Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، فرودگاه خصوصی نجف چند وقتی است که در راستای سودجویی بیشتر، در اقداماتی غیرمنطقی‌ نرخ خدمات فرودگاهی و قیمت سوخت را برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در این فرودگاه افزایش داده است.فرودگاه خصوصی نجف چند وقتی است که در راستای سودجویی بیشتر، در اقداماتی غیرمنطقی‌ نرخ خدمات فرودگاهی و قیمت سوخت را برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در این فرودگاه افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخطار ایران به فرودگاه نجف جامه عمل پوشید/ انتقال پروازها به بغداد از امروز

در این راستا شرکت‌های هواپیمایی در اعتراض به عملکرد مسئولان فرودگاه نجف، چندصباحی پرواز به این فرودگاه را متوقف کردند که با برگزاری جلساتی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران و مسئولان فرودگاه نجف، پروازها مجدداً برقرار شد اما مسئولان فرودگاه نجف، دوباره افزایش قیمت‌ها را برای شرکت‌های ایرانی در دستور کار قرار دادند.

به هر حال مسئولان فرودگاه نجف از علاقه ایرانی‌ها به سفر‌های عتبات عالیات و زیارت قبور امامان در عراق آگاه هستند و در راستای سودجویی بیشتر تلاش می‌کنند از این اشتیاق مردم ایران‌ به سفرهای زیارتی عتبات، سوءاستفاده کنند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در این‌باره به فارس می‌گوید: مسئولان فرودگاه نجف در یک اقدام غیر منطقی نسبت به افزایش نرخ سوخت هواپیما در فرودگاه نجف اقدام کرده‌اند‌، در این راستا ‌هر لیتر سوخت هواپیما ‌در فرودگاه نجف از ۹۸ سنت به یک دلار و ۲۴ سنت افزایش یافته است، این اقدام که حتی مورد اعتراض وزیر حمل و نقل عراق هم قرار گرفت‌ موجب افزایش هزینه شرکت‌های هواپیمایی و در نتیجه افزایش قیمت بلیت پروازهای نجف خواهد شد‌؛ این در حالی‌ است که نرخ هر لیتر سوخت هواپیما در فرودگاه بغداد ۷۱ سنت، در فرودگاه عمان ۵۲ سنت و در فرودگاه‌های عربستان سعودی ۴۲ سنت است.

به گفته مقصود اسعدی سامانی‌ با توجه به افزایش پرواز شرکت‌های هواپیمایی به‌ویژه در ایام اربعین و تلاش شرکت‌ها برای ثابت نگه داشتن نرخ‌ها،‌ تصمیم مسئولان فرودگاه نجف برای افزایش نرخ سوخت به لحاظ تاثیر قابل توجهی که هزینه سوخت در قیمت تمام شده هر ساعت پرواز دارد، موجب افزایش قیمت بلیت هواپیما برای پروازهای نجف خواهد شد ‌و ممکن است شرکت‌های هواپیمایی را مجدداً برای قطع و یا تعلیق پروازهای خود به نجف ترغیب کند‌.

بنابراین گزارش شرکت‌های هواپیمایی در تیرماه سال جاری در اعتراض به گران بودن هزینه هندلینگ و خدمات فرودگاهی فرودگاه نجف نسبت به قطع پروازهای خود به نجف اقدام کردند و با مذاکراتی که بین سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و مسئولان فرودگاه نجف صورت گرفت تعدیل مختصری در نرخ برخی از تجهیزات خدمات فرودگاهی صورت گرفت و پرواز شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به نجف مجدداً برقرار شد.

به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی دریافت ۲۰ دلار به‌عنوان بهره مالکانه‌ از هر صندلی پروازهای ایرانی به مقصد نجف و ۱۰ دلار عوارض فرودگاهی از مسافران ایرانی در فرودگاه نجف و تعیین ۸۵ دلار عوارض گمرکی به ازای هر پرواز و عطف به ماسبق کردن آن از سال ۲۰۱۰ و بیش از چهار برابر بودن هزینه هندلینگ پروازها در فرودگاه نجف نسبت به فرودگاه‌های ایران از مهمترین موارد اعتراض شرکت های هواپیمایی ایرانی به مسئولان فرودگاه نجف بود‌؛ آن زمان در مذاکرات صورت گرفته نرخ برخی از اقلام خدمات هندلینگ کاهش یافت، مسئولان فرودگاه مذکور در خصوص عوارض بهره مالکانه و عوارض گمرکی نیز قول مساعدت و همکاری و پیگیری در مراجع دولتی عراق را داده‌اند که تا‌کنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

اسعدی سامانی امروز نیز از احتمال انتقال پروازهای اربعین به بغداد با ادامه گران فروشی‌های فرودگاه نجف خبر داد و ‌‌با اشاره به کارشکنی ها و گران فروشی های مسئولان فرودگاه نجف در آستانه انجام پروازهای اربعین حسینی، گفته است: فرودگاه نجف اقدام به افزایش قیمت سوخت از ۹۸ سنت به یک دلار و ۴۲ سنت کرده و نرخ خدمات هندلینگ در این فرودگاه تا ۴ برابر افزایش پیدا کرده است؛ در حالی قیمت سوخت در فرودگاه نجف به یک دلار و ۴۲ سنت افزایش پیدا کرده که قیمت سوخت در فرودگاه بغداد ۷۰ سنت است.

به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی‌ افزایش بی‌دلیل نرخ سوخت در فرودگاه نجف موجب می‌شود که هواپیماهای ایرانی با مازاد سوخت، پروازهای خود به این مقصد را انجام دهند که حمل مازاد سوخت به معنای جابه‌جایی بار و مسافر کمتر در هر پرواز است تا پرواز با وزن استاندارد انجام شود؛ این گران فروشی‌ها در فرودگاه نجف، هزینه گزافی را به ایرلاین‌های ایرانی تحمیل می‌کند.

اسعدی سامانی امروز گفته بود که اگر کارشکنی‌های مسئولان فرودگاه نجف ادامه پیدا کند، احتمال انتقال پروازهای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به مقصد عراق در فرودگاه بغداد، جدی می‌شود.

به گزارش فارس، ظاهراً شرکت‌های هواپیمایی ایرانی اولتیماتوم خود به فرودگاه نجف را اجرایی کرده‌اند و در اولین گام، پرواز نجف-تهران ایران‌ایر به فرودگاه بغداد منتقل شده است اما بدون اطلاع‌رسانی قبلی به مسافران.

یکی از مسافران پرواز امروز نجف-تهران‌ ایران‌ایر با اشاره به انتقال پرواز آنها از نجف به فرودگاه بغداد، در این‌باره به خبرنگار فارس گفت: طبق بلیت مقرر بود صبح امروز پرواز ما از نجف به سمت تهران انجام شود اما زمانی که وارد فرودگاه نجف شدیم، مسئولان‌ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر‌ به ما اعلام کرده‌اند که این پرواز ساعت ۱۷ بعدازظهر انجام می‌شود آن هم از فرودگاه بغداد.

وی ادامه داد: وقتی علت را از مسئولان هما جویا شدیم عنوان کردند که به دلیل افزایش غیرمنطقی قیمت سوخت و عوارض فروگاهی در فرودگاه نجف، انجام پروازها برای آنها در این فرودگاه پرهزینه و زیان‌ده خواهد بود و از این پس پروازهای خود را به فرودگاه بغداد منتقل خواهند کرد.

این مسافر ایران‌ایر افزود: به هر حال پذیرفتیم که مسیر طولانی نجف تا بغداد را با اتوبوس طی کنیم تا با پرواز ساعت ۱۷ امروز به تهران بیاییم اما این منطقی به نظر نمی‌رسد که در اختلاف فرودگاه و شرکت هواپیمایی، مسافران قربانی شوند؛ به هر حال ضروری بود شرکت هواپیمایی از قبل به مسافران اعلام می‌کرد که این پرواز از فرودگاه بغداد انجام می‌‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر مسافران با بار خود در فرودگاه بغداد سرگردان و منتظر انجام پرواز هستند.

فرودگاه نجف در بین ۵ فرودگاه بزرگ عراق با ۱۰۰.۷ میلیون دلار درآمد در سال ۲۰۱۶ بیشترین درآمد را کسب کرده است؛‌ در سال ۲۰۱۶ فرودگاه بغداد ۹۹.۲ میلیون دلار، فرودگاه اربیل ۹۸.۹ میلیون دلار، فرودگاه بصره ۳۱.۲ میلیون دلار و فرودگاه سلیمانیه ۳۰ میلیون دلار درآمد داشته‌اند.

در همین مدت در فرودگاه بغداد ۱۸ هزار و ۱۸۷ پرواز، فرودگاه نجف ۱۴ هزار و ۴۳۸ پرواز، فرودگاه اربیل ۱۳ هزار و ۸۸۹ پرواز، فرودگاه بصره ۵۳ هزار و ۹ پرواز و فرودگاه سلیمانیه ۵۰ هزار و ۸۹ پرواز انجام شد و کل پرواز‌‌ها ۹۰ هزار و ۸۹۰ پرواز بوده است.

طبق این گزارش در همان سال ۲۰۱۶ در کشور عراق میانگین قیمت برای فرود برای هر هواپیما ۱۳۰۰ دلار و متوسط هزینه خدمات زمینی فرودگاهی ۲۷۵۰ دلار بوده است؛
آمار فوق نشان می‌دهد که فرودگاه نجف بیشترین درآمد را در سال گذشته میلادی داشته است طبق پیگیری خبرنگار فارس، بیشتر این درآمد از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی کسب شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا

تین نیوز

هواپیماهای «ایر تاکسی» به دلیل تعداد کم صندلی می تواند با تعداد محدود مسافر پرواز را برقرار کند اما برای اینکه یک هواپیما با ظرفیت ۲۰۰ نفری امکان برقراری پرواز به مقصدی داشته باشد ، حتماً باید ظرفیت تکمیل باشد .

به گزارش تین نیوز به نقل از  پرتال حمل و نقل ، معاون اقتصادی ، نظارت و امور اقتصادی با بیان اینکه «ایر تاکسی» از سال های گذشته در کشور مطرح بود اما امکان اینکه بتوانیم در صنعت هوانوردی به صورت عملیاتی در بین عموم مردم از آن بهرمند شویم ، وجود نداشت ، گفت افراد دارای سرمایه می توانند این هواپیماهای سبک را اجاره کنند و از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درخواست خلبان داشته باشند ، اجرای چنین روندی علاوه بر درآمدزایی و رشد اقتصاد در کشور ، موجب تردد در مسیرهای کم تقاضا نیز می شود .

علی عبدی با بیان اینکه برخلاف تصور عموم مردم ، مسافران می توانند با نرخ پایین تری بلیت «ایر تاکسی» را برای مسافت های تقریباً نزدیک یا مقصدهایی که به طور مداوم پرواز ندارند ، تهیه کنند ، گفت : «ایر تاکسی» از سال های گذشته در کشور مطرح بود اما امکان اینکه بتوانیم در صنعت هوانوردی به صورت عملیاتی در بین عموم مردم از آن بهرمند شویم ، وجود نداشت .

وی گفت : «ایر تاکسی» به طور کلی دارای دو سبک اقتصادی و پریمیوم است ؛ هم اکنون در اکثر کشورهای این دو سبک با چارچوب های قوانین به مقاصد مختلف تجاری - تفریحی در حال فعالیت اند . با توجه به قوانین سخت خرید هواپیما ، که ممکن است که این فرآیند ۳ الی ۵ سال زمان بر باشد اما نمی توان به نیاز بلیت پاسخ داد که ۵ سال زمان نیاز است تا هواپیما وارد کشور شود برای همین می توان از این پرنده های کوچک برای پاسخ به بخشی از نیاز بلیت هواپیما استفاده کرد زیرا واردات آن کار دشواری نیست .

عبدی ادامه داد : در حال حاضر به دلیل کمبود بلیت هواپیما در بازار، شرکت های هواپیمایی حتی اگر با دو برابر نرخ مصوب بلیت در بازار عرضه کنند، قطعاً خریدار وجود دارد یا به عبارت دیگر در برخی از مسیرها به علت تقاضای بالای مسافر ، بلیت نیست ؛ بدین ترتیب برای جبران کمبود بلیت در بازار می توان از «ایر تاکسی» بهره مند شد .

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه استفاده از «ایر تاکسی» موجب رشد اقتصاد می شود ، افزود : افراد دارای سرمایه می توانند این هواپیماهای سبک را اجاره کنند و از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درخواست خلبان داشته باشند ، اجرای چنین روندی علاوه براینکه درآمدزایی و رشد اقتصاد در کشور ، موجب تردد در مسیرهای کم تقاضا نیز می شود . به طور مثال فردی قصد سفر از کرمان به یزد را دارد ، در مسیر خط هوایی مستقیمی وجود ندارد ، مسافر می تواند با خرید بلیت «ایر تاکسی» پرواز مستقیم و بدون هدر رفت زمان داشته باشد .

وی افزود : خرید بلیت اکونومی «ایر تاکسی» برای عموم اقشار جامعه قطعاً صرفه اقتصادی خواهد داشت ، زیرا خدمات جانبی پروازهای دیگر در این سبک وجود ندارد، مانند پذیرایی وعده غذایی ، میان وعده و خدمات بار . طبیعتاً با حذف این موارد از قیمت بلیت کاسته می شود ؛ همچنین از سوی دیگر شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی مبالغ سنگین برای احداث برخی فرودگاه ها در سطح کشور پرداخت کرده که آنچنان تقاضای مسافری ندارد ، بدین ترتیب هزینه اعمال شده بدون خروجی مانده است .

عبدی تصریح کرد : زمانی که فرودگاه مقصدی تعداد اندکی تقاضا داشته یا مسیر نزدیک باشد ، تنها هفته ای یک پرواز به آن مسیر اختصاص دهد زیرا برای ایرلاین ها صرفه اقتصادی ندارد ؛ بنابراین ممکن است برخی از افراد زمانی نیازمند سفر به مقصد مورد نظر باشند اما پرواز در آن تاریخ وجود نداشته باشد ، بدین ترتیب دعوای درد این چالش ، برقراری و استفاده از موقعیت «ایر تاکسی» است . «ایر تاکسی» مانند تاکسی اینترنتی در سطح شهر عمل می کند ، هرزمان که مسافر تقاضای پرواز به مقصدی داشته باشد ، تقاضای وی در لحظه به صورت تلفنی یا اینترنتی (رزرو بلیت و برگشت) قابل انجام است .

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران عنوان کرد : هواپیماهای «ایر تاکسی» به دلیل تعداد کم صندلی می تواند با تعداد محدود مسافر پرواز را برقرار کند اما برای اینکه یک هواپیما با ظرفیت ۲۰۰ نفری امکان برقراری پرواز به مقصدی داشته باشد ، حتماً باید ظرفیت تکمیل باشد .

وی گفت : همچنین شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران آمادگی کامل برای همکاری با متقاضیان خرید و اجاره این سبک از هواپیماها را دارد ؛ اگر فرد یا شرکت هواپیمایی این هواپیماها را وارد سپس در بستر شرکت فرودگاه ها اقدام به فعالیت کند ، تخفیف های عوارضی شامل حال آنها خواهد شد .

این مقام مسؤول شرکت فرودگاه ها عنوان کرد : طبق موارد ذکر شده، رونق این هواپیماها در کشور علاوه براینکه موجب کاهش قیمت تمام شده بلیت هواپیما می شود ، میزان عرضه و تقاضای بلیت را به تعادل می رساند . همچنین موجب استفاده از تمام فرودگاه های کشور می شود در نتیجه استفاده از هواپیماهای سبک از تمام زوایای کارشناسی شده به نفع کشور و مردم خواهد بود و می تواند گام بزرگی در راستای تحقق به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» باشد .

عبدی با اشاره به سبک دوم «ایر تاکسی» گفت : در پروازهای پریمیوم خدمات (VIP) به مسافران ارائه می شود و حدود ۶ الی ۱۰ نفر ظرفیت دارد که خانوار می توانند با خرید بلیت این پرواز به صورت خانوادگی به مقصدهای نزدیک مانند شمال کشور ، سفر کنند اما نرخ بلیت این پرواز قطعاً نسبت به اکونومی بیشتر خواهد بود .

وی با تاکید بر اینکه پرواز با «ایر تاکسی» موجب صرفه جویی در زمان می شود ، ادامه داد : پرواز با این سبک از هواپیماها معطلی سفر با هواپیماهای دیگر را نخواهد داشت و «ایر تاکسی» صرفاً برای افراد تاجر یا ثروتمند نیست و در تمام جهان برای عموم مردم قابل استفاده است ؛ همچنین در برخی شرایط مسؤولان کشور ، فوتبالیست ها و ورزشکاران برای سفرهای استانی یا انجام مسابقات داخل کشور متقاضی اجاره این جت ها هستند .

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه ها خاطرنشان کرد : بهره مندی از موقعیت این جت ها می تواند موجب رونق کسب و کار ایرلاین های موجود و سرمایه داران کوچک شود . هم اکنون شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران زیرساخت های لازم برای نگهداری و آموزش پرواز این سبک از هواپیماها را دارد .

وی در خصوص نرخ این پروازها ، گفت : مسؤول قیمت گذاری نرخ بلیت ها ایرلاین ها هستند و متولی قانون گذار برای تصویب نرخ بلیت ها سازمان هواپیمایی کشور است ؛ اما قطعاً با قیمت بلیت هواپیماها بسیار متفاوت خواهد بود .

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • علت فرود اضطراری پرواز استانبول-تهران در ارومیه
  • دلیل فرود اضطراری پرواز استانبول تهران چه بود؟
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید
  • تاخیر ۵۰۰دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد از امروز