Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در تشریح عوامل و زمینه های بروز بحران، تروریسم و ناامنی در منطقه غرب آسیا گفت: مداخله مستمر قدرت های فرامنطقه ای عامل بحران، ناامنی و تروریسم در منطقه غرب آسیاست، این مداخلات لطمات جبران ناپذیر زیادی از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی به منطقه وارد نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا،سیدحمزه صفوی میرعامل موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در ششمین کنفرانس گفت‌وگوهای امنیتی هرات با تحلیل محیط امنیتی منطقه غرب آسیا اظهار داشت:منطقه غرب آسیا حافظه‌ تاریخی تمدن بشری، مهد ادیان ابراهیمی و منطقه‌ای با ویژگیهای مهم ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک، ژئوکالچر و ژئواکونومیک است. در کنار این ویژگیهای مهم متأسفانه نام آسیای غربی با منازعه، کشمکش، افراطی گری و تروریسم عجین شده است و تصویر ذهنی که از این منطقه در ذهن جهانیان شکل گرفته، ترکیبی از نا امنی و ابعاد مختلف توسعه نیافتگی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در تبین ریشه های ناامنی و بحران در منطقه غرب آسیا افزود:یکی از مهمترین زمینه های ایجاد ناامنی، عدم وجود تعاریف مورد وفاق بین نخبگان با یکدیگر و نخبگان با مردم در جوامع آسیای غربی است. در این منطقه مفاهیم مشترک هنوز شکل نگرفته است. لفظ مشترک هست اما مفاهیم مشترک نیست.
وی شاخص سازی و تبدیل کردن امور کیفی به امور کمی، و اولویت سازی را از جمله راهکارهای رفع چالش‌های موجود برشمرد و گفت:باید قطب نمای حرکت برای نخبگان منطقه، توسعه پایدار در سایه همکاری های منطقه ای باشد و امور دیگر با این مسئله سنجیده و نسبت یابی شوند. باید مفهوم توسعه پایدار در سایه همکاری های منطقه ای تعریف دقیق شود و بر روی آن بین نخبگان حکومتی و دانشگاهی اجماعی نسبی صورت گیرد. در مرحله بعد این اولویت راهنمای سایر الگوهای عمل قرار گیرد.
صفوی ادامه داد:موضوع امنیت در غرب آسیا به دلیل وجود و تاثیرگذاری عناصر و بازیگران متعدد، و منافع متعارض مادی و معنوی آن ها با دشواری های فراوانی مواجه است. به طوری که از دید بسیاری از کارشناسان، معمای امنیت در این منطقه به مثابه یک گره کور از لایه های مختلف تاثیر گذار است.
وی تأکید کرد:ما معتقدیم که رسیدن به امنیت پایدار در منطقه امر محال نیست؛ اما برای ارائه راهکارهایی در جهت حرکت به سوی ثبات و امنیت پایدار بایستی تقسیم بندی کاربردی از لایه های موثر بر ناامنی این منطقه داشته باشیم.
مدیرعامل موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در تشریح لایه های موثر بر ناامنی منطقه، مداخله های متعدد قدرت های فرامنطقه ای را یکی از ریشه های ناامنی دانست و تصریح کرد:متاسفانه این مداخلات لطمات جبران ناپذیر زیادی از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... به منطقه وارد نموده است و طرح ها و الگوهای فرامنطقه ای در منطقه غرب آسیا نه تنها کارایی نداشته و موثر نبوده اند، بلکه خود منشاء پیدایش بحران ها و مشکلاتی جدید در منطقه بوده اند.
وی ادامه داد:آنچه ما امروزه شاهد آن هستیم تشدید رقابت قدرت های منطقه ای و فرا‌منطقه‌ای بر سر منافع، گسترش تروریسم، خشونت و ناامنی، تبدیل منطقه به انبار تسلیحات و پیچیده تر شدن گره های امنیتی می باشد که هر از چندی به صورت منازعه یا بحران در گوشه ای از منطقه اتفاق می افتد.
وی با دسته بندی مشکلات داخلی برخی از کشورها و تأثیر آنها در ناامنی و بی ثباتی منطقه، اظهار داشت:دسته اول بحرانهای بنیادین مانند بحران آب است و دسته دوم بحران های ناشی از فرهنگ عمومی ملت ها هستند و نهایتا دسته سوم بحران های ناشی از ساختار و عملکرد حکومت هاست.
وی حکومت های قبیله ای و نامشروع در منطقه را یکی از دلایل بحران و چالش در منطقه دانست و افزود:حکومت‌ها در این منطقه غالباً حکومت های قبیله ای هستند که به دلیل ماهیت و عدم مشروعیت مردمی معمولاً استبدادی و وابسته به قدرت های خارجی اند. ویژگی دیگر حکومت ها در این منطقه، اقتصادهای رانتی و دولت‌های نفتی، امنیت اجاره ای، و فساد و ناکارآمدی بروکراتیک بسیاری از دولت ها است که خود یکی از عوامل اصلی ناامنی در منطقه است.
وی افزود:یک راه برای کاستن اثرات منفی بحران های ناشی از حکومت ها، حرکت به سمت شاخص های حکمرانی خوب است. در این صورت مفهوم دولت ضعیف شکل نمی گیرد و دولت ها قدرتمند خواهند بود. بنابراین مداخله خارجی هم نمی تواند در اینجا موفق باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه امنیت باید زیرمجموعه توسعه تعریف شود، گفت:دولت هایی که چراغ راهنمای خود را توسعه پایدار بدانند، به امنیت نگاهی موسع‌تر خواهند داشت و سیاستگذاری آنها طول عمر بیشتری را در مقوله امنیت به‌همراه خواهد آورد.
صفوی افزود:نخبگان باید بر سر تعریف الگوی توسعه پایدار در سایه همکاری منطقه‌ای تشریک مساعی کنند و تعاریف را بهم نزدیک سازند. سپس به باز تعریف نقش و جایگاه منطقه در نظام بین الملل پرداخته و مدل جدیدی از همکاری با نظام بین الملل مبتنی بر منافع همه بازیگران در منطقه را ایجاد کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • میگل: ایران پادشاه فوتسال آسیاست اما به‌راحتی قبل نمی‌برد
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • عامل قدرت نمایی با سلاح شکاری در دارخوین شادگان دستگیر شد
  • دستگیری عامل قدرت نمایی در درمانگاه قدیم دارخوین
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا