Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-28@03:18:17 GMT

چرا اوتیسم بین پسر بچه ها شایع تر است؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۱۴۷۵

چرا اوتیسم بین پسر بچه ها شایع تر است؟

مرکز کنترل و پیشگری بیماری‌های آمریکا در یک پژوهش بین بچه‌های مبتلا به اوتیسم در سن ۸ سالگی نشان داد که شانس مبتلا شدن پسر بچه‌ها به اوتسم تا ۴.۵ برابر بیشتر از دختر بچه‌ها است. نکته‌ی جالب توجه دیگر آن است که بیشتر پسر بچه‌های مبتلا به اوتیسم هم‌زمان به اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی(ADHD) هم مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اختلالات مستقیما فرآیند یادگیری کودک را تحت تاثیر قرار خواهد داد و هزینه‌های سنگینی را هم برای خانواده و هم برای سیستم درمانی کشور به بار می‌آورند. پژوهشگران تخمین می‌زنند که سیستم درمانی آمریکا در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۱۶۲ تا ۳۶۷ میلیارد دلار برای درمان و نگهداری از مبتلایان به اوتیسم هزینه کرده است. با توجه به روند افزایشی شیوع اختلالات طیف اوتیسم (ASD) در آمریکا تا سال ۲۰۲۵ دولت باید به طور سالانه نزدیک به ۴۶۱ میلیارد دلار خرج درمان مبتلایان به اوتیسم کند. وضعیت اوتیسم در ایران به مراتب وخیم‌تر است. هزینه‌های درمانی یک بیمار اوتیسم به طور متوسط ماهانه ۳ میلیون تومان است که بیمه‌های درمانی تقریبا هزینه‌ای متقبل نمی‌شوند.

در این وضعیت خانواده‌ها بیشترین سختی‌ها را متحمل می‌شوند چرا که درمان و نگهداری از کودکان اوتیسم هزینه‌های بالایی خواهد داشت. باید حمایت‌های لازم به خانواده‌ها جهت مدیریت و پیشگیری از وقوع این اختلالات در بین فرزندان به موقع داده شوند. مدیریت درست به معنای داشتن آگاهی از عوامل ریسک‌زا است. یکی از عوامل ریسک‌زا استفاده‌ یا در معرض قرار گرفتن بیش از حد در برابر فلزات سنگین به خصوص در رژیم‌های غذایی ناسالم به شمار می‌رود. رژیم‌های غذایی که حاوی مواد غذایی فرآوری‌شده که تمرکز بالایی از مواد غیرارگانیک داشته باشند تاثیر زیادی به ایجاد اختلالات رفتاری در کودک خواهند داشت. جدید‌ترین تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهند که تمرکز بالای فلزات سنگین در خون کودکان مبتلا به اوتیسم رابطه‌ی بالایی با شدت آسیب‌های شناختی و اجتماعی در این افراد دارد. بنابراین خانواده‌هایی با کودکان مبتلا به اختلالاتی نظیر اوتیسم یا ADHD کار سخت‌تری از نظر مدیریت غذایی فرزندان خود دارند تا سطح فلزات سنگین در خون این کودکان در حد استاندارد خود باقی بمانند. متاسفانه بر طبق برخی اعلام نظر‌ها فلزات سنگین در غذای ما ایرانی‌ها به وفور یافت می‌شود.

نقش مصرف مواد غذایی غیرارگانیک در تشدید اختلالاتی نظیر اوتیسم یا بیش‌فعالی سال‌هاست که به عنوانی موضوعی مهم در بین دانشمندان مطرح است. در سال ۱۹۸۶ پژوهشی در بین ۳ هزار دانش‌آموز آمریکایی انجام گرفت. در این پژوهش نمونه‌ی خونی این دانش‌آموزان تحت عنوان برنامه‌ی ملی سلامت و آزمون غذایی جمع‌آوری شد. نتیجه‌ی این تحقیق نشان می‌دهد که رابطه‌ای معنادار و البته معکوس بین سطح کلسیم و سطح سرب خون وجود دارد. در نتیجه با کاهش مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم احتمال بالا رفتن سطح سرب در خون بیشتر می‌شود. بالا رفتن سطح سرب در خون هم یکی از عوامل ریسک‌زا در پیشرفت اختلالاتی چون بیش‌فعالی به شمار می‌رود.

اما رابطه‌ی بین جیوه و اوتوسیم در پسران چیست؟

نزدیک به ۱۵ سال پیش واکسن‌های تیومرسال حاوی ترکیبات جیوه از سیستم درمانی حذف شده‌اند با این حال ما امروزه شاهد افزایش تعداد مبتلایان به اختلال اوتیسم در کل دنیا هستیم. اگرچه در ایران آمار خیلی قابل استناد نیستند اما طبق اعلام سازمان بهزیستی از هر ۱۰۰ کودک متولد شده یک نفر به اوتیسم مبتلا است. با این حال وجود فلزات سنگین نظیر جیوه در مواد غذایی بیشتر از همه پسرها رو تحت تاثیر قرار می‌دهد. به تازگی پژوهشگران دانشگاه هاروارد دریافته‌اند که جیوه‌ی موجود در گلبول‌های قرمز خون بند ناف جنین بر ژن PON1 نوزادان پسر و در نتیجه بروز اختلالات شناختی در دوران کودکی پسران تاثیرگذار است. به بیانی دیگر مادر در دوران بارداری خود با تغذیه‌ی نادرست و قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین منجر به خاموشی ژن PON1 فرزند پسر خود چه در دوران جنینی و چه در دوران کودکی می‌شود. ژن پاراکسوناز ۱ (PON1) مسئول تولید آنزیم پاراکسوناز بوده که این آنزیم خاصیت ارگانوفسفاتازی دارد؛ این آنریم به مهار سموم ارگانوفسفات وجود در مواد غذایی می‌پردازند.

در تحقیق دیگر که در بین نمونه‌های خون ۶ هزار و ۱۷۴ زن آمریکایی بین ۱۸ تا ۴۹ سال و ما بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۶ انجام شده نشان می‌دهد که میزان جیوه‌ی غیرارگانیک در این نمونه‌های خونی ما بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ نزدیک به ۲ درصد بوده و در بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ این مقدار به ۳۰ درصد رسیده است. در نتیجه در انتهای دهه‌ی ۹۰ میلادی تنها ۲ درصد از زنان مستعد بارداری در آمریکا میزان جیوه‌ی غیرارگانیک بالایی داشتند که در طول ۵ سال این جمعیت به ۳۰ درصد رسیده است و متناظر با آن می‌توان رشد کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم را مشاهده کرد. اما جیوه‌ی غیرارگانیک از کجا می‌آید؟

کلرین استفاده شده در آرد‌های بی‌رنگ شده نزدیک به یک بخش در میلیون حاوی جیوه‌ی غیرارگانیک است. در آمریکا و در سال ۲۰۱۵ هر آمریکایی نزدیک به ۹۴ پوند آرد مصرف کرده است که البته اطلاعی دقیقی از سهم آرد بی‌رنگ شده در آن نداریم. با این حال احتمالا هیچ‌کدام از این مصرف‌کننده‌ها اطلاعی از وجود جیوه‌ی غیرارگانیک در ماده‌ی غذایی خود و سهم آن در ایجاد اختلال‌های شناختی در فرزند یا حتی دیابت نوع ۲ در خود نداشته‌اند. با کاهش مصرف آرد بی‌رنگ شده می‌توان میزان مصرف جیوه‌ی غیرارگانیک را کاهش داد ولی این ماده‌ در خیلی از مواد غذایی امروزه‌ی ما یافت می‌شود.

نتیجه‌ی یک گزارش در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که روغن‌های گیاهی تصفیه‌شده به دلیل استفاده از مواد شیمیایی سهم بالایی از جیوه‌ی غیرارگانیک در خود دارند. قضیه زمانی وخیم‌تر می‌شود که هر آمریکایی در سال ۲۰۱۰ به طور متوسط ۳۶ پوند از این روغن‌ها را استفاده کرده است. حضور جیوه‌ی غیرارگانیک در مواد غذایی حاوی فروکتوز و شربت ذرت با فروکتوز بالا نیز اثبات شده تلقی می‌شود و هر آمریکایی سالانه نزدیک به ۲۵ پوند از آن‌ها را مصرف می‌کند. رنگ‌دانه‌ها و رنگ‌های خوراکی و لیست بلند بالایی از افزودنی‌های غذایی حاوی جیوه‌ی غیرارگانیک هستند.

نکته‌ی غم‌انگیز ماجرا حضور خواسته یا ناخواسته‌ و مداوم جیوه‌ی غیرارگانیک در مواد غذایی ما است. بر طبق پژوهش‌های انجام شده این حضور به افزایش نرخ مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم و اختلال نقض توجه و بیش‌فعالی  به خصوص در بین پسران منجر خواهد شد.

true برچسب ها : psychology true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

17 درمان سریع خانگی التهاب معده

التهاب معده یکی از مشکلات رایج گوارشی برای افراد می باشد و برای هر فرد علائم و نشانه های مختلفی دارد . افراد مبتلا به این مشکل ، ممکن است که احساسی شبیه به سیری داشته باشند و همچنین با مشکلاتی مثل استفراغ ، سوزش معده ، از دست دادن اشتها ، نفخ ، کاهش وزن روبرو شوند.

به گزارش نمناک، بسیاری از آن ها نیز هیچ علائمی ندارند . این بیماری ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن شامل مصرف بیش از حد بعضی از دارو ها ، مانند:آسپرین است.

در چنین حالتی ممکن است که مشکلاتی مثل خونریزی و تومور نیز در فرد به وجود بیاید . علت اصلی آن نیز معمولا کمبود ویتامین B12 و یا باکتری ها است .

درمان التهاب معده با این راهکارهای خانگی 1. دانه کاروم

دانه کاروم مانند یک دارو برای مشکلات گوارشی و معده عمل می کند و داروی طبیعی برای ترش کردن معده محسوب می شود.

طرز استفاده :

روش اول

چهار قاشق چای خوری دانه کاروم را با دو فنجان آب ترکیب کنید. سپس تا جایی که نصف آب بخار شود ، آن را بجوشانید. دوبار در روز آن را بنوشید تا جایی که علائم از بین بروند.

روش دوم

دانه کاروم ، زنجبیل خشک و نمک سیاه را هر کدام به اندازه یک قاشق چای خوری تهیه کنید. همه آن ها را ترکیب کرده و یک لیوان آب گرم به آنها اضافه کنید. سه بار در روز از این ترکیب استفاده کنید تا علائم از بین بروند.

روش سوم

یک قاشق چای خوری پودر دانه کاروم را با نصف قاشق چای خوری نمک سیاه ترکیب کنید. همه مواد را با یک لیوان آبدوغ ترکیب نمایید. دوبار در روز آن را بنوشید.

2. زنجبیل

زنجبیل یکی از بهترین راه ها برای درمان التهاب معده است و دارای خواص آنتی باکتریایی و ضد التهابی می باشد.

طرز استفاده :

روش اول :

یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل خرد شده را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید. سپس روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آب آن را جدا کرده و کمی عسل به آن اضافه نمایید. به مدت یک هفته ، دو الی سه بار در روز از این ترکیب جرعه جرعه میل کنید.

اگر وقت ندارید که این چای را تهیه کنید ، مقداری ریشه زنجبیل را بجوید.

نکته :زنجبیل در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مصرف قرص های رقیق کننده خون نباید استفاده شود.

روش دوم :

یک قاشق چای خوری آب زنجبیل را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید. دو بار در روز قبل از غذا آن را میل کنید. این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام دهید تا علائم شما بهبودی پیدا کنند. 3. میخک

این گیاه ترشح مایع گوارشی را تحریک کرده و باعث حرکت غذا در لوله گوارش شده و موجب تجزیه مواد غذایی دیرهضم مانند چربی ها و پروتئین ها خواهد شد.

طرز استفاده :

20 قطره از عصاره میخک را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

4. ماست

ماست یکی از بهترین مواد خوراکی موجود در رژیم غذایی است و حاوی پروبیوتیک بالایی است که از معده محافظت می کند.

طرز استفاده :

روش اول :

نصف یک فنجان ماست را روزانه میل کنید . به طور منظم این کار را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

روش دوم :

همچنین می توانید ماست را با موز و عسل هم ترکیب کنید و دو الی سه بار در روز از این اسموتی میل کنید. این راهکار را هر روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

5. آب کلم

کلم یکی از بهترین درمان های ضد التهاب و حاوی ویتامین U است و مشکلات معده را در عرض چند روز درمان می کند.

طرز استفاده :

کمی برگ کلم را با نصف فنجان آب ترکیب کنید. آن را با شکم خالی و به مدت یک الی دو بار در روز میل کنید تا علائم شما برطرف گردند. 6. بابونه :

این گیاه برای کاهش استرس بسیار مفید است و از آنجایی که استرس نفخ را افزیش می دهد و باعث حالت تهوع می شود ، بنابراین بابونه برای التهاب معده نیز بسیار مفید خواهد بود.

طرز استفاده :

گیه بابونه را بجوشانید و بعد از دم کردن ، هر شب قبل از خواب تا زمان بهبودی بنوشید.

7. رازیانه

رازیانه دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و علائم التهابی معده را نیز برطرف می کند.

طرز استفاده :

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را با کمی آب داغ ترکیب کنید. اجازه دهید که ده دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و دو الی سه بار در روز این ترکیب را میل کنید. بهتر است که فقط یک هفته این کار را انجام دهید.

به جای روش بالا همچنین می توانید بعد از هر وعده غذایی کمی دانه رازیانه را بجوید.

8. آبلیمو

آبلیمو دارای خواص قلیایی است و می تواند اسید معده را خنثی و التهاب را به مرور از بین ببرد.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری آبلیمو را به یک لیوان آب گرم بیفزیید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

9. جعفری

جعفری حاوی ویتامین K1 و پتاسیم است و اسید اضافه در معده را کاهش می دهد و به نوعی آرام بخش معده محسوب می گردد.

طرز استفاده :

3 الی 4 قاشق چای خوری برگ جفری خرد شده را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. 15 دقیقه بعد از دم کردن، آن را جرعه جرعه بنوشید. این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید تا علائم ناپدید شوند. 10. عسل

عسل یکی از بهترین درمان های خانگی برای اکثر مشکلات و همچنین معده می باشد . پس نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنید.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید. یک بار در روز با شکم خالی این ترکیب را میل کنید. این روش را تا جایی پیاده کنید که التهاب و سوزش معده شما کاملا از بین بروند. 11. دارچین 

دارچین گیاهی است که هضم غذا را سریع و آسان تر خواهد کرد و برای رفع نفخ و التهاب معده نیز بسیار موثر خواهد بود.

طرز استفاده :

دارچین را به غذاهای خود اضافه کنید و جز روتین رژیم غذایی خود بگنجانید . اگر طعم دارچین در هر غذایی مناسب نبود ، می توانید در چای از آن استفاده کنید.

12. نعناع

یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری از نفخ معده نعناع است که حالت تهوع را تسکین داده ، نفخ معده را کاهش داده و باعث تقویت مزاج خواهد شد و همچنین هضم غذا را آسان تر می کند.

طرز استفاده :

مقداری برگ نعنا را در آب بجوشانید و به صورت دم کرده دو بار در روز بنوشید.

13. روغن زیتون

روغن زیتون یکی از بهترین و موثرترین درمان های خانگی برای التهاب معده است ، همچنین معده را نرم کرده و با باکتری های عامل التهاب معده مبارزه می کند.

طرز استفاده :

روش اول

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را یک بار در روز با شکم خالی بنوشید. این پروسه را هر روز تکرار کنید.

مواد غذایی که نباید خورد

مصرف فلفل قرمز ، گوشت قرمز ، قهوه ، شیرینی جات ، نوشابه ، غذهای شور و دودی ، غذای ترش ، پروتئین ، ترشی ، سرکه ، غذاهای مانده ، مواد غذایی دارای سلنیوم را کاهش دهید زیرا این مواد میزان اسیدیته معده را افزایش داده و بر روی دیوار معده اثر گذاشته و باعث افزایش التهاب معده خواهند شد.

مواد غذایی که باید خورد

به جز موادی که در قسمت های منع شده آوردیم ، سایر مواد غذایی هیچ گونه خطری برای التهاب معده نخواهند داشت و این درباره افراد مبتلا به زخم معده نیز صدق می کند.

آیا مصرف حبوبات برای التهاب معده مجز و بی خطر است ؟

بیماران می توانند از حبوبات که حاوی مقدار زیادی پروتئین های گیاهی است ، مصرف کنند اما با ذکر این نکته که فرد بیمار تحرک داشته باشد که در غیر اینصورت مواد روی هم انباشته شده و باعث نفخ و درد شکم خواهند شد.

سایر راهکارهای اضافه تر از میوه هایی مثل گریپ فروت ، سیب و ... بیشتر استفاده کنید. حداقل دو ساعت قبل از خواب شام را میل کرده باشید. همراه با غذا آب ننوشید اما در طول روز به اندازه کافی آب مصرف کنید. از مواد غذایی و مکمل هایی که حاوی ویتامین C، E و B12 هستند، بیشتر استفاده کنید. غذا را آرام آرام خورده و کامل بجوید. از وعده های غذایی کم تر به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز استفاده کنید. سیگار را ترک کنید. استرس را از خودتان دور کنید. یوگا و مدیتیشن انجام دهید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد