Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: میرحسین ازاین پس می‌تواند در محیط آرام‌تری با خانواده ملاقات کند و کروبی می‌تواند با خانواده ملاقات‌های گسترده‌تری داشته باشد.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری دانشجو، اخیرا علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نسبت به استفاده از واژه حصر انتقاد کرد. او می‌گوید محصورین هر کسی را اراده کنند می‌توانند ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سخنان از سوی یک مقام مسئول در شورای عالی امنیت ملی کشور، سرآغاز اتفاقات جدیدی در بحث حصر بود. بحثی که اسماعیل دوستی در گفت‌‌و‌گو با «فرهیختگان» آن را تایید کرد. دوستی که هفته گذشته دیداری سه ساعته با کروبی داشته است از گشایش درخصوص وضعیت محصورین خبر داده بود، گشایشی که امروز با اعلام خبر دیدار خواهران و فرزندان میرحسین موسوی با او و زهرا رهنورد در روز جمعه رنگ واقعیت به خود گرفت.

محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در ادوار ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی است. او سابقه ریاست فراکسیون اقلیت مجلس هفتم را نیز در کارنامه خود داشته و خواهرزاده سیدمحمد خاتمی است. همچنین وی 17 اسفند 1392 ازسوی حسن روحانی، رئیس‌جمهور، عضو شورای‌عالی محیط‌زیست شد. او هم‌اکنون به‌عنوان نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی و عضو شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در جریان اصلاحات مشغول به فعالیت است. در ادامه متن گفت‌وگوی «فرهیختگان» با محمدرضا تابش را می‌خوانید.

آقای شمخانی اخیرا در نشست خبری اعلام کردند که دیگر نباید از واژه حصر استفاده کنیم و آقای دوستی هم در مصاحبه با «فرهیختگان» گفته که قرار است در بحث محصورین یکسری گره‌گشایی صورت ‌گیرد. اگر خبر جدیدی در این خصوص وجود دارد بفرمایید؟

ارادتمند امیردریابان شمخانی هستم. ایشان برادر سه شهید از نسل انقلاب و از فرماندهان محترم دوران دفاع مقدس و امروز دبیر شورای‌عالی امنیت ملی است اما در عین احترامی که برای ایشان قائل هستم می‌گویم که اگر در حصر ماندن و نماندن به فرمان دادن است ایشان می‌توانند از منظر نظامی فرمان دهد که واژه حصر را در کتاب‌های ادبیات و تاریخ تغییر دهند.

 قدری محدودیت‌های محصورین رفع شده است

این که گشایشی شده است یا خیر می‌توانم بگویم بله چنین است. خوشبختانه مجموعه اقدامات انجام گرفته بر این بود که گشایش‌های مختصری که مورد استقبال ماست، انجام شود. این که جناب مهندس موسوی در محیط آرام‌تری با خانواده خود ملاقات داشته باشند. قدری محدودیت‌ها از قبل رفع شده واقعیت دارد. این که جناب کروبی بتواند به صورت گسترده‌تر با خانواده ملاقات داشته باشند و دو، سه نفری را بتوانند ببینند. این گشایش‌ها انجام شده است. آقای دوستی از مریدان آقای کروبی است. گشایش‌هایی شده که این امر مبارکی است. ما امیدوار هستیم و در مجلس شورای اسلامی کارهایی را انجام می‌دهیم. هفته آینده ان‌شاءا... ملاقاتی را با ریاست محترم قوه قضائیه خواهیم داشت. البته در این خصوص ملاقاتی با رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و رئیس‌جمهور هم داشتیم.

می‌خواهم عرض کنم که به عمل کار برآید، به سخنرانی نیست. شاید ما یزدی هستیم و قدری محتاط قدم برمی‌داریم و به نتیجه کارها فکر می‌کنیم. ان‌شاءا... همین حرکاتی که انجام شده به دور از‌ های‌وهوی و بدون اینکه جنجال استمرار دهیم می‌توانیم به نتایج مثبتی برسیم.

در بحث انتخاب وزیر علوم شاهد چنددستگی در فراکسیون امید بودیم. علت این اتفاق چه بود؟ به‌عنوان مثال خانم اولادقباد اعلام کرد که 9 نفر بیشتر به وزیر علوم رای نمی‌دهد یا روز یکشنبه، روز رای اعتماد به وزیر علوم از سوی فراکسیون اعلام شد که به جمع‌بندی نرسیده است.

این عین دموکراسی است. در هر صورت در فراکسیون نمی‌توان تصمیم گرفت که دوستان امری را انجام دهند. همه مباحث در مجمع عمومی به بحث گذاشته می‌شود. موافقان و مخالفان متعدد نه معدود که همانند مجلس دو موافق و دو مخالف صحبت کنند، همه حرف‌ها گفته می‌شود. خود کاندیداهای وزارتخانه‌ها حضور دارند و دفاع می‌کنند. در قضیه وزیر علوم عده‌ای ماموریت پیدا کردند با اساتید و دانشجویان صحبت کنند و نتیجه مجموعه صحبت‌ها را در جلسه ارائه دادند. رای‌گیری کردیم. این امر رای آورد که به خود اعضا واگذار کنیم.

یعنی همان بحثی که قرار شد اعضای فراکسیون آتش به اختیار عمل کنند؟

بله، دوستان اصولگرا از من پرسیدند که چرا آتش به اختیار پاسخ دادم که دوز ولایی‌گری ما بالاتر از شماست که با آتش به اختیار نتیجه می‌گیریم.

 تصمیمات فراکسیون امید دموکراتیک است

انتقادهایی وجود دارد که اعضای فراکسیون امید محکم نیستند.

فکر کنم الزامات دموکراسی است، گردن نهادن به دموکراسی این موارد و مسائل را به همراه دارد. می‌تواند فرمان براند و مسائل و موانع و مشکلات دیگری پیش‌آید مثل خیلی از اموری که در جامعه مشاهده می‌کنیم. می‌توانیم به اختیار اعضا بگذاریم که بحث کنند. می‌خواهم عرض کنم که همه تصمیمات فراکسیون امید در یک جو دموکراتیک است.

 بیطرف با حمایت فراکسیون امید هم نمی‌توانست رای بیاورد

نمونه‌ای که برای عدم یکدست نبودن فراکسیون امید مطرح می‌کنند عدم رای‌آوری آقای بیطرف است چرا فراکسیون امید که بیشتر از 100 عضو دارد به ایشان رای ندادند؟

خیر. آقای بیطرف در هر صورت با صد و خرده‌ای رای فراکسیون امید نمی‌توانست رای بیاورد. متاسفانه یک جریان هدایت‌شده در افکار عمومی علیه ایشان شکل گرفت که انجمن‌های عمومی زیست‌محیطی حتی روی نمایندگان فشار می‌آوردند.

اصلاح‌طلبان این اندازه برش نداشتند که باعث رای‌آوری آقای بیطرف شوند؟ بعد از انتخابات مجلس اصلاح‌طلبان اعلام کردند که بیشتر کرسی مجلس را در اختیار گرفتند. پس چرا بیطرف در این مجلس رای نمی‌آورد؟

دولت با روش‌های مختلف می‌توانست قلع‌وقمع کند و جلوی سایت‌ها را ببندد و جلوی ان‌جی‌او‌ها را بگیرد ولی نه دولت و نه فراکسیون امید و نه اکثریت نمایندگان به این روش‌ها توجه ندارند. اعمال روش‌های دموکراتیک ارزش‌های این را دارد که آقای بیطرف خط امامی، متعهد و دلبسته به نظام و انقلاب و رهبری رای نیاورد ولی تصمیم‌گیری‌ها براساس اصول دموکراسی باشد. آقای بیطرف قربانی جریان تاثیرگذار در افکار عمومی شد که حق او این نبود.

جریان دموکراسی در جریان اصلاحات حاکم است؟

بله، در همه سطوح حاکم است.
 
اما شاهد این بودیم که به عارف نامه می‌دهند که در انتخابات 92 به نفع روحانی کنار برود و برخی از کنشگران این رفتار را استبدای می‌دانستند.

این اصلا استبدادی نبود. عارف می‌توانست قبول نکند. مراحلی است که طی شده و می‌شود و در هر صورت طرف خود قبول کرده است. دکتر عارف با بزرگواری پذیرفت و عمل هوشمندانه‌ای انجام داد.

 کناره‌گیری عارف نظر قاطبه اصلاح‌طلبان بود

به ایشان فشاری وارد شد که قبول کند یا دیکته نشده بود.

خیر. درخواستی بود که از طرف قاطبه اصلاح‌طلبان از زبان و بیان و مکتوب خاتمی به ایشان اعلام شد و ایشان خاضعانه و هوشمندانه قبول کردند.

شما که معتقدید دموکراسی در اصلاحات وجود دارد و عضو شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هستید، برخی از افراد همچون رهامی بر این باور است که این شورا به صورت استبدادی حتی اجازه دیدار او با آیت‌ا... یزدی و آیت‌ا... مومن را نمی‌دهد.

اصلا چنین مطلبی وجود ندارد. من نمی‌دانم ولی بنده به‌عنوان عضوی از اعضای شورای‌عالی اصلاح‌طلبان می‌خواهم عرض کنم که در فرآیند دو انتخابات گذشته توصیه همه اعضا به این بود که ارتباطات وسیع با مراجع اعظام تقلید با اعضای شورای نگهبان، فقها و روحانیون داشته باشیم.

منبع: فرهیختگان

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۱۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، منوچهر متکی سخنگو و رئیس هیئت اجرایی شورای وحدت اعلام کرد: در یکصد و بیست و نهمین نشست هیئت عالی شورای وحدت، موضوع دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بر اساس تصمیمات اخذ شده در این جلسه مقرر گردید فهرست نامزد‌های مورد حمایت شورای وحدت در  سراسر کشور از جمله حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام  شهر، شمیرانات و پردیس تهیه و به اطلاع مردم شریف رسانده شود.  

متکی در ادامه توضیحاتش افزود: در این نشست با نظر قاطع اعضا، مصوب شد با توجه به اینکه تمامی نامزد‌های راه یافته به مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران بزرگ را آقایان تشکیل داده و هیچ نامزدی از بین بانوان موفق به کسب آرای لازم در دور نخست نشد، شورای وحدت با در نظر گرفتن اصل تخصص و تعهد کلیه نامزدها، اولویت خود را به حمایت از بانوان قرار داده و تلاش می‌کند تعداد بیشتری از بانوان نامزد دارای صلاحیت در دور دوم انتخابات را در فهرست خود بگنجاند.  

نماینده مردم شریف تهران، ری و شمیرانات ضمن تاکید بر لزوم مشارکت مؤثر ملت نجیب و قهرمان ایران در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، افزود: شورای وحدت استان‌ها در تمام حوزه‌هایی که انتخابات در آن‌ها به دور دوم کشیده است، حضوری فعال داشته و در راستای وظایف خود در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی، عمل کرده و فهرست نامزد‌های مورد حمایت خود را اعلام می‌کند.

در خاتمه گفتنی است ۹۰ نفر از نمایندگان منتخب در دور نخست انتخابات مجلس دوازدهم مورد حمایت شورای وحدت بودند که از این تعداد ۶۰ نامزد به طور اختصاصی در فهرست شورای وحدت و ۳۰ نفر نیز به طور مشترک با سایر فهرست‌ها بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم /همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی