Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، نشست «چگونگی ساماندهی اعتبارات پایدار آموزش عالی» به ریاست دکتر سید ضیا هاشمی، سرپرست وزارت علوم و با حضور دکتر فرجی دانا استاد دانشگاه تهران و وزیر اسبق علوم، معاونان پژوهش و فناوری، اداری- مالی و مدیریت منابع، رئیس سازمان امور دانشجویان و سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و نیز رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای نشست دکتر سید ضیا هاشمی، سرپرست وزارت علوم با تاکید بر استفاده مطلوب از زمان باقی مانده به تنظیم لایحه بودجه کشور تصریح کرد: اگر وزارت علوم نتواند از این فرصت برای ارائه پیشنهادات قانونی خود بهره کافی ببرد، آموزش عالی کشور آسیب می بیند.

وی افزود: در گذشته شاهد بودیم عدم تخصیص بودجه مورد نیاز وزارت علوم در امور پژوهشی و برای پرداخت اشتراک منابع بین المللی مقالات معتبر و نیز حق عضویت در نهادهای بین المللی آموزش عالی باعث بدهی انباشته در این حوزه شد.

دکتر هاشمی تاکید کرد: عدم تخصیص کافی اعتبار به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری، آسیب‌های خود را در چند سال دیگر نشان می‌دهد لذا ضروری است با برگزاری نشست‌های کارشناسی با دولت و مجلس شورای اسلامی، شاهد اختصاص بودجه‌ای متناسب با نیاز آموزش عالی کشور در سال ۱۳۹۷ باشیم.

در ادامه این نشست، دکتر حسین عسکریان ابیانه، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: مدیران این معاونت علاوه بر نشست‌های داخلی با مدیران دستگاه‌های دولتی، سازمان برنامه و بودجه و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جلسات متعددی داشته‌اند و به نتایجی نیز رسیده‌اند.

وی اظهار داشت: با پیگیری‌های زیاد موفق شدیم موافقت اولیه سازمان و برنامه و بودجه و برخی دستگاه‌های اجرایی را برای اختصاص ۱,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به وزارت علوم را از محل ردیف‌هایی که هم اکنون در اختیار دستگاه‌های دیگر است، جلب کنیم.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: علیرغم اینکه وزارت علوم با داشتن ۴ میلیون دانشجو بیشترین ظرفیت را برای توسعه ورزش در اختیار دارد در لایحه بودجه کمترین بودجه فصل ورزش به وزارت علوم اختصاص دارد.

وی افزود: منطقاً و عقلا، جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور، مأموریت وزارت علوم است ولی در قانون بودجه این مأموریت به دستگاه دولتی دیگری واگذار و اعتبار مالی آن نیز به آن دستگاه واگذار شده است.

دکتر عسکریان ابیانه با تاکید بر اینکه اعتبارات اختصاص یافته به وزارت علوم و دانشگاه‌ها در حد نیاز آموزش عالی نیست، گفت: با این میزان اعتبار، بیشترین تلاش دانشگاه‌ها صرف پرداخت هزینه‌های جاری شامل پرداخت حقوق و دستمزد و هزینه خدمات می‌شود؛ لذا باید برای بخش پژوهش و فناوری فکری اساسی کرد.

در ادامه این نشست، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم پیشنهادهایی را برای اختصاص بودجه به وزارت علوم و دانشگاه‌ها از محل ردیف‌های موجود در قانون بودجه ارائه کرد و حاضران در نشست در خصوص موارد مطرح شده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۸۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جداول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که هنوز ابلاغ نشده است، نشان می‌دهد که برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حدود ۱۹ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

همچنین بر این اساس وزارت ارتباطات در بخش رشد هزینه‌ای ۱۱ درصد، در رشد سرمایه‌ای ۳۳ درصد و در کل اعتبارات ۳۰ درصد رشد داشته است.

جدول رشد اعتبارات وزارت ارتباطات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳
عنوان دستگاه رشد هزینه‌ای (درصد) رشد سرمایه‌ای (درصد) رشد عمومی (درصد) رشد اختصاصی (درصد) رشد کل اعتبارات
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۱ ۳۳ ۳۰ ۵- ۳۰

برای دستگاه‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده است به طوری که پس از ستاد وزارت ارتباطات، بیشترین بودجه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اختصاص دارد و کمترین بودجه به دبیر خانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات مربوط می‌شود و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت نیز اعتباری در نظر گرفته نشده است.

اعتبارات مجموعه‌های ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ (اعتبار به میلیارد تومان)
عنوان هزینه‌ای سرمایه‌ای اختصاصی کل
مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲,۲۸۴ ۱۱% ۱۷,۱۰۹ ۳۳% ۱۹۰ ۵%- ۱۹,۵۸۴ ۳۰%
پژوهشگاه فضایی ایران ۱۴۶ ۲۴% - ۱۰۰%- ۱۰۰ ۰% ۲۴۶ ۷%
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۵۴۰ ۶% ۱۶۹۱۷ ۴۵% - - ۱۸۴۵۶ ۴۱%
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۴۳ ۱۶% ۱۲ ۵۰۰% ۴۰ ۰% ۱۹۵ ۱۸%
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ۴ ۱۷% - ۱۰۰%- - - ۴ ۸%-
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۱۰ ۲۱% ۱۶ ۰% - - ۳۲۷ ۱۹%
سازمان فضایی ایران ۹۷ ۵۱% ۱۴۴ ۸۸%- - - ۲۴۱ ۸۰%-
پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۴۵ ۱۸% ۱۱ ۳۲% ۵۰ ۱۷%- ۱۰۶ ۰%
شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران - - ۱۰ ۰% - - ۱۰ ۰%
شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت - - - - - - - -

بر اساس این گزارش، بودجه در نظر گرفته شده برای پژوهشگاه فضایی ایران ۲۴۶ میلیارد تومان، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۹۵ میلیارد تومان، دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ایران ۴ میلیارد تومان، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۲۷ میلیارد تومان، سازمان فضایی ایران ۲۴۱ میلیارد تومان، پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۰ میلیارد تومان و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت اعتباری در نظر گرفته نشده است.

کد خبر 6087579 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه‌ دانشجویی
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • موزه‌ها باید پاسخگوی مشکلات امروز جامعه باشند
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟