Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جعفر حق پناه»، كارشناس مسائل افغانستان و از اساتيد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به دلیل یک جانبه‌گرایی آمریکا در افغانستان، دیگر کنشگران به خاطر اینکه منافعشان در نظر گرفته نمی‌شود طبیعتا با مشکل و چالش با آمریکا می افتند.

وی در خصوص اهمیت کنفرانس اخیری که درباره افغانستان در تهران، برگزار شد، اظهار داشت: این همایش از این جهت حائز اهمیت است که بعد از دوره‌ای وقفه مجددا توسط دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار می‌شود و نشان دهنده اهمیت و جایگاه مباحث منطقه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و موقعیت ویژه افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق پناه افزود: از آنجایی که تحولات منطقه ای و افغانستان بسیار سریع رخ می‌دهد نیاز به رصد دائمی و استفاده از ظرفیت اندیشکده های داخلی و خارجی برای فهم و انتقال این شناخت و به خصوص انتقال دیدگاه‌ها و رویکرد های جمهوری اسلامی ایران در مورد مساله افغانستان است.

وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که به هر حال، تحولات افغانستان به شدت بر مسائل منطقه‌ای و بین المللی اثرگذار است؛ کنشگران زیادی در داخل و خارج از منطقه بر آن اثر گذار هستند و اینگونه نشست‌ها می تواند به همگرایی و ایجاد مفاهمه و یا گفتگوی بیشتر بین ایران و سایر کنشگران کمک کند که در نهایت به یک فهم مشترک و تقریب منافع مشترک و کاستن از رقابت ها منجر خواهد شد.

كارشناس مسائل افغانستان اضافه کرد: به طور کلی مساله افغانستان برخوردار از نوعی دوگانگی است؛ از آنجایی که مجموعه‌های امنیتی پیرامون افغانستان به گونه ای است که این کشور را درگیر خاوریانه، آسیای مرکزی و شبه قاره هند می‌کند، بنابراین کنش‌گران زیادی از جمله آمریکا با آن درگیر هستند؛ مداخله یک جانبه‌گرایانه آمریکا این مشکل را ایجاد کرده که بین سطح تعاملات و همکاری‌های منطقه ای برای حل و فصل این موضوع و سطح بین المللی آن یک اختلال ایجاد شده است.

استاد دانشگاه تهران عنوان کرد: اگر به نوع الگوی همکاری‌های بعد از سقوط طالبان برگردیم می بینیم که آن موقع یک اجماع بین المللی وجود داشت و این شکاف و فاصله میان سطح بین الملی و سطح امنیتی وجود نداشت؛ به همین جهت مشکلات در آن زمان بهتر حل می شد اما الان به دلیل یک جانبه‌گرایی آمریکا، دیگر کنشگران به خاطر اینکه منافعشان در نظر گرفته نمی‌شود طبیعتا با مشکل و چالش با آمریکا می افتند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند

کارشناس مسائل حقوقی عراق به مداخلات سفیر آمریکا در امور داخلی این کشور و حق بغداد در اخراج وی اشاره کرد.

به گزارش مهر به نقل از المعلومه، «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق تاکید کرد که «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده است.

وی افزود: سفیر آمریکا در امور داخلی عراق دخالت می‌کند که بدین ترتیب مفاد توافقنامه امضا شده میان بغداد و واشنگتن را نقض کرده است.

التمیمی اضافه کرد: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشاء در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

پیش از این «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق تاکید کرده بود که سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی در ادامه افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی بیان کرد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشورهای غربی انجام می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چالش با ارزش‌های لیبرالیسم غربی در جهان امروز ادعای آمریکا : هیچ کشور دیگری اورانیوم ۶۰ درصد را برای هدفی که ایران ادعا می‌کند، تولید نمی‌کند

دیگر خبرها

  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • تیک‌تاک؛ صدای اعتراض
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • تیک‌تاک؛ صدایی برای اعتراض
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند