Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران عسگری با بیان اینکه مشکلی که الان در جامعه ما در روانشناختی اجتماعی وجود دارد مهر طلبی است  ادامه داد : جامعه ما  مقدار زیادی خشم در  وجودش است و فضای مجازی مکانی را ایجاد کرده است که این آدم ها،بدون اینکه  با فردی که به او توهین می کنند یا به تمسخرش می گیرند روبه رو شوند خشمشان را شلیک کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانپزشک با تاکید بر اینکه پرخاشگری در فضای مجازی بیشتر است زیرا همان‌طور که گفتم مردم در آن‌ فضا ناشناس تر هستند و شاید اصلا همدیگر را نبینند گفت :متاسفانه این مساله در جامعه ما شدت پیدا کرده وعلتش احساسات سرکوب شده‌ای است که مردم دچار آن شده اند به همین دلیل خشم زیادی را تحمل می‌کنند.  طبیعی است این هجمه از خشم به سمت قشری می رود که کمی شناخته ترند و مردم بیشتر آن ها را مورد قضاوت قرار می دهند و این قضاوت ها همواره با مقدار زیادی خشونت همراه است که در فضای مجازی شاهد آن هستیم.

اما علاوه بر سلبریتی‌ها ما افراد دیگری را هم می‌بینیم که مورد خشم و توهین دیگران قرار می‌گرند،عسگری در این باره افزود: هر کسی که به نوعی متفاوت  است بیشتر مورد خشم این افراد سرکوب شده در احساس قرار می گیرد. البته در میان این افراد توهین کننده کسانی هم هستند که توهین می کنند و ناسزا می گویند تا فقط مخاطب جلب کنند! مریضی مورد توجه قرار گرفتن در فضای مجازی مشکلی است که باید خیلی زود در یک جامعه پرخشم به فکر درمانش بود زیرا امکان دارد.

این روانپزشک افزود: رفتارهای بروز خشم به صورت‌های مختلفی در جامعه نمود پیدا می‌کند. به عنوان مثال تخریب وسایل عمومی، بد دهنی در فضای مجازی، پرخاشگری در زمان رانندگی و... جز این رفتار ها هستند. انجام دادن کارهای هنری می‌تواند خشم را تبدیل به رفتاری دیگری مثل پرداختن به موسیقی، نقاشی و... کند. باید سعی شود روحیه خشم را خنثی کرد،اگر نتوانیم آن روحیه را تغییر دهیم ناگهان به رفتارهای خطرناکی تبدیل می‌شود. چنین رفتارهایی از سوی افرادی از کاربران مجازی در حال حاضر همانند آبی پشت یک سد جمع شده است  که اگر درمانی برایش پیدا نشود و جامعه به سمت اجتماعی با آرامش روان پیش نرود ناگهان سد از فشار تجمع این آب شکسته شده و فاجعه رخ می دهد ، فاجعه ای که در جامعه ما به مرز رخ دادن است که در پس آن دیگر پیوندهایی که باید بین افراد یک جامعه باشد از هم گسست می شود و این مرگ خیلی از رفتارهای درست انسانی را رقم می زند و تولد جرایمی را شکل می دهد که ویرانی همراه دارد .

عسگری عنوان کرد: همانطور که گفتم نکته مهم این است که رفتارهایی هستند که می توانند خشم را تبدیل و تثبیت به رفتار دیگری کنند مانند پرداختن به موسیقی، آواز، ورزش، مطالعه، نقاشی و... . فروید در این‌باره می‌گوید: ما اگر هنر را نداشتیم به جای هنرمندان یک مشت جانی و قاتل در جامعه پرورش می‌دادیم. یکی از راه هایی که می تواند ما را از  مشکل پرخاشگری به یکدیگر دور کند نزدیک شدن به فضای هنری است . هم ایجاد فضاهای هنری و میسر کردن شرایط حضور همه اقشار جامعه با توان های مالی مختلف  برای ورود به این مکان ها و هم تشویق جامعه برای یادگیری هنرهای مختلف نسبت به روحیه افراد تا روح های زخمی به سمت ترمیم و سلامت کشیده شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه نوع فرهنگ سازی می توان انجام داد که در فضای مجازی سلامت گفتاری و سلامت رفتاری به وجود بیاید گفت:برای اینکه خشم مهار شود اولین نکته آن این است که ما شخصیت واقعی خود را بپذیریم. یعنی مجبور نباشیم همیشه ماسک‌هایی را روی صورتمان بگذاریم و متظاهرانه رفتار کنیم وقتی آدم ها از ماسک ها  دور شوند و خود را نمایان کنند دیگر به راحتی توهین و تمسخر کردن را انتخاب نمی کنند . اغلب افرادی که در فضای مجازی رفتار توهین آمیز نسبت به دیگران دارند هویت حقیقی پشت عکس و نامشان نیست .

کامران عسگری روانپزشک در پایان اظهار داشت: متاسفانه جامعه ما به سمتی می‎رود که سطح تحمل مردم نسبت به یکدیگر به شدت پایین آمده است. ادامه این روند باعث می شود مردم ما مثل شبه جزیره‎هایی شوند که کنار جزایر دیگر زندگی می‌کند ولی هیچ کدام تحمل دیگری را ندارند. در واقع فرهنگ باهم کنار آمدن در جامعه ما رو به نابودی است یا حتی به گونه‌ای در حال تجزیه شدن است. در جامعه‌ای که همسایه با همسایه خود سازگاری ندارد طبیعی است که آدم‌ها درفضای مجازی که حتی یکدیگر را نمی‌بینند خیلی تیز و برنده با هم رفتار کنند. برای درمان این فضای آلوده در فضای مجازی که دیگر بخشی مهم از دقایق روزانه افراد را به خود اختصاص داده است باید سریع فکری برای برداشتن ماسک ها برداشت و مردم را به سمت دوست داشتن هویت خود کشاند که در پی آن باز تاکید می کنم این روش می تواند گام بزرگی برای پاک شدن رفتارهای نادرست اینگونه باشد که برای رسیدن به این نقطه نیز اصل بر این است که جامعه به شرایط مناسب اقتصادی و کاری برسد که در ادامه سلامت روانی و آرامش روحی را در برخواهد داشت .

 

خبرنگار: اکرم رضایی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۶۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی

مهدی بخشی امروز در نشست رؤسای حوزه‌های قضائی و دادستان‌های سراسر استان کرمان با موضوع بررسی برنامه‌های عملیاتی سال ١۴٠٣ دادگستری استان کرمان گفت: سند تحول قضایی با توجه به قانون اساسی و قوانین و مقررات هم سو با نظام، اهداف انقلاب، بیانات امام راحل و یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری طی چند سال گذشته بوده است. 

 وی شرط اول قضاوت را انقلابی بودن، انقلابی ماندن، دفاع از ارزش‌های امام (ره) و شهدا و تبعیت از ولی عادل دانست و بیان کرد: کسی که در مسند مسئولیت است، همواره باید با داشتن منش انقلابی، اخلاص و سختکوشی برای تحقق سند تحول قوه قضائیه تلاش کند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان خدمت کردن به مردم را یک توفیق و موهبت بزرگ دانست و بیان داشت: در ابتدای امسال، ٧٩ برنامه برای سند تحول قوه قضاییه ابلاغ شده و در دادستانی مرکز استان نیز برنامه یک ساله ۱۴۰۳ را مبتنی بر سند تحول تنظیم کرده‌ایم.

وی به تهیه کاربرگ‌هایی برای نظارت بیشتر بر دادسرا‌های سراسر استان اشاره و بیان کرد: از طریق این کاربرگ‌ها، ارزیابی جامعی برای سنجش عملکرد در شاخص‌های متعددی از برای انطباق با مفاد سند تحول صورت می‌گیرد و نقاط قوت و ضعف در دادسرا‌های استان به صورت دقیق شناسایی شود.

مدعی العموم کرمان همچنین خواستار توجه جدی دادستان‌های سراسر استان به عملکرد حوزه‌های تحت امر خود و همچنین رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها شد و بیان داشت: تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر پرونده‌های موجود در نیروی انتظامی و ضرورت افزایش نظارت بر عملکرد ضابطین و ارائه آموزش‌های لازم به آنها نیز در اولویت دادستان‌های سراسر استان قرار گیرد. 

وی هتک حرمت و هر گونه افترا و تهمت ناروا به افراد را مذموم شمرد و به کلیه مقامات قضائی استان توصیه کرد: مبارزه جدی با فساد را در اولویت کار‌ها و امور خود قرار دهند و در عین حال توجه و اهتمام ویژه به حفظ حرمت و آبروی مسئولانی که هنوز جرم آن ها ثابت نشده نیز داشته باشند. 

دادستان کرمان یکی دیگر از مظاهر صیانت از حقوق عامه را برخورد و مقابله با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب و اقداماتی که در فضای مجازی باور‌های مردم را نشانه گرفته‌اند و موجبات تشویش اذهان مردم را فراهم می‌آورند، دانست و تاکید کرد: دادستانی کرمان با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری خواهد کرد. 

وی در ادامه به ماندگاری طولانی‌مدت وسایل نقلیه و اموال توقیفی در حوزه پرونده‌های مواد مخدر در استان اشاره و بیان داشت: با اقدام جهادی و شبانه روزی برای دستور رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور، پارکینگ خودرو‌های توقیفی مواد مخدر وضعیت مطلوبی دارد؛ اما باید این روند را ادامه دهیم تا برای بار دیگر پارکینگ‌ها پر نگردند و هر چه سریع‌تر برای تعیین تکلیف این خودرو‌ها اقدام شود. 

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان تأکید کرد: دادستان‌ها ضمن حضور در انبار‌ها و پارکینگ‌های خودرو‌های توقیفی غیر مواد مخدر، علل ماندگاری خودرو‌ها به ویژه موتورسیکلت‌ها را مورد بررسی قرار دهند و با صدور دستورات قضایی لازم، موانع موجود را برای تعیین تکلیف آنها رفع کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • پیام پیرمرد حاشیه‌ساز سپاهانی بعد از توهین به هواداران زن پرسپولیسی
  • واکنش سپاهان به حواشی پیرمرد حاشیه‌ ساز؛ گویا رگ غیرت شما فقط در برخی موارد بیرون می‌زند!
  • واکنش باشگاه سپاهان به حواشی مرد حاشیه‌ساز
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی