Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش   گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  حامد سلطانی نژاد در همایش بازار سرمایه به اقدامات بین المللی بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: صادرات و واردات بی واسطه کالا‌ها روی سکوی بورس کالای ایران باعث می‌شود از هزینه‌های معاملات کاسته شده و ریسک‌های بازار کالا به شکل بهتری در حوزه بین المللی پوشش داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلطانی نژاد با اعلام اینکه از نظر بین المللی در افق چشم انداز بورس کالای ایران به دنبال ایجاد ارتباط با بازار‌های خارجی و وصل شدن به بورس‌های کالایی دنیا هستیم، گفت: ما درصدد ایجاد سکو‌های معاملاتی مشترک با همتایان خارجی خود هستیم. بگونه‌ای که تلاش داریم کارگزاری‌های متصل با این بورس‌های کالایی را در بورس کالای ایران نیز عضو کنیم.

مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص راه اندازی سکو‌های معاملاتی مشترک گفت: از جمله مواردی که در حال حاضر در بورس کالای ایران در حال شکل گیری است راه اندازی سکوی معاملاتی مشترک بین بورس کالای ایران و بورس ملی کالا و مشتقه هندوستان است. همچنین بورس کالای ایران در حال ایجاد فرآیند‌های صادرات بی واسطه و مستقیم با بورس کالای پاکستان است.

وی ادامه داد: همچنین بورس کالا سعی دارد بازار‌های مشتقه مشترکی را با این بازار‌ها از جمله کشور هندوستان شکل دهد که یکی از این کالا‌های مهم محصول قیر است و دلیل آن این است که پوشش ریسک معاملات قیر در ایران بهتر صورت می‌گیرد. علاوه بر این، یکی از برنامه‌های ما شکل دادن بازار مشتقه مشترک بر روی ارز‌های خارجی به خصوص «روپیه هند» و «وون واحد پول ملی کشور کره» است.

وی افزود: برای این برنامه می‌توانیم معامله گران بین المللی را به شکل مستقیم در بورس کالا پذیرش کنیم. به طوریکه در حال حاضر حدود ۴۰۰ معامله گر عضو بورس کالا هستند که می‌توانیم این عدد را به شدت افزایش دهیم که در این راستا قیمت کالا‌هایی که معامله می‌شوند بهتر کشف خواهند شد. در این راستا بورس کالای ایران سعی دارد همکاری‌هایی را با بانک‌های جهانی انجام دهد که باعث می‌شود انتقال پول هنگامی که معامله گر خارجی روی این سکو معامله می‌کند، به آسانی صورت پذیرد. ضمن اینکه از فرآیند‌هایی همچون پول شویی جلوگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: پذیرش انبار‌ها در خارج از ایران و در مناطق آزاد برای تحقق اهداف صادراتی، طراحی مدلی جهت انتشار بلیط حمل و نقل، ایجاد بستر بازاریابی بین المللی و جذب مشتری خارجی و ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی با بورس‌های منطقه از دیگر برنامه‌های پیش روی بورس کالا در حوزه فعالیت‌های بین المللی است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه ساختار کلی بازار‌های بورس کالا را مورد توجه قرار داد و گفت: بورس کالای ایران دارای ۴ بازار مالی، مشتقه، فیزیکی و فرعی است که در این بازار‌ها علاوه بر معاملات محصولات کشاورزی، فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و صنعتی و معدنی در قالب قرارداد‌های نقدی، نسیه و سلف، صندوق‌های کالایی، گواهی سپرده کالایی، سلف موازی استاندارد، معاملات سلف، قرارداد اختیار معامله و قرارداد‌های آتی، اوراق خرید دین و کشف پریمیوم و پیمان‌های آتی نیز از ابزار‌های بورس کالا هستند.

وی با بیان اینکه ارزش معاملات بورس کالا ۶.۵ درصد GDP کل کشور را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: بورس کالا مکانیزم‌های معاملاتی خود را در حد استاندارد‌های بین المللی شکل داده که فرصت بسیار مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی را در بازار ایران فراهم می‌کند.

بورس کالا در ٦ ماه نخست امسال

وی به افزایش حجم و ارزش معاملات بورس کالای ایران از سال ۱۳۸۶ تاکنون اشاره کرد و گفت: این روند مثبت نشان دهنده رابطه موثر و کارآمد بین بازار‌های مالی و اقتصاد کشور است. همچنین از نظر معاملات اوراق بهادار نیز معاملات این بازار روند‌های رو به رشد را نشان می‌دهد.

سلطانی نژاد به آمار معاملات بورس کالای ایران اشاره و خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول سال ۹۶ ارزش کل معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۴ درصدی مواجه شد و به بیش از ۳۶۷ هزار میلیارد ریال رسید.

وی ادامه داد: همچنین ارزش و حجم معاملات بازار فیزیکی در ۶ ماهه ابتدایی سال نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ به ترتیب ۲۷ و ۱.۳ درصد رشد کرد و در مجموع بیش از ۱۲ میلیون تن محصول به ارزش ۲۱۳ هزار میلیارد ریال در این بازار داد و ستد شد. علاوه بر این در ۶ ماهه اول امسال ارزش بازار مشتقه به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال رسید و بازار مالی نیز ارزشی بالغ بر ۳ هزار میلیارد ریال را تجربه کرد.

وی به سهم گروه‌های کالایی از حجم معاملات کالا‌های فیزیکی اشاره کرد و گفت: براساس عملکرد ۶ ماهه اول امسال، فرآورده‌های نفتی ۴۰ درصد، محصولات صنعتی و معدنی ۳۳ درصد، محصولات پتروشیمی ۱۵ درصد و محصولات کشاورزی سهم ۱۵ درصدی از کل معاملات کالا‌های فیزیکی را به خود اختصاص دادند.

مدیر عامل بورس کالای ایران اضافه کرد: این در حالی است که بررسی سهم گروه‌های کالایی از ارزش معاملات کالا‌های فیزیکی نشان می‌دهد که محصولات صنعتی و معدنی با سهم ۴۱ درصدی بیشترین سهم را در کل ارزش معاملات فیزیکی بورس کالا داراست. همچنین محصولات پتروشیمی سهم ۳۱ درصدی، محصولات فرآورده‌های نفتی سهم ۱۹ درصدی، محصولات کشاورزی سهم ۸ درصدی و بازار فرعی سهم یک درصدی از ارزش معاملات کالا‌های فیزیکی را به خود اختصاص دادند.

چشم انداز و راهبرد‌های بورس کالا

سلطانی نژاد در ادامه به چشم انداز بورس کالای ایران اشاره کرد و افزود: تبدیل شدن به مرجع قیمت گذاری کالا‌های اساسی و مواد اولیه واسطه‌ای در منطقه و تبدیل شدن به یکی از گزینه‌های اولویت دار تولید کنندگان برای تامین مالی و پوشش ریسک تجاری، از مهم‌ترین چشم انداز‌های بورس کالا است.

وی در خصوص راهبرد‌های بورس کالای ایران نیز گفت: از راهبرد‌های بورس کالای ایران، اوراق بهادار سازی معاملات کالا‌ها و توسعه ابزار‌های مشتقه، ایجاد و به کارگیری ابزار‌های تامین مالی و معاملاتی متنوع متناسب با نیاز مشتریان، گسترش اندازه و عمق بازار در کالا‌های منتخب جهت مرجعیت کشف قیمت بازار و استفاده از ظرفیت نهاد‌های مالی جهت توسعه کسب و کار است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این مشتری مداری و کیفیت گرایی در ارائه خدمات به ذی نفعان، بهینه سازی مستمر و به روزرسانی قابلیت‌های حوزه فناوری اطلاعات متناسب با توسعه ابزار‌ها و بازارها، ترویج کارکرد‌ها و ارتقای جایگاه بورس کالای ایران در محیط کسب و کار و رسانه و توسعه فعالیت جهت ارتقای تجارت کشور با بازار‌های بین المللی از راهبرد‌های دیگر این شرکت است.

اقدامات در دست اجرا در حوزه داخلی

وی در ادامه برنامه‌های در دست پیگیری بورس کالای ایران را اعلام کرد و افزود: راه اندازی معاملات قرارداد‌های اختیار معامله روی محصولات ذرت و جو، آغاز به کار معاملات پیمان‌های آتی و سوآپ کالایی، راه اندازی بازار مشتقه ارزی، راه اندازی معاملات اوراق خرید دین کالایی، راه اندازی تابلوی مناقصه، راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات کشاورزی، صنعتی و پتروشیمی، راه اندازی معاملات حق امتیاز و بازار معاملات تهاتری از برنامه‌های جاری این شرکت به شمار می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار