Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس کل گمرک ايران گفت: از اوايل سال گذشته تمامي واردکنندگان گوشي‌هاي تلفن همراه موظف شده‌اند اطلاعات شماره شناسه بين‌المللي گوشي‌هاي وارداتي يا در اصطلاح IMEI را در سامانه جامع گمرکي ثبت نمايند،با اين اقدام شناسايي گوشي‌هاي قاچاق از غيرقاچاق به راحتي امکان‌پذير است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري ميزان، نقش گمرک در واردات و صادرات کالا در کشور جهت جلوگيري از قاچاق ارز و کالا از اهميت بالاي برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به همين خاطر تصميم به گفت‌وگويي مفصل با فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران گرفتيم تا در خصوص اقدامات گمرک بيشتر مطلع شويم.
در بخش نخستين اين مصاحبه به موضوعاتي همچون مزيت‌ حذف پروانه‌هاي کاغذي، پنجره واحد مرکزي، ساخت ايکس‌ري، مانيتورينگ الکترونيکي کالا و ... پرداختيم.
حذف پروانه‌هاي کاغذي در گمرکات کشور چه مزيت‌هايي دارد؟
پروانه‌هاي گمرکي يا در اصطلاح عاميانه برگه سبز گمرکي در گذشته کاغذي صادر مي‌شد و اين برگه‌هاي کاغذي به راحتي جعل مي‌شد، به طور نمونه دفاتري در بندر عباس تأسيس و پروانه‌هاي گمرکي را جعل مي‌کردند به نحوي که خيلي‌ها اذعان دارند پروانه‌هاي جعلي اين دفاتر خيلي واقعي‌تر از پروانه‌هاي اصلي به نظر مي‌رسيد؛ با اين حال پس از الکترونيکي شدن گمرک، پروانه‌هاي کاغذي حذف و جاي خود را به پروانه‌هاي الکترونيکي داده و تا الان هم نديده و نشنيده‌ايم که کسي بتواند اين پروانه‌ها را جعل و براي مقاصد قاچاق استفاده نمايد.
چه تعداد استعلام الکترونيکي محموله‌ انجام مي‌شود؟
به طور ميانگين هم‌اکنون روزانه 10000 محموله از طريق نيروي انتظامي و يا دستگاه‌هاي ذي‌ربط از گمرک به شکل الکترونيکي استعلام مي‌شود که آيا کالا قاچاق است يا غيرقاچاق و سامانه گمرک به طور خودکار و بدون دخالت نيروي انساني پاسخ را در مدت 2تا 3 دقيقه براي مأموران نيروي انتظامي ارسال مي‌کند. مقايسه کنيد نحوه استعلام الکترونيکي را با زماني که بايد با گمرک نامه‌نگاري مي‌شد و پروانه را ضميمه نامه مي‌کردند تا به صورت دستي پاسخ استعلام براي گمرک ارسال و پس از حداقل يک ماه جواب نامه ارسال شود که آيا اين محموله‌اي که توقيف شده قاچاق هست يا نه؟!
پنجره واحد مجازي با چند سازمان الکترونيکي شده است؟
ارتباط گمرک با ايجاد پنجره واحد مجازي با 27 سازمان الکترونيکي شده و همه اين سازمان‌ها در فضاي مجازي و بدون دخالت عامل انساني اطلاعات و مجوزهاي ترخيص کالاها را به گمرک ارائه مي‌کنند، مقايسه کنيد اين وضعيت را با زماني که همه مجوزهاي ترخيص به شکل کاغذي تحويل داده مي‌شد و روزي نبود که شاهد جعل مجوزهاي کاغذي سازمان‌هاي مجوزدهنده براي قاچاق کالا در گمرک نباشيم.
آيا تبادل الکترونيکي اطلاعات با بانک مرکزي تأثيري بر روند عملکرد گمرک داشته است؟
مديريت منابع ارزي در شرايط ويژه اقتصادي با وجود تحريم‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و امروز با گمرک الکترونيک شاهد هستيم که اطلاعات کالاهاي ترخيص شده که از منابع ارزي شبکه بانکي کشور استفاده کرده‌اند در بانک اطلاعاتي گمرک به‌روز و به لحظه موجود است و به صورت آنلاين در اختيار بانک مرکزي قرار مي‌گيرد، حال مقايسه کنيد با گذشته که پروانه‌هاي گمرکي کاغذي بوده و پس از مهر پروانه‌هاي کاغذي در گمرک به بانک عامل به صورت کاغذي موضوع تسويه ارزي ارسال و تعهدات ارزي تسويه مي‌شد و بعدها اين اسناد در دسترس نبود و جعل هم مي‌شد و در مواقعي شاهد بوديم که اشخاص حقيقي و حقوقي بدون اينکه کالايي وارد کشور کنند از سيستم بانکي ارز دريافت کرده و منابع ارزي کشور را به تاراج مي‌بردند.
آيا تا به امروز بانک اطلاعات تجارت خارجي راه اندازي شده است؟
امروز کمتر کسي هست که به قابليت‌هاي بزرگ‌ترين بانک اطلاعات تجارت خارجي کشور اذعان نکند و نقش اين بانک اطلاعاتي را در پيشگيري و مبارزه با قاچاق کالا ناديده بگيرد؛ در گذشته نحوه کار بدين شکل بود که اطلاعات يک فرد به صورت مکاتبه‌اي از هر گمرکي که لازم بود استعلام مي‌شد و گمرک محل اطلاعات ثبت شده را اعلام و پس از تجميع؛ گزارش‌هايي ارسال مي‌شد که فقط شامل وزن، ارزش، نوع کالا و کشور فروشنده بود؛ اکنون اين امکان فراهم شده که در لحظه و به صورت آنلاين اطلاعات اشخاص حقيقي و حقوقي به تفکيک وزن، ارزش، نوع ارز، نحوه انجام معامله، ارزش کالا، بانک عامل، نحوه خريد، اظهارکننده و جزييات کامل قابل دسترسي است و اين امکان را مي‌دهد که بتوان تجارت خارجي کشور را در چارچوب اهداف مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مديريت بهينه منابع ارزي و واردات کالاهاي ضروري راحت‌تر رصد کرد. ضمن اينکه تمامي مجوزهاي ترخيص کالاها به تفکيک هر کالا در بانک اطلاعاتي گمرک موجود و قابل بهره‌برداري است.
اتصال الکترونيکي بارنامه‌ها به سامانه جامع گمرکي چه مزيت‌هايي دارد؟
در حال حاضر مهمترين سند گمرکي در زمان اظهار بارنامه محسوب مي‌شود و با گمرک الکترونيک بارنامه‌ها به صورت الکترونيکي و از طريق شرکت‌هاي حمل‌ونقل دريافت مي‌شود، بنابراين ملاک ارزيابي و کارشناسي دربررسي اسناد گمرکي بارنامه الکترونيکي بوده و با اين اقدام شرايطي فراهم شده تا اطلاعات بارنامه به صورت الکترونيکي با ثبت سفارش، مجوزهاي ترخيص و اظهار فرد تطبيق داده شود و در صورت اظهار خلاف، سيستم به طور خودکار تخلف فرد اظهارکننده را تشخيص دهد؛ ضمن اينکه مسئوليت ارائه اطلاعات بارنامه از فرد اظهارکننده متوجه شرکت‌هاي حمل‌ونقل که بسيار معتبر هستند و درصد تخلف در آنها نسبت به اشخاص به مراتب کمتر است، خواهد بود.
مانيفست الکترونيکي به چه منظور صورت مي‌گيرد؟
مانيفست شامل اطلاعات محموله به تفکيک نوع کالا، وزن و ديگر مشخصات است که قبلاً به صورت کاغذي دريافت مي‌شد و امروز کاملاً الکترونيکي و از طرف شرکت‌هاي حمل‌ونقل قبل از صدور ترخيصيه به گمرک ارسال مي‌شود و اين کار موجب شده تا علاوه بر حذف مانيفست کاغذي از چرخه اظهار و ترخيص کالا؛ اطلاعات کامل‌تر، معتبر و قابل اعتمادي در اختيار گمرک قرار گيرد و به نوعي شرکت‌هاي حمل‌ونقل در تجارت سالم و پيشگيري از قاچاق کالا درگير شده‌اند. ضمن اينکه هم‌اکنون فاکتور و تعيين منشأ ارز هم در گمرک الکترونيکي شده و تمامي اين اطلاعات به صورت هوشمند با هم تطبيق داده مي‌شود.
مانيتورينگ الکترونيکي کالاهاي ترانزيتي چه کاربردهايي دارد؟
موضوع تسويه رديف‌هاي مرزي و قصه پر غصه اين مشکل را حتما شنيده‌ايد که کالايي با رويه ترانزيت از يک مرز وارد و بايد از مرز ديگري خارج مي‌شد؛ براي اين کار يک گمرک به گمرک ديگر نامه مي‌فرستاد که فلان محموله به سمت شما آمده و در مواقعي نامه‌ها گم مي‌شد يا گمرک مبدأ اعلام مي‌کرد عامل انساني يادش رفته که تسويه فلان رديف مرزي را بزند و مشکلاتي از اين قبيل که در نهايت پايان سال با چندين هزار رديف مرزي تسويه نشده در ترانزيت مواجه بوديم و عملاً مي‌توان گفت بخشي از آنها قاچاق شده بود، اما اکنون با سامانه مانيتورينگ ترانزيت تسويه رديف‌هاي مرزي الکترونيکي و به‌روز شده و مشخص مي‌شود که محموله ترانزيتي کي از گمرک مبدأ حرکت و در چه فاصله زماني به گمرک مقصد رسيده و يا تاخير داشته است و اينکه با چنين اقدام بزرگي تعداد رديف‌هاي مرزي تسويه نشده از چندين هزار به تعداد انگشتان دست در سال 1395 رسيده است.
رديابي الکترونيکي کارت‌هاي بازرگاني يکبار مصرف چگونه صورت مي‌گيرد؟
داستان پيرزن زاغه‌نشيني که صدها دستگاه خودروي لوکس پورشه وارد کرده بود را حتماً شنيده‌ايد و از اين قبيل افراد که متأسفانه تعدادشان هم بسيار زياد است؛ متأسفانه عده‌اي افراد سودجو با سوءاستفاده از خلاهاي قانوني کالاهاي وارداتي را به نام افراد کم بضاعت وارد م‌ کنن تا علاوه بر فرار از تخلفات احتمالي در گمرک؛ ماليات نيز نپردازند با اين وجود بازرسي گمرک ايران در اقدامي قابل تحسين از طريق سامانه جامع گمرکي و سيستم‌هاي هوشمند؛ کارت‌هاي بازرگاني يکبار مصرف که عامل اصلي تخلفات گمرکي هستند را شناسايي و در موارد متعدد با رصد الکترونيکي از قاچاق کالا پيشگيري کرده است که البته اين معضل از اشخاص حقيقي با تأسيس شرکت‌هاي صوري به اشخاص حقوقي تسري پيدا کرده و مي‌بايست نظارت‌ها بر نحوه صدور اين کارت‌ها تشديد شود.
تبادل الکترونيکي اطلاعات با بنادر چه قابليت‌هايي دارد؟
با الکترونيکي شدن گمرک شرايطي فراهم شده که تبادل اطلاعات با بندر در بستر فضاي الکترونيکي صورت گيرد و اطلاعات تالي بارهاي تخليه شده بنادر در اختيار گمرک قرار گرفته و به صورت سيستمي تطبيق داده شود.
پياده‌سازي طرح درب خروج هوشمند در چه مراحلي است؟
گمرک از اواخر سال گذشته اين طرح را پياده‌سازي و دفتر توسعه و تجهيز گمرک در برخي گمرکات راهبندهاي هوشمند را به جاي درب خروج قرار داده که اطلاعات ترخيص و صدور پروانه الکترونيکي از طريق سامانه جامع گمرکي به راهبندهاي هوشمند وارد و با کشيدن کارت هوشمند امکان عبور کاميون از درب خروج گمرک پس از کنترل و تطبيق اطلاعات کامل فراهم مي‌گردد.
الکترونيکي شدن صدور قبض انبار چه تأثيري بر مبادلات گمرک دارد؟
در گمرکات مهم و پرکار ارتباط گمرک با انبارها که زير نظر سازمان بنادر و دريانوردي و به صورت پيمانکاري فعاليت مي‌کنند الکترونيکي شده و بنابراين اطلاعات صدور قبض انبار و خروج محموله‌ها در اختيار دو طرف قرار مي‌گيرد و با اين کار از صدور قبض انبار جعلي يا سوءاستفاده از پته‌هاي بارگيري و ترخيص پيشگيري به‌عمل مي‌آيد.
آيا گمرکات به امکانات کنترلي تجهيز شده‌اند؟
در دولت گذشته 7 دستگاه ايکس‌ري کاميوني پيشرفته در گمرکات بوده که اين تعداد در حال حاضر به 13 دستگاه افزايش پيدا کرده فعال است. در حال حاضر يک دستگاه ايکس‌ري کاميوني بسيار پيشرفته که امکان ايکس‌ري محموله‌ها در حال حرکت را فراهم مي‌آورد تحويل گمرک شده و در گمرک شهيد رجايي بندرعباس فعال شده و به تدريج تمامي کانتينرهاي ورودي به بندر شهيد رجايي تحت پوشش ايکس‌ري قرار مي‌گيرد. همچنين يک دستگاه پيشرفته ديگر نيز امسال خريداري و در گمرک دوغارون مستقر شده است. تمامي اين تجهيزات از محل منابع داخلي گمرک خريداري شده است. يک دستگاه ايکس‌ري کاميوني نيز از طريق مناقصه جهت استقرار در گمرکات خراسان رضوي از محل 50 درصد اعتبارات استاني و 50 درصد اعتبارات گمرک ايران خريداري شده و در حال ساخت است.
قرارداد ساخت و خريد دستگاه ايکس‌ري به کجا رسيد؟
قرارداد ساخت و خريد 5 دستگاه ايکس‌ري کاميوني نيز با وزارت دفاع با هدف بهره‌گيري از توانمندي‌ها و توليدات داخلي در ماه‌هاي گذشته منعقد شده که مدت اين قرارداد 10 ماه است و از محل توليدات وزارت دفاع در گمرکات بازرگان به تعداد 2 دستگاه و شلمچه، نوردوز و گلستان نيز هر يک به تعداد يک دستگاه نصب خواهد شد که براساس آخرين اقدامات، زمين گمرک بازرگان جهت نصب اولين ايکس‌ري توليدي وزارت دفاع تحويل نمايندگان وزارت دفاع شده است.
بخش خصوصي در ساخت و خريد دستگاه ايکس‌ري چه نقش داشته‌اند؟
گمرک ايران در اقدامي ديگر براي استفاده از توانمندي‌هاي بخش خصوصي جهت ساخت ايکس‌ري‌هاي پيشرفته کاميوني فراخواني را منتشر کرده که شرکت‌هاي واجد شرايط انتخاب شده‌اند و مراحل نهايي انعقاد قرارداد با اين شرکت‌ها انجام شده و براي اولين شرکت انتخاب شده، گمرک ميلک جهت نصب مشخص شده است.
توافق با سازمان انرژي اتمي جهت توليد يک دستگاه ايکس‌ري کاميوني پيشرفته در مرحله اول، از ديگر اقدام‌هاي گمرک در اين خصوص است. تفاهم‌نامه توليد آن نيز پيش از اين توسط طرفين امضا و عملياتي شده است. قرار است با توجه به توانمندي‌هاي دانشمندان سازمان انرژي اتمي در توليد ايکس‌ري‌هاي پيشرفته در ماه‌هاي آينده سفارشات بيشتري به اين سازمان داده شود.
همچنين توافق با سازمان راهداري جهت خريد 2 دستگاه ايکس‌ري کاميوني و توافق با منطقه آزاد اروند جهت تحويل يک دستگاه ديگر، از ديگر اقدامات گمرک در اين خصوص است.
سرمايه‌گذاران خارجي در ساخت و خريد دستگاه ايکس‌ري نقش داشته‌اند؟
اضافه مي‌نمايد در اقدامي ديگر مقرر شده که کشور ژاپن هم منابع مالي خريد 2 دستگاه ايکس‌ري پيشرفته کاميوني را در چارچوب کمک و همکاري‌هاي مشترک با جمهوري اسلامي ايران براساس برجام در اختيار گمرک ايران قرار دهد. تفاهم‌نامه کمک‌هاي مالي کشور ژاپن براي خريد 2 دستگاه ايکس‌ري پيشرفته في‌مابين معاونت توسعه مديريت و منابع گمرک ايران و طرف ژاپني منعقد شده تا تسهيلات خريد 2 دستگاه ايکس‌ري کاميوني را در اختيار گمرک ايران قرار دهند. براساس آخرين اقدامات در اين خصوص تفاهم‌نامه مالي با شرکت طرف ژاپني و معاونت يادشده صورت پذيرفته و جذب تسهيلات مربوطه در حال انجام است.
کارشناسي مجازي گمرک به چه صورت انجام مي‌شود؟
با اجراي اين طرح اظهارنامه‌هاي در جريان هر گمرک به صورت مجازي براي کارشناسي؛ در اختيار کارشناس گمرک ديگري قرار مي‌گيرد. در واقع ارباب رجوع نمي‌داند که پرونده‌اش در اختيار کدام کارشناس و چه گمرکي است و عملاً به طور نمونه کالايي که در گمرک شهيد رجايي بندرعباس اظهار شده توسط کارشناس گمرک بازرگان رسيدگي مي‌شود.
سامانه ثبت و دريافت شماره شناسه گوشي‌هاي وارداتي در گمرک وجود دارد؟
از اوايل سال گذشته تمامي واردکنندگان گوشي‌هاي تلفن همراه موظف شده‌اند اطلاعات شماره شناسه بين‌المللي گوشي‌هاي وارداتي يا در اصطلاح IMEI را در سامانه جامع گمرکي ثبت نمايند. با اين اقدام شناسايي گوشي‌هاي قاچاق از غيرقاچاق به راحتي امکان‌پذير است.
کاربرد تله‌هاي الکترونيکي در گمرکات چيست؟
با هوشمندسازي ورود اطلاعات امکان رهگيري تخلفات و قاچاق گمرکي آسان‌تر شده و اگر اظهارکننده اقدام به اظهار خلاف واقع نمايد اطلاعات اظهار شده با اطلاعات مانيفست و بارنامه الکترونيکي تطبيق و تقاطع‌گيري مي‌شود و در صورت مغايرت در سيستم به صورت علامت‌هاي هشدار اعلام مي‌شود که اطلاعات اظهار شده با مانيفست يا بارنامه و در مواقع لزوم با ساير اسناد ترخيص مطابقت ندارد و تخلفي صورت گرفته است و سيستم به صورت خودکار قفل مي‌شود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است

شهردار گفت: نمی‌توانیم تمام مفاد قرارداد برقی‌سازی ناوگان عمومی پایتخت را جار بزنیم؛ ایران هزار و یک دشمن دارد. اگرچه عده‌ای می‌خواهند قرارداد را منحل کنند، ولی نمی‌توانند؛ این را به مردم نوید می‌دهیم.

به گزارش ایسنا،  علیرضا زاکانی در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید ببینیم تهران چه وضعیتی در حوزه حمل و نقل دارد. تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خریدها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، تصریح کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند. 

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صداهایی که شنیده می شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سالها در مترو با زحمت رو به رو بودند چون کسی به فکر آنها نبود.

زاکانی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت های چین ارزان تر  و کیفیت بالاتر بود.

وی افزود: سه هزار دستگاه اتوبوس داخلی خریداری شده بود و طرف داخلی به ما گفتند یک تا دو سال زمان می برد که اتوبوس ها را به ما تحویل دهند. ما گفتیم تولیدکنندگان با ما شریک شوند و در تکنولوژی و شراکت و ایجاد زمینه جدید وارد عمل شوند. هویت شهرداری و پول و امکانات قدرت آن است و آنها این شراکت را قبول کردند. قیمت داخل ایران ۳۴۷ هزار یورو اعلام شده بود و صورت جلسه ۳۲۲ هزار یورو و در نهایت ۳۱۶ هزار یورو بوده است. برای ۵۰۰ دستگاه با قیمت ۳۱۶ هزار یورو قرارداد بستیم و در چین دیدیم قیمت ها این چنین نیست.

زاکانی یادآور شد: چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم. ما وقتی وارد مذاکره شدیم این گام را برداشتیم که با ما تفاهم یوزانس داشته باشند و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی یوزانس انجام شد. در آن زمان ما برای مجاب کردن چینی ها جهت یوزانس مذاکره می کردیم.

شهردار تهران با اعلام اینکه بانک شهر عامل ما بود و مسائل را دنبال می کرد، گفت: چینی ها با سفر به ایران قیمت های خود را اعلام کردند و یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو به تعداد ۲ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه ون، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۱۵۰ هزار دستگاه موتور برقی یوزانس شد. به دنبال آن تیم کارشناسی ما به چین اعزام شدند تا ببینند کدام شرکت کیفیت بهتری دارد و کیفیت بالا در چین متعلق به ۶ یا ۷ شرکت است.

وی افزود: تیم ما مباحث را به صورت کارشناسی بررسی کرد و شرکت های سازنده اتوبوس های مطابق با استانداردهای ما در ایران را معرفی کردند. برای مثال قابلیت باتری و دیگر بخش ها مورد بررسی قرار گرفت. ما با دستاوردهایی که از بررسی کسب کرده بودیم خود به چین سفر کردیم و بنده با تک تک کارخانه ها صحبت کردم و در رقابت، بهترین کیفیت و کمترین قیمت را توافق کردیم.

زاکانی با بیان اینکه شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، یادآور شد: شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد. 

شهردار تهران گفت: اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. ما تنها عامل پیگیری هستیم و دیگر دستگاه ها نیز دخیل هستند. ما اتوبوس را به قیمت ۲۲۰ هزار یورو خریداری کردیم و با احتساب ورود آن به شهر ۲۴۵ هزار یورو خواهد بود و باید ببینیم چه میزان اختلاف با رقم داخلی وجود دارد.

وی افزود: ما قرارداد را به آقای چمران به آقای تشکری و خانم سلیمانی تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

زاکانی تأکید کرد: قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، گفت: این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: شهردار تهران: یک سانتی‌متر تراکم غیرقانونی فروخته نمی‌شود زاکانی: بخش قابل توجهی از متکدیان تهران اتباع هستند

دیگر خبرها

  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • ۳۹ درصد پروانه های کسب کاغذی در لرستان الکترونیکی شد
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست