Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت هفته جهانی اطلاع رسانی "مدیریت نیاز منطقی به تزریق خون" با بیان این که یکی از راهبردهای علمی برای بهبود نتایج درمانی، " مدیریت تزریق خون" است، گفت: این اقدام یکی از مهم‌ترین راهبردهای استقرار کامل طرح تحول نظام سلامت در دولت دوازدهم خواهد بود.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در پیامی به مناسبت هفته جهانی اطلاع رسانی "مدیریت نیاز منطقی به تزریق خون " ( ۱۵ تا ۱۹ آبان ماه) آورده است: «امروزه یکی از مهم ترین راهبردهای علمی برای بهبود نتایج درمانی بیماران نیازمند به دریافت خون یا فرآورده های سلولی، «مدیریت خون بیمار» است؛ همچنین بهره گیری از داروها، تجهیزات و فنآوری های نوین دانش تزریق خون، سیاست درمان‌های جایگزین به منظور جبران نیاز بیماران به خون و فرآورده‌های آن را دچار تحولی بنیادین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از سوی دیگر در پیشرفته‌ترین نظام‌های سلامت نیز علیرغم برخورداری از روزآمدترین فنآوری‌های طب انتقال خون، بسیاری از واکنش‌های پس از تزریق خون یا فرآورده‌های آن، همچنان چالش مهم متخصصین این حوزه می‌باشد؛ در این زمینه می توان به احتمال بروز بیماری های قابل انتقال از راه خون، تب، واکنش های آلرژیک واکنش های ایمونولوژیک و همچنین عوارض ناشی از خطاهای انسانی در تزریق اشاره کرد.

شواهد علمی ثابت کرده است که آزمایش های تشخیصی شمارش سلول های خونی و تعیین غلظت هموگلوبین خون بیماران پیش از اعمال جراحی، مدیریت هموستاز بیماران حین جراحی‌ها، کنترل خونریزی‌های حین و پس از اعمال جراحی و بکارگیری دیگر روش‌های درمانی جایگزین، از مهم‌ترین راهبردهایی هستند که می‌توانند در سیاست‌های مدیریت خون بیماران مورد توجه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قرار بگیرند. این اقدامات، ضمن کاهش خطرات احتمالی عوارض پس از تزریق، زمان بستری شدن بیماران و خطر ابتلا به عفونت های بیمارستانی را کاهش داده، هزینه‌های درمانی بیماران را منطقی‌تر کرده و هزینه اثربخشی اقدامات درمانی را نیز بهبود می‌بخشد.

در این عرصه افزایش دانش و آگاهی بیماران نیز راهبرد مهم دیگری است که می‌تواند به منطقی شدن مطالبات بیماران در بکارگیری روش‌های جبرانی در درمان جایگزین دریافت خون و فرآورده‌های سلولی آن کمک کند.

اکنون که در نظام‌های درمانی پیشرفته دنیا، کاربرد موثرتر خون در بالین بیمار و کاهش مصرف و مدیریت بهینه آن در دستور کار سازمان‌های انتقال خون و مراکز درمانی قرار گرفته، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران مفتخر خواهد بود ضمن گرامیداشت هفته اطلاع رسانی مدیریت خون بیمار (۶ تا ۱۰ نوامبر ۲۰۱۷ مصادف با ۱۵ تا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۶) همسو با دیگر کشورها، عزم و تلاش خود را در راستای استقرار کامل رویکرد «مدیریت خون بیمار» به کار گیرد. بدون شک، مدیریت نیاز منطقی بیماران به تزریق خون و فرآورده های آن و نیز هزینه درمان بیماران، یکی از مهمترین راهبردهای استقرار کامل طرح تحول نظام سلامت در دولت دوازدهم خواهد بود.

با توجه به پیشرفت‌های روزافزون در زمینه فنآوری دستگاه‌های تشخیصی – درمانی و تولید محصولات دارویی کشور، انتظار دارم همکاران محترم، اعم از متخصصان، جراحان، پزشکان، پرستاران، ماماها، پرسنل درمانی و دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی و همچنین مدیران و کارشناسان سازمان‌های بیمه‌گر، زمینه فرهنگ‌سازی و گسترش «مدیریت خون بیمار» را فراهم نمایند و با استقرار کامل رویکردهای درمانی بی‌نیاز از انتقال خون و تقویت انگیزه‌های اجرای کامل راهبرد «مدیریت خون بیمار» شاهد کاهش بار مخاطرات مربوط به درمان از طریق انتقال خون و فرآورده‌های آن، کاهش میزان مرگ و میر بیماران و بهبود کیفیت و کمیت ذخایر و منابع ملی خون در طرح تحول نظام سلامت کشور باشیم.»
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت : تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟