Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مجمع واردات گفت: علي رغم اينکه اقتصاد ايران با رشد نقدينگي مواجه است ولي بنگاه هاي توليدي و بازرگاني در عطش نقدينگي به احتضار افتاده اند. اين به معناي آن است که بگوييم نقدينگي در اقتصاد ايران از مسير خود منحرف شده است. عليرضا مناقبي، رئيس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم اظهار داشت: رشد نقدينگي در هر سال بايد به گونه اي تنظيم شود که متناسب با رشد اقتصادي کشور باشد ولي به نظر مي رسد برخي ملاحظات سبب شده که در اين خصوص دقت نظر کمتري صورت گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: نقدينگي در سال 92 حدود 400 هزار ميليارد تومان بود ولي الان از هزار و 300 هزار ميليارد تومان هم افزايش پيدا کرده است و اين براي اقتصاد کشور که به دنبال ريل گذاري براي کاهش سودهاي بانکي است، نمي تواند چندان خوشايند باشد. مگر اينکه مردان اقتصادي دولت و بانک مرکزي براي اين موضوع نقشه راه خاصي را پيش بيني کرده باشند.
به گفته مناقبي، در چهار سال گذشته حدود 900 هزارميليارد تومان، نقدينگي جديد در اقتصاد ايران ايجاد شده در حالي که در اين مدت، ارزش دارايي هاي ما با اين تناسب رشد نکرده است. و ما سيگنال هاي منفي ناشي از افزايش نقدينگي را به خوبي احساس مي کنيم.
مناقبي با هشدار نسبت به رشد نقدينگي اضافه کرد: تجارت خارجي کشور به شکل غير قابل تصوري به بحث نوسانات ارزي وابسته است و حيات و ممات بنگاه ها به بازه تغييرات نرخ ارز متکي است و اگر حجم نقدينگي کشور سبب شود که نوساناتي در نرخ ارز در کشور شکل بگيرد که بيش از توان تجار باشد، مي تواند مخاطرات جدي براي بقاي بنگاه هاي اقتصادي فعال در اين حوزه ايجاد کند.
رئيس مجمع واردات اضافه کرد: نقطه نگران کننده اين است که علي رغم اينکه اقتصاد ايران با رشد نقدينگي مواجه است ولي بنگاه هاي توليدي و بازرگاني در عطش نقدينگي به احتضار افتاده اند. اين به معناي آن است که بگوييم نقدينگي در اقتصاد ايران از مسير خود منحرف شده است، چرا که نقدينگي وجود دارد اما در جايي که بايد باشد نيست.
به گفته مناقبي، مردم در حال حاضر کسب و کار سودآوري سراغ ندارند که بخواهند سپرده هاي بانکي خود را به سمت آن هدايت کنند ولي اگر روزي مردم تصميم بگيرند سپرده هاي خود را از بانک ها وارد بازار کنند، نه تنها اقتصاد ايران بايد نگران تورم باشد بلکه بايد نگران بقاي بنگاه هاي شناسنامه دار باشد.
وي در خصوص نقش دولت ها در افزايش نقدينگي تصريح کرد: نمي توان گفت که رشد نقدينگي دست دولت‌ها بوده اما واقعيت اين است که موضوع تامين کسري بودجه دولت نيز مولفه بسيار مهمي بوده است که شايد سبب شده که دولت هاي مختلف جلوي رشد نقدينگي را نگيرند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد

  احسان خاندوزی با بیان جزئیاتی در این زمینه افزود: قرار شد بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و در نتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین‌بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به‌عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌های بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده‌ از ظرفیت پنجره ترجیحی است؛ البته با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأیید بانک که این شرایط تا‌به‌امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت اما امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.وی ادامه داد: ما در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان با این پنجره را اعلام کرده بودیم و هم شرایطی را در ارتباط با مسأله تأمین مالی پیشنهاد داده بودیم؛ این‌که چه بخش‌هایی، بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی، پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی محسوب می‌شوند تا بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد؟ که این امر با استقبال ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه شد. وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین‌تک (فناوری مالی)، تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به‌دلیل مزایای زیاد آن به‌صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد. وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود نقشی اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش برای همکاری با بانک و کشورهای عضو را اعلام می‌دارد.

دیدار وزرای اقتصاد ایران و عمان
در دیدار سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان باسیداحسان خاندوزی،وزیر اقتصاد ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهمنامه‌های مشترک گمرکی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تأکید کردند و قرار شد لیستی از سرمایه‌گذاران کشور عمان که به ورود به بازار ایران علاقه‌مندند، تهیه و به تهران ارسال شود. همچنین قرار شد در اولین فرصت، کمیته مشترک و دوجانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری‌ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد ایران به مسقط، این مسأله نیز نهایی شود. در ادامه سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقه‌مندی کشورش نسبت به تحکیم رابطه با ایران، بر تسریع عملیاتی و اجرایی‌شدن تفاهمنامه‌های بین دو کشور تأکید کرد. چندی پیش در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق‌نامه حوزه سرمایه‌گذاری به‌عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا رسید و هر دو کشور برای حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند که پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

دیگر خبرها

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد