Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-30@05:28:03 GMT

سوریه و اصرار آمریکا بر مواضع پیشین

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۲۲۰۷

سوریه و اصرار آمریکا بر مواضع پیشین

هدف اصرار آمریکا بر مواضع پیشین تقویت اهرم‌های فشار معارضان در مذاکرات یا بهم زدن کافه مذاکرات برای جلوگیری از دست یافتن ارتش سوریه و متحدان به مناطق تحت کنترل معارضان است.

استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه روز پنجشنبه گفت مذاکرات جدید میان دولت سوریه و مخالفان 28 نوامبر (7 آذر 1396) آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت از کسانی که بر هر دو طرف نفوذ دارند درخواست می‌کند از آنها بخواهند برای «مذاکرات اساسی» آماده باشند.
مذاکرات آتی در ژنو هشتمین دور از مذاکرات تحت نظارت ­استفان دی میستورا از اوایل سال 2016 (7 آذر 1396) خواهد بود. هیئت های مخالفان سوری که شامل داعش یا دیگر گروه‌های فهرست سازمان های تروریستی سازمان ملل نمی‌شود، هرگز تحت نظارت دی میستورا با نمایندگان دولت سوریه گفتگوهای رو در رو نداشته‌اند.
پیش از این مذاکرات از سویی نشست آستانه در پایتخت قزاقستان در روزهای 31-30 اکتبر (8 و 9 آبان 1396) تحت نظارت ترکیه، ایران و روسیه و از سوی دیگر کنفرانس ریاض-2 در دهم نوامبر (19 آبان 1396) برای یکپارچه کردن معارضان سوری برگزار می‌شود. البته بسیاری بر این باورند که هیئت معارضان سوری یکپارچه نخواهد شد، در کنفرانس ریاض 1 در یک ماه گذشته نیز سه گروه اصلی معارض در گفتگوهای خود نتوانستند به توافقی برسند.
دی میستورا از ژنو در یک ویدئو کنفرانس برای شورای امنیت سازمان ملل گفت امیدوار است نشست روزهای 31-30 اکتبر (8 و 9 آبان 1396) در آستانه، پایتخت قزاقستان که تحت نظارت ترکیه، ایران و روسیه برگزار می‌شود «مانع از تزلزل هرچه بیشتر موافقت نامه‌های ایجاد مناطق عاری از تنش» در سوریه بشود. دی میستورا همچنین گفت وقت حرکت در روند سیاسی برای پایان دادن به جنگ سوریه است و «اکنون وقت حقیقت فرا رسیده است.»
در این میان رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه گفت: «آمریکا یک سوریه واحد و یکپارچه می‌خواهد که بشار اسد هیچ نقشی در دولت آن نداشته باشد. حاکمیت خاندان اسد رو به پایان است و تنها مسئله این است که این کار چگونه محقق شود.» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «ما معتقد نیستیم که آینده‌ای برای رژیم اسد و خاندان اسد وجود دارد.»
تیلرسون این اظهارات را پس از مذاکراتش با استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه که آن را «مفید» خواند، بیان کرد. دی میستورا قرار است مذاکرات صلح تحت میانجیگری سازمان ملل را در هفته‌های آینده از سر گیرد.
وزیر خارجه آمریکا در حالی همچنان بر موضع گذشته آمریکا اصرار می‌ورزد که ارتش سوریه و متحدانش موفقیت‌های قابل توجهی در میادین جنگ بدست آورده‌اند و به نظر می‌رسد این موفقیت‌ها مدت‌هاست معادلات سیاسی را در مذاکرات ژنو به سود دمشق تغییر داده است؛ تا جایی که بسیاری از مقامات آمریکایی و اروپایی بار‌ها اذعان کرده‌اند دیگر کناره‌گیری بشار اسد از پیش شرط‌های مذاکرات نیست.
با این حال محافل آمریکایی و معارضین سوری تلاش می‌کنند برکناری بشار اسد از قدرت را از نتایج مذاکرات ژنو نشان دهند. وزیر خارجه آمریکا در این باره ادعا کرد: کنار زدن اسد باید از طریق روند ژنو به رهبری دی میستورا صورت بگیرد اما چنین چیزی «پیش نیاز» شروع این روند نیست.
هدف از این رویکرد سیاسی و رسانه‌ای می‌تواند تقویت اهرم‌های فشار به سود معارضان باشد. ولی هدف دیگری نیز قابل تصور است که عبارت است از بهم زدن کافه مذاکرات برای جلوگیری از دست یافتن ارتش سوریه و متحدان به مناطق تحت کنترل معارضان، حتی استقلال این منطقه از دمشق و در نتیجه حضور نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی در این مناطق. خاطر نشان می‌شود همین رویکرد در کردستان سوریه نیز دنبال می‌شود. طبیعتاً در آینده مناطق تحت کنترل معارضان و کردهای سوری به اهرم فشاری بر ضد دمشق تبدیل خواهد شد.
از این طرح می‌توان تحت عنوان «سودانیزه کردن سوریه» یاد کرد. زیرا شبیه این طرح پیش از این در سودان اجرا شده است؛ یعنی سیطره شورشیان سودانی بر جنوب این کشور و استفاده از آن برای اعمال فشار بر دولت مرکزی این کشور (یعنی دولت عمر البشیر) و یا حتی زمینه سازی برای استقلال این منطقه از شمال سودان.
احمد طعمه یکی از رهبران معارضین سوری نیز در گفتگو با این شبکه از استانبول درباره مذاکرات صلح سوریه خاطر نشان کرد: پس از قطعنامه 2254 شورای امنیت، پرونده سوریه بُعد دیگری به خود گرفت. ما در گذشته از عبارت انتقال سیاسی استفاده می‌کردیم که در مذاکرات ژنو در سال 2014 بر این مسئله تاکید شده بود ولی پس از دخالت روسیه و ورود گروه‌های افراطی به این کشور، تغییراتی در رویکردهای جهانی ایجاد شد تا روند انتقالی در سوریه شکل دیگری به خود پیدا کند. در این مرحله با توافقی درباره ایجاد مناطق عاری از تنش و درگیری، آتش بس میان نظام سوریه و معارضان بر اساس روند آستانه روبرو هستیم. همچنین توافق شد تا گروه سازمان دولت اسلامی (گروهک تکفیری صهیونیستی داعش) و جبهه النصره از بین بروند. ما بر این باوریم تلاش‌هایی که تاکنون صورت گرفته برای مدیریت بحران سوریه بوده است و تاکنون به مرحله‌ای نرسیدیم که به صورت جدی وارد مذاکره شویم. با این حال وی افزود: پیش بینی می‌شود جامعه بین‌المللی به مبارزه با داعش و جبهه النصره تا سال 2019 پایان بدهد و سپس مذاکرات جدی درباره انتقال سیاسی و تدوین قانون اساسی و انتخابات آغاز خواهد شد. طولانی شدن این روند به معنای محقق شدن سیاست‌های روسیه است. این روند باعث می‌شود که بشار اسد تا سال 2021 در کرسی ریاست جمهوری در سوریه بماند و این وضع تاسف بار است.

---------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

 

 

­

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۲۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست

معاون دبیرکل جهاد اسلامی با اشاره به اینکه حماس به نمایندگی از کل مقاومت فلسطین در مذاکرات، از حقوق فلسطینی‌ها دفاع می‌کند گفت عملیات «وعده صادق» ایران ثابت کرد اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد و کشورهای منطقه باید در محاسباتشان تجدید نظر کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات اخیر مربوط به جنگ غزه، از مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا گرفته تا افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، «محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی به سرنوشت آخرین دور مذاکرات قاهره درباره آتش بس غزه اشاره و اعلام کرد که در حال حاضر در عمل مذاکرات به حالت تعلیق درآمده اما از آنجایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه نیاز به این مذاکرات دارند انتظار می‌رود که مذاکرات از سر گرفته شود.

موضع حماس در مذاکرات به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت فلسطین است

الهندی در گفتگو با العربی الجدید درباره پیشنهاد جدید آمریکا در مذاکرات آتش بس که اخیرا از طریق میانجی‌ها مطرح شد اظهار داشت که پیشنهاد آمریکا در دور قبلی مذاکرات، یک بازاریابی گمراه کننده برای رژیم صهیونیستی بود. مقاومت در پاسخ به این پیشنهاد واشنگتن موضع خود را قاطعانه درباره مسائل اساسی مربوط به حقوق فلسطینیان و شروط اصلی مقاومت مطرح کرد که شامل عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، برقراری آتش بس جامع و بازگشت آزادانه آوارگان به مناطق خود بود.

وی افزود که مقاومت همچنین در راستای منافع مردم فلسطین نرمش زیادی از خود در مذاکرات نشان داد اما آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به دنبال فریبکاری بودند و پیشنهادی که اخیرا به نام میانجی‌ها تبلیغ شد در واقع یک پیشنهاد کاملا آمریکایی بود که به شکل کامل در خدمت رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار داشت. مقاومت نیز پاسخ این پیشنهاد آمریکا را قاطعانه داد و تاکید کرد که از اصول خود عقب نشینی نخواهد کرد.

این مقام جهاد اسلامی در ادامه اظهار داشت که جنبش جهاد اسلامی هیچ موضع جداگانه‌ای ندارد و جنبش حماس مجاز است به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت مذاکره کند. در این میان ادعاهای رژیم اشغالگر و شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم مبنی بر اینکه حماس و گروه‌های مقاومت فلسطین در مذاکرات مانع تراشی می‌کنند دروغی بیش نبوده و با هدف به تعویق انداختن مذاکرات و طفره رفتن از انجام معامله‌ای است که صهیونیست‌ها مجبورند بهای آن را بپردازند.

محمد الهندی تصریح کرد که خود اعضای تیم مذاکره کننده رژیم صهیونیستی نیز به این موضوع اذعان دارند و منابع صهیونیستی بارها اعلام کرده‌اند که نتانیاهو در مسیر مذاکرات مانع تراشی می‌کند.

انتقاد جهاد اسلامی از سکوت عربی در برابر جنایات اسرائیلحماس و جهاد اسلامی: قدردان حمایت‌های ایران از فلسطین هستیمجهاد اسلامی: ایران حامی همیشگی فلسطین است

شکست صهیونیست‌ها در مناطق مختلف غزه در رفح هم تکرار خواهد شد

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطی میان مذاکرات و توقف حمله رژیم صهیونیستی به رفح وجود دارد یا نه گفت که رژیم صهیونیستی بحث حمله به رفح را به عنوان تصویری از پیروزی و رسیدن به هدف خود در نابودی مقاومت در رسانه‌ها تبلیغ می‌کند اما ما اطمینان می‌دهیم که اگر اشغالگران تجاوزی علیه رفح انجام دهند، سرنوشت آن مانند حمله به خان یونس یا شمال یا مرکز غزه خواهد بود و همه چیز برای صهیونیست‌ها به نقطه صفر برمی گردد و اشغالگران مجددا هیچ دستاوردی جز جنایت علیه غیرنظامیان نخواهند داشت.

پاسخ ایران نشان داد که اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد

وی در ادامه به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که این پاسخ تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر در این شکل و اندازه بیانگر ناتوانی اسرائیل در محافظت از خود بوده و این عملیات ایران ثابت کرد که اسرائیل برای محافظت از خود نیاز کامل به آمریکا دارد. عملیات وعده صادق همچنین نشان داد که وزن اسرائیل در منطقه رو به کاهش بوده و بازدارندگی آن در حال فرسایش است و این رژیم نمی‌تواند آنگونه که خودش و آمریکا برنامه ریزی کرده بودند بر منطقه مسلط شود.

محمد الهندی تاکید کرد که بنابراین کشورهای منطقه باید در محاسبات خود تجدید نظر کنند. صد سال است که مردم غزه و فلسطین در مقابل چشم و گوش رژیم های عربی رنج می‌کشند.

احتمال انتفاضه جدید در کرانه باختری وجود دارد

وی درباره اوضاع متشنج کرانه باختری نیز اظهار داشت که در حال حاضر کرانه باختری در سایه تشدید حملات وحشیانه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست تبدیل به یک عرصه داغ شده و همه احتمالات در این منطقه از جمله وقوع انتفاضه جدید هم وجود دارد. به ویژه اینکه جنایات بی‌سابقه ارتش صهیونیستی و حمله شهرک نشینان مسلح به کرانه باختری و نیز یورش‌های مداوم صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی در سایه بسته شدن کامل هرگونه افق سیاسی موجب می‌گردد تا هر گزینه‌ای برای تشدید اوضاع از جمله انتفاضه، محتمل باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • حماس: احتمال پذیرش طرح صهیونیست‌ها پایین است 
  • حمایت دانشجویان گیلانی از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • مذاکرت مثبت لوپتگی با میلان
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • جهاد اسلامی: نسخه آمریکایی آتش‌بس غزه بدتر و گمراه‌کننده‌تر است
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست