Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:11:53 GMT

سرمایه‌ های سرگردان در مسیر تولید

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۹۳۳۰

سرمایه‌ های سرگردان در مسیر تولید

تهران- ایرنا- روزنامه ایران از میزان بازدهی بازارهای پنجگانه درهفت ماهه امسال به ارایه گزارشی پرداخت و نوشت: بازدهی سپرده ‌های بانکی که در دوره‌ های یکساله هنوز رقیبی ندارد، در هفت ماهه نخست امسال با بورس اوراق بهادار تهران برابر شد. بدین ترتیب درحالی که بازدهی سپرده‌ های بانکی دراین مدت 11.6 درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش می خوانیم: بازدهی بورس نیز به 11.6 درصد رسید که همپای بانک برای سهامداران خود سود به همراه داشته است.
طبق اطلاعات ارائه شده درمیان بازارهای پنجگانه بانک، بورس، سکه، ارز و مسکن، بانک و بورس به صورت مشترک رتبه نخست را در بازدهی از آن خود کرده‌اند.

پس از آن سکه به‌ دلیل رشد قیمتی که در هفته‌ های اخیر تجربه کرده است به ‌عنوان دومین بازارپربازده با 7.9 درصد در هفت ماهه امسال بوده است. پس از آن بازار ارز با شاخص دلار نیز توانسته است 7 درصد بازدهی داشته باشد که سومین بازار پربازده محسوب می‌شود. بازارمسکن نیز که طی ماه‌های اخیر پیش نشانه‌های رونق با رشد معاملات درآن نمایان شده است، با رشد قیمتی 6.2 درصد در مقام چهارم بازارهای پربازده قرار داشته است.

** بورس در صدر بازدهی سه ماهه
بر اساس گزارش‌ های ارائه شده از سوی شرکت بورس اوراق بهادار تهران، در سه ماهه منتهی به 31 شهریور ماه امسال درمیان بازارهای پنجگانه، بورس بالاترین بازدهی را داشته است. در این دوره بورس با رشد 9.01 درصد در صدر بازدهی قرار داشته است و حتی از سپرده ‌های بانکی نیز سبقت گرفته است. برهمین اساس سپرده‌ های بانکی با بازدهی 5 درصدی در سه ماه جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است و دلار با رشد قیمتی 4.01 درصد در رتبه سوم بازدهی قرار داشته است. نکته جالب این است که دراین دوره بازارمسکن با رشد قیمتی 2.84 درصد از بازدهی 2.25 درصدی بازارسکه پیشی گرفته است. دراین دوره قیمت سکه هنوز وارد کانال‌های قیمتی بالاتر به‌دلیل تحولات جهانی و رشد نرخ دلار نشده بود.

** بازدهی شش ماهه
در شش ماهه منتهی به 31 شهریور ماه امسال نیز همچنان بازار بورس در صدر بازدهی برای سهامداران خود قرار داشته است. دراین دوره بورس با رشد 11.14درصد از بازدهی 10 درصدی که سپرده ‌های بانکی برای مشتریان بانک ‌ها به ارمغان آورده بود بیشتر بوده است. اما در رتبه سوم بازدهی دلار با 3.84درصد ایستاده است و پس از آن و با فاصله ناچیزی دو بازار دیگر قرار دارند. دراین دوره مسکن با رشد قیمتی 3.60درصدی همچنان از بازدهی 3.28 درصدی سکه جلوتر بوده است.

** جابه جایی بازدهی در «هفت ماهه» امسال
اما با محاسبه بازدهی بازارهای پنجگانه از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ماه (هفت ماهه) درمیان بازدهی بازارهای جابه جایی رخ داده است. همان گونه که اشاره شد دراین دوره بورس و بانک بازدهی یکسانی برای سرمایه‌گذاران خود داشته‌اند و بازدهی هر دو بازار به 11.6 درصد رسیده است. این نویدی از رشد بازارسرمایه ایران است که درماه‌های اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده است، به طوری که شاخص کل بورس در شهریور ماه -آخرین ماه تابستان- 4.2 درصد رشد کرد و نزدیک به 3600 واحد بالا رفت. در مهر ماه نیز شاخص توانست با ورود به کانال 86 هزار واحدی رکورد 45 ماهه خود را بشکند. این درحالی است که از دی ماه سال 1392 همواره شاخص زیر کانال 86هزار واحدی قرار داشته است.

با جابه جایی بازارها در بازدهی سکه با رشد قیمتی 7.9 درصدی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. درحالی که این بازار در ماه‌های گذشته با آرامش همراه بود، طی هفته‌های اخیر با رشد اونس جهانی طلا و همچنین بالا رفتن نرخ دلار در بازار داخلی با افزایش قیمت زیادی همراه شد. بهای سکه تمام بهار امامی در نخستین روز کاری سال 96 معادل یک‌میلیون و 201 هزار تومان بود که در پایان مهرماه به یک‌میلیون و 296هزارو 500 تومان رسید.

پس از سکه، دلار با بازدهی 7 درصد در رتبه بعدی قرارگرفته است. درحالی که دلار در ابتدای امسال با 3748 تومان قیمت خود را آغاز کرد و چهار ماه را بدون نوسان قیمتی زیاد سپری کرد از مرداد ماه با رشد تدریجی قیمت‌ها مواجه شد و سرانجام در پایان مهر ماه به 4011 تومان رسید.

پس از آن بازارمسکن قرار دارد که در هفت ماهه نخست امسال توانسته است 6.2 درصد رشد قیمتی داشته باشد. تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال 1396 به 15 هزار و 500 واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.2 درصد افزایش نشان می‌دهد. طبق گزارش روابط عمومی بانک مرکزی متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 4 میلیون و 760 هزار تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.7 درصد افزایش نشان می‌دهد. میزان تغییر قیمت هر متر آپارتمان مسکونی در تهران طی 6 ماه ابتدایی امسال 6.2 درصد اعلام شده است.

** بازدهی یک‌ ساله بازارها
درصورتی که دوره یک‌ساله منتهی به 31 شهریور ماه امسال را ملاک محاسبه قرار دهیم، یک بار دیگر سپرده‌های بانکی به بازدهی 20 درصدی درصدر قرار گرفته است. هرچند بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه هشت‌بندی خود بانک‌ها را به رعایت نرخ سود حداکثری 15درصدی سپرده ‌های بانکی ملزم کرده است، ولی به‌ دلیل چسبندگی سپرده‌ های بلندمدت که پیش از بخشنامه شهریور ماه بانک مرکزی سود بالای 20 درصد دریافت می‌کردند همچنان تا پایان دوره سپرده‌گذاری از این نرخ بالا بهره‌ مند می‌شوند. علاوه براین، صندوق ‌های سرمایه‌ گذاری با درآمد ثابت بانک‌ها نیز نرخ سودی بالاتر از سپرده‌های بلندمدت پرداخت می‌کنند.

براین اساس دردوره یک ‌ساله سپرده ‌های بانکی در صدر بازدهی قرارگرفته است. دراین دوره زمانی بورس با بازدهی 12.27 درصد جایگاه دوم بازدهی را از آن خود کرده است. البته با سپری شدن ماه‌ های باقی مانده به پایان سال و درصورتی که ملاک محاسبه یک سال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ماه باشد ممکن است که این میزان بازدهی با رشد اخیر بازار سرمایه تغییر کند و بالاتر برود. دریک‌ساله منتهی به 31 شهریور ماه امسال سکه با بازدهی 10.59 درصدی سومین بازار پربازده ایران بوده است و پس از آن دلار قرار دارد که دراین دوره 9.08 درصد رشد قیمتی داشته است. در رتبه آخر نیز بازارمسکن قرار دارد که دراین دوره 8.92 درصد رشد قیمت داشته است.

*منبع: روزنامه ایران؛1396،8،4
**گروه اطلاع رسانی**9117**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • توقف رشد صنایع بزرگ؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟