Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اعلام اجرای طرح پایلوت نوسازی بافت‌های فرسوده به صورت مناقصه در تهران از دوهفته آینده گفت: به هیچ عنوان موضوعی تحت عنوان ابلاغ دستورالعمل رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی هوشنگ عشایری با بیان این که در جریان نوسازی بانک‌های ناکارآمد شهری سه هدف تعیین شده است، توضیح داد: هدف نخست این است که در حوزه نوسازی و بهسازی بخش خصوصی نقش اول را بازی می‌کند و بیشترین نقش دولت تسهیل‌گری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت باید در این زمینه امکاناتی را از قبیل وام یا تسهیلات بانکی به بخش خصوصی ارائه کند یا جریان مالی ایجاد کند که بخش خصوصی بتواند از آن استفاده کند.

وی افزود: طبق این برنامه برای 1334 محله در کشور در طول پنج سال یعنی تا سال ۱۴۰۰، 400 هزار واحد مسکونی تولید شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد. این اقدام نیاز به حدود 48 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد که بیش از 90 درصد آن باید توسط بخش خصوصی تامین شود.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان این که هدف دیگر در حوزه زیربناها و روبناها است، اظهار کرد: هدف این است که زیربناها و روبناهای محلات را ارتقاء دهیم که برای این منظور یک هدف گذاری تدوین شده که در راستای آن دولت از اراضی در اختیار خود برای خدمات روبنایی استفاده می‌کند به عبارت دیگر دولت اراضی خود را در بافت‌های فرسوده در اختیار سازندگان اما در یک فضای رقابتی قرار می‌دهد و سازنده‌ای که پیشنهاد بالاترین قیمت را ارائه کند برنده مناقصه خواهد شد.

عشایری ادامه داد: سازنده ساخت‌وساز خود را انجام می‌دهد و سپس ساختمانی که ساخته را به فروش می‌رساند و چنانچه بعد از این که میزان هزینه و سود خود را برداشت کرد مبلغی باقی ماند آن را در خدمت دولت قرار می‌دهد، اما اگر مبلغی باقی نماند دولت پولی از سازنده دریافت نمی‌کند، زیرا دولت در زیست‌پذیر کردن شهر مذکور سود خود را کرده است.

وی با تاکید بر این که دولت در اراضی واقع در بافت‌های فرسوده به دنبال سودآوری نیست، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 8600 مترمربع اراضی وجود دارد و قرار است پایلوت طرح مذکور حدود دو هفته آینده در محله سیروس تهران اجرا شود به عبارت دیگر 15 هزار مترمربع طرح مصوب شده که سازندگان ورود پیدا کنند و در یک فضای رقابتی قیمت‌های خود را پیشنهاد کنند.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه با اشاره به سیاست دولت مبنی بر این که برای تولید انبوه به سمت بافت فرسوده خواهد رفت، به ایسنا گفت: در واقع ساخت 400 هزار واحد را در این زمینه اجرا خواهیم کرد و در برخی نقاط به صورت سری‌سازی و ریزه‌سازی خواهد بود البته برخی افراد انبوه‌سازی را برج‌سازی برداشت کردند، اما این طور نیست.

عشایری ادامه داد: در برخی از کالبدهای شهری نه امکان زیست‌پذیر کردن وجود دارد و نه نوسازی. اگر مردم ساکن این مناطق انتظار برج داشته باشند و در صورتی که ضابطه شهری وجود داشته باشد برج خواهیم ساخت در غیر این صورت و چنانچه مردم موافق برج سازی نباشند برجی ساخته نخواهد شد در واقع نهاد توسعه‌گر محله است که به دولت و شهرداری اعلام می‌کند مردم چه تقاضایی دارند.

وی با تاکید بر این که خانه‌های تاریخی در فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده آسیبی نخواهند دید، افزو د: باید الزامات حفاظتی بافت تاریخی حفظ شود و دولت با از دست دادن ارزش‌های تاریخی موافق شد.

برنامه‌ای برای برج‌سازی در بافت‌ فرسوده نداریم

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: به هیچ عنوان موضوعی تحت عنوان ابلاغ دستورالعمل رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده وجود ندارد.

هوشنگ عشایری در پاسخ به پرسشی در خصوص ابلاغ اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده گفت: به هیچ وجه رئیس‌جمهور دستورالعمل بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده را به وزیر ابلاغ نکرده است، بلکه همان تأکید بر انبوه‌سازی بوده که برخی آن را به برج‌سازی تعبیر کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ما به تولید انبوه مسکن در بافت فرسوده کاملاً اعتقاد داریم، افزود: ولی تعداد طبقات ساخت و ساز در این مناطق کاملاً به ضوابط شهرسازی در هر منطقه و محله بستگی دارد. به طور مثال در بافت تاریخی اجازه ساخت بیش از دو طبقه داده نمی‌شود.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: بر اساس طرح جامع مسکن قرار است سالانه 900 هزار واحد مسکونی در تهران ساخته شود که سهم ساخت و ساز در بافت فرسوده سالانه 400 هزار واحد است.

عشایری با بیان اینکه مجوز نوسازی بافت‌های فرسوده در سه سطح داده می‌شود، گفت: یک سطح آن سری‌سازی است که در آن واحدها به صورت سری و مشابه در کنار هم ساخته می‌شوند. یک سطح دیگر آن، مجوز برای تجمیع ریزدانه‌ها است که در آن مالکان واحدهای مسکونی کوچک در بافت‌های فرسوده بعد از تجمیع می‌توانند واحدهای جدید بسازند و سطح سوم بلندمرتبه‌سازی است که این سطح صرفاً در حاشیه شهرها و با توجه به استقبال ساکنان مناطق حاشیه‌ای، مجوز آن صادر می‌شود.

وی در خصوص جلسه مسئولان وزارت راه و شهرسازی با رئیس‌جمهور در خصوص موضوع بهسازی و احیای بافت‌های فرسوده گفت: اخیراً دیداری با مسعود نیلی مشاور رئیس‌جمهور داشته‌ایم و قرار است در هفته جاری نیز همراه با وزیر راه و شهرسازی دیداری با رئیس‌جمهور داشته باشیم.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار