Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- چشم انداز بلند مدت آموزشی زمانی در مسیر موفقیت قرار می گیرد که در کنار علم آموزی، توجه ویژه به سلامت جسمی و استعدادهای ورزشی کودک و نوجوان داشته باشد.توجه به سلامت جسمانی دانش آموزان، موجب شکوفایی استعداد و تمرکز آنان بر روی برنامه های آموزش و پرورش می شود.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، سلامت بدنی دانش آموزان موجب می شود آنان وظایف و کارهای روزانه خود را بدون احساس خستگی انجام داده و توانایی لازم را برای مقابله با پیش آمدهای ناگهانی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه یکی از مهمترین برنامه ها برای همزمانی رشد علم آموزی و سلامت، نهادینه کردن زنگ ورزش در مدارس است.

** مدارس در فقر ورزش
یکی از مشکلات کنونی کشور پایین بودن سرانه فضای ورزشی جامعه است. این مهم زمانی می تواند نگران کننده تلقی شود که دانش آموزان به عنوان قشر پذیرا و نیازمند ورزش، در شرایط بدتری نسبت به دیگر اقشار جامعه قرار دارند.
به گفته «مهرزاد حمیدی» معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، سرانه فضاهای ورزش دانش آموزی در ابتدای سال 92، حدود 0.25 متر مربع بود که این میزان در اواخر سال 95 به 0.36 متر مربع رسیده است.
شاید در نگاه اول افزایش 50 درصدی سرانه فضاهای ورزش دانش آموزی یک امر مهم تلقی شود اما براساس استاندارهای جهانی برای سنجش میزان بهرمندی از ورزش از متغیر «نفر ساعت» استفاده می شود. اساس این متغیر بر این استوار است که از یک فضای ورزشی در ساعت چند نفر، بهره می برند.

** ورزش مدارس در کشورهای دیگر
در بسیاری کشورها ورزش مدارس به عنوان پلی برای رسیدن به بزرگ ترین موفقیت های ورزشی یاد می شود. در این زمینه کشور چین با گسترش ورزش در مدرسه به مدال های پرتعدادی در بازی های المپیک دست پیدا کرده است. این کشور کارگروه های ویژه ای برای نظارت بر ورزش مدارس دارد.
وابستگی ورزش قهرمانی به مدارس در کشور ایلات متحده آمریکا بیش از دیگر کشورها به چشم می خورد. این کشور بیشتر از الگوی چین برای توسعه ورزش در مدارس استفاده می کند. در این زمینه مدارس ژاپن از زنگ ورزش به عنوان شروعی برای شکل دادن قهرمانان آینده ژاپن در المپیک و جهان نام می برند. همچنین در سوئد یک دانش آموز ورزشکار تا هیجده سالگی علاوه بر برخورداری از انواع امکانات رایگان آموزشی، از تمام تسهیلات و امکانات ورزشی رایگان نیز بهره مند است.

** ورزش در مدارس پیشگیری است
«محمدرضا کُردی»عضو هیات علمی پژوهشکده ورزش با اشاره به کاستی های نظام تعلیم و تربیت کشور در زمینه های مختلف گفت: هر کدام از کارشناسان از یک زاویه کاستی های حوزه تعلیم و تربیت را بررسی می کنند. ورزش نیز یکی از مهمترین کاستی های مدارس ایران است که کم توجهی به آن، آسیب های فراوان برای جامعه و فرد به همراه دارد.
او در گفت وگو با گروه پژوهش و تحلیل خبری با اشاره به طرح نظام سلامت و هزینه های دولت در این زمینه گفت: هر چند که طرح نظام سلامت از طرح های مهم درمانی کشور بود و دولت برای اجرای آن بودجه فراوانی صرف کرد، اما این بیشتر بر طرح تاکید داشت و در ان به پیشگیری کمتر توجه شد. اگر قرار است طرحی در زمینه پیشگیری از بیمارهای روانی و جسمی در جامعه اجرا شود باید یکی از اولویت های آن ورزش مدارس باشد؛ کم تحرکی و دور ماندن کودک و نوجوان از هیجان، به بیماری های جسمی و روحی ختم خواهد شد.
کُردی در ادامه با انتقاد از برخی از کارشناسان که کارکرد ورزش را صرفا قهرمانی و مدال آوری خلاصه می کنند، گفت: اینکه کارکرد آشکار ورزش رسیدن به قهرمانی و مدال است بر کسی پوشیده نیست اما خلاصه کردن آن تنها در مدال آوری موجب می شود دیگر کارکرد های ورزش در حاشیه قرار گیرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده ورزش گفت: نتایج تحقیقات جهانی در زمینه ورزش مدارس نشانگر آن است رشد جسمی و ذهنی تحت تاثیر فعالیت ورزشی قرار دارد و هیچ ابزاری نمی تواند برای تقویت ذهن و جسم کودک و نوجوان جایگزین ورزش شود.
کُردی ادامه داد: در مدارس ما انواع مطالب در قالب کتاب های درسی به دانش آموزان آموزش داده می شود که برخی از این مطالب ضروری و لازمه تحصیل، و برخی دیگر آن چنان ضرورت برای مقطع ابتدایی ندارد. اما ورزش که یک ضرورت حتمی برای مدارس به شمار می آید و باید به صورت جدی مورد توجه برنامه ریزان درسی قرار گیرد.
این کارشناس حوزه ورزش در پایان اظهار کرد: اختصاص زنگ ورزش به درس های دیگر یا استراحت معلم و تفریح دانش آموزان، خیانتی نابخشودنی است که در برخی از مدارس انجام می شود.
با توجه به آنچه گفته شد ورزش در مفهوم کلی خود یک کنش اجتماعی است که افزون بر سلامت جسمی،می تواند برطرف کننده برخی از مشکلات اجتماعی و روانی باشد. در این زمینه اگر زنگ ورزش در مدارس به صورت برنامه ریزی شده نهادینه شود، می توان در آینده شاهد جامعه ای بود که افزون بر سلامت جسمی، از انسجام اجتماعی بالایی برخوردار باشد زیرا ورزش های همگانی که در مدارس مورد توجه قرار می گیرد نیازمند کار گروهی است.

پژوهشم**2052** 1601**خبرنگار: غفار میرزایی** انتشار : شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۵۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!

  گویا قرار است این شهریه‌ها به‌زودی شفاف شود تا شاهد دریافت رقم‌های مختلف از خانواده‌ها نباشیم. بر همین اساس بهنام نیک‌نژاد، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش درباره ابلاغ آیین‌‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس خبر داده و می‌گوید: «طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی باهدف شفاف‌سازی ایجادمی‌شود. البته این قانون در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت،عمدتا مورد اعتراض مدارس قرارمی‌گرفت.» قانونی که مدارس غیردولتی خیلی کاری به آن ندارند و همچنان نرخ شهریه‌های‌شان بیشتر از نرخ مصوب است.ایجاد چنین سامانه‌های الکترونیکی یکپارچه‌ای می‌تواند مدیریت، نظارت و ارزیابی دقیقی از این مدارس داشته باشد و در راستای پاسخگویی و شفافیت مالی برای مردم است. با وجود این‌که سقف مبلغ دریافتی مشخص شده اما بسیاری از مدارس غیردولتی به همین مبلغ هم برخی موارد دیگر همچون شهریه فوق‌برنامه درسی، شهریه فوق‌برنامه مکمل و شهریه تابستانی هم با آوردن یک کلمه اختیاری، اضافه می‌کنند. از طرفی وزارت آموزش‌وپرورش، در آیین‌‌نامه جدیدی که برای این مدارس در نظر گرفته، تاکید کرده است که با مدارس غیردولتی متخلفی که شهریه بالاتر از مصوبه رادریافت کنند،برخورد خواهد شد.البته این باراولی نیست که مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش برای مدارس غیردولتی که شهریه‌های نجومی دریافت می‌کنند خط و نشان می‌کشند. 
   
آموزش پولی در مدارس غیردولتی
در خرداد ۱۳۶۷، قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی در مجلس شورای اسلامی تصویب و آموزش در ازای پول شکل رسمی‌‌تری به خود گرفت. مدارس غیر دولتی  که فلسفه تشکیل آنان به‌ظاهر ارائه خدمات آموزشی بهتر و باکیفیت‌‌تر به مردم است؛ اما متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که در برخی از مدارس معروف غیرانتفاعی که شهریه بالایی هم دریافت می‌کنند، خدمات با شهریه‌ها خیلی همخوانی ندارد.خانم احمدی، یکی ازمادرانی است که دو فرزندش درمدرسه‌ای غیردولتی در محدوده خیابان قلهک درس می‌خوانند. او به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: «شهریه اعلام‌شده برای سال تحصیلی جدید یکی از فرزندانم که سوم دبستان است، ۹۵میلیون تومان و برای پسرم در مقطع پیش‌دبستانی، ۸۵میلیون تومان است!» طبق گفته این مادر، این مبالغ جدا از برخی از مراسم‌هایی همچون جشن تکلیف است.«من دوست ندارم دخترم در کلاسی درس بخواند که بیشتر از ۴۰نفر شاگرد دارد و معلم نمی‌‌تواند به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»این را مادر یکی از دانش‌آموزانی می‌گوید که فرزندش در یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران مشغول به تحصیل است؛ اما او از افزایش قیمت‌ها نیز گلایه دارد و ناراضی است.  از یکی از پدرانی که دخترش سوم ابتدایی است و در مدرسه‌ای غیرانتفاعی درمحدوده سهروردی تحصیل می‌کند هم سؤال کردیم، او توضیح می‌دهد: «سال گذشته هزینه دریافتی مدرسه دخترم ۵۰میلیون تومان بود و طبق اعلام مدرسه، امسال حدود ۱۰ الی ۲۰میلیون افزایش قیمت خواهد داشت»؛ خانواده‌هایی که مجبورند به سبب برخی از دلایل این هزینه‌ها را متحمل شوند. 
   
بی‌عدالتی آموزشی!
مدارس غیردولتی در ایران عدالت آموزش را زیر سؤال برده‌‌اند، چراکه با وجود تراکم بالای دانش‌آموزان در مدارس دولتی، کیفیت آموزشی این مدارس تغییر کرده است. همین موضوع منجر به این شده تا خانواده‌ها تحت هر شرایطی شهریه مدارس غیرانتفاعی را حتی بالاتر از نرخ مصوب فراهم کنند وفرزندان‌‌شان را به آنجا بفرستند.میزان تورمی که امروز به هزینه مدارس غیرانتفاعی رسیده است، نظم آموزشی را برهم می‌زند.موضوعی که خطری جدی برای نظام آموزشی کشور و آینده تحصیلی و تربیتی نسل بعدی محسوب می‌شود.شایدبااین نرخ‌های مصوب بسیاری ازدانش‌آموزان به مدارس دولتی برگردندکه همین موضوع هم مشکل‌ساز است. به نظر می‌رسدکه بهبوداوضاع مالی مدارس غیرانتفاعی وبالا بردن کیفیت مدارس دولتی،تنها راه چاره این آشفته‌بازار است. 

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • احداث ۵ هزار کلاس درس از محل مولدسازی در خراسان رضوی
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد