Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سالهای اخیر حجم گسترده ای از محصولات اپتیکی در ایران طراحی و ساخته شده که هم در اختیار بخشی از نیروهای مسلح و هم در اختیار نیروهای ارتش عراق و سوریه قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشرق، یکی از تجارب مغتنم و مهمی که مستشاران مجرب و فعال کشورمان در مناطقی جنگی که دولت های مربوطه از آنها درخواست کمک داشتند، بدست آورده اند آن است که استفاده از سامانه های پدافند فعال و رادارهای الکترومغناطیسی، اطمینان کافی را برای مقابله با سلاح ها و تاکتیک های دشمن ندارند، زیرا به محض روشن شدن رادار، موقعیت آنها مشخص شده و ممکن است مورد اصابت تسلیحات مختلف از جمله موشک های ضد رادار قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال، رادارها نیز ممکن است تحت جنگ الکترونیک یا همان جنگال دشمن قرار گرفته و دچار اخلال شوند.

سامانه های اپتیک وارد می شوند

به همین دلیل است در بسیاری ارتش های جهان در کنار سامانه های راداری، از سیستم های الکترو اپتیکی نیز استفاده می شوند. سامانه های اپتیکی با احتمال کشف بسیار کمتر می توانند در نقش مکمل رادارها و در مواردی مثل دفاع کوتاه برد هوایی حتی جایگزین رادارها نیز به کار بروند. در این سامانه ها در کنار دوربین های معمولی دید در روز سامانه های دید در شب یا دید حرارتی نیز نصب می شوند که می توانند به راحتی در شب یا شرایط بد جوی نیز اهداف مورد نظر را شناسایی کنند. یک نمونه از این حرکات موفق شناسایی پهپاد RQ-۱۷۰ آمریکایی مدتی قبل شکار شدن توسط سامانه های اپتیکی ایرانی بود؛ امری که البته هنوز مشخص نیست دقیقا توسط کدام سامانه ایرانی انجام گرفته است.

خوشبختانه در سالهای اخیر حجم بسیار گسترده ای از محصولات اپتیکی در کشور ما طراحی و ساخته شده است که البته در این سالها این تجهیزات هم در اختیار بخشی از نیروهای مسلح و هم در اختیار نیروهای ارتش عراق و سوریه نیز قرار گرفته و در عملیات های ضد ترورستی از آنها استفاده شده است. در ادامه با ۵ سامانه مهم و مشهور مراقبت و شناسایی اپتیکی ساخت ایران که از خانه "سداد" هستند، آشنا خواهیم شد.

سداد ۱۰۳

یک سامانه شناسایی و مراقبت ثابت که مجهز به دوربین های مرئی و حرارتی سرد شونده که در دوربین مرئی توان نزدیک کردن تا ۱۱۰ بار برای آن وجود دارد. این دوربین مجهز به مسافت سنج لیزری برای فاصله یابی دقیق اهداف در هوا ، زمین و دریا است. این دوربین قابلیت کنترل از راه دور و ارسال تصویر به صورت ارسال تصاویر به صورت بی سیم را نیز دارد. ابعاد این دوربین ۸۰ در ۸۰ در ۱۶۴ سانتی متر و وزن آن در حدود ۱۰۰ کیلوگرم است. سداد ۱۰۳ توان عملیات در دمای منفی ۳۰ الی مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد را دارد.

سامانه مسافت سنج لیزری سداد ۱۰۳ توان پوشش از فاصله ۱۵۰ متری تا ۱۴ کیلومتری را دارد و در صورت عدم استفاده از آن تقریبا هیچ تشعشعی از این سامانه وجود نخواهد داشت. تعیین سمت و برد هدف با خطای ۰.۰۰۳ درجه در لحظه از خواص این سیستم است. در این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک نیز لحاظ شده است.

برد این سامانه در زمان استفاده از دوربین های مرئی و حرارتی متفاوت است. اعدادی که برای کلیه سامانه ها در اینجا مطرح می شود برای انسان هایی با قد ۱.۸ متر و عرض ۰.۵ متر است و عدد مربوط به خودرو و اشیاء ۲.۳ در ۲.۳ متر است. این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک را دارد. در صورت استفاده از دوربین های مرئی سداد ۱۰۳ توان  کشف انسان از فاصله ۱۰ کیلومتری و توان تشخیص جزییات مربوط به شخص از فاصله ۶ کیلومتری ممکن است. در بحث کشف اشیاء یا خودروها این عدد برای کشف اولیه ۱۶ کیلومتر و برای تشخیص جزییات در حدود ۱۱ کیلومتر است.در زمان استفاده از دوربین حرارتی برد کشف انسان ۸ هزار متر و تشخیص جزییات ۳۵۰۰ متر است. این اعداد برای خودروها یا اشیاء به ترتیب ۱۴ هزار و ۵ هزار متر است.

سداد ۱۰۵ یا ابر سداد

این سامانه از دوربین های قوی تری نسبت به مدل قبلی بهره می برد. در سداد ۱۰۵ دوربین حرارتی سرد شونده با زوم پیوسته و دوربین مرئی با توان زوم ۱۲۰ برابر به همراه مسافت سنج لیزری نصب شده است. در این دوربین هم توان کنترل از راه دور به همراه توان ارسال تصاویر به صورت بی سیم وجود دارد. برد کشف هدف با دوربین مرئی برای انسان ها ۱۳ هزار متر و تشخیص جزییات ۹ هزار متر است. این اعداد برای خودروها به ترتیب ۲۴ و ۱۳ کیلومتر است. تعیین سمت و برد هدف با خطای ۰.۰۰۳ درجه در لحظه از خواص این سیستم است.

در بخش دوربین حرارتی شاهد برد کشف ۱۲ کیلومتر و ۹ کیلومتر با جزییات در مورد انسان هستیم. برای کشف اشیا و خودروها نیز توانایی کشف در فاصله ۲۴ و دیدن جزییات در فاصله ۱۳ کیلومتری را دارا بوده، ابعاد این سامانه ۱۲۰ در ۹۰ در ۱۲۸ سانتی متر و وزن آن نیز در حدود ۱۷۰ کیلوگرم است. سداد ۱۰۵ توان عملیات در دمای منفی ۳۰ الی مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد را دارد. سامانه مسافت سنج لیزری سداد ۱۰۵ توان پوشش از فاصله ۱۵۰ متری تا ۱۴ کیلومتری را دارد. این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک را نیز دارد.

سداد ۲۰۲

سداد ۲۰۲ یک سامانه دیده بانی و مراقبتی است که نسبت به دو نمونه قبلی کوچک تر و سبک تر است. این سامانه برای دیده بانی در شب و روز و کلیه شرایط آب و هوایی از دمای منفی ۳۰ تا مثبت ۶۰ درجه سانتی گراد توسعه پیدا کرده است. تعیین سمت و برد هدف با خطای ۰.۰۰۳ درجه در لحظه از خواص این سیستم است. سامانه مسافت سنج لیزری سداد۲۰۲  توان پوشش از فاصله ۱۵۰ متری تا ۱۴ کیلومتری را دارد. . در این دوربین هم توان کنترل از راه دور به همراه توان ارسال تصاویر به صورت بی سیم وجود دارد.

دوربین حرارتی سرد شونده و دوربین مرئی با توان زوم ۱۱۰ بار بر روی سداد ۲۰۲ نصب شده است. این سامانه با دوربین مرئی توان کشف انسان در ۱۰ کیلومتری و تشخیص جزییات در ۶ کیلومتری را دارد. برای اشیاء و خودروها این عدد به ترتیب ۱۰ و ۳.۵ کیلومتر است.ابعاد این سامانه ۸۰ در ۸۰ در ۱۵۰ سانتی متر است. وزن سداد ۲۰۲ در حدود ۹۲ کیلوگرم است.این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک را نیز دارد.

سداد ۲۰۴

سامانه دیده بانی الکترواپتیک سداد ۲۰۴ سبک ترین سامانه مورد اشاره در لیست ماست. این سیستم تنها ۲۲ کیلوگرم وزن دارد و ابعاد آن نیز ۶۰ در ۶۰ در ۱۴۰ سانتی متر است. سامانه مسافت سنج لیزری سداد ۲۰۴ توان پوشش از فاصله ۱۵۰ متری تا ۱۴ کیلومتری را دارد. این سامانه از یک دوربین مرئی  با زوم ۳۰ برابر و یک دوربین حرارتی غیر سرد شونده استفاده می کند. . در این دوربین هم توان کنترل از راه دور به همراه توان ارسال تصاویر به صورت بی سیم وجود دارد.

با دوربین مرئی توان کشف انسان از فاصله ۴ و دیدن جزییات از فاصله ۲.۵ کیلومتری موجود است. در مورد خودروها و اشیاء هم این اعداد به ترتیب ۷۵۰۰ و ۳۵۰۰ متر است. در بخش دوربین حرارتی برد کشف انسان ۴ و برد تشخیص جزییات ۲.۵ کیلومتر است. در زمینه خودروها و اشیاء نیز این اعداد به ترتیب ۷۵۰۰ و ۳۵۰۰ متر است.این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک را نیز دارد.

تا به اینجا با سامانه های صرفا شناسایی آشنا شدیم که بر اساس نوع ماموریت های مختلف مجهز شده اند. برای نمونه دو سامانه اولی سنگین تر با برد بیشتر هستند و به نظر بیشتر برای استفاده در محل های ثابت توسعه پیدا کرده اند و دو مدل بعدی برای تحریک بیشتر و همراهی با نیروهای با تحرک بالا توسعه پیدا کرده اند. اما آخرین سامانه اپتیکی که به آن اشاره خواهیم کرد کمی از دیگر موارد متفاوت است.

سداد ۴۰۲ : نگهبانی اپتیکی با قابلیت مسلح شدن

تا به اینجا ۴ سامانه معرفی شده همگی صرفا سیستم های شناسایی بودند اما سداد ۴۰۲ یک سیستم اپتیکی با قابلیت پذیرش سلاح است که می تواند نه فقط عملیات مراقبت و شناسایی و بلکه با استفاده از سلاح به دشمن آفند نیز بکند. این سامانه با دو دوربین مرئی و حرارتی مجهز شده است. سامانه مسافت سنج لیزری سداد ۴۰۲ توان پوشش از فاصله ۱۵۰ متری تا ۱۴ کیلومتری را دارد. این سیستم مراقبتی تسلیحاتی توان عملیات در دمای منفی  ۳۰ الی مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد را دارد. وزن آن در حدود ۱۵۰ کیلوگرم و ابعاد آن ۱۲۰ در ۱۰۰ در ۱۲۸ سانتی متر است.

این سامانه قابلیت تشخیص و تعقیب اهداف متحرک ، کنترل از راه دور و ارسال تصاویر به صورت بی سیم را نیز دارد. بر اساس تصویر موجود قابلیت نصب نارنجک انداز ۴۰ میلی متری بر روی این سامانه وجود دارد و می تواند تخمین زد که قابلیت مسلسل های تا کالیبر ۱۲.۷ میلی متر نیز بر روی این سامانه وجود دارد. دوربین مرئی این سامانه توان کشف انسان در فاصله ۱۲ کیلومتری و مشخص کردن جزییات در فاصله ۸ کیلومتری را دارد. این اعداد برای همین دوربین و در مورد اشیاء و خودروها در حدود ۲۰ و۱۴کیلومتر است. در بخش دوربین حرارتی نیز این سامانه توان کشف انسان ها در فاصله ۵ و کشف جزییات در فاصله ۲۵۰۰ متری را دارد. این اعداد برای کشف خودروها و اشیاء هم به ترتیب ۱۰ و ۳.۵ کیلومتر است.

استفاده رزمندگان کشور عراق که در نبرد شبانه روزی با داعش و سایر گروهک های تروریستی هستند، از سامانه هایی که پیش از این در دست یگانهای مسلح کشورمان دیده شده بود، نشان می دهد ظاهرا کیفیت و عمق نفوذ این سامانه های ایرانی، توانسته بر نمونه های غربی و شرقی غلبه کند. اگرچه اخبار یا اسناد مطمئنی از واگذاری این سامانه های مدرن و مهم به ارتش و سایر یگانهای رزمی عراقی توسط کشورمان وجود ندارد، اما با توجه به درخواست های متعدد مسئولان سیاسی و نظامی این کشور از نیروهای مسلح کشورمان و نیز خطراتی که حضور داعش در عراق برای مرزهای جغرافیایی ایران و اماکن مذهبی مهم برای مردم کشورمان در این کشور همسایه دارد، تجهیز این کشور و سایر جبهه های مقاومت اهمیت ویژه ای برای جمهوری اسلامی دارد. تجارب چندساله نبرد در عراق و البته بیش از آن در سوریه، علاوه بر آنکه دانش فرماندهان ایرانی را برای مقابله با حملات گسترده و تا دندان مسلح گروهک های تکفیری و صهیونیستی را نشان داده، قابل اتکا بودن سامانه های ایرانی – از شاهد ۱۲۹ تا تجهیزات اپتیک- را نیز ثابت کرده است و اکنون این دستاوردهای دفاعی، در مهمترین و سخت ترین آوردگاه ممکن، خوش درخشیده اند تا در آینده، بیشتر از آنها ببینیم و بنویسیم.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۰۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران

رئیس‌جمهور در سفر به سریلانکا با افتتاح سد و نیروگاهی که توسط مهندسان ایرانی در این کشور ساخته شده است، توان صادرات خدمات فنی - مهندسی کشورمان را اثبات کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور کشورمان پس از پایان سفر خود به پاکستان،  به دعوت همتای سریلانکایی خود صبح روز چهارشنبه وارد این کشور شد. اولین برنامه رئیسی در این سفر افتتاح سد و نیروگاهی بود که توسط ایران در این کشور ساخته شده بود. سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرایند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است.

مراحل طراحی و ساخت این سد و نیروگاه توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است و یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی - مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق است. پروژه چند منظوره «اومااویا» سریلانکا به عنوان یکی از بزرگ ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق محسوب می شود و نشان‌دهنده توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سد سازی است.

رویکرد دولت سیزدهم مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه‌ای، از مهمترین راهبردهایی است که به ارتقای صادرات خدمات فنی - مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک کرده است. تمامی فرایند ساخت، نظارت و مشاوره پروژه­ی منحصر به فرد و چند منظوره «اومااویا»  تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است.

در ادامه این سفر، رئیس‌جمهور کشورمان در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا  مورد استقبال رسمی «رانیل ویکرمسینگه» قرار گرفت. در مراسم استقبال رسمی پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور و خوش‌آمد گویی فرمانده گارد تشریفات، روسای جمهور اعضای هیئت‌های عالی‌رتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند. همچنین در حین این مراسم به احترام هیئت ایرانی ۲۱ گلوله توپ شلیک شد.

سپس هیات‌های عالی دو کشور نشستی با یکدیگر برگزار کردند و ۵ سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکاری‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

در ادامه نشست خبری روسای‌جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد. رئیسی در این نشست از آمادگی ایران برای ارتقای همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری خبر داد. رئیسی همچنین به موضوع فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد.

همچنین رئیسی در  نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور اعلام کرد:« پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.»

برنامه بعدی رئیسی حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو و دیدار و گفت‌وگو با نمازگزاران این مسجد بود. رئیسی نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد. رئیسی در جمع نمازگزاران مسجد کالپیتی به آمادگی ایران برای ارتقای روابط با سریلانکا و همچنین مظلومیت مردم غزه در برابر اسرائیل اشاره کرد.

رئیسی پس از پایان سفر سه روزه خود به پاکستان و سریلانکا، بامداد پنجشنبه وارد تهران شد. او در مصاحبه‌ای در بدو ورود خود به تهران گفت: «ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (عکس) سلفی ستاره ایرانی با بلاگر مشهور ژاپنی
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران
  • (تصاویر) پریناز ایزدیار همزداش را پیدا کرد؛ شباهت عجیب دو بازیگر زن ایرانی و ترکی!
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم
  • کودک ربوده شده به آغوش خانواده بازگشت
  • فیلم| رئیسی: انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی