Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-منصور ریاحی مدیر عامل شرکت پخش فرآوردهای نفتی در نشست خبری که به منظور تشریح کنفرانس بین المللی انگوا برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به وضعیت مطلق و نسبی گاز کشور و دارا بودن 18 درصد ذخائر گازی جهان و 46 درصد ذخائر گازی خاورمیانه ما می‌توانیم کارهای بزرگی در زمینه استفاده از این منبع طبیعی انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما فقط در یک و نیم درصد اقتصاد گاز جهان شریک هستیم تصریح کرد: این رقم نشان می‌دهد که ما باید به سمت صنایع پایین دستی سوق پیدا کرده تا سیاست‌گذاری صحیح داشته باشیم.

ریاحی با بیان اینکه گاز جزو صنایع خوش آتیه است، بیان کرد: باید ب هاین منبع طبیعی از منظر رویکردهای سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی، نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی توضیح داد:‌ به طور مثال زمانی که در سال 88 دولت تهدید به سقوط از سوی آمریکا شده بود سی ان جی به کمک ما آمد آن زمان طبق سناریوی آمریکا به دنبال این بودند که به وسیله بنزین ایران را ساقط کنند اما ما توانستیم به وسیله سی ان جی خلاهای احتمالی را جبران کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سی ان جی برای ما کارکرد سیاسی و امنیت عرضه و انرژی ایجاد کرد و علیرغم هجمه‌ها به کمک ما شتافت.

مدیرعامل شرکت پخش فرآوردهای نفتی با اشاره به کاربردهای اقتصادی سی ان جی گفت: در حال حاضر ما روزانه 15 تا 16 میلیون لیتر و در بعضی مواقع تا 20 میلیون لیتر مصرف بنزین داریم و همچنین روزی 21 میلیون مترمکعب سی ان جی مصرف می‌شود که جایگزین بنرین است و این رقم مصرف سی ان جی با توجه به عدم مصرف بنزین صرفه‌جویی ارزی به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه ما با 2400 جایگاه موجود در کشور 54.5 میلیارد مترمکعب سی ان جی مصرف کرده‌ایم، تصریح کرد:‌ برای احساس جایگاه‌های سی ان جی فقط سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داشته‌ایم اما از این مسیر 24 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه نرخ بازگشت سرمایه در سی ان جی به راحتی قابل بازگشت است یادآور شد: دوره بازگشت سرمایه در این صنعت بسیار کوتاه است به طوری که نرخ بازگشت سرمایه د اخلی بالاتر از 30 درصد است.

ریاحی با اشاره به تاثیر مثبت مصرف سی ان جی در مسائل زیست محیطی تاکید کرد: سی ان جی سوخت پاک و سبز است و منجر به کاهش بیماری‌ها شده و با توجه به اینکه ما دهمین کشور تولید گازهای گلخانه‌ای در دنیا هستیم باید در مصرف این سوخت بازنگری صورت گیرد.

مدیرعامل پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه باید بین هزینه و درآمد در سوخت سی ان جی تعادل صورت گرفته تا از کارآیی و اثربخشی برخوردار باشد، گفت: سی ان جی صنعتی است که به را حتی می‌تواند در دنیا عرض اندام کند.

وی با بیان اینکه ما به لحاظ تعداد خودروی گازسوز مقام دوم دنیا بعد از چین و مقام سوم دنیا به لحاظ احداث جایگاه بعد از چین و پاکستان قرار داریم، تصریح کرد: در حال حاضر فقط 7 ساعت کمپرسورها در مدار سرویس قرار دارند که این مدت با توجه به اینکه 16 میلیون مترمکعب ظرفیت بی استفاده داریم باید به 14 ساعت برسد.

وی با اشاره به اینکه سی ان جی 22 درصد سهم سبد سوخت کشور را داراست، اظهار داشت: باید در این خصوص برنامه‌ریزی صورت گیرد و در صنایع پایین دستی جذابیت ایجاد شود تا سهم این سوخت پاک در سبد انرژی کشور به 35 درصد برسد.

وی با بیان اینکه هنوز صنعت سی ان جی کشور وارد بازار جهانی نشده است، گفت: با توجه به برآورد جذابیت‌ها و پتانسیل بالایی که دارند به راحتی می‌توانند وارد بازار بین المللی شوند و در این راستا بخش خصوصی باید تشویق شود.

ریاحی با بیان اینکه با توجه به فضای خوب ایجاد شده پس از برجام باید از این فرصت جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی استفاده شود، گفت: باید بخش خصوصی سهم بیشتری از اقتصاد گازی داشته باشند و در این رابطه پیوندی استراتژیک داشته باشد و در دل زنجیره تامین، تولید و عرضه حضور داشته باشند تا بتوانیم نتایج مثبتی حاصل کنیم ضمن اینکه باید در راستای سرمایه‌گذاری مشترک داخلی و خارجی و همچنین بازاریابی مشترک فعالیت کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دراین صنعت به خودکفایی کامل رسیده‌ایم، گفت: ما در زمینه مخازن  و بخش تجهیزاتی به صددرصد خودکفایی رسیده‌ایم و آماده ورود به بازار صادرات هستیم.

وی بااشاره به اینکه در صورت اجرایی شدن صادرات گاز به عراق می‌توانیم احداث پنج جایگاه عرضه سی ان جی را در این کشور عملیاتی کنیم، افزود: علاوه بر این در زمینه ساخت خودرو احداث کارخانجات محزن سازی و ساخت تجهیزات سی ان جی نیز و همچنین انتقال تکنولوژی می‌توانیم در خارج از مرزها فعالیت کنیم.

وی با اشاره به حمایت از تولیدکنندگان داخلی اظهار داشت: ما باید در تقاضای بخش خودرو تحریک ایجاد کنیم چرا که اکنون 18 تا 20 میلیون ظرفیت خالی داریم که باید پشتیبانی شود تا تقاضا به این سمت سوق پیدا کند.

وی با اشاره به بومی سازی صنعت سی ان جی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر این صنعت در کشور کاملا داخلی‌سازی شده و حمایت‌های لازم صورت می‌گیرد.

ریاحی نظام قیمت‌گذاری سی‌ان‌جی را یکی از حلقه‌های مفقوده این صنعت عنوان کرد و افزود: باید برای تشویق مردم جهت استفاده از این سوخت جذابیت ایجاد کنیم. چرا که با توجه به مزیت‌هایی که در بخش گاز کشور داریم هنوز از ظرفیت‌های آن استفاده نکرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا بپیشنهادی را جهت ایجاد فاصله قیمتی بین سوخت مایع و گاز ارائه داده‌ایم و منتظر مصوبات وزارتی هستیم.

وی همچنین با اشاره به برنامه تغییر نرخ کارمزدها نیز گفت: با هماهنگی حوزه تلفیقی از تاریخ 96/1/1 بازپراداخت‌ها انجام می‌شود و تا یک و نیم ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۷۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته

وحید یعقوبی، معاون اجرایی و هماهنگی انجمن فولاد ضمن اشاره به اینکه این نشست در راستای توسعه صادرات زنجیره فولاد برگزار شد و ایران در جایگاه دهمین تولیدکننده فولاد در کشور و پانزدهمین صادرکننده این صنعت در نمایشگاه اکسپو امسال حاضر شده است، اظهار کرد: در سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد ثبت شده است و برای امسال نیز پیش‌بینی می‌شود این رقم افزایش پیدا کند. مطابق برنامه ریزی صورت گرفته، پیش‌بینی ما این است که در صورت رفع محدودیت‌های انرژی و مسائل زیرساختی، صنعت فولاد ۱۰ میلیارد دلار ارزآوری برای سال جاری، به همراه خواهد داشت.

وی یکی از مهم‌ترین مسایل صنعتگران فولاد کشور را بحث انرژی و سیاست‌های ارزی دانسته و معتقد است که مسائل ارزی نیازمند بازنگری و یکپارچه‌سازی در جهت توسعه صادراتی است.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطر نشان کرد: این نشست در راستای توسعه صادرات زنجیره فولاد ایران و در قالب ایران اکسپو برگزار شده که علاوه بر مسئولان داخلی، نمایندگانی از کشورهای کوبا، ونزوئلا، پاکستان و... حضور دارند سایر کشورها حضور دارند.

یعقوبی اعلام کرد: صنعت فولاد ۱.۱ درصد آب کشور را مصرف می‌کند که عمده‌ی این آب مورد نیاز از پساب‌ها تهیه می‌شود و سیستم‌های بازچرخی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ فلذا صنعت فولاد نه‌تنها مصرف آب را کم کرده است؛ بلکه آب شیرین را تولید می‌کند. با سرمایه‌گذاری صورت گرفته، آب از دریای عمان شیرین و پمپاژ و به استان‌های یزد و اصفهان انتقال داده می‌شود. از این‌رو صنعت فولاد نه‌تنها قاتل آب و صنعت آب‌بری نیست که وضعیت آبی را ساماندهی نیز می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!