Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@11:34:49 GMT

در جلسات نفتی ایران و عراق چه می گذرد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۸۶۶۰

حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ایران و عراق در بازار جهانی نفت رقیب یکدیگر هستند، اظهار کرد: با وجود این موضوع این دو کشور می‌توانند در زمینه‌های نفتی باهم همکاری کنند. ظرفیت و پتانسیل نفتی عراق بسیار بالا است قرار گرفتن عمده میادین این کشور در خشکی حسن عراق محسوب می‌شود، درحالی که اکثر میادین نفتی اران در دریا قرار دارد و هزینه سرمایه گذاری در میادین نفتی ایران بسیار بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به میادین مشترک نفتی ایران و عراق  در منطقه خوزستان، گفت:  میادین نفتی زیادی مانند آزادگان، یادآوران و یاران بین ایران و جنوب عراق مشترک است. یکی از راه های توسعه این میادین که هم به نفع ایران و هم به نفع عراق خواهد بود این است که دو کشور برای توسعه این میادین با یکدیگر توافق کرده و توسعه این میادین را به یک شرکت سوم واگذار کنند.

این کارشناس و فعال حوزه انرژی ادامه داد: در شرایطی که توسعه میادین مشترک ایران و عراق به یک کمپانی واگذار شود، نه تنها هزینه‌های دوباره کاری نخواهیم داشت بلکه رقابت‌های منفی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی هم از بین می رود و دو کشور می توانند برای فروش محموله با یکدیگر همکاری کنند.

حسینی با اشاره به روابط نفتی بین ایران و عراق اظهار کرد: متاسفانه در سال‌هایی که روابط اقتصادی بین ایران و عراق توسعه یافت نتوانستیم با بخش نفت عراق ارتباط برقرار کنیم. حتی صادرات فرآورده به این کشور هم به شرکت کهربا بوده که وابسته به وزارت برق عراق و برای نیروگاه های این کشور است.

وی با بیان اینکه چند سالی است که شرکت نفت ایران یک دفتر نمایندگی در عراق ایجاد کرده، افزود: در این دفتر درحال مذاکره هستیم و این طرح عراق در حال بررسی است که چنانچه عراق با کردستان به نتیجه نرسد نفت کرکوک از مسیری غیر از بندر جیحان منتقل منتقل شود. به عبارت دیگر عراق مذاکراتی را با ایران برای انتقال خط لوله مذکور آغاز کرده است. کلیات بحث مطرح شده و در این  راستا مطالعاتی در حال انجام است که بررسی شود آیا اجرای این طرح که نفت عراق به ایران منتقل شود  و در پالایشگاه‌های کشور مورد استفاده قرار بگیرد امکان پذیر است یا خیر.

حسینی از موافقت ایران با انتقال نفت عراق خبر داد و افزود: اگر این طرح اجرایی شود روزانه ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام  وارد کشور شده و می تواند بسیاری از پالایشگاه‌های کشور را پوشش دهد. در این راستا ممکن است خط لوله ای از بصره به آبادان کشیده شود و نفتی که از بصره به ایران وارد می شود از راه دیگر مانند خارگ سوآپ شود.

وی افزود: بخش دیگر را می توانیم با پروژه‌هایی که می‌خواهیم در عراق انجام دهیم تعویض کنیم. به عبارت دیگر در ازای نفت خامی که از عراق دریافت می کنیم برای عراق خدمات انجام می دهیم.

حسینی در ادامه با بیان اینکه ارائه خدمات ایران به عراق می تواند زمینه دیگر همکاری بین دو کشور باشد اظهار کرد: ایران می تواند در زمینه های آموزشی، حفاری، تجهیزات و غیره به عراق خدمات ارائه کند. زیرا زیرساخت‌های نفتی عراق نابود شده و چیزی به نام ساخت و ساز داخل در عراق وجود ندارد. در این راستا تلاش می شود استانداردها با یکدیگر تطبیق داده شود.

وی افزود: برخی در کشور ادعا می‌کنند امور کشور عراق دست کشورهای انگلیس و آمریکا است پس ما هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم در حالی که بستگی دارد چقدر برنامه داشته باشیم و چقدر تلاش کنیم. من اعتقاد ندارم که نمی‌توانیم در حوزه نفت جنوب وارد شویم حتما می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۸۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد