Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شايد خيلي تکراري باشد؛ اما اتفاقاتي در فوتبال مي‌افتد که بايد پرسيد اين همه هزينه ميلياردي که نه نظارتي بر آن است و نه خروجي‌ مشخصي در ورزش کشور دارد، چه نفعي براي جامعه دارد؟
مشرق- شايد خيلي تکراري باشد و تکرار مکررات، اما اتفاقاتي در فوتبال مي‌افتد که بار ديگر بايد به سر خط برگشت و پرسيد اين همه هزينه ميلياردي که نه نظارتي بر آن است و نه خروجي‌ مشخصي در ورزش کشور دارد، چه نفعي و چه سودي براي جامعه دارد که اينقدر برخي مديران، بازيکنان و مربيان براي آن سر و دست مي‌شکنند و کاسه‌هايشان را جلوي هوادار و دولت دراز مي‌کنند؟ مگر جز فساد، فساد و فساد، فوتبال باشگاهي در ايران خروجي ديگري داشته است؟ سال‌هاست باشگاه‌هاي ايراني در آسيا درجا مي‌زنند و نزديک به سه دهه از آخرين قهرماني يک باشگاه ايراني در آسيا مي‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنقدر پول‌هاي بي‌حساب و کتابي که نظارتي هم بر آن نيست از بيت‌المال به جيب اهالي فوتبال رفته که سال به سال بدون هيچ ضابطه‌اي صفرهاي قراردادهايشان بالا مي‌رود. وقتي نمي‌توانند اين هزينه‌هاي افسارگسيخته را از جيب مردم و دولت بردارند، نتيجه‌اش مي‌شود بدهي‌هاي هنگفتي که روي دست باشگاه‌ها مي‌ماند، بدهي‌هايي که به خاطر آن امروز کنفدراسيون فوتبال آسيا به تيم‌هاي ايراني حاضر در آسيا اولتيماتوم داده که اگر نتوانند تا چند روز ديگر آن را تسويه کنند بايد قيد حضور در ليگ قهرمانان را بزنند و فدراسيون فوتبال بايد تيم‌هاي جايگزيني را به AFC معرفي کند.

اين بدهي‌هاي کلان ميراث همان قراردادهاي بي‌ضابطه و بي‌منطقي است که مديران باشگاه‌ها پاي آن را امضا کرده‌اند تا بار ديگري روي دوش بيت‌المال بيندازند، مديراني که مدير هزينه هستند و تنها هنرشان خرج کردن است، مديراني که با قرارداد با اسپانسرهايي که نقش دلال را بازي مي‌کنند، پول‌هاي کلاني را ماهانه از حساب هواداران به حساب باشگاه مي‌ريزند و آن را صرف نقد کردن چک قرارداد فوتباليست‌هايي مي‌کنند که ارزش يک‌هزارم قراردادي را که مي‌بندند، هم ندارند! وقتي هم که کم مي‌آورند و خرج و هزينه‌شان با هم نمي‌خواند، بدهي روي بدهي باشگاه است که تلنبار مي‌شود و مثل امروز بايد با تحميل هزينه‌هاي چندده ميلياردي ديگري بر بيت‌المال، بار ديگر محتاج کندن از بيت‌المال و مردم شوند و باز هم اين مردم و هواداران هستند که بايد جور سوء‌مديريت‌هاي مديران باشگاهي را بکشند. آن هم در زمانه‌اي که مشکلات اقتصادي مردم بيداد مي‌کند و سفره‌هاي آنها کوچک‌تر، آن سو اما انگار خبري از کوچک شدن سفره فوتبالي‌ها از بيت‌المال نيست و با حاتم‌بخشي وزارت ورزش و وزارت صنايع و خودروسازان، اين سفره از حساب بيت‌المال هر روز بزرگ‌تر و گسترده‌تر مي‌شود.
در چنين شرايطي قابل پيش‌بيني بود که از يک سو طاهري و از سوي ديگر افتخاري، مديران سرخابي‌هاي پايتخت با آسمان و ريسمان بافتن در روزهاي پيش‌رو با مصاحبه‌هاي مظلومانه از دولت بخواهند تا بار ديگر دست در جيب بيت‌المال کند تا بدهي‌هايي که از سوءمديريت مديران باشگاه‌ها آب مي‌خورد را پرداخت کند تا نکند مردم ايران از عدم حضور تيم‌هاي محبوبشان در آسيا از زندگي زده شوند! به خصوص که برخي بارها براي توجيه هزينه‌هاي چندصد ميلياردي از بيت‌المال، فوتبال را عامل شادي و نشاط جوانان عنوان مي‌کنند تا با اين حربه دولت را مجبور به سراريز کردن پول به فوتبال کنند، ورزشي که با نگاهي به حاشيه‌ها و فسادهاي گسترده‌اي که در آن رخ مي‌دهد، مي‌توان دريافت که هزينه‌هاي چندده ميلياردي از بيت‌المال نه تنها شادي و نشاط جامعه را به همراه نداشته، بلکه تنها سبب شده تا بخش کوچکي از اهالي فوتبال بدون هيچ‌گونه زحمت و تلاشي، راه صد ساله را يک شبه طي کنند، آن هم از جيب هواداران و بيت‌المال، بدون اينکه هيچ سودي براي هوادار و البته جامعه داشته باشند.

در چنين شرايطي روزي بايد جلوي اين فساد را گرفت، بايد روزي جلوي هزينه‌هاي بي‌ضابطه فوتبال را گرفت و بيت‌المال را که حق تک‌تک همه آن هواداراني است که از شب تا صبح براي تماشاي يک مسابقه فوتبال پشت در ورزشگاه مي‌خوابند، در جاي درست و به جا هزينه کرد، اگر مي‌خواهند اين پول کلان در فوتبال هزينه شود، هزينه استعدادهاي ناب و رده‌هاي پايه و ساختن ورزشگاه‌ها شود تا تعداد بيشتري از جوانان کشورمان بتوانند به قول برخي مدافعان هزينه‌هاي چندصد ميلياردي از بيت‌المال، بانشاط شوند و از گزند آسيب‌هاي اجتماعي دور بماند، نه اينکه اين پول‌هاي ميلياردي که گفته مي‌شود سالانه بالغ بر 230 ميليارد است مانند امروز خرج فساد و شب‌ زنده‌داري‌هاي فوتبالي‌هاي تازه به دوران رسيده‌اي شود که برايشان فوتبال نه عشق و تعصب، بلکه بهانه‌اي براي عياشي و دوردورهاي شبانه است.
در چنين شرايطي به نوشته يکي از خبرگزاري‌ها «اين 230 ميليارد تومان اگر دلسوزانه و درست هزينه مي‌شد چه خدمات عمومي و فرهنگي که نمي‌شد با اين مبلغ ارائه کرد. با يک حساب و کتاب کوچک مي‌توان به نتايج عجيبي دست يافت. با اين مبلغ مي‌شد بيمارستان 200 تختخوابي بسيار مدرن ساخت که مردم از آن استفاده کنند. با همين مبلغ مي‌شد چندين مدرسه خوب و مجهز ساخت يا براي چندصد نفر اشتغال ايجاد کرد.» هرچند به گفته برخي‌ها، آنقدر منافع برخي مديران با اين حيف و ميل بيت‌المال در فوتبال گره خورده که در چنين وضعيتي، رخت بربستن فساد از فوتبال سرابي بيش نيست!
* سعيد احمديان (تحليلگر روزنامه جوان)

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

ابراهیم قاسمپور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره واگذاری تیم‌های استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: ظاهر قضیه نشان می‌دهد اتفاق خوب افتاده اگر چه به درازا کشیده شد. می‌گویند استقلال به چهار شرکت تابعه هلدینگ خلیج‌فارس واگذار شده و سهام پرسپولیس به ۶ بانک خصوصی واگذارشده، اینکه واقعاً این مجموعه‌ها خصوصی هستند مشخص نیست. در مجموع باید واگذاری را به فال نیک گرفت، چون وضعیت دو باشگاه مشخص شد. مسئولیت‌های چهار شرکت زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس و ۶ بانک خصوصی مشخص شده و اگر در آینده مشکلات زیرساختی، امکاناتی و مالی دو باشگاه حل شد گویای تصمیم گیری درستی بوده است.

مالکان می‌توانند از پس هزینه‌های گزاف سرخابی برآیند؟

وی ادامه داد: فارغ از اینکه استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی داده‌اند یا نداده‌اند، مسئله مهم این است که یک کاری انجام شده و اگر نیاز‌های این باشگاه برآورده شد دیگر شاهد این نخواهیم بود که عوامل این باشگاه‌ها از امکانات ضعیف خود بگوید و مدیران و مربیان تیم‌ها هم از کمبود‌ها بگویند. البته این دو باشگاه در مقایسه با دیگر باشگاه‌ها امکانات ضعیفی نداشته‌اند و اتفاقاً در اندازه تیم‌هایی که توانستند در لیگ برتر با جام حذفی جام بگیرند بوده است. فقط در بوق و کرنا کرده‌اند که مشکل دارند در حالی که وزارت ورزش و دولت در بسیاری موارد به کمک این دو تیم آمده‌اند. حالا باید دید خواسته‌هایی که این دو باشگاه در خصوص امکانات سخت‌افزاری دارند از سوی مالکان جدید فراهم می‌شود یا اینکه آنها که پشتوانه مالی قوی دارند هم از پس هزینه‌های گزاف این دو باشگاه برنمی‌آیند؟

برای قهرمانی فقط بحث مالی نداریم

بازیکن سابق تیم ملی خاطرنشان کرد: نمی‌توان منکر شد که مسائل مالی نه تنها در فوتبال که در هر سازمان و نهادی تأثیرگذار است و فقدان آن ایجاد مشکل می‌کند. از طرفی آقایانِ مدیرعامل که گفته‌اند با رفع مشکلات مالی دو باشگاه، قهرمانی در آسیا به دست می‌آید اما واقعیت این است که برای قهرمانی فقط بحث مالی نداریم. مباحثی، چون مدیریت قوی برای ایجاد زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی دقیق با توجه به امکانات و موجودیت تیم هم مطرح است. ضمن اینکه آکادمی‌های فوتبالی هم بحث مهمی است که بازیکنان تیم‌های آکادمی این دو باشگاه به ندرت به تیم بزرگسالان می‌رسند و به دیگر تیم‌ها می‌روند تا به آنها بازی برسد. بعد که مطرح شدند با قیمت گزاف جذب می‌شوند. پول یکی از ابزارهای موفقیت است، اگر بی‌برنامگی و عدم مدیریت قوی باشد، هر چه هم پول وارد شود حیف و میل خواهد شد. کما اینکه در تمام این سال‌ها بیشترین پول در ورزش‌ها به فوتبال تزریق شده و خروجی آن تماشای موفقیت تیم‌های باشگاهی و ملی رقیب در تورنمنت‌های مختلف بوده است.

برای تیم‌های جنوبی کشور متأسفم

قاسمپور تصریح کرد: مهم‌ترین مثال در مورد هدر رفتن پول گزاف به انتخاب مارک ویلموتس سرمربی ناکام بلژیکی است که به عراق و بحرین باخت و بعد از اخراج خسارت خود را تمام و کمال گرفت؛ بنابراین هر چه پول به فوتبال تزریق کنید ولی کار اساسی و آینده‌دار نکنید، فوتبال پایه را نسازید و از نسل‌های بعدی حمایت نشود مثل این است که پول‌های وارد شده را به آتش کشیده‌ایم. آدم‌های سالمی را بر رأس امور بگذاریم تا دنبال بخور بخور و وقت گذرانی نباشند. آنجایی که پول زیاد باشد حیف و میل هم زیاد می‌شود. مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده و زیرساخت‌های ضعیفی دارد که اینجای جدول است و خطر سقوط از لیگ برتر را حس می‌کند؟ فصل آینده هم با اتکا به شرکت‌های هلدینگ خلیج‌فارس و ۶ بانک مالک دو باشگاه، قرارداد‌های بازیکنان افزایش چشمگیری خواهد داشت، چون پشتوانه مالی لازم ایجاد شده است. نظارت دقیقی نباشد قرارداد‌های ۱۰ تا ۱۵ میلیاردی به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان می‌رسد. متأسفم برای تیم‌های خوزستانی و جنوبی ایران که منابع اصلی مالی کشور از جنوب تامین می شود ولی تیم‌های این مناطق در وضعیت نامناسب مالی اداره می‌شوند و سهمی از این منابع ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تماس‌های غیررسمی پرسپولیس با سرمربی تیم‌ملی
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • ببینید | هشدار رئیس قوه‌قضائیه به متجاوزان به بیت‌المال
  • الساندرو دل پیرو و انجام چالش انتخاب های دوگزینه ای فوتبالی / فیلم
  • فیلم/ اژه‌ای: برخورد با متجاوزین به بیت‌المال باید بازدارنده باشد
  • زیباترین شب فوتبالی اراک 
  • آرنه اسلوت یا روبن آموریم؛ آن‌ها به چه فوتبالی علاقه‌ دارند و چگونه فکر می‌کنند؟ / ایستگاه تاکتیک
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟