Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@17:46:14 GMT

مشکلات مدیریتی محیط زیست منشأ «فرد محوری» دارد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۰۵۸۶

با حضور معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست در غرفه «تابناک»، فرصتی پیش آمد تا در رابطه با تخلف های فراوانی که بعضاً در بستر تالاب های بین المللی کشور به ویژه تالابی مثل گمیشان رخ داده است، بحث کنیم؛ فرصتی که این مقام مسئول در آن به تحلیل چرایی بروز مشکلات زیست محیطی در این فضاهای جغرافیایی پرداخت و مسائلی را مطرح کرد که شاید بتوان ریشه اصلی بسیاری از مشکلات محیط زیست کشور دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش «تابناک»، پروین فرشچی، معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» و در پاسخ به این سئوال که ریشه مشکلات پیش آمده در بستر تالاب های کشور به ویژه تالاب گمیشان چیست، گفت: برای خیلی از تالاب های ما به دلیل جاذبه طبیعت گردی که وجود دارد، تقاضا برای اقدامات توسعه ای بسیار زیاد است  و مدیران استانی تلاش می کنند در راستای توسعه گردشگری مباحثی مثل طبیعت گردی را در این فضاها دنبال کنند.

وی ادامه داد: در بسیاری از تالاب  های جهان وقتی در این باره بحث می شود معنای آن این نیست که در تالاب هیچگونه فعالیتی نباید انجام شود. بلکه از جمله دلایلی که تالاب ها به کنوانسیون های جهانی می پیوندند این است که بتوان در آنها اقدامات انسانی را دنبال کرد و طبیعت گردی هم بخشی از آن است.

فرشچی تأکید کرد: در بسیاری از مناطق دنیا به دلیل اینکه امکان برنامه ریزی و مدیریت صحیح مناطق زیست محیطی وجود دارد، اقدام های انسانی در مناطقی مثل تالاب ها دنبال می شود اما در کشور به دلیل اینکه برنامه و توان برنامه ریزی نداریم به همه طرح های توسعه ای نه گفته ایم. این در حالی است که اگر با کمک مردمی و برنامه ریزی بتوان این مسائل را مدیریت کرد به نظر من در بسیاری از تالاب ها می تواند اقدامات توسعه ای را دنبال کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر فعالیت در تالاب ها بسیار محدود است و این به دلیل ناتوانی ما در بحث برنامه ریزی و مدیریت است.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست در رابطه با اشکالات مدیریتی که در استان گلستان  وجود دارد و به همین دلیل تالاب گمیشان با مشکلات فراوانی رو به رو شده است، نیز گفت: ما در استان ها و کلاً در محیط زیست کشور باید دارای استراتژی و برنامه ریزی مشخصی باشیم که قائم به افراد نباشد. باید شرایط به گونه ای باشد که با رفتن یک فرد برنامه های او از بین نرود و ادامه یابد. در حال حاضر این شرایط در سازمان وجود ندارد و این مسئله منجر به تلف کردن منابع، مدیریت، انرژی و هزینه ها می شود.

وی با تأکید بر لزوم وجود رأی جمعی و پرهیز از فرد محوری گفت: اگر مدیران سازمان قائل به قانون باشند و استراتژی های کلان را دنبال و از فرد محوری دوری کنند، مطمئن باشید بسیاری از مشکلات زیست محیطی کشور حل خواهد شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی

 به دنبال فراخوان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز و انجمن‌های محیط زیستی مبنی بر پاکسازی ساحلی رودخانه کارون و دعوت از عموم شهروندان اهوازی جهت مشارکت در این برنامه تعدادی از فعالان و دوستداران طبیعت نسبت به پاکسازی محیط اقدام نمودند.

صغری رستمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر از حضور داوطلبانه دوستداران محیط زیست در این برنامه گفت: اجرای این گونه برنامه‌ها در راستای فرهنگ سازی برای توجه به مقوله پسماند و جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست است و خواستار مشارکت همه اقشار جامعه در این گونه حرکت‌های زیست محیطی شد.

وی افزود: امروزه یکی از مهمترین معضلات در بخش پسماند در استان، کشور و حتی جهان، پلاستیک است که باید برای کاهش آن و جایگزین با موادی که سریعتر تجزیه و آسیب کمتری به محیط زیست بزنند، اقدام کنیم.

رستمی ادامه داد: باید به کودکان یاد داد که ما نه تنها زباله‌ها را در طبیعت رها نمی‌کنیم، بلکه زباله‌های رها شده را هم جمع آوری می‌نماییم تا طبیعت زیبایمان را از وجود ناپاکی‌ها پاکسازی نماییم.

 این مراسم از کوچکترین فعال محیط زیست نیز با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه