Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با اضافه شدن قطر به فهرست کشورهای متمایل به خرید تسلیحات نظامی روسی، مسکو وارد بازارهای جدید تسلیحات نظامی می‌شود که تاکنون بطور کامل در اختیار غرب قرار داشت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان،  روزنامه نیزاویسیمایا گازیتا می نویسد: به دنبال عربستان سعودی، فهرست کشورهایی که خواستار دست یابی به تسلیحات جدید روسی، از جمله سامانه های دفاع ضدموشکی «اس-400» هستند، افزایش یافته و اکنون قطر نیز به این فهرست اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان سفر چند روز قبل "سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه به دوحه، پایتخت قطر، که چنین سفری برای نخستین بار در طول روابط دو کشور رخ داد، توافقنامه بین دولتی در زمینه همکاریهای نظامی-فنی و همچنین چند قرارداد اصولی و یادداشت تفاهم بین طرفین امضاء شد.

البته هنوز صحبت بر سر امضای قرارداد قطعی با «پول زنده» در میان نیست که زمان، شرایط و حجم صادرات مشخص باشد. طرفین فعلا تایید کرده اند که تمایل دارند به این سمت حرکت کنند. ولی خود این مسئله هم کم اهمیت نیست. واقعیت این است که کشور قطر هم، مانند عربستان سعودی، حال بگذرد از ترکیه که حتی عضو ناتو است، همگی برای سالهای متمادی است که از جمله خریداران مرسوم تسلیحات نظامی غربی، بخصوص سلاحهای آمریکایی بشمار می رفت.

ضمن اینکه از سال 2015 به اینطرف عربستان و قطر، جایگاه دوم و سوم در میان بزرگترین واردکنندگان سلاح را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که همکاریهای نظامی-فنی مسکو با این دو کشور تا به امروز بسیار محدود بوده و این بخش از بازار جهانی سلاح بطور کامل در اختیار کشورهای غربی قرار داشت و اکنون روسیه این امکان را یافته تا به این بازار پرسود بازگردد.

بازار سلاح، سیاسی ترین عرصه اقتصاد جهان است

این در حالی است که تجارت اسلحه، سیاسی ترین عرصه اقتصادی در جهان بشمار می رود. انتخاب کشوری خاص یا لغو ارسال تسلیحات به کشوری، همیشه به معنای تغییر اساسی یا حداقل اصلاح خط مشی سیاسی است. دقیقا در مورد دوحه چنین اتفاقی افتاده و تغییر خط مشی سیاسی، یکی از عوامل موثر برای نزدیک شدن آن به مسکو است.

در وهله نخست، رشد قابل توجه نفوذ روسیه در منطقه خاورمیانه که نتیجه پیروزی تسلیحات نظامی روسیه در مبارزه با تروریسم در خاک سوریه است، در این مسئله بسیار موثر است. علاوه بر این، عدم رضایت از سیاست آمریکا در منطقه و عدم اطمینان به اینکه واشنگتن، در هر شرایطی، امنیت کشورهای منطقه را تضمین خواهد کرد، نیز در روی آوردن کشورهای خاورمیانه به روسیه، نقش داشته است.

برای کشور قطر که از ابتدای تابستان امسال تحت اعمال فشارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی شدید از سوی عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحران قرار گرفته است، یافتن متحدان قدرتمندی، از جمله روسیه، ایران و ترکیه، برای مقابله با کشورهای عربی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. و دقیقا همین شرایط مقامات دوحه را به فکر در اختیار داشتن سامانه های موشکی «اس-400» به منظور تقویت توان دفاعی این کشور انداخته است، بخصوص در شرایطی که عربستان سعودی هم در حال توسعه روابط خود با مسکو، از جمله آغاز همکاریهای نظامی دوجانبه با روسیه است.

تمایل قطر برای خرید «اس-400»، بیشتر یک اقدام سیاسی است

به عقیده بسیاری از تحلیلگران، امکان خرید موشکهای «اس-400» روسی توسط قطر، قبل از هر چیز، یک اقدام سیاسی و با هدف تاثیرگذاشتن بر توازن نظامی در منطقه است. از نقطه نظر نظامی، این سامانه که برای نابودی اهداف هوایی و مقابله با حملات هوایی جدی در نظر گرفته شده، در صورت بروز درگیری نظامی گسترده، برای مثال با عربستان، چندان نمی تواند باعث تقویت توان دفاعی قطر شود. حجم جمعیتی و وسعت خاک این کشور، امکان حداکثر استفاده از توانمندی دفاعی این سامانه را نمی دهد. در صورت فقدان مشکل مالی، وجود تانکهای پیشرفته، سامانه های موشکی جدید و وجود جنگنده های مدرن، برای کشوری مانند قطر، به مراتب با ارزشتر خواهند بود.

البته تنها امکانات مالی هم مطرح نیست و افراد شجاعی که آماده دادن جان خود برای کشورشان باشند، هم دارای اهمیت است و نمونه آن هم این واقعیت است که عربستان سعودی با آن همه ذخایر تسلیحات جنگی مدرن خود، هنوز نتوانسته در یمن و در مقابل نیروهای نظامی حوثی، به پیروزی برسد.

برای کشور قطر، خرید تسلیحاتی مانند «اس-400» قبل از هر چیز با هدف افزایش اعتبار سیاسی این کشور، بویژه در رقابت با عربستان سعودی، دارای اهمیت است. به همین دلیل باید انتظار داشت که این مسئله با ابراز نارضایتی از سوی مقامات ریاض هم روبرو شود. برای اینکه توزان نیروها در منطقه غیرقابل پیش بینی مانند خاورمیانه، زمانی که قطر چنین سامانه پیشرفته ای را بدست آورد، تغییر اساسی خواهد کرد که البته این زمان زودتر از سال 2020 نخواهد بود.

اعراب همواره شرکای راهبردی غرب بوده و خواهند بود

در این بین «شرکای غربی» روسیه، قضیه ای جداگانه است. آنها از همه امکانات خود استفاده خواهند کرد تا مانع از آن شوند که مسکو به بازار تسلیحاتی کشورهای ثروتمند عربی حوزه خلیج فارس دست یابد. حتی اگر کشورهای عربی درصدد متنوع سازی منابع تسلیحاتی خود باشند، این مسئله محدود و برنامه ای برای آینده خواهد بود، برای اینکه آنها شرکای راهبردی غرب، بخصوص آمریکا محسوب شده و همچنان خواستار توسعه روابط خود با آنها خواهند بود. در هر صورت ورود روسیه به بازارهای تسلیحاتی جدید، با توجه به شرایط دشوار کنونی، برای اقتصاد روسیه خبر بسیار خوب و مفید خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۹۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین می‌گوید که اوکراین پیش نویس پیمان صلح با روسیه را در سال ۲۰۲۲ تحت فشار انگلیس کنار گذاشت.

به گزارش آر تی، این توافق که می‌توانست چند هفته پس از آغاز جنگ، به مناقشه اوکراین پایان دهد، توسط مذاکره‌کنندگان در استانبول تأیید شد، اما کی‌یف بعداً از مذاکرات خارج شد.

روزنامه آلمانی ولت روز گذشته مدعی شد که مسکو پس از طرح یک چارچوب برای توافق، درخواست‌های دیگری از جمله تبدیل زبان روسی به عنوان دومین زبان رسمی در اوکراین را مطرح کرده و سبب خروج اوکراین از مذاکرات شده است.

با این حال، پسکوف امروز (شنبه) با استناد به اظهارات دیوید آراخامیا، نماینده پارلمان اوکراین که ریاست هیئت کی‌یف در مذاکرات را بر عهده داشت، این ادعا‌ها را رد کرد.

آراخامیا نوامبر گذشته در مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی اوکراین گفت که بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در روند صلح مداخله کرده و از اوکراینی‌ها خواسته که «فقط با روسیه بجنگند».

پسکوف تاکید کرد که کی‌یف عملاً این توافق را تحت فشار مستقیم لندن کنار گذاشت و بقیه دلایلی که مطرح می‌شود صرفا حدس و گمان است.

مقامات روسی مناقشه اوکراین را جنگ نیابتی غرب علیه مسکو توصیف کرده‌اند. به گفته مسکو، هدف آنها مهار روسیه و متوقف ساختن توسعه آن به جای حفاظت از منافع مردم اوکراین است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه و شباهت آن با لنست روسی
  • کاهش صادرات تسلیحات تدافعی فرانسه به رژیم صهیونیستی
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن