Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو- پس از خودداری ترامپ از صدور تاییدیه برجام، تندروهای آمریکا برای جلب حمایت افکار عمومی این کشور، ترفند جدیدی را به کار بردند.

به گزارش فرارو به نقل از اینترسپت، هنگامی که دونالد ترامپ از صدور تاییدیه برجام خودداری کرد، تلاش تندورهای واشینگتن برای از بین بردن کل برجام از قبل در جریان بود. تندروهای جناح راست، در جدیدترین مانور، برای لغو برجام یا حداقل ایجاد تصور پشتیبانی افکار عمومی از ترک آن، به جلب افکار عمومی روی آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنها برای این منظور، نظرسنجی‌هایی انجام دادند که حاوی سوالات "متعصبانه‌ای" علیه برجام است.

هفته گذشته گزارش‌هایی در رسانه‌هایی مانند هیل، بریت بارت، کنسروتیو ریویو و تاور، منتشر شد تا نشان دهد که اکثریت قاطعی از مردم آمریکا، از مذاکره مجدد برجام حمایت می‌کنند.

این گزارش‌ها به یک نظرسنجی هاروارد-هاریس استناد کرد. این نظرسنجی جزوی از یک پروژه است که یکی از روسای آن مارک پن، استراتژیست سیاسی و مجری نظرسنجی‌های تحلیلی است.

گزارش‌های مزبور اعلام کرد ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان معتقد بودند که آمریکا می‌بایست مجددا بر سر برجام مذاکره کند. ۸۵ درصد از آن‌ها جمهوری‌خواه و ۵۷ درصد باقی دموکرات بودند.

اگر چه خبر این نظرسنجی در رسانه‌های جناح راست و مخالفان برجام به شکل گسترده منتشر شد، اما بررسی دقیق سوالات این نظرسنجی که یافته‌ها بر اساس آن‌ها بنا شده، اعتبار نتایج را زیر سوال می‌برد.

سوال این نظرسنجی به شرح زیر است:

"برخی می‌گویند که توافق هسته‌ای ایران کامل نیست و ایرانیان به طور سری در حال ساختن توانمندی هسته‌ای خود هستند. اما ما نباید این روند را بر هم بزنیم و اجازه دهیم به پیش برود. دیگران می‌گوید اگر ایرانیان (به برجام) پای‌بند نیستند، باید با آنها مقابله کرده و برای مذاکره مجدد توافق (هسته‌ای) (برای حصول یک توافق) با راستی‌آزمایی واقعی، تلاش کنیم. مسیر اقدام مورد ترجیح شما چیست؟
۱ - الآن برای مذاکره مجدد توافق، تلاش شود و مکانیسم‌های راستی‌آزمایی بهبودیافته درخواست شود یا (اینکه)
۲ - توافق فعلی را حفظ کرده و این موضوع را فعلا ترک کنیم؟"
این نوع طرح سوال، دردسرساز است، زیرا دو گزینه عجیب را بین دو روایت که دارای فرض مشکوک مشابه است، قرار می‌دهد. یکی از گزینه‌ها می‌گوید که "برخی از مردم" ادعا می‌کنند که حکومت ایران در حال ساخت یک قابلیت هسته‌ای سری است، اما به هر حال پیشنهاد می‌کند که توافق را (باید) حفظ کرد. 
گزینه دوم پیشنهاد می‌کند که ایران به توافق پای‌بند نیست. به همین دلیل، توافق برای حصول "راستی‌آزمایی واقعی" باید مجددا مورد مذاکره قرار گیرد. 
هر دو این گزینه بر این فرض استوار هستند که ایران به توافق پای‌بند نیست.

کارشناسان نظرسنجی سیاسی، درباره چارچوب‌بندی سوالات نظرسنجی هاروارد-هاریس شگفت‌زده شدند. آلان آبراموویتز، دانشمند سیاسی در دانشگاه اموری، با بیان اینکه سوالات این نظرسنجی "به شکل واضحی متعصبانه" طرح شده، افزود هر کسی این بررسی را طراحی کرده، آشکارا می‌خواست یافته‌هایی تولید کند که افکار عمومی خواهان مذاکره مجدد برجام است.

دیوید وید، رئیس کارکنان وزارت خارجه آمریکا در دوره باراک اوباما گفته سوالات نظرسنجی هاروارد-هاریس به جای تهیه یک بررسی دقیق از احساسات عمومی مبتنی بر حقایق توافق، برای متزلزل کردن افکار عمومی درباره برجام طرح شده است.

"ما از طریق ده‌ها نظرسنجی معتبر می‌دانیم که آمریکایی‌ها معتقدند که برجام (خوب) کار می‌کند و آنها نمی‌خواهند ببینند آمریکا به مسیر جنگ با ایران بازگردد. با توجه به اطلاعات غلط و حملات پارتیزانی علیه این توافق، پایداری آن در افکار عمومی خیلی چشمگیر بوده است."

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری ایتارتاس از نیویورک، ایلان ماسک کارآفرین آمریکایی گفت برنامه‌های ارائه شده برای یک توافقنامه امنیتی جهت تضمین حمایت از اوکراین برای ده سال آینده «دیوانگی» است.

ماسک اظهار داشت: «این دیوانگی است. جنگ ابدی (است)».

پیش از این، دیوید ساکس، کارآفرین دیگر آمریکایی در شبکه ایکس نوشت «اوکراین در حال کار بر روی یک توافقنامه امنیتی با آمریکا است که حمایت این کشور را برای ده سال آینده تضمین خواهد کرد».

به گفته وی، کمک ۶۱ میلیارد دلاری که واشنگتن اخیرا تائید کرده است، «فقط آغاز کار بود».

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پیشتر گفته بود که مقامات اوکراینی و آمریکایی در حال بحث در مورد میزان کمک‌های نظامی و مالی به کی یف برای ده سال آینده به عنوان بخشی از مذاکرات بر سر یک توافقنامه امنیتی دوجانبه هستند.

 

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • اولین واکنش رهبر انقلاب به اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • رهبر انقلاب: تشکر از معلم برای توجه دادن افکار عمومی به اهمیت معلم است
  • دروغگویی BBC برای خون‌شویی
  • خیزش دانشگاهیان آمریکا یکی از دستاورد‌های طوفان‌الاقصی است
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه