Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بعد از بیماری قلبی و سرطان، سکته مغزی عامل سوم مرگ و میر در دنیا شناخته شده است و ایران بعد از اوکراین رتبه دوم شیوع این بیماری را دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سکته مغزی، بیماری که سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماری قلبی وسرطان در دنیا شناخته شده است که در ایران نیز شیوع بالای دارد، طوری که ما رتبه دوم در این زمینه را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عامل سکته مغزی اختلاط عصبی است که فرد را در وضعیت اورژانسی قرار می‌دهد و درمان فوری و عملکرد زود هنگام می‌تواند جلوی عوارض بیشتر را بگیرد، بنابراین مردم باید نسبت به این بیماری آگاهی داشته باشند که در هنگام مواجه با فرد مبتلا فوری به اورژانس خبر دهند و به این ترتیب بیمار بلافاصله تحت درمان و مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد، به این دلیل هفتم آبان ماه روز سکته مغزی نام گرفته است.

در ایران یک هفته به نام روز سکته مغزی نام گرفته است که هشداری برای مردم و سیستم سلامت کشور باشد که درمان و کنترل این بمیاری را جدی بگیرند.

کاویان قندهاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امروز در نشست خبری اطلاع رسانی سکته‌های مغزی که در بیمارستان قائم(عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران بیماری سکته مغزی را از جمله بیماری‌های شایع در کشور دانست و گفت: در سال‌های اخیر شیوع این بیماری در ایران افزایش یافته است و ما در این زمینه رتبه دوم را داریم.

وی ضمن اشاره به این نکته که این بیماری بیشتر افراد سالمند را مبتلا می‌کند، افزود: سن مبتلایان به سکته مغزی در ایران 50 سال و در کشورهای دیگر 60 سال به بالا است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این بیماری را سومین عامل مرگ ومیر در دنیا دانست و بیان کرد: عوامل این بیماری کنترل نشدن بیماری های مانند دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی وعروقی، افزایش سن و مصرف سیگار است و توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماری‌ها در خصوص درمان به صورت جدی اقدام کنند.

قندهاری با تاکید بر این که افراد باید در سه ساعت نخست سکته مغزی به بیمارستان منتقل شوند که تحت درمان قرار گیرند، خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های درمان بیماران سکته مغزی تخریب لخته خون با استفاده از داروهای خاص است که این روش برای بیمارانی که در سه ساعت نخست بیماری به بیمارستان انتقال می‌یابند، کاربرد دارد.

وی متذکر شد: فقط۱۰ درصد از بیماران در سه ساعت نخست به مراکز درمانی منتقل می شوند و بیشتر بیماران این ساعات طلایی را از دست می‌دهند.

دانشیاردانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بیماران باید در شش ماه اول بیماری مرحله بازتوانایی خود را بگذارند، چون تاثیرات بیشتر در بهبود بیماریشان دارد.

قندهاری با بیان این که سکته مغزی در مردان شیوع بیشتر نسبت به زنان دارد، گفت: شیوع این بیماری در مردان 25 درصد است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود در خصوص کمبود تخت برای بمیاران سکته مغزی اشاره کرد و افزود: تنها راه حل بهبود وضعیت کمبود تخت برای این بیماری‌ها ایجاد بیمارستان تخصصی برای بیماری‌های عصبی است.

وی بیان کرد: در حال حاضر بیمارستان قائم(عج) مشهد به عنوان مرکز جامع درمان بیماری های سکته مغزی این شهر در وزارت بهداشت شناخته شده است و معیارهای لازم برای درمان این بیماری را دارد.

دانشیاردانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این‌که وزارت بهداشت در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی در جهت تشخیص به موقع سکته مغزی کرده است، تصریح کرد: راه اندازی مراکز خاص درمان سکته مغزی یکی از این اقدمات است که در این مراکز بیماران خاص سکته مغزی بستری می شوند واقدامات فوق تخصصی با حضور پرسنل آموزش دیده روی آنان انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین سامانه 724 راه‌اندازی شده است که تمام مشخصات بیماران سکته مغزی را ثبت می‌کند که در آینده سیاست گذاری کلان درمانی را بر اساس آن در کشور برنامه ریزی کند.

ایجاد مسیر سبز برای انتقال بیماران سکته مغزی

در ادامه محمد رضا شاره، کارشناس اورژانس مشهد گفت: افراد برای پیشگیری از این بیماری باید، فعالیت فیزیکی،، رژیم غذای درست، پیشگیری از چاقی، مدیریت استرس و کنترل دیابت داشته باشند.

وی در انتقال بیمار به وسیله اورژانس به بیمارستان تاکید کرد و افزود: به منظور انتقال به موقع این بیماران به بیمارستان از طریق اورژانس، مسیر سبز ایجاد کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۵۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا