Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسکو- ایرنا - در پی انتقادات کشورهای غربی به ویژه آمریکا از روسیه بخاطر وتوی پیش نویس قطعنامه تمدید ماموریت کمیسیون مشترک تحقیقات درباره حوادث شیمیایی سوریه، مسکو این کشورها را به تحریف واقعیت مساله متهم کرد.

به گزارش ایرنا، قطعنامه تمدید ماموریت کمیسیون تحقیقات درباره حوادث شیمیایی سوریه تحت عنوان «سازوکار تحقیقاتی مشترک» که از سال 2015 تحت نظارت سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی فعالیت می کرد، روز سه شنبه از سوی روسیه در شورای امنیت وتو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه در بیانیه ای نوشت: انتظار داشتیم که پس از وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ماموریت کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحت عنوان «سازوکار تحقیقاتی مشترک» در شورای امنیت، کشورهای غربی از این اقدام مسکو به شدت انتقاد کنند.
در بیانیه روسیه با اشاره به اظهارات سخنگوی کاخ سفید مبنی برحمایت مسکو از حکومت بشار اسد و نیز بیانات نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل که روسها را به حمایت از تروریست ها و دیکتاتورها متهم کرد، از مقامهای آمریکایی خواستار رعایت ادب و خودداری از خروج از چارچوب نزاکت در مناسبات بین المللی شده است.
«کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا نمی توانند از این واقعیت بی اطلاع باشند که روسیه با اصل تمدید ماموریت کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی مخالفت نکرد بلکه مخالف تصمیم گیری شتاب زده است که بدون توجه به گزارش عملکرد یک این کمیسیون گرفته شود.»
وزارت امور خارجه روسیه در ادامه می گوید: اگر از تصمیم آمریکا بدون توجه به وضعیت واقعی پیروی می کردیم، در آن صورت رفتار غیرمسئولانه و غیرحرفه ای داشتیم.
در ادامه بیانیه وزارت امورخارجه روسیه به چند مورد بکارگیری سلاح شیمیایی در سوریه ازجمله در خان شیخون اشاره شد که در مواردی شواهد کافی برای اثبات دخالت تروریست های ضدسوری در این حوادث وجود داشت اما کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی به آن توجه نکرد.
روسیه خاطرنشان کرده است که کشورهای غربی با وجود این نواقص فعالیت کمیسیون بین المللی سعی داشتند وضعیت بدون تغییر بماند زیرا هدف آنها کشف حقیقت نیست بلکه استفاده از سازمان های بین المللی برای افزایش فشار بر سوریه را به عنوان هدف اصلی دنبال می کنند.
روسیه روز سه شنبه گذشته پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در باره تمدید ماموریت کمیسیون مشترک سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی را وتو و در بیانیه ای در این مورد اعلام کرد: سیاست آمریکا در مساله تحقیقات حوادث شیمیایی سوریه برای تلاش های دیپلماتیک بین المللی زیانبار است و مسکو قطعنامه پیشنهاد شده درباره تمدید فعالیت کمیسیون مشترک تحقیقات را به دلیل رویکرد نادرست واشنگتن وتو کرد.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: روسیه به دلایلی که بارها بطور علنی و در دیدارهای کاری با سایر اعضای شورای امنیت اعلام کرده بود به این قطعنامه رای منفی داد. دلیل اصلی این است که نباید این گونه تصمیمات مهم را نسنجیده و بدون ارزیابی دقیق اوضاع سوریه گرفت.
در بیانیه گفته شده است: بدون چنین ارزیابی، تشخیص عاقلانه بودن تمدید ماموریت «سازوکار تحقیقاتی مشترک» در شرایط تغییر نیافته یا ضرورت اصلاح آن که در قطعنامه 2319 پیش بینی شده، ناممکن است.
«طرف آمریکایی پیش نویس قطعنامه را برخلاف منطق و مراحل معمول شده در شورای امنیت به رای گیری گذاشت و بدیهی است اهداف خود را دنبال می کرد که دور از اهداف ایجاد «سازوکار تحقیقاتی مشترک» برای تحقیقات درباره حوادث شیمیایی سوریه بود.»
به گزارش ایرنا، تحقیقات بین المللی پیرامون حوادث سوریه که تحت عنوان «سازوکار تحقیقاتی مشترک» یا به اختصار JIM شناخته می‌شود، از سال 2015 با رای موافق همه اعضای شورای امنیت، به صورت مشترک زیر‌نظر سازمان ملل متحد و سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی آغاز بکار کرد.
مجوز ادامه تحقیقات در اواسط ماه نوامبر (اواخر آبان) به پایان می‌رسد و این هیات قرار است 26 اکتبر (4 آبان) گزارشی از حادثه شیمیایی در شهر خان شیخون سوریه ارائه دهد.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در شورای امنیت روز سه شنبه ابتدا تعویق رای‌گیری در خصوص تمدید ماموریت هیات تحقیقات را تا زمان انتشار این گزارش خواستار شد؛ ولی پس از بی‌توجهی اعضا به این درخواست، قطعنامه را وتو کرد.
وی پیش از رای‌گیری، با اشاره به فضاسازی رسانه‌‌ای کشورهای غربی گفت: سعی نکنید اینگونه القا کنید که اگر این قطعنامه امروز تصویب نشود، کار هیات تحقیقات به اتمام می‌رسد.
نبنزیا ادامه داد: ما آماده طرح مجدد این مسئله پس از انتشار و بررسی نتیجه تحقیقات هستیم.
حادثه شیمیایی خان شیخون در چهارم آوریل سال جاری (15 فروردین) رخ داد و در جریان آن ده‌ها تن کشته شدند. رسانه‌ها و مقام‌های غربی پس از این حادثه به سرعت و بدون هرگونه سندی، انگشت اتهام را به سمت دولت سوریه گرفتند.
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در ادامه همین خط رسانه‌ای، روسیه را به کارشکنی در مسیر تحقیقات متهم کرد و بار دیگر مسئولیت حادثه خان شیخون را متوجه دولت سوریه دانست.
این در حالی است که دولت این کشور در پی توافقی که در سال 2014 صورت گرفت، زرادخانه تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل متحد و سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحویل داده بود.
در رای‌گیری روز گذشته برای تصویب قطعنامه یاد شده، بولیوی و روسیه رای مخالف، چین و قزاقستان رای ممتنع و دیگر اعضا رای موافق به ثبت رساندند.
بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، گزارش هیات مشترک تحقیقاتی در خصوص حادثه خان شیخون در شرایطی امروز پنجشنبه منتشر می‌شود که روسیه این هیات را به کوتاهی در انجام وظایف خود متهم کرده است.
«میخاییل اولیانوف» مدیر بخش منع گسترش تسلیحات هسته‌ای وزارت امور خارجه روسیه، روز جمعه به خبرگزاری ایتارتاس گفته بود که اعضای هیات تحقیقاتی مشترک، برخی فعالیت‌ها را از دفتر‌های کار خود در لاهه و نیویورک انجام داده‌ و از نمونه برداری صحیح از مراکز مورد تحقیق خودداری کرده‌اند.
نکته بسیار مهم در حوادث شیمیایی سوریه که آمریکا و متحدان غربی این کشور عمدی و آگاهانه نادیده می گیرند، چند مورد کاربرد سلاح شیمیایی توسط تروریست های ضدسوری است.
اروپام**391 *شبس*1488 *انتشاردهنده: بهمن بامداد**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۰۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین امروز یکشنبه در سفری بی‌سابقه از آغاز جنگ سوریه پس از ۱۳ سال به دمشق رفت و با «بشار اسد» رییس جمهور سوریه دیدار کرد.

بنا بر گزارش سانا در این دیدار روابط دو کشور، راه‌های توسعه این روابط در تمامی زمینه‌ها در راستای منافع سوریه و بحرین و تلاش‌های بحرین برای موفقیت برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در منامه طی ماه آینده میلادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین اسد و الزیانی مهم‌ترین موضوعاتی را که در فهرست برنامه‌های نشست آتی سران اتحادیه عرب در راستای منافع مشترک کشورهای عربی و یکپارچه‌سازی تلاش‌ها برای رویارویی با چالش‌های مشترک کنونی وجود دارد، مورد رایزنی قرار دادند.

در این دیدار بشار اسد بر تقویت هم‌بستگی کشورهای عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات در منطقه در سایه رخ‌دادها و تحولات جهانی تاکید کرد.

علاوه بر این «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین با «فیصل المقداد» همتای سوری خود نیز در محل ساختمان وزارت امور خارجه سوریه دیدار و رایزنی کرد.

گفتنی است «بشار اسد» رییس جمهور سوریه اواخر ماه مارس گذشته به صورت رسمی از سوی «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین برای حضور در نشست آتی سران اتحادیه عرب در منامه پایتخت این کشور دعوت شد. قرار است این نشست در تاریخ ۱۶ مه در منامه پایتخت بحرین برگزار شود.

اسد سال گذشته پس از ۱۱ سال تعلیق کرسی سوریه در اتحادیه عرب، برای نخستین بار در نشست سران این اتحادیه در جده پایتخت عربستان سعودی شرکت کرد.

کد خبر 6091370

دیگر خبرها

  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • زنیت قهرمان لیگ برتر والیبال روسیه شد
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد