدفین مرحوم اسکویی 
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان