Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه ایام اربعین حسینی و زیارت حرم اباعبدالله حسین توسط میلیون ها زائر ایرانی بار دیگر موضوع هزینه های فراوان زوار ایرانی برای زیارت اربعین مطرح می شود دراین باره سال گذشته مردم ایران اربعین را بدون دلار آغاز کردند تا زائران دراین سفر برای مخارج خود از دلار استفاده نکنند و به جای آن از ریال ایران یا دینار عراق استفاده کنند تا این اقدام آغازی بر حذف دلار از مبادلات اقتصادی ایران و جهان اسلام قلمداد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، دراین باره محمد صمدی، رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالیمی گوید: هرساله ایرانیان در سفر به کربلا معلی و عتبات در ایام اربعین حسینی برای تسریع در امور خود از جمله خرید و پرداخت هزینه هتل ومسافرخانه اقدام به تهیه ارز آن هم از نوع دلار می کنند.

وی می افزاید: این در حالی است که با توافق دو کشور ایران و عراق می توان به جای دلار از ریال و دینار استفاده کرد تا کمک شایانی به اقتصاد دو کشور شود.

صمدی اظهار می دارد:  استفاده از دلار ضربه های جبران ناپذیری به اقتصاد کشور خواهد زد و سلطه هر چه بیشتر آمریکا را در منطقه جهان اسلام در پی خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی تصریح می کند:  باهماهنگی دو کشور و انجام مذاکرات می توان به طور کامل مبادلات ارزی دو کشور در موضوع اخذ مبلغ روادید زائران و وابستگی به دلار را حذف کرد.

وی به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران طی سالیان سال اشاره می کند و می افزاید: دراین راستا نیاز است با اجرای درست طرح اقتصاد مقاومتی شرایطی را درکشور ایجاد کرد تا وابستگی به دلار و واردات بی رویه و خروج ارز از کشور کاهش یابد.

وی ادامه می دهد: بنابراین اگر زوار  ایرانی که به کشور عراق در ایام اربعین سفر می کنند از دلار آمریکا استفاده نکنند کمک زیادی به حذف دلار از مبادلات اقتصادی کشور خواهند کرد.

 حسنعلی مرادیان، صادر کننده نمونه استان خراسان شمالی و عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی خراسان شمالی نیز دررابطه با مزایای حذف دلار در مبادلات تجاری ایران می گوید: اگر طبق توافق انجام شده تمامی خرید ایرانیان و حتی ویزای کشور مقصد با پول رایج ایران انجام شود این کار مزایای زیادی جهت حفظ ارزش پول ملی دارد.

وی اظهار می دارد: باتوجه به این که هرساله در سفر اربعین  حدود 3 میلیون ایرانی هر کدام 40 دلار بابت ویزای پرداخت می کنند که در مجموع 120 میلیون دلار می شود این مهم  باعث شوک به بازار ارز و در نتیجه تورم می شود.

مرادیان می افزاید :حال اگر هر نفر فقط 100 دلار خرید کنند و 100 دلار هم جهت اقامت هزینه کنند 200 میلیون دلار هم به این صورت از کشور خارج می شود.

وی  اعلام می دارد: بنابراین با جایگزین کردن ریال یا دینار گام قابل توجهی در کاهش رونق دلار آمریکا خواهند داشت.

مرادیان متذکر می شود: چراکه  تداوم استفاده گسترده از دلار در جهان به دولت امریکا این فرصت را می دهد که سایر کشور ها را تحریم اقتصادی کنند.

این صادرکننده نمونه خراسان شمالی اظهار می داد: همچنین دراین زمینه  باید با کشور مقصد هماهنگی شود که قیمت اجناس را به ریال ایران اتیکت کنند چراکه طبق تجربه  بیشتر افراد از چنچ پول اطلاعی ندارند و بیشتر مغازه داران عربستان سر ایرانیان را به چنچ پول ایرانی و ریال عربستان کلاه می گذاشتند.

مرادیان با تاکید براین که تقویت پول ملی چه از راه دیپلماسی و چه سیاست پولی به نفع اقتصاد کشور است، می گوید: این که کشور مقصد ناچار است پول ایران را به ایران از طریق خرید کالا و خدمات برگرداند باعث رونق صادرات می شود.

انتهای پیام/ب

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۶۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک گفت: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران، در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالای کشور مؤثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهام‌داری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، ازجمله سیاست‌هایی است که به اجرا گذاشته شد.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه خبری تابناک، کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ مؤثر می‌دانند. از شواهد این‌طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاری‌های فعال و صحیح و اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد رشدی منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال پیش از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشور محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ایران بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک را در ادامه درباره رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

محمدعلی خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت کنونی روی کار آمد، حجم فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت سیزدهم صورت داد، به‌کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست‌گذاری‌های درست سرانجام ما را به رشد اقتصادی مطلوب کنونی رساند.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک بیان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به حجم غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: بی‌شک افزایش فروش نفت و گاز کشور به حجم پیش از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده پیشین ایران  در هیئت عامل اوپک اظهار کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ کشور نیز بر اثر سیاست‌گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و گازسوزی را کاهش دهیم. این دستاوردها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست‌گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

دیگر خبرها

  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • شاه کلید مهار تورم
  • مهم‌ترین بازیگران افزایش تورم کدامند؟
  • بازیگران سریال تورم
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد