Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: سرمایه گذاری در اهدای خون در کشور باید به سمت اهدای پلاکت و پلاسما و آن هم به صورت مستقیم متمرکز شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی اکبر پورفتح اله روز پنجشنبه در دومین همایش مدیریت خون بیمار در جراحی قلب در مرکز قلب تهران با بیان اینکه روند تولید پلاکت در کشور رشد فزاینده ای دارد، ادامه داد: از سال 82 تا 95 میزان مصرف پلاکت از 400 هزار واحد به یک میلیون و 400 هزار مورد در کشور رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: با این روش امکان تداوم در این زمینه را نداریم مگر اینکه به سمت اهدای مستقیم پلاکت خون از سوی مردم برویم و به همین منظور باید اهداکننده پلاکت به صورت جداگانه در کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کشور ایران با پدیده سالمندی نیز مواجه است، افزود: بسیاری از بیماران که نیاز به پلاکت خون دارند افراد بالای 50 تا 60 سال هستند به همین منظور باید برای افزایش میزان پلاکت از سوی اهداکنندگان خون در کشور برنامه ریزی درستی صورت گیرد.
وی همچنین به افزایش مصرف پلاسما در دنیا اشاره کرد و گفت: پلاسما به جزء در موضوع نقص ایمنی بدن در بیماران برای تنظیم ایمنی هم مصرف می شود و اکنون مصرف آن رو به رشد است و این پدیده به دلیل تغییرات آب و هوایی و زندگی مدرن مردم است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه باید سرمایه گذاری در اهداکنندگان پلاسما در کشور هم داشته باشیم، اظهار داشت: اگر برای ایران 67 گرم مصرف پلاسما هدفگذاری شود، سالانه یک میلیون و 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید در کشور نیاز داریم، پس ما باید به سمت اهدای پلاسما برویم.
وی با بیان اینکه اکنون در برخی از کشورها مانند استرالیا سیر نزولی در اهدای کامل خون وجود دارد، تاکید کرد: در مقابل آن روند اهدای پلاسما در این کشور رو به افزایش است و این همان سیاستی است که ما در دولت تدبیر و امید آن را انجام داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: هرچقدر کاهش اهدای خون کامل در کشور را شاهد باشیم و شاهد تولید پلاسما و پلاکت خون بیشتر باشیم بهتر می توانیم از بیماران مراقبت کنیم.
پورفتح اله ادامه داد: باید سرمایه گذاری روی اهدای پلاکت و پلاسمای خون باشد و به همین منظور تاکنون در 15 مرکز استان مراکز جامع اهدا راه اندازی شده است تا امکان اهدای پلاکت و پلاسما افزایش یابد.
وی تصریح کرد: باید در این زمینه فرهنگ سازی صورت گیرد تا بستر لازم برای اهدای پلاکت و پلاسمای خون انجام شود.


** 11 تن مصرف آلبومین در ایران
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون مصرف آلبومین در ایران 11 تن است، تاکید کرد: هر گرم آلبومین 10 هزار تومان برای منابع بیمار و نظام سلامت کشور هزینه دارد و همچنین گردش مالی مصرف آلبومین در مجموع در کشور 110 میلیارد تومان است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین به موضوع مصرف آلبومین در کل دنیا اشاره کرد و گفت: در ایتالیا به عنوان نخستین کشور مصرف کننده آلبومین در دنیا، به ازای هر یک هزار نفر جمعیت 601 گرم آلبومین مصرف می شود و ایران به عنوان یازدهمین کشور دنیا با 118 گرم آلبومین برای هر یک هزار نفر جمعیت در جهان شناخته شده است.
وی تصریح کرد: این وضعیت امروز کشور ما درباره مصرف آلبومین، گلبول قرمز و دیگر فرآورده های خونی است که باید تلاش شود مصرف خون و فرآورده های خونی در کشور واقعی شود.

**مدیریت خون بیمار، منجر به مصرف خون منطقی می شود
وی ادامه داد: با توجه به اینکه به هفته جهانی اطلاع رسانی مدیریت خون بیمار نزدیک هستیم، نیاز است که در این زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد چون مدیریت خون بیمار باعث خلق ثروت و منابع و مراقبت بهتر از بیمار می شود.
پورفتح اله اضافه کرد: در مدیریت خون بیمار تمرکز روی بیمار است تا بهترین مراقبت و مدیریت را برای خون و فرآورده های خونی داشته باشیم، البته هدف این است که خون بهینه و منطقی مصرف شود و بیمار با حداقل تماس غیرضروری با خون مواجه شود.
وی اظهار داشت: برای اجرای مدیریت خون در کشور باید نگاهها را تغییر داد تا بتوانیم مدیریت درستی در این راستا داشته باشیم.
دومین همایش مدیریت خون بیمار در جراحی قلب امروز پنجشنبه در قالب کارگاه آموزشی به مدت یک روز در حال برگزار است و در اینکارگاه آموزشی، درباره چشم انداز مدیریت خون بیمار در ایران، اداره آنمی قبل از جراحی قلب، روش های انتقال خوناتولوگ، اندیکاسیون های تجویز خون و فرآورده های خونی، داروهای ضد انعقاد خوراکی جدید، مدیریت خونریزی در جراحی قلب بزرگسالان، پاتوفیزیولوژی و اداره مشکلات انعقادی در جراحی کودکان، آماده سازی بیمار قبل از عمل از نظر کنترل آنمی و نکات اساسی آماده سازی و اجرای پروتکل های مدیریت خون بیمار و برخی دیگر از مباحث در این زمینه، مقالاتی ارائه خواهد شد.
اجتمام ** 7268**1440
خبرنگار: مهناز بیرانوند** انتشار: گلشن
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۷۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان