Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزای تسنیم، داود عامری طی یادداشتی به بررسی صلح و امنیت  در سایه دیپلماسی دفاعی و همگرایی منطقه ای پرداخته که متن این یادداشت به شرح ذیل است:

جمهوری اسلامی ایران و همسایگان مسلمان آن به رغم داشتن فراز و فرودهای زیادی در روابط خود و مداخله بعضی قدرت های فرا منطقه ای برای مخدوش کردن این رابطه، غیر از بعضی دولت‌های وابسته، هیچگاه حاضر نشده اند سطح روابط خود را کاهش دهند و این نشان از علاقه مندی ملت های مسلمان به هم، منافع مشترک، مسایل مشترک اسلامی، ارزش های تاریخی و فرهنگی مشترک، و دیرپای آنها است و البته نیازهای متقابل نیز حافظ این سطح از ارتباطات بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار نکات پیش گفته، نقش ژئوپولیتیکی مکمل بعضی کشورهای منطقه با ایران برای ارتباط شرق و غرب جهان است که در صورت درک درست، تنظیم قواعد مشترک و مشارکت منطقی در منطقه ضمن ایجاد یک کمربند امن و پایدار برای منطقه، بهره مندی فراوان اقتصادی میان ملت های منطقه را فراهم خواهد کرد و این ممکن نیست مگر با ایجاد یک محیط امن با قواعد منطقه‌ای. تماس های نزدیک مقامات عالی رتبه نظامی در منطقه نشان از فعال شدن دیپلماسی دفاعی در جمهوری اسلامی ایران و منطقه است که می تواند در کنار تقویت امنیت عمومی و روانی، موجب استحکام و پایداری دیگر سطوح دیپلماسی نیز بشود.

علاوه بر این باید بر این نکته تاکید نمود که امروزه “متغیر امنیت” که اتفاقاً یکی از مهمترین پشتوانه های تقویت روابط بین کشورهای منطقه است، قوت و اهمیت بیشتری یافته است.

سفر عالی‌ترین مقام نظامی ایران به کشور سوریه و دیدار سردار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با رئیس جمهور و مقام های نظامی و امنیتی این کشور و سفرها و تماس های پیشین به کشورهای منطقه را می‌توان یکی از روندهای مطلوب در افزایش “همکاری‌های منطقه ای در حوزه های مختلف” ارزیابی کرد. اگرچه پیشتر حمایت و هماهنگی ایران در مقابله با تروریسم در منطقه و کمک به ملت های مسلمان و استحکام بخشی به جبهه مقاومت، روند نزدیکی و همکاری‌های امنیتی ایران در منطقه را نشان داده بود، اما با ورود به اتفاقات جدید این همکاری‌ها شکل بسیار جدی به خود گرفته و در واقع به نوعی شاهد تقویت روابط و فعالیت‌های دفاعی و نظامی عملیاتی بین ایران، ترکیه، عراق، سوریه و دیگر کشورها در منطقه هستیم.

آنچه مسلم است این روند بین کشورهای مسلمان و بزرگ منطقه نه تنها در تقویت امنیت ملی این کشورها بسیار حایز اهمیت است، بلکه می‌تواند ارمغان ارزنده ای برای ملت ها در توسعه صلح و دفع شر گروهک‌هایی تروریستی همانند داعش از منطقه باشد که شاهد آخرین روزهای شکست و اضمحلال کامل نیروهای جنایتکار داعش هستیم.

در این ارتباط بعد از تعاملات رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با همتایان خود در منطقه که شاهد نتایج و تاثیرات مثبت آن از جمله مقابله هماهنگ با حرکت غیر قانونی مسعود بارزانی در عراق بودیم، این رفت و آمدها سبب خواهد شد که برنامه های دفاعی- امنیتی منطقه بر اساس همگرایی و اشتراک دیدگاه نزدیک‌تر صورت بگیرد و در نتیجه اثرات آن با هزینه کمتر در استقرار صلح و آرامش در منطقه خود را نشان خواهد داد، ضمن آنکه یک نوع پاسخگویی هوشمند به تحرکات قدرت های فرا منطقه‌ای است.

اما از سوی دیگر ملاحظه می‌گردد اندکی پیش از سفر سرلشکر باقری به سوریه شاهد شکسته شدن چند باره حریم هوایی سوریه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بودیم و این رژیم دیدار سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه با همتای صهیونیستی خود، ایگدور لیبرمن را به عنوان یک میهمان بسیار با ارزش برای ترسیم شرایط بعد از داعش در سوریه بسیار مغتنم شمردند و تلاش کردند تا از طریق نزدیکی با روس ها اجازه ندهند. ایران به مرزهای رژیم‌صهیونیستی نزدیک تر شود. مطبوعات صهیونیستی به سفر وزیر دفاع روسیه به تل‌آویو به عنوان یک مهمان مهم و ویژه اشاره کردند و البته به این مهم اذعان داشتند که آنها خواهان روشن شدن نقش روس ها در همکاری با اسرائیل در سوریه بعد از داعش هستند.

سومین اتفاق در منطقه انتشار تصاویری از حضور “ثامر السهبان” وزیر مشاور پادشاه عربستان در امور خلیج فارس در رقه بود. از مدت‌ها پیش آمریکا زمزمه‌هایی از اعطای خودمختاری به کردهای سوریه را سر داده است تا از این طریق بتواند حرکت خزنده ای را در خصوص تجزیه سوریه و تامین امنیت مرزهای رژیم صهیونیستی بردارد که عملاً نافی امنیت مردم سوریه و همسایگان آن از جمله ترکیه است.

بنابراین با توجه به صحبت‌های سرلشکر باقری که تاکید کردند هدف از این سفر ارائه راهبرد مشترک درباره ادامه همکاری ها و هماهنگی ها در سطح نظامی در مرحله پس از موفقیت های بزرگ است که در زمینه نابودی داعش به دست آمد. همچنین ایشان بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران بر حمایت از ملت و مقاومت سوریه تا بازگشت امنیت و ثبات به آن و ارائه کمک برای بازسازی ویرانی‌های ناشی از حملات تروریستی داعش و سایر گروه های تروریستی حاضر در سوریه تاکید کردند.

این وقایع نشان می‌دهد که همکاری دفاعی و امنیتی کشورهای منطقه از جمله ایران، ترکیه، عراق، سوریه و روسیه تا چه اندازه در حفظ تمامیت ارضی سوریه و همچنین حفظ ثبات و آرامش در منطقه حایز اهمیت است و برای مردم مسلمان منطقه تولید امنیت و آرامش می کند. از سوی دیگر با توجه به نگرانی های رژیم صهیونیستی، باید بر این مهم تأکید کرد که ثبات و امنیت مردم سوریه باعث تقویت جبهه مقاومت شده و در نهایت به نفع مردم منطقه از جمله کردها خواهد شد، چراکه رصد رفت و آمد های مختلف به مناطق کردنشین، نشان می دهد که رژیم صهیونیستی به شدت برای تضعیف همکاری های دفاعی کشورهای اسلامی در منطقه چشم دوخته است، به طوری که جورزالیم پست در این باره نوشته بود: “سخنان باقری در دمشق مبنی بر اینکه قابل پذیرش نیست که صهیونیست ها هر وقت اراده کنند سوریه را در فضا و زمین مورد تجاوز قرار دهند” تحلیلگران رژیم صهیونیستی معتقدند درون مایه سفر باقری به سوریه مهم است، چرا که مهمترین هدف این سفر افزایش سطح همکاری‌های امنیتی میان ایران و سوریه است.

بنابراین می‌توان گفت علاوه بر تأثیر تحرکات دیپلماسی دفاعی ایران برای تضمین امنیت مردم مسلمان منطقه یک پیام روشن به مخالفان آرامش در منطقه است که ایران عزم خود را برای همکاری های امنیتی و دفاعی با کشورهای مسلمان منطقه جزم کرده است و در این راستا اقدام به توسعه همکاری‌های چند جانبه با کشورهای منطقه می نماید، لذا این امر نشان می‌دهد که اتهام یک جانبه گرایی و انگ تحرکات بی‌ثبات‌کننده به ایران یک امر بی پایه و اساس و دستاویز بحث گروه های عملیات روانی بعضی قدرت های فرا منطقه ای است در حالی که فعالیت‌های ایران به حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه کمک می‌نماید که نمونه های عینی آن را در مواضع ایران اسلامی در قبال تجزیه عراق و سوریه به خوبی می توان مشاهده کرد.

باید اذعان کرد که ارمغان همگرایی دفاعی در منطقه، صلح و امنیت پایدار برای همه کشورهای اسلامی است و به عنوان یک فرصت ارزشمند بهتر است همه کشورهای اسلامی به خصوص آنهایی که تحت نفوذ سیاست های فرامنطقه ای و صهیونیستی رفتارهای واگرایانه از خود نشان می‌دهند، به دیپلماسی دفاعی ایران به عنوان یک فرصت برای امت بزرگ اسلامی نگاه کرده و به آن بپیوندند.

آنچه مسلم است حضور تروریست ها در منطقه به نفع هیچ یک از کشورهای منطقه و جهان نیست و ایران اسلامی اراده خود را برای دفع شر از سر ملت های مظلوم نشان داده است و همانطور که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دیدار از مناطق عملیاتی استان های حلب و دیگر مناطق آزاد شده از وجود تروریست ها اشاره کردند، با فضل و عنایت خداوند متعال شاهد موفقیت های چشمگیر جبهه مقاومت و رزمندگان مدافع حرم علیه گروه‌های تروریستی هستیم و روند پیشروی ها و پیروزی های جبهه مقاومت با شجاعت و رشادت دلاور مردان مدافع حرم ادامه یافته و پایان عمر گروهک های تروریستی و تکفیری نزدیک است. انشاءالله

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند

آفتاب‌‌نیوز :

 امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد امشب (پنجشنبه) ششم اردیبهشت ماه به وقت تهران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» به ایراد سخنرانی پرداخت.

 وی با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است؛ و مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند، گفت: بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. 

 ایروانی با ذکر این نکته که سطح بودجه فعلی تخصیص یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران کننده است، افزود: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی ارائه کمک‌های فوری را بسیار مهم خواند و یادآور شد: با این حال، این یک راه‌حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

* تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه فورا لغو شوند

ایروانی خاطرنشان کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

وی گفت: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

ایروانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است، افزود: تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند.

وی یادآور شد: هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

* محکومیت حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴

ایروانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک خود در دمشق را به شدت محکوم می‌کند. رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. 

وی ادامه داد: ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

ایروانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه‌حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های گیر پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیسمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

ایروانی ادامه داد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

* ضرورت خروج فوری نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه

وی یادآور شد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. 

به گفته وی ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم کرده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرآیند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است.

* شورای امنیت رژیم اسرائیل را مجبور به توقف جنگ کند

وی افزود: همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

ایروانی گفت: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف کرده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است