Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- درحالی نابسامانی در پروازهای اربعین موج می‌زند و زائران عتبات عالیات بین فرودگاه نجف و بغداد بلاتکلیف مانده‌اند که سازمان هواپیمایی به عنوان متولی حمل‌ونقل هوایی طی سال‌های اخیر نتوانسته مشکل شرکت‌های هواپیمایی و مسئولان فرودگاه نجف را حل کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،آیا ایرلاین‌های داخلی آن‌طور که ادعا می‌کنند به فکر مردم هستند؟ طی سال‌های اخیر یکی از مواردی که با روح و روان مردم بازی کرده، پروازهای اربعین بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به روال هر سال شرکت‌های هواپیمایی، مسئولان سازمان هواپیمایی و تنی چند از دست‌اندرکاران این بخش در فاصله حدود 45 روز مانده به آغاز پروازهای اربعین دور یک میز می‌نشینند و برای این ایام تصمیم‌گیری می‌کنند.

محور برنامه‌ریزی‌ها نیز تعیین قیمت برای پروازهای نجف و بغداد است و مثلا خبری از ارتقای خدمات پروازی و تکریم مسافران نیست.

امسال این جمع کارشناس و دست‌اندرکار مصوب کردند نرخ بلیت رفت و برگشت تهران-نجف یک میلیون 200 هزار تومان و مشهد-نجف یک میلیون و 500 هزار تومان به فروش برسد.

قرار بود از اواسط ماه گذشته فروش بلیت از طریق آژانس‌ها و دفاتر معرفی شده توسط سازمان هواپیمایی کشوری آغاز شود، اما این برنامه شروع نشده خیلی زود پایان یافت.

در همان روزهای ابتدایی بلیت پروازهای اربعین با قیمت مصوب نایاب شد، ولی در عوض در بازار به اصطلاح سیاه پروازهای تهران-نجف-تهران و مشهد-نجف-مشهد به ترتیب رکورد قیمت 2 و 3 میلیون تومانی را ثبت کردند.

سازمان هواپیمایی کشوری ابتدا هرگونه افزایش قیمت نرخ بلیت‌ها را تکذیب کرد، اما در ادامه به گرانفروشی پروازهای اربعین اذعان و از مردم درخواست کرد تخلفات را به آنها گزارش کنند.

اما با وجود شکایت‌های پی در پی مردم از بازار لجام‌گشیخته پروازهای اربعین تا لحظه تنظیم گزارش فروش بلیت با قیمت‌های سرسام‌آور ادامه دارد و اقدامی در این رابطه انجام نشده است.

به غیر از قیمت‌های عجیب و غریب پروازهای اربعین، مسئله‌ای دیگر هر سال زائران عتبات عالیات را رنج می‌دهد. بدهکاری ایرلاین‌های داخلی به فرودگاه خصوصی شده نجف همزمان با ایام اربعین به چالشی اساسی تبدیل می‌شود که متضرر اول و آخر این ماجرا فقط مردم هستند.

مسئولان فرودگاه نجف با فرا رسیدن ایام اربعین و افزایش تقاضا برای سفر به این شهر اقدام به افزایش نرخ سوخت هواپیما می‌کنند. همچنین آنها این ایام را فرصت مناسبی برای تسویه طلب‌های خود از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی می‌دانند و در این رابطه حداکثر فشار را وارد می‌کنند.

این رویه باعث شده تا هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک بدهکار بزرگ نتواند تا این لحظه پروازی به مقصد نجف برای ایام اربعین داشته باشد. گفته می‌شود بدهی ایران‌ایر به فرودگاه نجف میلیون دلاری است و تا این بدهی پرداخت نشود خبری از فرود هواپیماهای هما در فرودگاه نجف نیست.

وضعیت سایر شرکت‌های هواپیمایی در تعامل با فرودگاه نجف چندان مناسب نیست و ایرلاین‌های ایرانی تهدید کرده‌اند پروازهای نجف در صورت تداوم فروش سوخت با نرخ بالا (فرودگاه نجف) به فرودگاه بغداد منتقل می‌شود. طی روزهای اخیر پروازهای متعدد نجف به همین سرنوشت دچار شده‌اند و به نظر می‌رسد مسافران هوایی، اربعین امسال را نیز با اعمال شاقه پشت سر خواهند کگذاشت.

در این بین سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی حمل‌ونقل هوایی کشور طی نشان داده که خیلی علاقه مند نیست وارد داستان احقاق حقوق مسافران شود.

علی عابدزاده رییس این سازمان در این‌باره گفته است: فرودگاه نجف نرخ خدمات فرودگاهی و قیمت سوخت را افزایش داده است، شرکت‌های هواپیمایی به مصر هستند نرخ‌ بلیت پروازها افزایش نیابد که در این راستا در صدد انتقال پروازهای نجف به بغداد هستند.

وی با بیان این‌که به دنبال هماهنگی های لازم هستیم تا نرخ پروازهای اربعین افزایش نیابد، افزود:‌ این مسئله را به مسئولان ایرانی و عراقی اطلاع داده‌ایم که هنوز نتیجه را به ما اطلاع نداده‌اند. با توجه به این مشکل برخی شرکت‌ها تصمیم گرفته‌اند که پرواز خود را به جای نجف به بغداد انتقال دهند که تعدادی از ایرلاین‌ها این کار را انجام داده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که تقاضا برای سفرهای اربعین با هواپیما زیاد و در عین حال عرضه کم است، تاکید کرد: شرکت‌های هواپیمایی برای جلوگیری از سوءاستفاده برخی، فروش بلیت را از طریق آژانس‌های محدودی انجام دادند، با این حال گزارش‌هایی مبنی بر گران‌فروشی به سازمان اعلام شده که با آن برخورد کرده‌ایم.

 هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) تا این لحظه غایب بزرگ پروازهای اربعین است. این شرکت به دلیل بدهی به فرودگاه نجف سهمی از پروازهای اربعین امسال ندارد. سایر شرکت‌ها نیز می‌گویند به خاطر رفاه حال مردم پروازهای خود را از نجف به بغداد منتقل می‌کنند، اما واقعیت این است که ایرلاین‌ها هیچ توجهی به حقوق مسافران ندارند. آیا اگر شرکت‌های هواپیمایی داخلی به فکر راحتی و آسایش مسافران بودند، بازار سیاه بلیت پروازهای اربعین به وجود می‌آمد؟

چرا باید هر سال همزمان با ایام اربعین شرکت‌های هواپیمایی ایرانی تصمیم بگیرند برای رفاه حال مردم، پروازهای خود از نجف را به فرودگاه بغداد منتقل کنند. آیا ایرلاین‌های همیشه ناراضی نمی‌توانند در طول سال در این زمینه برنامه‌ریزی کنند و اگر قرار است چنین اقدامی را عملیاتی کنند زودتر دست به کار شوند تا در اوج سفرهای عتیات عالیات مردم جور ندانم‌کاری آنها را نکشند.

آنچه مسلم است این‌که وزارت راه و شهرسازی نتوانسته مدیریت مناسبی بر حمل‌ونقل هوایی زائران عتبات عالیات به خصوص در ایام اربعین داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی همچنان به دنبال روایت کردن داستان حقوق شهروندی است بی آن‌که توجهی به مصائبی که بر مسافران هواپیماهای ایرلاین‌های داخلی می‌شود، داشته باشد. به خصوص در ایام اربعین. شرکت‌های هواپیمایی همچنان در نبود نظارت دقیق و جامع دستگاه های ذی‌ربط به جولان خود در حمل‌ونقل هوایی ادامه می‌دهند.

 

 

 

منبع:تسنیم

 

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد

اگر تا به حال سفر هوایی داشته‌اید، احتمالاً می‌دانید که در سفرهای هوایی، پیش از سوار شدن بر روی هواپیما، باید نکاتی را رعایت کنید تا به مشکل برنخورید. این مراحل بیشتر برای سفرهای هوایی بین‌المللی اهمیت دارند. در ادامه به تمام کارهایی که قبل از سوار شدن به هواپیما و در مراحل حضور در فرودگاه باید انجام دهید، اشاره می‌کنیم.

روز قبل از سفر

همانطور که می‌دانید، در سفرهای هوایی ممکن است زمان پرواز تاخیر داشته باشد. برای مثال، اگر بلیط هواپیما پته را خریداری کرده‌اید، می‌توانید مبداء و مقصد و نام فرودگاه را بر روی آن ببینید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است روز قبل از سفر با چک کردن مشخصات فردی و زمان پرواز، خیال خود را راحت کنید. همچنین، با تماس با کارشناسان آژانس، از عدم تاخیر یا تغییر زمان پرواز مطمئن شوید.

حضور در فرودگاه

نکته قابل توجه اینکه، قبل از حضور در فرودگاه تهیه ارز مسافرتی برای سفر خارجی را فراموش نکنید چرا که در کاهش هزینه های سفر شما تاثیر شگرفی خواهد داشت. اما برای سفرهای داخلی، نیاز است که حداقل یک و نیم ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید. این زمان برای پروازهای خارجی دو برابر می‌شود و بهتر است سه ساعت قبل از پرواز، برای طی کردن مراحل پرواز وارد فرودگاه شوید. هنگام ورود به فرودگاه، با یک سالن بزرگ که در هر گوشه گیت‌های مخصوص ایرلاین‌ها قرار دارد، روبرو می‌شوید. در این مرحله، ماموران امنیت فرودگاه یک بازرسی کلی از شما انجام می‌دهند که ممکن است کمی زمان شما را بگیرد.

گرفتن کارت پرواز یا check in

پس از ورود به ایرلاین مورد نظر، با چندین باجه مختلف روبه‌رو خواهید شد که باید با پرسش و پاسخ اطلاعات ایرلاین مربوطه را شناسایی کرده و در صف دریافت کارت پرواز قرار بگیرید. در این مرحله، هنگام نوبت شما، بازرسی مجددی بر روی چمدان‌ها و وسایل بار انجام می‌شود. در صورت مواجه شدن با اضافه بار یا بسته بندی نامناسب وسایل، باید از صف خارج شده و مشکل را حل کنید. اگر با اضافه بار روبه‌رو شدید، می‌توانید از باجه بانکی که در فرودگاه قرار دارد، جریمه اضافه بار را پرداخت کنید. همچنین، ایرلاین‌ها قسمتی را برای بسته بندی وسایل بار قرار داده اند که با مراجعه به این قسمت لوازم شما ایمن و محکم بسته بندی می شود تا در طول پرواز ضربه و خسارتی نبیند. نگران از دست دادن وقت نباشید، زیرا هنوز زمان کافی برای سوار شدن باقی‌مانده است. پس از رفع ایرادات، با چک کردن مدارک، کارت پرواز به شما تحویل داده می‌شود و وسایل شما به بخش بار هواپیما برده می‌شود.

سالن انتظار

پس از دریافت کارت پرواز، به محل انتظار پرواز هدایت می‌شوید. در سالن‌های پرواز، معمولاً کافه‌ها و فروشگاه‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای رفع گرسنگی و گذراندن زمان در آن‌ها بنشینید و منتظر اعلام پرواز خود باشید. بهتر است زمان انتظار را در نزدیکی گیت پرواز سپری کنید تا بلافاصله پس از اعلام پرواز، جزء نخستین افراد در صف باشید و وقت اضافی را صرف انتظار در صف نکنید.

گیت خروجی پرواز

پس از اعلام شماره پرواز، باید گیت خروجی پرواز را شناسایی کرده و به سمت آن بروید. در این مرحله، آخرین بازرسی بدنی از شما صورت می‌گیرد تا مامور ایرلاین از عدم حمل وسایل ممنوعه پرواز در داخل کابین هواپیما اطمینان حاصل کند. سپس، کارت پرواز شما چک می‌شود و یک قسمت از آن جدا می‌شود. در نگهداری قسمت دیگر کارت پرواز دقت کنید، زیرا با استفاده از آن می‌توانید وسایل و چمدان‌های خود را در مقصد دریافت کنید.

ورود به کابین هواپیما

در آخرین مرحله، توسط اتوبوس‌هایی به هواپیما منتقل می‌شوید و توسط مهمانداران به کابین هواپیما هدایت می‌شوید. پس از قرار دادن وسایل همراه خود در محفظه بالای سر و نشستن روی صندلی، تنها کافیست منتظر فرود هواپیما در مقصد باشید و کاری برای انجام نخواهید داشت.

گرفتن کارت پرواز در سفرهای خارجی

در سفرهای خارجی، مراحل کمی بیشتر از سفرهای داخلی هستند. در مرحله گرفتن کارت پرواز، علاوه بر بلیط هواپیما و مدارک شناسایی، نیاز به ارائه پاسپورت و پرداخت عوارض خروج از کشور دارید. همچنین، برخی ایرلاین‌ها مقررات و جریمه‌های سنگینی را برای اضافه بار در نظر می‌گیرند، بنابراین بهتر است بیش از حد مجاز بار را با خود حمل نکنید. بیشتر مراحل با سفرهای داخلی یکسان است، اما باید از وسایل ممنوعه هر کشور آگاه باشید. قوانین و مقررات خاصی در هر کشور وجود دارد و ورود برخی لوازم به آنها ممنوع است، به عنوان مثال، فرودگاه دبی از ورود قرص‌های سرماخوردگی به کشور امارات جلوگیری می‌کند، بنابراین با مطالعه این موارد می‌توانید از بروز مشکلات در فرودگاه مقصد جلوگیری کنید.

جمع‌بندی

سفر هوایی سریع‌ترین و ایمن‌ترین نوع سفر است. به همین دلیل، مراحل بیشتر و با دقت بالاتری را برای سوار شدن هواپیما طی می‌کنید. در روزی که به پرواز می‌روید، بهتر است غذاهای چرب و حاوی کافئین را نخورید تا در طول انجام مراحل پیش از پرواز و حین پرواز از استرس و مشکلات معده جلوگیری کنید.

کد خبر 848100

دیگر خبرها

  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌ های هوایی
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌های هوایی
  • انجام تنها ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • انجام تنها ۱۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • هواپیمایی لوفت‌ هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • هواپیمایی لوفت‌هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد