Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور با اشاره به سرنوشت انجمن‌های شهر و روستا در چند دهه گذشته و زوال تأثیرگذاری‌ آنها، نسبت به تکرار آن تجربه تلخ برای شوراهای شهر هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه ۸ نوامبر روز جهانی شهرسازی، نشستی با عنوان «روز جهانی شهرساز و رسانه» بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۹ آبان ماه) به همت پایگاه خبری تحلیلی برزن‌نیوز و با حضور الهام امینی عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران و همچنین سهراب مشهودی دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور در تالار شماره ۵ محل برگزاری بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه الهام امینی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران که به نمایندگی از دبیرخانه دائمی روز جهانی شهرسازی در این نشست حضور پیدا کرده بود، با اشاره به سابقه فعالیت این دبیرخانه از سال ۸۶ و برخی از اهداف آن و برنامه‌هایی که در این زمینه اجرا شده است، پرداخت.

به گفته وی، هماهنگ‌سازی برنامه‌های پیشنهادی از طریق دستگاه‌های مرتبط در رابطه با این روز جهانی، تقدیر از نوآوران و همچنین پیشکسوتان حوزه شهرسازی، تقویت ارتباط شهرسازان در نقاط مختلف کشور و ارتقای آگاهی به مدیران و شهروندان نسبت به الزامات شهرسازی از جمله اهداف دبیرخانه یاد شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به اتفاقات مثبتی که در حوزه بازآفرینی شهر با تغییر مدیریت شهری در تهران و سایر شهرهای کشور در حال وقوع است، گفت: در یکی از این اتفاقات مثبت، این حق برای فعالان حوزه شهرسازی در نظر گرفته شده است که حتماً یک متخصص حوزه شهرسازی، نظریه علمی، تخصصی و کاربردی خود را در رابطه با یک پروژه در حال اجرا در شهر اعلام کند و این به عنوان یکی از صلاحیت‌های جدید مهندسان شهرساز شناخته شده است.

در این نشست همچنین سهراب مشهودی دبیر گروه شهرسازی مهندسان مشاور ضمن اشاره به اهمیت اعمال نظر شهروندان بر اجرای پروژه‌های شهری در عین حال وضعیت ساخت بسیاری از این پروژه‌ها را نامرتبط با نظرات شهروندان برشمرد و گفت: بسیاری از مردم ما در شهرها اگرچه رابطه تنگاتنگی با مسائل مرتبط با شهرشان می‌بایست داشته باشند، نوعی احساس بیگانگی با آن دارند.

وی با تأکید بر لزوم ساماندهی شهری با هدف در خدمت قرار دادن امکانات شهر برای شهروندان و نقش و اهمیت شوراهای شهر در بهسازی شهرها برای یک زیست سالم پرداخت و یادآور شد: یکی از خواسته‌های انقلاب مشروطه، سپردن امور اداره محلات و شهرها به خود مردم بود که بعد از مدتی شاهد شکل‌گیری انجمن‌های شهر و روستا بودیم که البته امروزه به شوراهای شهر تغییر نام داده‌اند.

دبیر گروه شهرسازی مهندسان مشاور با اشاره به سرنوشتی که انجمن‌های شهر و روستا در چند دهه گذشته به آن دچار شدند و از تأثیرگذاری‌شان کاسته شد، شوراهای شهر را هم در خطر گرفتار شدن به چنین سرنوشتی دانست و به برخی از مواردی که حیات اثرگذار شوراهای شهر را همان‌گونه که در تعریف آنها آمده است، به خطر می‌اندازد، اشاره کرد.

مشهودی در این باره گفت: یکی از اشتباهاتی که معمولاً شوراهای شهر به آن دچار می‌شوند، اشتباه گرفتن مراجعه‌کنندگان به شوراها برای حل مسائلشان در شهر با شهروندان این شهر به معنای عامِ کلمه است. به عبارتی ممکن است یک کوچه در یک محله شهر نیازمند این باشد که برای حل پاره‌ای مسائل از جمله دسترسی مسائل امدادی از قبیل آتش‌نشانی، اندکی تعریض شود اما کسی که به شورای شهر مراجعبه شورای شهر مراجعه می‌کند، صاحب همان خانه‌ای است که می‌بایست تعریض شود و بسیار پیش آمده است که شورا از پیگیری خواسته بر حق سایر شهروندان آن محله به خاطر صرفاً مراجعه همین یک ذینفع، منصرف شده است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر شورای شهر ممکن است بیش از اندازه پیگیر رفع مسائل کوچک شهری باشد، به طوری که منافع کلی شهر و شهروندان به خاطر رفع همین مسائل کوچک در خطر قرار بگیرد.   چالش دیگری که شورای شهر و اعضای آن به طور عموم ممکن است با آن مواجه باشند، پرداخت هزینه‌های انتخاباتی‌شان از طرف فرد یا افرادی از شهروندان است که ممکن است در صورت ورود آنها به شورا، منافع شهروندان در خطر منافع حامیان مالی این منتخبین شورا قرار خواهد گرفت.

دبیر گروه شهرسازی مهندسان مشاور در بخش دیگری از سخنانش، نظام فنی و اجرایی شهرسازی را در ایران، بخشی توصیف کرد و یادآور شد: این در حالی است که شهرسازی باید از یک فرآیند میان‌بخشی بهره‌مند باشد که این کار را می‌شود از طریق شوراهای مختلف دنبال کرد. ما می‌بینیم که در حوزه‌هایی مانند اقتصاد، ما شاهد شکل‌گیری شوراهایی مانند پول و اعتبار و اقتصاد هستیم. اما با وجود شورای شهرسازی، عملاً فرآیندهای میان‌بخشی در این حوزه صورت نمی‌گیرد و خروجی آن، اتفاقی است که امروز شاهد آن هستیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۳۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، انسیه خزعلی، در آئین اختتامیه سومین دوره ملی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.   معاون رئیس‌جمهور افزود: این دوره‌های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان‌ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.   وی گفت: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجرا است که یکی از آنها خانواده و فرهنگ عامه است که با محورهای خانواده، رسانه مد و لباس، فرهنگ ناملموس، تربیت و موفقیت طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی در خانواده‌ها احیا شود.   خزعلی بیان کرد: طرح پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش‌های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.   به گفته وی، والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، بر این اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.   معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است