Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@13:56:31 GMT

تعلیق نتایج همه پرسی، طرحی مُرده برای آتش بس

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۱۴۱۲

تعلیق نتایج همه پرسی، طرحی مُرده برای آتش بس

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، همزمان با طرح اربیل مبنی بر تعلیق نتایج همه پرسی وبرقراری فوری آتش بس در اقلیم کردستان بسیاری از رهبران عراق با اشاره به مفهوم تعلیق و نه لغو همه پرسی از دامی که اقلیم برای بغداد گسترده است هشدار دادند.
پایبندی اربیل به نتایج همه پرسی به شیوه خود
اربیل به شیوه خود همچنان به نتایج همه پرسی پایبند است، هرچند ابتکار مُرده ای را مطرح کرده که شامل توقف آتش بس در مقابل تعلیق نتایج همه پرسی می شود؛ اقدامی که با شرط دولت حیدر العبادی برای بازگشت به میز گفت وگو و حل و فصل مسائل مورد اختلاف در تضاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اقلیم کردستان عراق بامداد روز گذشته طرح خود مبنی بر توقف فوری آتش بس در مناطق مورد اختلاف و گفت وگو با دولت عراق برای حل وفصل مشکلات باقی مانده بین دو طرف را مطرح کرد.

تعلیق نتایج همه پرسی همزمان با ادامه رویارویی بین بغداد و اربیل
نکته قابل توجه اینه اربیل بدون هیچ هشدار قبلی این راه حل ابتکاری را مطرح کرد به ویژه اینکه تحولات میدانی حاکی از این است که رویارویی بین بغداد و اربیل همچنان ادامه دارد که آخرین مورد آن حمله نیروهای پیشمرگه به مواضع نیروهای عراقی در شهرستان مخمور و به اسارت گرفتن دو سرباز عراقی بود.

توجیه اقلیم برای تعلیق همه پرسی چیست؟
در این میان اقلیم کردستان عراق بر این باور است که اوضاع کنونی و خطری که کردستان و عراق را تهدید می کند، موجب می شود همه به وظیفه تاریخی خود عمل کرده و روند امور را به سمت درگیری و کشتار بین نیروهای عراقی و پیشمرگه سوق ندهند.

تلاش رهبران کُرد برای ترسیم تصویری تازه از خود
به هر حال لحن مقدمه راه حل ابتکاری اربیل یا همان تعلیق نتایج همه پرسی با عقب گرد در قبال واکنش بغداد به برگزاری همه پرسی استقلال همراه است، به این معنی که اقلیم در جایگاه «تسلیم» در برابر افکار عمومی عراق و جهان ظاهر شد؛ تصویری که رهبران کُرد به عمد آن را از خود ترسیم کردند که هم با ضعف همراه است و هم پایبندی به افکار عمومی.
بند اول راه حل پیشنهادی اربیل درخواست آتش بس فوری و توقف تمام اقدامات نظامی در اقلیم کردستان است در حالی که بند سوم آن بر گفت وگوی مستقیم بین اقلیم و دولت بغداد بر اساس قانون اساسی عراق تاکید دارد.

دامی که اربیل برای حیدر العبادی گسترده است
به عقیده برخی منابع عراقی بند دوم که همان تعلیق نتایج همه پرسی است، به مثابه دامی است که اربیل برای دولت حیدرالعبادی گسترده است، زیرا رهبران عراقی از گروههای مختلف و با رویکردهای متفاوت اگر چه تعلیق همه پرسی را مقدمه خوبی برشمردند اما همگی روی عبارت «تعلیق» در برابر پیشروی گسترده نیروهای عراقی در مناطق مورد اختلاف متمرکز شده و تعلیق را اقدمی از سوی اربیل برای ترسیم وجهه مثبت از خود در برابر جامعه جهانی برشمردند چرا که با این کار به عنوان طرفی ظاهر شده است که سخت در تلاش بر پایان کشمکش و درگیری مسلحانه است.

هشدار رهبران عراق نسبت به «دام» اربیل
بسیاری از رهبران عراقی در ارزیابی راه حل ابتکاری اربیل در مورد «دام» هشدار دادند زیرا تعلیق یعنی به تاخیر انداختن و حفظ آن به گونه ای که بغداد در آینده در برابر باجخواهی اربیل قرار خواهد گرفت و این موضوعی است که دولت بغداد نخواهد پذیرفت.

چرا فرماندهی عملیات مشترک عراق بر بازگشت به مرزهای 2003 تاکید دارد؟
بنابراین رهبران عراقی در اظهارات خود هشدار دادند مسعود بارزانی که به زودی از کار سیاسی کنار خواهد رفت، در تلاش برای گستردن آخرین دام خود برای بغداد است و بر این اساس فرماندهی عملیات مشترک عراق راه حل ابتکاری اربیل و اوضاع میدانی را دو چیز جدا دانسته و تاکید کرد صرف نظر از آنچه در صحنه سیاسی در جریان است، عزم خود را برای تکمیل روند تسلط بر مناطق مورد اختلاف و بازگشت به مرزهای 2003 جزم کرده است.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۱۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام

به گزارش همشهری‌آنلاین، به دنبال فشارهای سیاسی درونی و بیرونی نسبت به سیاست‌های ترکیه در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی، نهایتا این کشور تصمیم گرفت تا روابط اقتصادی و تجاری خود با رژیم صهیونیستی را قطع و یا به حالت تعلیق در آورد.

وزارت بازرگانی ترکیه تایید کرد که این کشور تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده است و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

«رجب طیب اردوعان» رئیس‌جمهور ترکیه هم درباره این تصمیم گفت: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

«فرشید باقریان» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از قطع روابط تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی در پی تداوم جنایت‌های این رژیم در غزه اظهار داشت: این که هر دولتی روابطش را با اسرائیل به هر میزانی قطع یا کم کند و یا به حداقل برساند خبر خوشایندی است و چه بهتر که چنین اتفاقاتی تبدیل به یک مدل یا الگو در جهان شود.

وی افزود: این که اردوغان دیر تصمیم به چنین کاری گرفت جای انتقاد دارد و از این که به هر حال اقدام کرد هم جای تشکر دارد، رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی اخیر خود خطاب به مردم و بخش‌های اقتصادی کشورش گفت این ضرر را تحمل کنید آنچه مهم است انسانیت است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین درباره این که چرا در این مقطع زمانی ترکیه چنین کاری را انجام داد؟ گفت: پس از شکست حزب اردوغان در انتخابات اخیر شهرداری‌ها در ترکیه، آن ها یکسری آسیب شناسی‌هایی را انجام دادند و این حرکت دلایل گوناگونی داشت؛ نخست این که حمایت کامل نسبت به مساله فلسطین نداشتند، مساله دیگر این که چون قطر تصمیم گرفت در میانجی‌گری صلح میان حماس و اسرائیل نقشی نداشته باشد، ترکیه تلاش می‌کند تا او این نقش را ایفا کند، قابلیتش را هم دارد، در واقع ترکیه به دنبال این است که برخی از پرستیژهای بین‌المللی از دست رفته‌اش را به دست آورد.

باقریان تصریح کرد: اگر حماس دفترش در قطر را به حالت تعلیق در آورد محل بعدی برای برگزاری اقدامات و گفت‌وگوها استانبول خواهد بود. به نظر می رسد اردوغان مجبور است در آینده نزدیک معادله ای در روابطش با آمریکا، حماس و یا اسرائیل برقرار کند، معادله‌ای که درصدهای آن را اردوغان تعیین می‌کند.

وی در ادامه یادآور شد: در دوره‌ای که اسرائیل نسل‌کشی انجام می‌داد روابط اقتصادی و تجاری ترکیه با این رژیم برقرار بود و بسیاری از مسلمانان از درون جامعه ترکیه دور شدند لذا حمایت از غزه و قطع حمایت از اسرائیل می‌تواند روابطی که از دست داده را احیا کند.

تظاهرات چهار روزه در ترکیه علیه تجارت با رژیم اسرائیل

این کارشناس مسائل بین الملل با طرح این پرسش که آیا قطع روابط تجاری ترکیه با اسرائیل تداوم خواهد داشت یا خیر؟ گفت: تمام این موضوعات به کریدور گاز مربوط است زیرا در تاریخ ۲۴ می قرارداد گازی با انگلیس به اتمام می‌رسد و ترکیه تلاش دارد این قرارداد گازی جدید را دنبال کند که می‌تواند با چند کنسرسیوم انجام شود، در واقع اگر بازبینی در قرارداد گازی انجام شود ترکیه یکی از طرف‌های خواهان آن خواهد بود.

باقریان همچنین به اهداف اردوغان از قطع روابط تجاری با اسرائیل اشاره کرد و گفت: این تحولات به پایان نسل کشی و برقراری آتش بس ارتباط دارد، این که آمریکا بتواند با اعمال فشار، برقراری آتش بس را فراهم کند خیلی زیاد است و ترکیه هم تلاش می کند هر چه زودتر به آتش بس برسند.

کد خبر 849665 منبع: ایسنا برچسب‌ها ترکیه اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد