Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:57:04 GMT

اعتماد عمومی پاشنه آشیل تحولات پیش روی جامعه

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۵۹۹۹

اعتماد عمومی پاشنه آشیل تحولات پیش روی جامعه

تهران - ایرنا- پایگاه خبری خرداد در یادداشتی نوشت: در جهان امروز فراتر و بالاتر از ادوات تسلیحاتی و قدرت نظامی یا ساختارهای منسجم حاکمیتی و پشتوانه های منابع زیر زمینی آنچیزی که یک دولت و حاکمیت را در مرتبه ای مطلوب قرار داده و ابزار تفوق و بسط و تعمیم قدرت آن است، حس همذات پنداری و حمایت بدنه اجتماعی از ارکان قدرت و ساختار حاکمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این یادداشت به قلم عبدالرضا کنی می خوانیم: بواسطه برخی اقدامات نادرست و عملکردهای معوج و فقدان توجه لازم به افکار عمومی و زمینه سازی برای اقناع درست و منطقی آنان در موضوعات مختلف آن عنصر مهم اعتماد متقابل در میان بخش هایی از جامعه مخدوش شده است، نکته ای که برای آن باید فکری اندیشیده شده و با اطلاع رسانی درست، بهبود رفتارها و پرهیز از پرده پوشی های که در عصر اطلاعات کارایی خود را از دست داده اند، برای ترمیم این گسل های اجتماعی فکری اندیشیده شود.

اعتماد عمومی و همراهی بدنه اجتماعی با اضلاع حاکمیتی می تواند در مهم ترین چالش ها و بحران ها، کشور را از هر مخاطره و دست اندازی مصون داشته و امور را بر مدار صلاح و اصلاح قرار دهد.

این روزها شاهد برخی رفتارها و اعتراضات هستیم که غیر مستقیم نشان دهنده مخدوش شدن این اعتماد در برخی سطوح است و زنگ خطر را به صدا در می آورد.

یک برخورد نابهنجار در یک مدرسه ابتدایی در ارومیه به ناگهان تبدیل به یک بحران منطقه ای شده و زمینه سوء استفاده برخی از آب گل آلود را فراهم می آورد، در حالی که این اتفاق آنگونه که بازتاب و انعکاس یافته نبوده و سخن از آزار و اذیت جنسی در میان نیست اما از آنجا که حرف مسئولان شنیده نشده و در واقع آن اعتماد لازم به آنان محل اعراب نبوده است، زمینه برای سوء برداشت و واکنش های پیامدی آن فراهم می آید.

در دیگر سو این روزها شاهد آن هستیم که تجمعات فراوانی از سوی سپرده گذاران موسسات مالی غیر مجاز در نقاط مختلف ایران برگزار و اعتراضات فراوانی جامه عمل می پوشد، حال آنکه مسئولان و متولیان در قوای مختلف اقدامات فراوانی برای رتق و فتق این معضل به انجام رسانده اند اما از آنجا که سپرده گذاران بیم ضرر داشته و به وعده های اعلامی اعتماد ندارند، شاهد این دست اعتراضات هستیم.

در هر دوی این ماجراها می توان گفت که تلاش مطلوب و اهتام ویژه برای رفع مشکل در دستور مقامات مسئول بوده است و نمی توان آنان را به کم کاری یا اهمال متهم کرد اما این تلاش و اهتمام مورد اقبال و استقبال عمومی قرار نگرفته و واکنش های منفی و هزینه ساز را در پیامد خود رقم زده است.

نکته مهم و پاشنه آشیل هم فقدان اعتماد عمومی به وعده ها و گفتارهای مسئولین و مقامات است، یا در مواردی دیگر وقتی رسانه های مغرض، هدفمند دست به انتشار اخبار و اطلاعات نادرست می زنند، این صحنه پردازی و خبرسازی آنان در سطوح مختلف جامعه مورد توجه قرار گرفته و فراتر از تکذیب و اعلام های رسمی مقامات مورد توجه قرار می گیرد.

نکته ای که نشان می دهد بواسطه برخی اقدامات نادرست و عملکردهای معوج و فقدان توجه لازم به افکار عمومی و زمینه سازی برای اقناع درست و منطقی آنان در موضوعات مختلف آن عنصر مهم اعتماد متقابل در میان بخش هایی از جامعه مخدوش شده است، نکته ای که برای آن باید فکری اندیشیده شده و با اطلاع رسانی درست، بهبود رفتارها و پرهیز از پرده پوشی های که در عصر اطلاعات کارایی خود را از دست داده اند، برای ترمیم این گسل های اجتماعی فکری اندیشیده شود.

مردم خواه ناخواه منابع خبری و اطلاعاتی خود را پیدا کرده و به اخبار مختلف و اطلاعات متعدد و متفاوت دسترسی خواهند داشت، نکته آنجاست که برای جلب افکارعمومی و اعتماد آفرینی در سطوح مختلف مردمی می بایست هم در سطوح اقدامات عملی و هم در بازنشر اخبار و اطلاعات بازنگری جدی به عمل آمده و مانع از بسط و تعمیم گسل های موجود شد و آن عنصر مهم همذات پنداری عمومی و همراهی میان بدنه مردمی و حاکمیتی را ارتقا بخشید که بی شک با شعارهای پر طمطراق و وعده های میان تهی این مهم محقق شدنی نبوده و می بایست در رفتارها و گفتارها به نوعی عمل کرد که به جای نگاه به بیرون و توجه به منابع نا معتبر و فاقد وجهات، نگاه و اعتماد عمومی به سمت و سوی منابع معتبر داخلی باشد که با صداقت و صراحت عمل می کنند و منافع ملی و خیر عمومی را مقدم بر هر گزاره و گزینه ای می بینند، آنگاه است که با جلب اعتماد عمومی و ارتقای این مولفه مهم امنیت ملی، کشور از هر گزند و چالشی مصون خواهد بود.
*منبع: پایگاه خبری خرداد/2 آبان 96
** اول ** 1337- انتشار دهنده: اسدی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۵۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مد خوب، مد بد!

«این‌ها الان مد شده» جمله‌ای آشنا که ممکن است در طول روز بارها به گوشتان به عناوین مختلف رسیده باشد. اما آیا هر مدی قابل قبول است؟ تا چه جایی می‌توان از آن پیروی کرد؟

به گزارش ایسنا، شاید کلمه حجاب و پوشش برای افراد در سنین بالاتر معنا و مفهوم بیشتری داشته باشد. کسانی که نوع لباس پوشیدن در خانه یا بیرون از آن، برایشان نوعی احترام به خانواده و جامعه بود. می‌توان گفت پوشیدن لباس‌های نامتعارف باب نبود. اگر کسی بر خلاف عرف آن دوره عمل می‌کرد به شدت مورد شماتت دوستان و اطرافیان خود قرار می‌گرفت. اما در دوره جدید عکس این قضیه در جریان است. به طوری که پوشیدن لباس‌های پاره، کهنه، تنگ و کوتاه که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد، بسیار در بین جوانان باب شده است.
به راستی دلیل این که عده‌ای از افراد به بدون هیچ آگاهی، فقط به دلیل مد شدن این نوع پوشش را انتخاب می‌کنند چیست؟ لباس‌هایی که در بسیاری از مواقع نه تنها زیبایی ندارند، بلکه ممکن است در نگاه اول مضحک و خنده‌دار هم باشند.

مفهوم پوشش و لباس

لباس از گذشته، تاکنون گویای مفاهیم زیادی بوده است و سهمی بزرگ در فرهنگ ملت‌ها دارد. نشان‌دهنده باورهای، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی مردمان یک جامعه است. اما در نگاه کلی لباس پاسخگوی نیازهایی مانند حفاظت از سرما و گرما، حفظ عفت و شرم است و در نهایت به انسان آراستگی، زیبایی می‌بخشد.

پوشش در گذشته

 پیکره‌ها، نقاشی‌ها، و نوشته‌های باقیمانده از دوران باستان نشان می‌دهد که پوشش تمام بدن در دوره‌های مختلف تاریخی برای زنان و مردان ایرانی دارای اهمیت بوده است و ایرانیان به هیچ وجه در برهنگی به سر نمی‌برده‌اند.

استرابون تاریخ‌نگار و جغرافیدان معروف یونانی که کتاب جغرافیای او منبع گران‌بها از دنیای قدیم از جمله فلات ایران، فرهنگ و تمدن مردمانی که در نواحی مختلف ایران ساکن بوده‌اند را در خود جای داده است، می‌نویسد: "ایرانیان اگر بخشی از بدنشان برهنه باشد آن را بی شرمی می‌دانند و همیشه بلند لباس می‌پوشند.

 ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن می‌نویسد: "در زمان داریوش، زنان طبقات بالای اجتماع جز در تخت روان و روپوش‌دار از خانه بیرون نمی‌آمدند. در نقش‌هایی که از ایران باستان بر جای مانده است هیچ صورت زن دیده نمی‌شود
در موزه لوور پاریس مُهر سنگی استوانه‌ای مربوط به دوران هخامنشیان است که تعدادی با لباس و تاج و چادر زنان هخامنشی بر مسند شاهانه‌ای تکیه زده است و ندیمه‌هایش در مقابلش ایستاده‌اند و سرپوش به سر دارند.  موارد نمونه‌هایی از وجود فرهنگ پوشش و یکی از نشانه‌های ملیت ایرانی است.

پوشش فرهنگ‌های مختلف ایرانی

با این که استفاده از لباس‌های سنتی و قدیمی دیگر نسبت به گذشته در بین اقوام ایرانی رایج نیست، اما هستند مردمانی که در استان‌های مختلف هنوز از این سنت دیرین در نوع پوشش استفاده می‌کنند. پوشش اقوام مختلف در ایران برای بسیاری از گردشگران چه ایرانی یا خارجی بسیار جذاب و دیدنی است. شاید برای شما پیش آمده باشد که در سفر به نقطه‌ای از کشور افرادی را با لباسی خاص و سنتی مخصوص همان منطقه ببینید. لباس‌هایی که در عین زیبایی، پوشیدگی را نیز به همراه دارد. به طوری که اکثر افراد را به گرفتن عکس‌های یادگاری از این نوع پوشش ترغیب می‌کند. بر اساس شرایط جغرافیایی، آب و هوایی و همچنین فرهنگ‌های مختلف اقوام ساکن، نوع پوشش و لباس در بین قومیت‌های مختلف بسیار متنوع است.

مدگرایی

مدگرایی به این معنی است که فرد سبک زندگی، پوشش و رفتار خود را بر اساس آخرین الگوها تنظیم و به محض ورود الگوی جدید در جامعه، از آن پیروی می‌کند. این حس تنوع‌طلبی توأم با گرایش به خودنمایی در محیط اجتماعی، تغییرات چشمگیری در نوع پوشش، رفتار و آرایش افراد به همراه داشته است. مدگرایی منحصر به سن خاصی نیست، اما در بین جوانان جذابیت بیشتری دارد. عواملی چون تنوع‌طلبی و نوگرایی، همانندسازی، رقابت، چشم و هم‌چشمی با دیگران، مدگرایی و التزام ناشی از دوستی، جلب توجه دیگران و تشخّص‌طلبی می‌تواند از عوامل گرایش جوانان به سوی این شیوه زندگی باشد.‌

مد پیامد دوره معاصر و مختص به جامعه و فرهنگی خاص نیست، اما در عصر حاضر با گسترش روز افزون شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای، سبک زندگی  افراد جامعه مخصوصا نوع پوشش آن‌ها را  بسیار تحت تأثیر قرار داده است. این رسانه‌ها با کمک تبلیغات و مدهای جدید، نیازها و الگوهای جدیدی برای افراد ایجاد می‌کنند که بعضی از این الگوها با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ما هیچ سنخیتی ندارد و باعث مشکلات اجتماعی و خانوادگی می‌شود.

اکثر افرادی که در پی مد روز هستند، به قول خودشان می‌خواهند باکلاس باشند. به عقیده آن‌ها نحوه پوشش عامل مهمی برای شناخت طبقه اجتماعی، میزان رفاه، سلیقه و فرهنگ افراد است.
 پیروی از مد همیشه بد نیست و می‌تواند جوانان را از لحاظ روحی ارضا کند و حتی در پیشرفت جامعه نیز مفید باشد. جامعه‌شناسان مد را یک پدیده اجتماعی می‌دانند که افراد را با یکدیکر همرنگ می‌کند. این به شرطی است که از افراد یا مدهایی که با جامعه هیچ سنخیتی ندارند پیروی نکنند. اما با این حال امروزه جوانان زیادی  را می‌بینیم که درگیر آن شده‌اند و مد به یکی از معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه تبدیل شده است. تقلید نسنجیده‌ای که وقت و هزینه زیادی برای آن‌ها دارد. چراکه اکثرا وقتی از آن ها دلیل انتخابشان پرسیده می‌شود تنها کلمه‌ای که می‌شنویم این است که مد شده است.



سخن آخر

 با پیشرفت روزافزون، شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای در نیازهای اساسی مردم به خصوص جوانان تغییرات بزرگی را به وجود آورده‌اند، رسانه‌هایی که با تبلیغات، الگوهای جدیدی را وارد زندگی جوانان کرده‌اند. الگوهایی که در اکثر موارد سنخیتی با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ایرانی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتماد دوباره مورایس به جوان سپاهان!
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • مختصات نظم جدید منطقه
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • معلم، اسوه فرهنگی جامعه است
  • مد خوب، مد بد!
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب