Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-09@00:18:39 GMT

چرا شمخانی «حصر» را انکار کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۶۱۰۴

چرا شمخانی «حصر» را انکار کرد؟

رویداد۲۴- برای هیچ‌کس پوشیده نیست که یکی از مسائل مهم سالیان اخیر که سیاست داخلی کشور را تحت تأثیر خود قرار داده است «مسئله حصر» است. 
موضوعی که از وقوع آن، در حدود 2800 روز می‌گذرد و به دلیل عدم رسیدگی به آن و درنتیجه؛ حل نشدن این مسئله، فرصت و انرژی بسیاری از کشور گرفته‌شده است. فرصتی که می‌توانست باگذشت طرفین و حرکت به سمت‌وسوی وحدت و انسجام ملی، موجب ارتقای جایگاه کشور در شاخص‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شود و کاهنده بسیاری از نابسامانی‌های موجود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حقیقتاً نیازمند تأمل فراوانی است که چه میزان از انرژی کشور و وقت مسئولان در موضوع حصر درگیر شد که همین انرژی را می‌شد برای حل مشکلات معیشتی مردم، اختصاص داد؟ چقدر از فرصت‌های اقتصادی کشور به دلیل حصر هدر شد که می‌شد برای رشد اقتصادی کشور از آن‌ها بهره برد؟ و چقدر از کینه‌ها و دشمنی‌ها باقی ماند که موجب سنگ‌اندازی و مانع سازی در مسیر مدیریت کشور شد؟
بااینکه در سال‌های پس از وقوع حصر و به‌خصوص در سال‌های 92 به بعد، شعار رفع حصر در تجمعات سیاسی و میتینگ‌های انتخاباتی، یکی از شعارهای محوری مردم بوده است اما تاکنون و تا همین اواخر، اقدام مهمی در موضوع رفع حصر و یا حداقل، کاهش میزان سخت‌گیری در این امر نشده بود و این خواسته مردمی، باوجود پیروزی نامزدهای موردحمایت اصلاح‌طلبان به سرانجام مطلوبی نرسیده بود.
در طی هفته‌های اخیر، خبری از دیدار یکی از اصلاح‌طلبان با حجت‌الاسلام کروبی منتشر شد که در فضای عمومی جامعه، به‌عنوان اقدامی مثبت در مسیر کاهش میزان حصر محصوران تلقی شد. این دیدار که پس از خروج نیروهای امنیتی از منزل شیخ مهدی کروبی و انتقال آنان به بیرون از منزل اتفاق افتاد امیدها را برای رفع موانع موجود در مسیر رفع حصر، زنده کرد؛ امیدهایی که می‌رفت با افزایش محدودیت‌های سید محمد خاتمی، کمرنگ شود.
در روزهای برگزاری نمایشگاه مطبوعات در مصلی تهران، اظهارنظری از دبیر شورای عالی امنیت ملی در مورد حصر منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت. علی شمخانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه‌ که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد گفت: «واژه حصر واژه درستی نیست؛ این آقایان مدنظر شما در حصر نیستند.»
این اظهارنظر متفاوت از جانب دبیر شورای عالی امنیت ملی که خود از اعضای تصمیم گیر در موضوع فوق‌الذکر‌است برداشت‌های متفاوتی را در فضای رسانه و فضای عمومی جامعه، ناشی شد. در رابطه با این سخنان، برداشت‌هایی را می‌توان ارائه کرد.
برداشت نخست آن است که می‌توان  این اظهارنظر را در راستای پاک کردن صورت‌مسئله دانست و بیان کرد که شمخانی خواسته است به‌جای پرداختن به موضوع و تشریح اقدامات و ارائه راهکارهای شورای عالی امنیت ملی برای حل مسئله حصر، با انکار اصل موضوع به عدم پاسخگویی متوسل شود.
اما برداشت دوم آن است که می‌توان این سخنان را به نحو دیگری تفسیر کرد و چنین عاید کرد که شورای عالی امنیت ملی خواسته است با همین اقدامات حداقلی در مورد حصر، هم گشایش‌های اندکی را برای محصورین ایجاد نماید که واژه «حصر» در مورد آن‌ها، از معنای اصلی خود فاصله بگیرد و هم برای پاسخگویی به اعتراض مخالفان رفع حصر، جواب قابل‌ارائه و متقنی داشته باشد. لذا شمخانی از عدم وجود حصر، سخن گفته است؛ درعین‌حالی که حصر به قوت خویش پابرجاست.
اما برداشت سوم که به نظر می‌رسد بیش از دو برداشت فوق‌الذکر، قابل‌اعتنا باشد و به واقعیت، قرابت بیشتری داشته باشد به این موضوع اشاره دارد که تصمیمات مناسبی برای رفع تدریجی حصر در شورای عالی امنیت ملی گرفته‌شده است و اقدامات اخیر نیز در همان راستای مورداشاره است. 
بدین معنی که تصمیم بر پایان حصر گرفته‌شده است و شرایط برای تحقق کامل این امر، در حال آماده‌سازی است، لذا از برخی محدودیت‌ها کاسته شده است و برخی افراد و اقوام، فرصت دیدار با محصوران را یافته‌اند. به همین دلیل است که شمخانی در سخنان خود، تصمیم نهایی در مورد رفع حصر را باوجود محقق نشدن کامل، به‌عنوان واقعیتی که در مسیر تحقق است بیان می‌کند و کاربست واژه «حصر» را نادرست برمی‌شمارد؛ چراکه بر تصمیم نهایی شورای عالی امنیت ملی، واقف است.
به نظر می‌رسد دلیل انکار مسئله حصر در شرایط حاضر توسط دبیر شورای عالی امنیت ملی، اتخاذ تصمیم جدیدی توسط این شورا است که بر پایان یافتن این مسئله هفت‌ساله دلالت دارد و لذا شمخانی از حکم شورا سخن گفته است و نه شرایط فعلی حصر؛ چراکه برای اجرایی شدن حکم، شرایط باید به‌تدریج فراهم شود.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران از تصویب یارانه خرید کتاب برای ۲ میلیون نفر از کارمندان دولت خبر داد.

به گزارش مشرق، مراسم افتتاحیه رسمی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عصر امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با حضور مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند رییس نمایشگاه کتاب، علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه کتاب، خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از ناشران در سالن کوشک نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

یاسر احمدوند رییس نمایشگاه کتاب در این مراسم در سخنانی گفت: سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تلاش کرده تا در بخش های مختلف پیشرفت داشته باشد. این نمایشگاه نمونه ای از تجلی همگرایی و تجمع همه نگاه ها و سلیقه ها زیر سقف نظام است.

وی افزود: ۲۷۰۰ ناشر در مجازی و فیزیکی حضور دارند و آثار ۱۰۰ ناشر خارجی عرضه می شود.

احمدوند ادامه داد: برنامه های مختلف فرهنگی تدارک دیده شده است، ۱۵۰ هزار متر مربع وسعت نمایشگاه است و یک رکورد کم نظیر در دنیا است، نمایشگاه تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه ایمانی مردم است، شعار انتخاب شده برای نمایشگاه نشان دهنده دو رکن مهم شناخت و عمل ؛ خواندن و ساختن است و نشان می دهد مسیر ساختن این کشور از خواندن می گذرد.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم در سخنانی گفت: بهار ۱۴۰۳ با نمایشگاه قرآن شروع شد و سالی که نکوست از بهارش پیداست، مجموعه معظمی از رویدادها را پشت هم گذاشتیم تا امروز که جشن بزرگ آغاز نمایشگاه کتاب را در حال برگزاری هستیم.

وی ادامه داد: در اردیبهشت با رویدادهای فرهنگی متعددی روبرو هستیم از بزرگداشت عطار، فردوسی و ...که امسال قرین شده با دهه کرامت، ولادت حضرت معصومه(س) و پایان این دهه ولادت علی ابن موسی الرضا(ع) است.

اسماعیلی تصریح کرد: نمایشگاه سی و پنجم با همت خانه کتاب و مشارکت خود اصحاب فرهنگ و کتاب امروز به برگزاری رسیده است. من از ناشران و نویسندگان تشکر می کنم که مشعل فروزان فرهنگ را در این سرزمین شعله ور نگه داشتند. بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری است. ما دوره پررونق فرهنگ و ادب کشور را تجربه می کنیم.

وزیر ارشاد از صدور بیش از ۱۲۰ هزار مجوز کتاب در سال گذشته خبر داد و گفت: علی رغم همه مشکلاتی که داریم و طبیعی است. مردم فرهنگ دوست کشورمان حوزه کتاب را رها نکردند. ما در سال های اخیر با افزایش سرانه مطالعه روبرو هستیم که سال به سال افزایش می یابد و این مایه خرسندی ماست. توسعه کتابخانه های عمومی به فصل پر افتخار دولت تبدیل شده است. در ماه های آینده بزرگترین کتابخانه مرکزی را در یکی از شهر ها افتتاح می کنیم.

وی افزود: در حوزه کاغذ سال گذشته از ۵ هزار تن تولید در ابتدای راه به خودکفایی برای تولید کاغذ کتاب های درسی رسیدیم و به زودی با افتتاح مجموعه جدید که نیاز به استفاده از چوب ندارد این استعداد به ۱۳۰ هزار تن می رسد.

وی ادامه داد: بنای رییس جمهور برافراشتن چتر حمایتی از حوزه کتاب بود و ما برای دانشجویان و اساتید و طلاب بحث خرید یارانه ای کتاب را گسترش دادیم. علاوه بر آن امروز تصویب شد که تا یارانه خرید کتاب برای ۲ میلیون نفر از کارمندان دولت در نظر گرفته شود.

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم در سخنانی درباره سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به همراه برگزارکنندگان نمایشگاه هر سال تلاش می‌کنند در این رویداد وحدت کلمه برای ناشران ایجاد شود، در این شورا از همه اهل قلم و ناشران حمایت می‌کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تلاش برای تهیه اسنادی که روشنگر حوزه کتاب باشد، گفت: هر جای عالم تمدنی کهن وجود دارد مانند یونان، چین و ایران و همچنین تمدن مدرن بعد از رنسانس، مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی کتاب بوده است. هرجا کتاب، کتابخانه و کتابخوان رونق داشته، تمدن هم پیشرفت کرده است.

وی تاکید کرد: اگر دغدغه تمدن وجود دارد باید به کتابخوانی توجه شود و زمان مردم صرف کتابخوانی شود.

در پایان این مراسم احمد بابایی شاعر به قرائت شعری درباره غزه پرداخت.

همچنین از امیرحسین سازمند انتشارات «دانژه»، علی اکبر تورانیان مدیر انتشارات «شهرآب»، محمد مجری سازان طوسی انتشارات «ساز و کار» با حضور وزیر فرهنگ، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد
  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • ارسال نامه پیشنهادی شورای عالی تشکل‌های ورزشی به رئیس جمهور+عکس
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره