Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@00:15:51 GMT

ساز ناکوک صنایع کوچک و متوسط در ایران

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۶۲۵۵

ساز ناکوک صنایع کوچک و متوسط در ایران

امروزه تکیه اصلی چرخه تولید در اقتصاد کشورهای توسعه یافته و در بیشتر کشورهای درحال توسعه بر محور بنگاه های کوچک و متوسط قرار دارد اما در ایران فعالان این حوزه خسته و دلزده از بروکراسی کند و شعارزدگی های مرسوم در حال خروج از کسب و کار خود هستند.

خبرگزاری تسنیم- محمد حسین برخوردار، در چند سال اخیر بحث های فراوانی پیرامون رهایی اقتصاد از وابستگی به درآمدهای نفتی و لزوم گام برداشتن در مسیر اقتصاد مقاومتی و تاب آور مطرح شده و همه صاحبنظران بر پایه این باور که کشوری که نتواند نیازهای مصرفی خودش را تولید کند، کشوری ناتوانی است که به مرور مجبور می شود از منابع طبیعی خودش استفاده کند، به دنبال راه های دورن زا کردن اقتصاد کشور بوده اند، اما در بین همه نظرات و نسخه های اقتصادی، توجه به صنایع کوچک و متوسط به دلایل مختلف، بیش از سایر راهکارها مورد تاکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه تکیه اصلی چرخه تولید در اقتصاد کشورهای توسعه یافته و بسیاری از کشورهایی که در سالهای اخیر رشد چشم گیری را تجربه کرده اند، بر محور بنگاه های کوچک و متوسط قرار گرفته است. این بنگاه‌ها که به‌اختصارSMEنامیده می‌شوند، تبدیل به ستون خیمه اﻗﺘﺼﺎد کشورهای اتحادیه اروﭘﺎ و آﻣﺮﯾﮑﺎ شده و تقریبا بیش از 90 درصد کسب ‌وکارهای موجود را کسب ‌وکارهای کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند. حتی در میان کشورهای همسایه، کشوری همچون ترکیه نیز موفقیت های صادراتی خود را مدیون کارگاه های تولیدی کوچک و خصوصی است.

شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که طرفداران توسعه صنایع کوچک به آن توجه دارند این است که صنایع کوچک برای آغاز به کار و حتی استمرار فعالیاتشان، از یک سو به سرمایه اولیه پایینی نیاز دارند و از سوی دیگر، ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارند. این به آن معنا است که دولت با تحمل فشار مالی اندک و حمایت از این بنگاه ها، می تواند سهم بزرگی از مسئولیت اشتغال آفرینی خود را به این بنگاه ها واگذار کند. ضمن اینکه بدلیل انعطاف‌پذیری، هزینه تغییر در آنها بسیار پایین تر از سایر صنایع است. علاوه بر این، کارکرد این صنایع در خصوص توزیع عادلانه ثروت نیز حائز اهمیت است.

اما متاسفانه علی رغم وجود مزایای مختلفی که بر توسعه این صنایع مترتب است، هرچند می توانستیم به سهولت از سیاستهای حمایتی کشورهای مختلف، بمنظور رشد بنگاههای کوچک و متوسط الگوگیری کنیم، ولی فارغ از شعارزدگی های مرسوم، آنچه که امروز در مورد این صنایع در ایران دیده می شود حاکی از آن است که ضعف در حمایت ها موجب شده که این بخش از اقتصاد کشور به رشد و شکوفایی لازم دست پیدا نکند و بروکراسی کند و مبهم اداری حتی بخشی از فعالان این حوزه را دلزده و خسته ساخته تا حدی که تولید کنندگان کوچک ناچار به خروج از کسب و کار خود شده اند.

بی تردید لازم است امروز که اقتصاد ایران با چالش های پی در پی مواجه شده، سیاست های گذشته در ارتباط با شیوه حمایت از صنایع کوچک و متوسط مورد بازنگری قرار بگیرد تا شاید به این شکل بخشی از معضلات مالی، مالیاتی، بانکی، مدیریتی، مسائل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری که سد فعالیت این بنگاه ها شده، کاهش یافته و با رونق آن ها، زنجیره تولید تحریک‌‌ شود و چرخ‌های اقتصاد با هزینه کمتری به حرکت در‌‌ آید.

انتهای پیام/

R1012122/P1012122/S7,77,78,1246/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه گاردین در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم، اما گراهام هریسون نوشت: یک مقام ارشد امور مین زدایی سازمان ملل گفت: جنگ اسرائیل در غزه ۳۷ میلیون تن آوار ایجاد کرده که بخش زیادی از آن با بمب‌های منفجر نشده همراه است که پاکسازی آنها ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد.

پهر لودمار، رئیس سابق سرویس مبارزه با مین گذاری سازمان ملل در عراق در یک کنفرانس خبری گفت: تقریباً هفت ماه از این جنگ می‌گذرد و به طور متوسط ۳۰۰ کیلوگرم آوار در هر متر مربع زمین در غزه ایجاد شده است.

وی گفت: بر اساس [مقدار] فعلی آوار در غزه، برای پاکسازی آنها، با ۱۰۰ کامیون ۱۴ سال کار لازم است. 

او افزود: با ادامه این جنگ، تخمین زدن مدت زمان پاکسازی غیرممکن است.

لودمار گفت: اسرائیل به دلیل شدت بمباران غزه که بخش‌های وسیعی از نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است، متهم به «غیرقابل سکونت کردن یک منطقه» شده است.

۶۵ درصد از ساختمان‌های ویران شده در غزه مسکونی بودند.

به دلیل خطر وجود خمپاره، موشک یا سایر سلاح‌های مدفون شده در ساختمان‌های فروریخته یا آسیب دیده، روند پاکسازی و بازسازی آهسته و خطرناک خواهد بود. به طور متوسط حدود ۱۰ درصد از سلاح‌ها در زمان شلیک منفجر نشدند و باید توسط تیم‌های مین زدایی از میان برداشته شوند.

دیگر خبرها

  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • محصولات بیش از ۱۳۰ واحد صنعتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک/ کادر سرپرستی کوچک شد!
  • مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی