Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیم پور ازغدی، گفت: شخص اگر تمام علم عالم را هم داشته باشد ولی اگر شور نداشته باشد نمی تواند از علم خود استفاده کند، پس اولین شاخصه کار فرهنگی تمیز از منظر اهل بیت (ع) ترکیب شور و شعور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اصفهان بیدار؛ حسن رحیم پور ازغدی شامگاه چهارشنبه، در دوره «نفحات» ویژه فعالان فرهنگی بسیج اصفهان درباره کار تمیز فرهنگی از منظر اسلام و مکتب اهل بیت (ع) اظهار کرد: خیلی کارها فقط اسمش کار فرهنگی است که مجری آن ها می تواند یک سازمان فرهنگی با یک بودجه فرهنگی و انسان های ظاهرا فرهنگی در شمایل فرهنگی صورت بگیرد، ولی در حقیقت یک کار تمیز فرهنگی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نمونه ای از فعالیت های به ظاهر فرهنگی، گفت: بعضی افراد نگاهشان به فعالیت فرهنگی نگاهی تشریفاتی و تجملاتی است.

رحیم پور ازغدی، ادامه داد: این افراد بعد فیزیکی و سخت افزاری هر کاری را می بینند و به دنبال ایجاد جنجال هستند و فعالیت فرهنگی را یک کار صحنه سازی می پندارند.

این فعال و محقق مسائل فرهنگی گفت: بعد از اینکه جنجال ظاهرا فرهنگی از بین رفت و تمام شد مخاطب احساس نمی کند که چیزی به شعور و داشته های او اضافه شده است و مهارت جدیدی نیاموخته و تجربه جدیدی نیز پیدا نکرده، شعور دینی یا حتی شور دینی هم در او ایجاد نشده است.

وی در ادامه تصریح کرد: شور دینی لحظه ای نیست چون متکی بر شعور دینی است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اساسا مومن پرشور است و حتی در روایات داریم که یکی از نشانه های مومن، تشکیلات دینی، حکومت دینی و انقلابی این است که همه برای هر کاری مدام نشاط دارند؛ کسالت یکی از عوامل نفاق است.

وی ادامه داد: کسی که به چیزی ایمان نداشته باشد نسبت به آن شور ندارد مگر در مواقع خاص به صورت مقطعی در حالی که تحریک شده است در عین حال شور ایمانی از درون می جوشد و شاید در ظاهر مشخص نباشد.

رحیم پور ازغدی با یادی از امام خمینی(ره)،گفت: تند ترین و جوانانه ترین متن هایی که امام خمینی (ره) نوشته است مربوط به اواخر عمرشان بوده؛ دو جلد آخر صحیفه امام را که بخوانید گویی یک جوان 20 ساله چریک در دل کوهستان ها نشسته و آتش روشن کرده، سلاحش هم کنارش است و آماده یک نبرد بزرگ جهانی است که اینگونه صحبت می کند و کسی باور نمی کند این صحبت های یک پیر مرد روحانی آرام با 90 سال سن است.

وی در ادامه گفت: امام خمینی (ره) طوری صحبت می کردند که بعضی جوانان و حتی مسئولان هم می ترسند اینگونه صحبت کنند.

شعور بدون شور فایده ندارد

استاد دانشگاه تاکید کرد: ایمان شور می آور البته شور به همراه شعور؛ شخص اگر تمام علم عالم را هم داشته باشد ولی اگر شور نداشته باشد نمی تواند از علم خود استفاده کند پس اولین شاخصه کار فرهنگی تمیز از منظر اهل بیت (ع) ترکیب شور و شعور است.

وی با اشاره به مسئله ولایت و تاکید بر رهروی امام بودن گفت: بعضی ها می خواهند  عاشور را شخصی کنند و آن را در شخص حسین بن علی (ع) و یزید محدود کنند، در حقیقت می گویند ما محب حسین (ع) هستیم ولی شیعه امام حسین(ع) نیستیم و در اینجا مفهوم امام خیلی ارزشمند و شایان توجه است.

این کارشناس دینی و فرهنگی ادامه داد: اختلاف ما با تشیع لندنی نیز همین مسئله حب و امامت است؛ آن ها هم مانند اهل سنت حب به حسین(ع) دارند اما علاوه بر حب ایشان اطلاعت از امام حسین(ع) نیز باید وجود داشته باشد و واجب است.

تفاوت کار فرهنگی اسلامی با  کار فرهنگی غیر دینی

رحیم پور ازغدی، در ادامه گفت: همه جای دنیا نمایشگاه هایی از ظروف، موسیقی و… مربوط به کشور خود ایجاد می کنند و در حقیقت کار فرهنگی می کنند اما کار فرهنگی اسلامی انجام نمی دهند.

وی ادامه داد: کار فرهنگی تمیز یعنی حتی اگر صنایع دستی، موسیقی، سینما و… است، هدف و جهتش درست مشخص شود.

این فعال فرهنگی و کارشناس دینی تصریح کرد: همه رشته های هنری که بر انسان، نوع آگاهی ها، اخلاق و… اثر می گذارد به دسته های اسلامی و غیر اسلامی تقسیم می شوند.

وی در ادامه گفت: هر محتوایی از انواع هنر و فعالیت رسانه ای که بخشی از آگاهی های دینی را (هرچه جذاب تر) ترویج کند یا ارزش های اخلاقی دین یا سبک زندگی اسلامی را گسترش بدهد، فعالیت فرهنگی دینی است.

این محقق امور فرهنگی گفت: عده ای برای اینکه کار خود را راحت کنند همه چیز را به دو قسمت مدرن و سنتی تقسیم بندی می کنند؛ این روش اگر کلاهبرداری نباشد در حالت خوش بینانه می توان گفت راحت طلبانه است.

رحیم پور ازغدی گفت: این افراد مسائل مختلفی مانند علم، هنر، جامعه و خانواده را به دو بخش سنتی و مدرن بیان می کنند ولبی به عقیده من این تقسیم بندی ایدئولوژیک و تبلیغاتی است.

این کارشناس فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: تقسیمی که انسان را در انتخاب درست و منطقی مجاب می کند، تقسیم بندی درست و نادرست است و نه سنتی و مدرن.

وی تاکید کرد: این نوع تقسیم بندی اشتباه نه ریشه اسلامی دارد و نه ریشه منطقی.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان زارع معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله در یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد با اشاره به مواجه مستقیم جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی ابراز کرد: در این مواجهه غول‌های تکنولوژی دنیا در حوزه پدافند در مقابل ما قرار گرفتند و یک جنگ تمدنی در حوزه تسلیحات نظامی شکل گرفت.

وی با اشاره به دلیل این که طرف مقابل مغلوب شد، اظهار کرد: یک بار کشورهای عربی جمع شدند تا کوچک‌ترین ضربه‌ای به اسرائیل بزنند؛ ولی با وجود این که تا بن دندان مسلح بودند و در زمان خود هیچ کسری تسلیحاتی نداشتند ولی شکست خورده جنگ را ترک کردند ولی دلیل اینکه امروز این پیروزی رقم خورد این بود که الگوی تهیه تسلیحات نظامی ما بومی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه وقتی کشوری یک اسلحه تولید می‌کند توان مقابله با آن را هم دارد، گفت: آن چیزی که امروز باعث شد که طرف مقابل مقهور و مغلوب شود این بود که با تسلیحات و تکنولوژی روبرو شد که هیچ اطلاعی از آن نداشت.

وی با بیان اینکه مشکل آمریکا با حاج قاسم این بود که با الگوی تصمیم گیری او آشنا نبودند و آن را نمی‌شناختند، گفت: هر ایده جدید حکمرانی که متولد می‌شود باید بتواند ساختارهای مخصوص به خود را گسترش دهد و سبک زندگی مختص خود را شکل دهد و اگر این کار را نکنند شکست می‌خورد.

زارع با بیان اینکه اگر ما نتوانیم ساختارهای زندگی برخاسته از ایده مرکزی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را شکل دهیم این ایده به تحقق نخواهد رسید، گفت: ما نمی‌توانیم یک سیستم غربی را وارد کشور کنیم و برداشت نهایی ما تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ساختارهای بومی مبتنی بر مردم سالاری دینی را شکل دهیم هیچ گاه تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.

وی موفقیت موشکی ایران در مواجهه با اسرائیل را نمونه کوچکی از بلوغ مردم سالاری دینی در حوزه امنیتی و تسلیحاتی دانست و گفت: وقتی تکنولوژی غرب را وارد می‌کنیم در حقیقت فکر، ارزش و چارچوب‌های فرهنگی آن کشور را وارد کرده ایم و همین مشکل ما با رژیم پهلوی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه این نکته تمدنی در دیگر حوزه‌ها هم باید شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دهه هشتادی‌ها به آنها فرمودند که شما ایران را در قله تمدن دنیا خواهید دید و در جای دیگر فرمودند این تمدن شکل نخواهد گرفت مگر با کشور مستقل، پیشرفته، معنوی و الهام بخش.

وی مأموریت ویژه جامعه قرآنی عصر را ارتقای ظرفیت‌های معنوی جامعه بر مبنای ترویج انس با قرآن دانست و گفت: الگوی تمدنی مردم سالاری دینی با حضور و نقش آفرینی مردم مؤمن به وجود آمده است و این حضور باید به صورت پر رنگ تر ادامه پیدا کند.

زارع با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به دو دلیل باید الگوی عمل در گام دوم انقلاب تغییر کند و یک حرکت عمومی شکل بگیرد، افزود: دلیل اول اینکه مسائل گام دوم انقلاب از جنس فرهنگی و غیر ملموس است و دلیل دوم اینکه حرکت‌های فرهنگی و نرم نیاز به استمرار و امتداد اجتماعی و اتخاذ یک سبک زندگی مجاهدانه دارد.

وی با بیان اینکه یک تمدن به صورت تدریجی شکل می‌گیرد و به اوج می‌رسد گفت: هر چه تعداد جلسات خانگی بیشتر شود جامعه اسلامی‌تر می‌شود و نباید از این کار خسته شویم بلکه باید به این فعالیت خود ادامه دهیم و نتایج آن را بعدها ببینیم.

کد خبر 6089237 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • مدارس دینی بدون مجوز اهل سنت از ۳۳ به ۵ رسیده است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی