Web Analytics Made Easy - Statcounter

چابهار- ایرنا- ورود نخستین محموله ترانزیتی گندم اهدایی کشور هندوستان به افغانستان به بندر چابهار نوید دهنده توسعه منطقه، بهبود کسب وکار و فعال شدن ترانزیت کالا از بندر چابهار به کشور افغانستان است.

به گزارش ایرنا، با ورود 110 هزار تن گندم در بندر چابهار بیش از پنج هزار دستگاه کامیون این بار را به کشور افغانستان حمل می کنند که علاوه بر ایجاد اشتغال، مجتمع های خدمات رفاهی طول مسیر چابهار- ایرانشهر- خاش- زاهدان- میلک نیز جان تازه ای خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمل کالا از بندر چابهار سبب گسترش فعالیت بندر شهید بهشتی و مسیر ترانزیتی چابهار- میلک خواهد شد.
چابهار اهمیت زیادی برای دولت، تجار و سرمایه گذاران کشور افغانستان دارد زیرا امن ترین مسیر ترانزیت کالا و راه مناسب برای دسترسی به آب های آزاد و اقیانوسی است.
ورود گندم اهدایی دولت هند به کشور افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است بطوریکه در مراسم ورود نخستین کشتی حامل گندم شاهد استقبال رسمی از سوی مسئولان هند و افغانستان و ایران بودیم.
سائوراب کومار سفیر کشور هند، نصیر احمد نور سفیر کشور افغانستان، دووش اوتام معاون سفیر افغانستان، تقی زاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، حسن زاده معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی و عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی، جابر انصار رایزن بازرگانی افغانستان، فرماندار چابهار و مسئولان محلی در بندر شهید بهشتی چابهار حضور پیدا کردند و این خود نشان از اهمیت مسیر ترانزیتی ایران برای این سه کشور است که می تواند به توسعه روابط منجر شود.
کشور ایران اسلامی در چندین دهه اخیر مورد توجه افغانستان بوده است و سالها در طول دوران جنگ از چندین میلیون تبعه افغان به نحو شایسته پذیرایی کرده و به عنوان کشور دوست و همسایه از هیچ کوششی برای ملت افغانستان دریغ نکرده است.
هم اینک دانش آموزان افغان در مدارس ایران مشغول به تحصیل هستند و بیش از 430 نفر از تجار افغان به همراه خانواده در منطقه آزاد چابهار سکونت دارد.
سرمایه گذاران افغانستان بیش از 130 شرکت در محدوده منطقه آزاد چابهار ثبت کرده اند و با امنیت کامل به فعالیت تجاری و اقتصادی مشغول هستند.
در گذشته بیشتر فعالیت های اقتصادی افغانستان با پاکستان انجام می شد ولی هم اینک تجار این کشور تمایل زیادی به حضور در ایران به ویژه استان سیستان وبلوچستان دارند.
به گفته یکی از تجار افغان که خود را «نعیم» معرفی کرد، با توجه به مشکلات موجود در مرزهای مشترک افغانستان و پاکستان (تورخم و چمن) تجار افغان تمایل زیادی به ارسال محموله های صادراتی خود (شامل تره بار، خشکبار و مواد معدنی) به سایر کشورها از طریق بندر چابهار دارند.
فعال شدن تجار افغان برای ترانزیت کالاهایشان از طریق استان سیستان و بلوچستان سبب رونق مسیر ترانزیتی چابهار- میلک و ایجاد فرصت مغتنمی برای بهره گیری از توانمندیها و ظرفیت های ترانزیتی استان سیستان و بلوچستان می شود.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایرنا گفت: در مجموع 110 هزار تن گندم از بندر کاندلای هند به بندر شهید بهشتی چابهار حمل و به وسیله کامیون به کشور افغانستان انتقال پیدا می کند.
بهروز آقایی افزود: هم اینک کشتی بهشاد حامل 640 دستگاه کانتینر به میزان 15 هزار تن گندم در بندر شهید بهشتی پهلوگیری کرده و این روند در روزهای بعدی نیز ادامه دارد.
وی اظهار داشت: تسهیل فرآیندهای ترانزیت، مدیریت هزینه ها و هم افزایی بین دستگاه ها عامل موثر در جذب تجار افغان برای استفاده از این مسیر خواهد بود.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: از سرمایه گذاری کشورهای مختلف از جمله افغانستان در چابهار حمایت می کنیم و امکانات لازم در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
ایوب درویشی افزود: بندر شهید بهشتی چابهار پس از تکمیل طرح توسعه، ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از هشت و نیم میلیون تن کالا را خواهد داشت و باید از هم اکنون تجار افغانستانی فعالیت ها را برای حضور آغاز کنند.
وی به آماده سازی جاده ترانزیتی چابهار- سرباز- ایرانشهر و چابهار- نیکشهر - ایرانشهر و سپس به سایر نقاط کشور و چابهار- میلک تاکید کرد و افزود: ساخت و راه اندازی خط آهن چابهار- زاهدان- میلک و خراسان در آینده حمل و نقل ریلی ترانزیت کالا را متحول خواهد کرد.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی نژاد ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق

ایسنا/کردستان مدیرکل گمرک باشماق مریوان، گفت: ترانزیت مبدأ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدوداً ۶۵درصد رشد داشته است.

فرید حق‌پناه، امروز شنبه (۸ اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: باشماق یکی از مرزهای رسمی و بین المللی کشور است که اکثر رویه های مرزی به جز ملوانی و دریایی در آن برقرار است و صادرات، ترانزیت و مسافربری هم از دیگر رویه های فعال گمرک باشماق است.

وی افزود: رویه های دیگری شامل ورود و خروج موقت خودروهای سواری، کامیون‌های باری و ورود موقت برای پردازش که این قسمت مهمترین بخش گمرک بوده از دیگر اقداماتی است که درمرزباشماق صورت می گیرد.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ باهمکاری سایر سازمان‌های متولی امرتجارت در مرز باشماق که به صورت پنجره واحد فیزیکی مستقر هستند، حدوداً یک میلیارد و ۱۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۷۰۳ میلیون دلار در مرز باشماق انجام شده است.

حق پناه تشریح کرد: از نظر وزنی تشریفات اظهاری کالا در این مرز ۳۴ درصد به نسبت سال قبل رشد داشته که عمده کالاهای صادراتی شامل کاشی، سنگ های ساختمانی، محصولات نفتی، میوه و تره بار بوده اند.

وی اظهار کرد: مرز باشماق جزء سه مرز عمده کشور در بحث ترانزیت کالا است که سال گذشته تشریفات ۲میلیون و ۵۸۰ هزار دلار از طریق این مرز انجام شده که غالباً محمولات نفتی و وسایل برقی بوده است.

مدیر کل گمرک باشماق مریوان تصریح کرد: سال گذشته مرز باشماق بعد از مرزهای شهید رجایی بندرعباس و پرویز خان قصرشیرین، رتبه سوم ترانزیت مبدأ را به خود اختصاص داده که با توجه به آمار سال ۱۴۰۱ رشدی در حدود ۵۹ درصد داشته است.

وی افزود: بیشترین کالاهای وارداتی به کشور از طریق مرز باشماق مربوط به مواد اولیه کارخانجات و واحد های تولیدی از جمله ضایعات فلزی، آلومینیومی، مسی و همچنین ضایعات کاغذ، باطری و پلاستیک است که کارهای تشریفاتی آنها که هزار تن بود، انجام پذیرفت.

حق پناه افزود: واردات مرز باشماق طی سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۸۰ درصد رشد داشته و از لحاظ ارزشی هم حدود ۳۵۲ میلیون دلار ارزش کالاهای وارداتی بوده است.

مدیرکل گمرک باشماق مریوان خاطرنشان کرد: فروردین امسال هم اقدامات تشریفاتی حدوداً ۱۲۹ هزارتن کالا در مرز باشماق انجام شده و در بحث ترانزیت مبدأ به نسبت مدت مشابه سال گذشته حدوداً ۶۵ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • تاکید بر رونق تولید برای ایجاد اشتغال و سرمایه در کشور
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان