Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@02:02:35 GMT

صلحی تاکیتیکی، برای رسوا ساختن چهره بزک شده دشمن

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۶۲۳۰

صلحی تاکیتیکی، برای رسوا ساختن چهره بزک شده دشمن

کارشناس مذهبی کشورمان گفت: صلح امام حسن(ع)، صلحی تاکیتیکی بود تا هم دشمن و آن چهره بزک شده اش را رسوا کند و هم اسلام و دوستداران حقیقی و اسلام را، بی تردید اگر هر کدام از ائمه در چنین موقعیت زمانی و مکانی بودند همین تصمیم را می گرفتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا «حجت‌الاسلام محمد محمودزاده» در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ با بیان اینکه امروز سالروز شهادت امام حسن(ع) به روایتی است و مشهور آن همزمان با وفات نبی مکرم(ص) در 28 صفر است، درباره چیستی و چرایی صلح آن امام بزرگوار، گفت: هر کدام از ائمه اگر در آن موقعیت زمانی و مکانی بودند همان کاری را انجام می دادند که امام حسن(ع) انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تنها در دنیا عدالت همیشه خوب است و ظلم همیشه بد، اظهار کرد: فروتنی و صلح با توجه به مقتضیات زمان گاهی خوب است و گاهی بد و صلح امام حسن(ع) در شرایطی بسته شد که معاویه در ظاهر شعائر اسلامی را رعایت می کرد در حالی که یزید این گونه نبود و بعد از معاویه  به صورت علنی می خواست در عمل ریشه اسلام را بزند.

بهانه جوی سست اندیشان لشکر امام حسن(ع) برای نرفتن به جنگ

این کارشناس مذهبی کشورمان افزود: امام حسن(ع) در ابتدای بیعتی که مردم بعد از امام علی (ع) با ایشان بسته بودند، در راستای نابودی دشمنان اسلام آماده جنگ شند و به سمت صفین حرکت کردند، اما از آنجا که آن حضرت یارانی نداشتند و آنانی هم که بودند  بهانه می آورند بالاجبار جنگ را رها کردند و به صلح روی آوردند.

حجت الاسلام محموزاده تصریح کرد: یکی از دلایل صلح امام حسن(ع) با معاویه جنگ های طولانی بود که مسلمانان را خسته کرده بود و در زمان امام(ع) جنگ هایی همچون جمل، صفین و خوارج سست ایمانان را به ورطه بهانه جویی آورد، خستگی از جنگیدن موضوعی است که حتی در زمان امام علی(ع) هم رخ داد به گونه ای که آن حضرت می فرمایند" به شما می گویم به جنگ بیایید روزی می گویید تابستان است و هوا گرم و روز دیگر می گویید زمستان است و هوا سرد".

تفرقه و گروه گروه بودن لشکریان امام(ع) و خیانت سرداران تطمیع شده

وی عنوان کرد: گروه گروه بودن و تفرقه در میان لشکریان امام حسن(ع)  بود و اینان در حق خودشان برای در رکاب بودن با امام حسن(ع) وحدت نداشتند، در حالی که در مقابل دنیاطلبانی که در لشکر معاویه بودند به هر طریقی وحدت بین خودشان را حفظ می کردند.

این کارشناس مذهبی کشورمان اظهار کرد: خیانت برخی از فرماندهان و سران آن حضرت که به واسطه نیرنگ های معاویه و عمرعاص با روش های مختلفی از جمله زر و زیور تطمیع شده بودند هم دلیلی دیگری است که امام حسن(ع) را مجبور به صلح کرد، چرا که حتی سرانی در لشکر آن حضرت بودند که به معاویه نامه نوشتند تا امام را زنده زنده تحویلش دهند.

عوام فریبی و نیرنگ معویه و عمرعاص و بهره گیری از جهالت یاران امام حسن(ع)

حجت الاسلام محموزاده افزود: در زمان معاویه تبلیغات سوء، عوام فریبی و شایعات بسیار پیش رفته بود، حال بعد از شهادت امام اول شیعیان، امام حسن(ع) با چنین مردمانی روبرو است و اما لشکریان اندک آن امام نیز همچنان به دنبال غنائم جنگی بودند و در این جنگ ها چیزی به دست نمی آورند، بنابراین با هر بهانه ای از جنگیدن فرار می کردند.

وی با بیان اینکه بهره مندی دشمن از قدرت ظاهری قداست معاویه هم سبب دوری فریب مردم شد، گفت: معاویه به گونه ای رفتار می کرد که قداست ظاهری خود را با نیرنگ های عمر و عاص حفظ کند و حتی زمانی که در روز چهارشنبه، نماز جمعه را خواند کسی به او اعتراضی نکرد و بدین ترتیب عمرو عاص از هر نیرنگی و به ویژه از جهالت و دنیا طلبی و دوستی عمده مردم آن زمان با عیش و نوش، برای پیشبرد مقاصد شوم خودش همراه با معاویه بهره می گرفت.

حفظ اسلام دلیل اصلی برای صلح امام حسن(ع)

این کارشناس مذهبی کشورمان در ادامه عنوان کرد: امام حسن(ع) آن عده لازم برای رویاوریی با دشمن را نداشت و اگر جنگی در آن زمان روی می داد سبب نابودی اسلام و بی فایده ریخته شدن خون مسلمانان حقیقی می شد، شرایط آن زمان ایجاب می کرد تا صلحی هرچند بالاجبار انجام شود و گرنه امام حسن(ع) که خود یکی از سرداران جنگ جمل بود واهمه ای از رویارویی با دشمن نداشت، مضاف بر اینکه امام معصوم است و تصمیمی از روی اشتباه نمی گیرد.

صلحی تاکیتیکی، برای رسوا ساختن چهره بزک شده دشمن

حجت السلام محمودزاده گفت: مسئله دیگر آن که دشمن از نیرنگ، خیانت و دروغ بهره می گرفت و باید این عوام فریبی معاویه به گونه برای مردم روشن می شد و اما صلح امام زمینه ساز رسوا شدن معاویه شد، چرا که معاویه بند بند صلح نامه را نقض کرد  و آن چهره بزک شده که خود را کاتب وحی می دانست برملا ساخت و مردم متوجه شدند که معاویه دروغ می گوید.

وی تأکید کرد: بنابراین صلح امام حسن(ع)، صلح امام حسن(ع)، صلحی تاکیتیکی بود تا هم دشمن و آن چهره بزک شده اش را رسوا کند و هم اسلام و دوستداران حقیقی و اسلام را، بی تردید اگر هر کدام از ائمه در چنین موقعیت زمانی و مکانی بودند همین تصمیم را می گرفتند.

توصیه ای به خواندن کتاب "انسان 250 ساله" مقام معظم رهبری 

این کارشناس مذهبی کشورمان عنوان کرد: در کتاب "انسان 250 ساله" که به قلم رهبر معظم انقلاب است، این مسائل به زیبایی برای عموم تبیین شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۶۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است

آیت الله غلامعلی نعیم‌آبادی نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچم وحدت و مقاومت را در جهان بشریت به اهتزازدر آورده، اظهار داشت: ابتدا باید اشاره ای به تقریب در جمهوری اسلامی داشت، چرا که وحدت و تقریب سند بزرگی برای ایران اسلامی به عنوان پرچم دار تقریب و عمل کننده به حرف است و ما این مسئله را در وعده صادق مشاهده کردیم.

 امام جمعه سابق بندرعباس، افزود: نکته ای که جهان بشریت و مردم ایران اسلامی باید بدان توجه داشته باشند این است که تنها کشوری که تقریب را فریاد می زند جمهوری اسلامی است که بعد از امام عزیز، امروز به دست رهبر فرزانه انقلاب می باشد.

این عالم شیعه پیرامون مسئله فلسطین و اولویت اول جهان اسلام، اذعان داشت: امام راحل(ره) از ابتدا مسئله فلسطین را در اولویت جهان اسلام قرار داده است؛  بنده خدمت مرحوم آیت الله تسخیری(ره) سفری به کنیا داشتیم امام جمعه کنیا می گفت، ارادت ما به امام(ره) از آنجا بیشتر شد که فلسطین را مسئله اول جهان اسلام قرار دادند.

نماینده سابق ولی فقیه در استان هرمزگان، عنوان کرد: ملت های مسلمان با آمدن در خیابان ها و سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و زنده باد فلسطین موجب شدند تا اسلام در جهان امروزی به این نقطه برسد و فلسطین کنونی قدرتی بر علیه استکبار جهانی و غزه قهرمان افتخار آفرین شود.

 وی خاطر نشان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: " إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا" تا سختی نباشد راحتی نیست؛ به طور قطع ملت مظلوم فلسطین و خصوصا غزه پیروز خواهند بود چراکه بعد از هر سختی و مقاومت، راحتی خواهد بود.

وی در پایان تاکید کرد: رهبر فرزانه انقلاب به طور مکرر حمایت های بی دریغ خویش را اعلام کرده اند، مردم غزه انشاالله راهشان را ادامه می دهند، چراکه پیروزی قطعا با آنها خواهد بود و امیدواریم فرزندان اسلام در اقصی نقاط عالم ریشه فساد را بخشکانند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • مطهری امام
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند
  • واکنش یک روحانی به ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟