Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، گیاهان دارویی با توجه به تنوع و گستردگی آنها و خواصی که در درمان بیماری های مختلف دارند و همچنین بی ضرر بودن آنها در مقایسه با داروهای شیمیایی امروز در دنیا با استقبال خوبی مواجه شده اند.
همه این مسائل بیانگر این مطلب است که می توان با برنامه ریزی منظم و دقیق و سرمایه گذاری مناسب بر روی گیاهان دارویی، روند تولید گیاهان دارویی در فارس را تقویت کرد و این استان را به عنوان یکی از قطب های تولید گیاهان دارویی در کشور مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس، با اشاره به اینکه بیش از 13 هزار هکتار از اراضی زراعی این استان زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد گفت: از این اراضی حدود 19 هزار تن گیاه دارویی برداشت می شود.
یدالله رحمانی در مصاحبه با ایرنا افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و در صورت تامین اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز، در پایان برنامه ششم توسعه حداقل 12 هزار هکتار دیگر از اراضی استان به زیرکشت گیاهان دارویی خواهد رفت که زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی جدید خواهد بود.
وی ادامه داد: استان فارس در زمینه تولید علمی و تخصصی گیاهان دارویی از استان های پیشرو در کشور است که در این زمینه می توان به فعالیت گروه داروسازی سنتی دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، مرکز رشد گیاهان دارویی، گروه طب سنتی دانشکده پزشکی و سلامتکده طب سنتی شیراز اشاره کرد.
او افزود: علاوه بر این، در فارس 27 واحد صنایع تبدیلی و فرآوری دارای مجوز در زمینه عرقیات، عصاره، اسانس و بسته بندی گیاهان دارویی با ظرفیت حدود 46 هزار تن فعالیت دارد که این نیز فرصت مناسبی برای افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی محسوب می شود.
رحمانی گفت: تاکنون 33 واحد موفق به اخذ جواز تاسیس با ظرفیت بیش از 68 هزار تن شده اند که این واحدها دارای پیشرفت فیزیکی 10 تا 70 درصد هستند.
وی ادامه داد: این واحدها برای تکمیل و راه اندازی به 400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی نیاز دازند و در صورت بهره برداری 830 فرصت شغلی ایجاد خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم ضمن تاکید بر لزوم تقویت کاشت گیاهان دارویی در این استان گفت: قطعا این اقدام گامی موثر در جهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال خواهد بود.
محمد مهدی قاسمی افزود:از سوی دیگر، با توجه به مشکلات ناشی از خشکسالی و کم آبی که در استان فارس شاهد هستیم و از آنجا که گیاهان دارویی یک سوم محصولات زراعی نیاز به آب دارد، بنابراین کاشت گیاهان دارویی می تواند جایگزین خوبی برای محصولات زراعی با نیاز آبی بالا باشد.
وی ادامه داد: مزیت های اقتصادی و نیاز کم گیاهان دارویی به آب سبب گردیده که توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی فارس قرار داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: برخورداری از شرایط مناسب و مساعد آب و هوایی و وجود بازارهای صادرات از جمله دلایلی است که کاشت گیاهان دارویی در این استان را توجیه پذیر می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس هم گفت: سال گذشته 114 تن انواع گیاهان دارویی به ارزش 6 میلیون دلار از گمرک فارس صادر شد.
مهرداد بوستانی در مصاحبه با ایرنا افزود: 50 گونه شاخص گیاهان دارویی در استان فارس می روید و با هدف بهره گیری از این ظرفیت، توسعه کشت این گیاهان را در 11 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در دستور کار داریم.
وی اظهار کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی با حفظ بافت عرصه های طبیعی و کمترین آسیب به این منابع ملی صورت خواهد گرفت.
گزارشگر:‌سارنگ عبداللهی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6122 /1876

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود