Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@16:58:01 GMT

مغز شما به راحتی هک می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۴۱۳۹

فناوری به گونه‌ای پیشرفت کرده است که به دانشمندان امکان می‌دهد ذهن مردم را بخوانند و حتی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که فرد تصمیم جدید بگیرد و اعمالی که نمی‌خواست را انجام دهد. ناطقان:  بر خلاف آنچه تاکنون فکر می‌کردید، ذهن انسان هم می‌تواند مانند رایانه شخصی یا گوشی هوشمند شما هک شود.

این اتفاق همان داستانی است که سال‌ها قبل در فیلم‌های علمی-تخیلی دیده بودیم و هم‌اکنون دانشمندان ادعا می‌کنند در واقعیت به این نقطه رسیده‌اند تا بتوانند ذهن انسان‌ها را بخوانند و حتی برای آن مسیر مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مسأله به قدری اهمیت دارد که ضمن انتشار خبر مربوط به یافته علمی دانشمندان امریکایی، طی هفته گذشته تمام شبکه‌های تلویزیونی این کشور به مسأله مذکور پرداختند و مردم را در جریان این اتفاق قرار دادند. «مورگان فریمن»، بازیگر و کارگردان مشهور امریکایی که مجری یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون این کشور محسوب می‌شود طی برنامه‌ای که در این خصوص صحبت می‌کرد، توضیح داد: «ما در دنیای داده‌ها زندگی می‌کنیم. یک روز در آینده نزدیک فرا می‌رسد که متوجه می‌شویم افکار درونی دیگر به ما متعلق نیستند و دیگران هم می‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند
آرزویی به نام خواندن فکر

خواندن فکر افراد مختلف همیشه به فناوری نیاز ندارد، چرا که «مارک سالم»، یکی از روانشناسان نیویورک می‌تواند با استفاده از نشانه‌های فیزیکی کوچک در زبان بدن نیز افکار فرد را براحتی بخواند. او طی مصاحبه جدید خود با نشریه «لایوساینس» توضیح داد: «خاریدن بینی به معنای این است که فرد دروغ می‌گوید و دیگر اعمالی که انجام می‌دهیم هر کدام یک معنی دارد.» این روانشناس زمانی که قصد دارد افکار یک نفر را بخواند به‌دنبال چیزی موسوم به «بسته‌ای از سیگنال‌ها» می‌گردد که همه معانی را در اختیارش می‌گذارند؛ او چندی پیش در یک برنامه زنده تلویزیونی نشان داد که چطور افکار فرد را می‌خواند و مطلع می‌شود که از بین تعداد زیاد کارت‌های بازی، هر فرد یکی از آنها را انتخاب می‌کند و البته پیش از آنکه فرد انتخاب کند دکتر «سالم» کارت مربوطه را اعلام می‌کرد.

ولی نکته مهم اینجاست که فناوری هم‌اکنون می‌تواند دسترسی مستقیم‌تر و کامل‌تر به مغز افراد ایجاد کند. «فلیپ لاو» یکی از بزرگ‌ترین مخترعان و عصب‌شناسان امریکایی موفق به ساخت یک سیستم مانیتورینگ قابل حمل مغز شده است که با نام iBrain شناخته می‌شود و قادر است تمام فعالیت‌های الکتریکی مغز را زیر نظر بگیرد و همه اقدامات آن را تحلیل کند. به گفته دکتر لاو، افرادی که به انواع مختلف فلج مبتلا شده‌اند فعالیت‌های مغزی کاملاً سالمی دارند و این سیستم مانیتورینگ می‌تواند نشان دهد که چه بخشی از مغز آنها بدرستی کار نمی‌کند و با چه روش پزشکی می‌توان بیماری آنها را درمان کرد.

گفتنی است سیستم iBrain قادر است شبیه به یک دست مجازی در مغز بیمار عمل کند و نتایج حاصل از هرگونه اعمال و تغییر رفتار خود را روی نمایشگر رایانه نشان دهد. «فلیپ لاو» در این خصوص گفت: «به کمک دستگاه iBrain می‌توان زبان مغز را به زبان انگلیسی ترجمه کرد و متوجه شد در پیچیده‌ترین عضو بدن چه می‌گذرد.»

در همین راستا، «جک گالانت» از عصب شناسان دانشگاه کالیفرنیا بواسطه این دستگاه هوشمند موفق شده است «فرهنگ لغت مغز» را برای نخستین بار در تاریخ گردآوری کند تا به کمک آن بتواند افکار فرد را به تصاویر و کلمات تبدیل کند. دکتر گالانت و همکارانش که در پروژه iBrain حضور داشته‌اند در بررسی‌های خود نشان دادند که چگونه فعالیت‌های مغزی از طریق رزونانس‌های مغناطیسی تصویربرداری (fMRI) به تصاویر و کلمات معنی‌دار تبدیل می‌شوند. گروه همکار دکتر گالانت با این فرآیند موفق شدند مجموعه گسترده‌ای از مفاهیم مرتبط با فعالیت‌های مغزی را به دست آورند و به کمک آنها افکار فرد مورد نظر خود را حدس بزنند.
اصلاحات ذهنی

این فناوری‌ها همچنان در مرحله آزمایشی به سر می‌برند و البته در همین سطح هم مورد انتقادهای شدید اخلاقی قرار گرفته‌اند. دکتر گالانت در این خصوص گفت: «ما بدرستی نمی‌دانیم که فناوری با چه سرعتی به جلو حرکت می‌کند و در چند سال آینده چگونه همه مردم جهان می‌توانند از تفکرات یکدیگر مطلع شوند. با این توضیح اگر افکار را می‌توان رمزگشایی کرد، آیا می‌توان آنها را تغییر داد؟»

تصور کنید که اگر چنین اتفاقی بیفتد در یک روز می‌توانید یک فرد کاملاً آماتور را به یک متخصص زبده تبدیل کنید. این همان پروژه‌ای است که یکی از دانشمندان پروژه iBrain به نام «کریس بِرکا» آن را دنبال می‌کند. این عصب‌شناس بر این باور است که ورزشکاران، هنرمندان و دیگر افراد متخصص یک وضعیت ذهنی دارند که روی یک مسأله متمرکز هستند. منطقه‌ای از مغز آنها که درگیر این مسأله است در مغز همه افراد وجود دارد و آماتورها هم می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. این منطقه مخصوص مهم‌ترین فعالیت‌ها را در مغز افراد متخصص انجام می‌دهد.

فناوری‌های ساخته شده مخصوص نظارت بر فعالیت‌های مغزی به گونه‌ای توسعه یافته‌اند که می‌توانند در طول انجام یک وظیفه بخصوص تمام اتفاقاتی را که در مغز فرد صورت می‌گیرد ثبت کنند و روی نمایشگر رایانه‌ای نشان دهند که در چه نقطه‌ای عملکرد مغز به حداکثر می‌رسد و فرد به بهترین شکل تخصص خود را انجام می‌دهد. این فناوری در اصل همان ابزاری است که مغز انسان را هک می‌کند تا ضمن اینکه بتوانیم افکار مردم را بخوانیم، از طریق آن افکار آنها را هم تغییر دهیم و تفکرات جدید مد نظر خود را برای آنها ایجاد کنیم.

ولی به نظر شما اگر مردم بتوانند مغز یکدیگر را هک کنند و افکار هم را بخوانند چه اتفاقی می‌افتد؟ برنامه‌نویسان رایانه‌ای سعی می‌کنند با دورزدن سیستم‌های امنیتی وارد سیستم نرم‌افزاری مورد نظر شوند. در انسان‌ها حس بویایی می‌تواند از طریق مغز هک شود و با روش مشابه کنترل آن در اختیار هکرها قرار بگیرد.

دکتر گالانت و همکارانش با استفاده از یک بو سعی کردند مغز افراد را در حالی که خواب بودند، کنترل کنند. این گروه تحقیقاتی توانستند با تحریک کردن افراد و کنترل مغز آنها جلوی تحلیل برخی بوها را بگیرند یا او را مجبور کنند که فقط یک بوی خاص را بفهمد. اگرچه این اتفاق شبیه فیلم‌های علمی-تخیلی است، ولی باید اعتراف کرد که در بررسی‌های علمی راه ورود به مغز ما مشخص شده است و در حالت آزمایشگاهی محققان توانسته‌اند با هک کردن مغز حواس ما را کنترل کنند.
نیم نگاه

مخترعان و عصب‌شناسان امریکایی موفق به ساخت یک سیستم مانیتورینگ قابل حمل مغز شده اند که با نام iBrain شناخته می‌شود. این سیستم قادر است شبیه به یک دست مجازی در مغز بیمار عمل کند و نتایج حاصل از هرگونه اعمال و تغییر رفتار خود را روی نمایشگر رایانه نشان دهد به این صورت که به کمک دستگاه iBrain می‌توان زبان مغز را به زبان انگلیسی ترجمه و متوجه شد در پیچیده ترین عضو بدن چه می‌گذرد.

فناوری‌های ساخته شده مخصوص نظارت بر فعالیت‌های مغزی به گونه‌ای توسعه یافته‌اند که می‌توانند در طول انجام یک وظیفه بخصوص تمام اتفاقاتی که در مغز فرد صورت می‌گیرد را ثبت و روی نمایشگر رایانه‌ای نشان دهند که در چه نقطه‌ای عملکرد مغز به حداکثر می‌رسد و فرد به بهترین شکل تخصص خود را انجام می‌دهد. این فناوری در اصل همان ابزاری است که مغز انسان را هک می‌کند تا ضمن اینکه بتوانیم افکار مردم را بخوانیم، از طریق آن افکار آنها را هم تغییر دهیم و تفکرات جدید مد نظر خود را برای آنها ایجاد کنیم.

ما در دنیای داده‌ها زندگی می‌کنیم یک روز در آینده نزدیک فرا می‌رسد که متوجه می‌شویم افکار درونی دیگر به ما متعلق نیستند و دیگران هم می‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند و در این جا هک مغزی رخ داده است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: مغز ، هک شدن ، ذهن مردم

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۴۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!

خبرگزاری علم‌وفناوی آنا- هدا عربشاهی: استفان هاوکینگ، اخترفیزیکدان و ریاضیدان انگلیسی که بیش‌از هرچیز به‌دلیل مطالعاتش درباره سیاهچاله‌ها شناخته می‌شد، از اواخر میان‌سالی به‌طرز روبه‌رشدی برای برقراری ارتباط با دیگران با مشکل مواجه شد. آتروفی عضلانی نخاعی پیشرونده، بیماری حادی که در سن ۲۱ سالگی به او حمله‌ور شد علاوه‌بر فلجی ماهیچه‌های مورد نیاز برای راه‌رفتن و نوشتن، به‌تدریج عضلاتی را که در صحبت‌کردن نقش دارند درگیر کرد به‌طوری‌که او سال‌ها فقط با انقباض ماهیچه‌های گونه و انتقال این حرکات ازطریق حسگرهای فروسرخ به رایانه، توان نوشتن و صحبت‌کردن داشت. اما زمانی‌که او به سن ۷۱ سالگی رسید، قدرت ماهیچه‌های گونه‌اش هم به مرور تحلیل رفت و به‌این‌ترتیب، یکی از پویاترین ذهن‌های علم قادر بود فقط یک کلمه در دقیقه بنویسد. ازاین‌رو، سال ۲۰۱۳ شرکت آمریکایی اینتل، پیشگام در فناوری‌های تراشه و سامانه‌های رابط کاربری، دستگاه جدیدی ساخت که به این دانشمند اجازه می‌داد هر ۶۰ ثانیه ۵ تا ۱۰ کلمه بنویسد و حرف بزند. این سامانه که برپایه فناوری تشخیص چهره بود نه‌فقط حرکات عضلات گونه، که حرکات دهان و ابروها را هم ثبت می‌کرد و به‌این‌ترتیب، هاوکینگ می‌توانست از آن برای انتخاب حروف روی صفحه نمایشگر رایانه، نوشتن واژه‌ها و عبارات و تبدیل آنها به صدای الکترونیکی استفاده کند. اگر امروز این فیزیکدان انگلیسی زنده بود شاید می‌توانست به استفاده از نمونه‌های اولیه‌ دستگاه‌هایی که به مدد هوش‌مصنوعی افکار را می‌خوانند و آنها را به کلمات تبدیل می‌کنند برای برقراری ارتباط با سرعتی بیشتر امیدوار باشد.

هوش‌مصنوعی سکوت ذهن را می‌شکند

از سال ۲۰۱۹ گروهی از دانشمندان دانشگاه کلمبیا در کانادا به سرپرستی پژوهشگر ایرانی، نیما مسگرانی، با کمک هوش‌مصنوعی گام‌های رو به جلویی را برای تحقق رویای امکان تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار برمی‌دارند. به اعتقاد این دانشوران، آنچه که درحال‌حاضر قدم‌های نخستین خودش را می‌پیماید ظرف یک‌دهه آینده به واقعیتی دردسترس تبدیل خواهد شد. تیم نیما مسگرانی مشغول توسعه الگوریتمی است که بااستفاده از هوش‌مصنوعی و استفاده از دستگاه الکتروانسفالوگرام قادر است سیگنال‌های مغز را به کلمات گفتاری تبدیل کند.

همچنین یک‌سال پیش‌از آغاز این پروژه، یعنی سال ۲۰۱۸، گروهی از دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه تورنتو، سامانه‌ای را توسعه دادند که امکان بازآفرینی تصویر ذهنی را روی صفحه نمایشگر میسر می‌کرد. این سامانه زمانی مفید است که شخصی بخواهد چهره‌ای را تشخیص دهد که در ذهنش واضح است، اما قادر به توصیف آن برای کارشناسان تشخیص چهره یا کشیدن آن روی کاغذ نیست و با کمک این سامانه و به لطف اسکن افکار، بازنمایی آن چهره امکان‌پذیر می‌شود. آزمایش این پژوهشگران، نمونه‌ای از افرادی را شامل می‌شد که عکسی از صورت انسانی به آنها نشان داده شده بود و هنگام انجام الکتروآنسفالوگرام آنها باید درباره تک‌تک جزییات چهره فردی که تصویرش را دیده بودند فکر می‌کردند و هم‌زمان، دستگاه ثمره آن افکار را روی صفحه نمایشگر می‌کشید و بازنمایی می‌کرد. درنهایت چهره شخص در عکس به‌طور کامل روی نمایشگر ظاهر می‌شد.

اما نیما مسگرانی، سرپرست گروه پژوهشگران دانشگاه کلمبیا در این تحقیقات بر ابزار خاصی به‌نام «ووُکدر» به‌معنی «رمزگذار صوت» تکیه کرد. این دستگاه قادر است هر سیگنال صوتی را به‌صورت کدهایی رمزگذاری کند. الگوریتم‌هایی با قابلیت یادگیری جملات و داستان‌های کوتاه و بازتولید کلمات و گفتارهای خاص در این دستگاه نصب شده‌اند. این همان فناوری است که به سامانه دستیار صوتی الکسا محصول آمازون و سیری محصول اپل اجازه می‌دهد که به سوال‌های کاربران پاسخ صحیح ارائه دهند. این مطالعه داده‌هایی را از پنج بیمار مبتلا به صرع در‌حالی‌که تحت جراحی مغز و اعصاب بودند جمع‌آوری کرد. در مغز این بیماران یک سری الکترود کاشته شده بود که به دانشوران اجازه ‌داد همان‌طورکه بیماران به داستان‌هایی که چهار نفر مختلف تعریف می‌کردند گوش می‌دادند اندازه‌گیری‌های الکتروکورتیکوگرافی جامعی انجام دهند. هر ضبط عصبی حداکثر ۳۰ دقیقه طول کشید.

پس‌از جمع‌آوری داده‌ها، دستگاه رمزگذار صوتی امواج مغزی تولیدشده در قشر شنوایی را خواند و از آنها برای تبدیل آنچه که مغز شنیده بود به گفتار استفاده کرد. سپس صدای تولید‌شده با سامانه هوش‌مصنوعی از هرگونه اصوات مزاحم پاک و درنهایت، داده‌ها برای شنوندگانی بیرون از این آزمایش پخش شد. به‌گفته نیما مسگرانی، شنوندگان تا 75 درصد مواقع توانستند صداها را بفهمند و تکرار کنند که در مقایسه با تلاش‌های قبلی به‌طور متوسط بی‌نظیر است. او همچنین پیش‌بینی می‌کند که این فناوری دست‌کم تا یک دهه آینده در سطح جهانی در دسترس خواهد بود و هرچند امکان انجام اندازه‌گیری‌های الکتروکورتیکوگرافی (در تماس مستقیم با کورتکس مغز) محدود است، اما به‌هررو، این آزمایش می‌تواند پایه و اساس تبدیل افکار انسان به گفتار باشد. گام بعدی، اصلاح الگوریتم‌ها است تا بتوانند کلمات و جملات پیچیده را رمزگشایی کنند، تاحدی‌که این فناوری در آینده، واقعا بتواند به نقطه عطفی تبدیل شود که نه‌فقط در زندگی روزمره، که برای رفاه بیمارانی که به‌دلیل بیماری‌های تخریب نورونی و آسیب‌های مغزی نمی‌توانند صحبت کنند هم مفید باشد.

الگوریتمی برای تبدیل فعالیت مغزی به جملات

پس‌از مطالعات سال ۲۰۱۹ دانشمندان دانشگاه کلمبیا، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سال ۲۰۲۰ الگوریتمی را توسعه دادند که قادر است امواج مغزی را پردازش و آنها را به جملات معنا‌دار تبدیل کند. براساس داده‌های این محققان که در نشریه تخصصی نیچر نوروساینس منتشر شده است، میانگین میزان خطای این مدل برابر با ۳ درصد است. جوزف ماکین، متخصص یادگیری ماشین در این پژوهش می‌گوید: «واسط‌های ذهن و ماشین موفقیت محدودی در رمزگذاری فعالیت‌های عصبی نشان می‌دهند و قادر به رمزگشایی قطعات کلمات یا جملات خاص ساده هستند.» کار ماکین و گروهش با مشارکت چهار داوطلب شروع شد که در مغز آنها هم الکترودهایی برای نظارت بر تشنج‌های صرع کاشته شده بود. از داوطلبان خواسته شد تا حدود ۵۰ جمله مختلف را چندبار با صدای بلند بخوانند: جملات ساده‌ای چون «تینا ترنر یک خواننده پاپ است» یا «آن دزدها ۳۰ جواهر را دزدیدند». و هم‌زمان دانشمندان فعالیت مغز آنها را ثبت کردند. سپس الگوریتم هوش‌مصنوعی که برای تبدیل سیگنال‌های مغز به نمایش‌های انتزاعی، در قالب رشته‌های عددی طراحی شده بود، این داده‌های جمع‌آوری‌شده را پردازش کرد. در مرحله بعد، این رشته‌های عددی را کلمه به کلمه رمزگشایی کرد تا جملات تولید شوند. درطول مرحله آزمایش، سامانه ابتدا جملات بی‌معنی تولید می‌کرد، اما زمانی‌که «یاد گرفت» کدام جملات به کدام رشته‌ها متصل‌اند و کدام کلمات بیشتر با هم ظاهر می‌شوند، نتایج بهبود یافت. هرچند دقت تشخیص از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما به‌طور متوسط فقط در ۳ درصد جملات خطا شناسایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود
  • موتور برق ویژه مسافرت و کمپینگ | باغ ویلا
  • تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • چگونه یک تخت خواب دنج برای چیدمان رویایی بسازیم
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در استان تهران تشریح شد
  • هشدار جدی درباره نقشه جدید نفوذی‌ها در ایران
  • میگل: ایران پادشاه فوتسال آسیاست اما به‌راحتی قبل نمی‌برد