Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا صائینی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع بیماری آنفلوآنزا را با عزیمت زائران و پیادهروی اربعین مرتبط می دانند، این در حالی است بررسی های انجام گرفته نشان می دهد این موضوع با توجه به کاهش دما و فرا رسیدن روزهای سرد سال رخ می دهد.
وی اظهار کرد: بر این اساس معاونت دانشگاه علوم پزشکی این استان نیز با برگزاری کلاس های مختلف آموزشی، اطلاع رسانی و آگاهی های لازم را به زائران اربعین حسینی اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صائینی افزود: بر این اساس می توان گفت، با توجه به کثرت زائران احتمال ابتلا فردی به حامل ویروس آنفلوآنزا وجود دارد و در این میان اقدامات پیشگیرانه درمانی لازم اتخاذ و اندیشیده شده است.
وی بیان کرد: بررسی سنوات سال گذشته نیز نشان می دهد مبتلایان بیماری آنفلوآنزا بومی کشور بوده و ارتباطی مسقیم به زائران اربعین کشور عراق نداشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور نیز با ارائه بروشورهایی به زائرین و حتی موکب های مستقر این مهم را مورد توجه قرار دادند و این استان نیز این آموزش ها را به موکب اعزامی استان در مسیر نجف تا کربلا ارائه کرده است.

***اواخر آذر شیوع آنفلوآنزا در استان زنجان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: بیماری آنفلوآنزا در این استان اواخر آبان و اوایل آذربا توجه سردی هوا در سطح جهانی ، کشورمان و این استان نیز شیوع می یابد.
وی یادآوری کرد: برای مقابله بااین بیماری تجهیزات مورد نیاز از قبیل داروها و وسائل حفاظتی مورد نیاز ذخیره شده و مشکلی در این ارتباط وجود ندارد.
صائینی افزود: واکسن این بیماری برای گروههای هدف شامل گروههای هدفی که برابر ابلاغ وزارت بهداشت باید واکسن را به صورت رایگان دریافت کنند انجام گرفته و گروم دوم شامل حال کسانی که باید از بخش خصوصی دریافت کنند.
وی گروههای پرخطر را شامل افراد بالای 65 سال، کودکان، زنان باردار، مبتلایان به بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن ریوی، آسم، افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه ،سالمندان که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، بیماران کبدی، خونی و شیمی درمانی ها ذکر کرد.
صائینی افزود: موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که شیوع بیماری آنفلوآنزا در فصل پاییز امری طبیعی محسوب می شود و در این ارتباط نگرانی وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به در پیش بودن روزهای سرد سال انتظار شمار مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا افزایش می یابد که تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
این مسئول، با تاکید بر اینکه عموم مردم باید به نکات مهم بهداشتی برای مبتلا نشدن به بیماری آنفلوآنزا توجه کنند، خاطر نشان کرد: بر این اساس شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون از راهکارهای مهم پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا است و به میزان 50 تا 80 درصد فرد را در برابر ابتلا به این نوع بیماری مصون می کند.
به گزارش ایرنا، آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلودرد و سرفه ظاهر می شود.
سرفه شدید و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از 2 تا هفت روز خود به خود بهبود می یابد.
7320/8068
خبرنگار: اعظم شامی *** انتشار: اسماعیل جهانبخش

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۳۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)

 تاریخ‌دانان مدت‌هاست می‌دانند که استون‌هنج (دایره صخره‌ای ماقبل تاریخ انگلستان) با در نظر گرفتن مسیر «خورشید» در ذهن ساخته شده است. در هر انقلابین، تماشاگران به تماشای تابش خورشید از میان این سنگ‌های تاریخی می‌روند. اکنون، محققان به این فکر افتاده‌اند که سازندگان استون‌هنج احتمالاً «ماه» را هم در نظر داشته‌اند. 

به گزارش فرادید، کارشناسان میراث انگلیسی (English Heritage)، انجمن سلطنتی نجوم و چندین دانشگاه در انگلستان، پروژه جدیدی را آغاز کرده‌اند که ارتباط احتمالی استون‌هنج را با یک رویداد آسمانی به نام توقف ماه (Lunar Standstill)، بررسی می‌کند: دوره‌ای که طلوع و غروب ماه در دورترین فاصله از یکدیگر در امتداد افق قرار دارند. این رویداد فقط هر ۱۸ سال و 6 ماه یک بار رخ می‌دهد. رویداد بعدی امسال آغاز خواهد شد و تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت. 

کلایو راگِلز، ستاره‌شناس باستانی دانشگاه لستر، می‌گوید: «ارتباط معماری اِستون‌هِنج با خورشید به خوبی شناخته شده، اما ارتباط آن با ماه نه.» 

راگلز اضافه می‌کند که چهار سنگ جلوس اصلی استون‌هنج (تخته‌های کوچکی که مستطیلی را در اطراف سازه شکل می‌دهند) با موقعیت‌های ماه همسو هستند. محققان سال‌ها درگیر این بحث بوده‌اند که آیا این موضوع آگاهانه بوده یا نه و اگر آگاهانه بوده، آن‌ها چگونه به این آگاهی دست یافتند و هدفشان چه بوده است. 

رابطه این بنای تاریخی با چرخه‌های خورشید کاملاً شناخته شده، اما محققان اکنون در حال بررسی ارتباط آن با ماه هستند

استون‌هنج از حدود ۵۰۰۰ سال پیش در چندین مرحله ساخته شد. این بنای تاریخی که از تخته‌سنگ‌های بهم پیوسته ساخته شده، از نظر معماری پیچیده‌ترین است. بیشتر مورخان موافقند که سازندگان استون‌هنج آگاهانه آن‌ها را با حرکات خورشید هماهنگ کردند که تثبیت سیستم اعتقادی آن‌ها بوده و آن‌ها تدفین را آنجا انجام می‌دادند. 

محققان فکر می‌کنند حداقل یک توقف ماه در نخستین مرحله ساخت استون‌هنج رخ داده که به طور بالقوه بر طراحی و هدف این بنای تاریخی اثر گذاشته است. اضلاع دراز مستطیلِ سنگ‌های جلوس به سمت جنوبی‌ترین طلوع ماه در حالت سکون اصلی جهت‌گیری شدند. افزون بر این، بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ قبل از میلاد، قرن‌ها پیش از نصب این سنگ‌های بزرگ، مردم بقایای سوزانده‌شده مردگانشان را در خوشه‌ای در بخش جنوب شرقی سایت، در جهت جنوبی‌ترین موقعیت طلوع ماه دفن می‌کردند. 

تئوری این است که حرکات ماه ممکن است در مراحل اولیه استون‌هنج مورد توجه قرار گرفته و بر طراحی بعدی آن اثر گذاشته باشند. تیمی از باستان‌شناسان (متخصصان درک تاریخی نجوم)، از بهار امسال این ایده را در محل مطالعه خواهند کرد. 

آماندا چادبرن، باستان‌شناس دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: «مشاهده مستقیم این ارتباط در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بسیار مهم است. بر خلاف خورشید، ردیابی منتهی‌الیه ماه کار ساده‌ای نیست و به زمان‌بندی و شرایط آب و هوایی خاص نیاز دارد. ما می‌خواهیم تجربه این طلوع و غروب شدید ماه را درک کنیم و جلوه‌های بصری آن‌ها روی سنگ‌ها را مشاهده کنیم.» 

توقف عمده ماه هر ۱۸.۶ سال یک بار رخ می‌دهد

سازندگان استون‌هنج متعلق به فرهنگ‌هایی بودند که توسط رویدادهای آسمانی هدایت می‌شدند، بنابراین منطقی‌ست آن‌ها توقف بزرگ ماه را جدی بگیرند. نور ماه احتمالاً برای کارهایی مانند شکار مفید بوده و چرخه‌های آن، راه ایده‌آلی برای نشان دادن گذر زمان و سازماندهی رویدادها و جشن‌ها بوده است. 

در طول یک توقف بزرگ، ماه قسمت‌هایی از افق را لمس می‌کند که خورشید هرگز به آن‌ها نمی‌رسد. کارشناسان فکر می‌کنند این منظره‌ی غیرمعمول احتمالاً برای فرهنگ‌هایی که حرکات اجرام آسمانی را ردیابی می‌کردند، مهم بوده است. 

راگلز می‌گوید: «مردم از ده‌ها هزار سال قبل، از چرخه فاز ماه آگاه بودند. آنچه که فکر می‌کنم در مورد استون‌هنج اتفاق افتاده و این چیزیست که ما علاقه‌مند کشف آن هستیم، اینست که در حوالی یک توقف بزرگ، مردم متوجه شدند طلوع یا غروب ماه به طور غیرعادی در شمال یا جنوب است. آن‌ها دریافتند این اتفاق خاص است، در نتیجه به آن ادای احترام کردند و در نهایت جهت‌های مربوطه را یادمان‌سازی کردند. می‌توانید تصور کنید بزرگان آن دوران، زمانی را به یاد می‌آورند که ماه را در جهت مقدسی می‌دیدند و سپس، یک نسل بعد، مردم از شروع دوباره دیدن آن حیرت کردند.» 

از آنجا که سکون‌های اصلی ماه به ندرت اتفاق می‌افتند، ممکن است نشانه جشن‌های اجتماعی، معنوی یا مذهبی مانند مراسم بزرگ‌شدن باشند. 

جنیفر وکِسلر، مورخ می‌گوید: «ما هیجان‌زده هستیم که با یک تیم درخشان از باستان‌اخترشناسان برای کشف پیوند شگفت‌انگیز بین استون‌هنج و سکون اصلی ماه کار می‌کنیم. این فرصت به ما امکان می‌دهد در اسرار باستانی این بنای تاریخی و ارتباط آن با پدیده‌های آسمانی عمیق‌تر کاوش کنیم.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • «استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • شوراها پل ارتباطی مدیریت اجرایی و مردم هستند