Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
عضو هیات تخلفات اداری حفاظت محیط زیست کشور و مدیرکل استان کرمان گفت: طی یک دهه گذشته تاکنون پدیده خشکسالی موجب کاهش آمار یوزپلنگ آسیایی در کشورمان از ۱۱۷ قلاده به ۴۷ قلاده شده است.

به گزارش ایرنا، رضا جزینی‌زاده روز یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان رفسنجان اظهار کرد: 13 سال قبل پروژه‌ای تحت عنوان حفاظت از یوزپلنگ با اعتبار 20 میلیارد ریال اجرا شد اما از 117 مورد یوزپلنگ در حال حاضر تنها 47 قلاده باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، علت اصلی کاهش این نسل حیوان با ارزش را کمبود آب عنوان کرد و اظهار داشت: زیرا آب که نباشد پوشش گیاهی و خرگوش و جبیر غذای یوزپلنگ نیز وجود ندارد.

جزینی‌زاده بیان کرد: از آنجا که حیات اصلی بشر به آب بستگی دارد، مسئولان رفسنجان هم به دلیل تک محصولی باید راهکارهای ویژه برای مصرف بهینه آب اتخاذ کنند تا این محصول ارزآور کاهش نیابد و در کنار حفظ این کشاورزی مراکز و صنایع نیز رونق یابد.

وی با اشاره به این که موضوع آب بالاترین تهدیدات است که به سادگی از کنار آن می‌گذریم ادامه داد: در سال 1340 میزان آب‌های تجدیدپذیر در کشور 133 میلیارد مترمکعب بوده که بیش از50 میلیارد مترمکعب آن طی ده‌های گذشته برداشت شده و این میزان به 88 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

مدیرکل محیط زیست استان کرمان تصریح کرد: از این میزان آب‌های تجدیدپذیر باقی‌مانده باید 20 درصد معادل 35 میلیارد مترمکعب آب برداشت می‌کردیم در حالی که 97 میلیارد مترمکعب آب برداشت داریم.

وی خاطرنشان کرد: همه این برداشت از آب‌ها به خاطر ارتقاء سطح معیشت و اشتغال و تولید غذا برای مردم است که باید راهکار مناسب جهت برداشت مجاز و بهینه از این آب‌ها ارایه و اجرا شود.

جزینی‌زاده با بیان این که مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و نیز حجت الاسلام پورمحمدی سکان‌های مهم انقلاب برخاسته از شهرستان کویری رفسنجان بودند اظهار کرد: از دغدغه‌های اصلی و مهم آیت الله هاشمی رفسنجانی آب بوده که در آخرین ملاقات با ایشان مطرح کردند که درد آب را باید از کویرنشینان و من که بچه خطه کویر هستم بپرسید.

وی افزود: با افت 2 متری سطح سفره‌های زیرزمینی و نیز نشست 54 سانتی‌متری زمین در کشور باید تغییر الگوی مصرف آب را در کشور داشته باشیم تا نسل‌های آینده هم از این نعمت خدادادی بهره‌مند شوند.

به گفته جزینی‌زاده در کشور میزان 500 میلیارد مترمکعب آب‌های فسیلی داریم که 300 میلیارد مترمکعب آب‌های فسیلی شور و 200 میلیارد مترمکعب آب‌های فسیلی شیرین هستند و در مجموع 170 میلیارد مترمکعب از این آب‌ها برداشت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در توسعه پایدار، انجام فعالیت‌های اقتصادی سیاسی و اجتماعی باید توجیه اقتصادی داشته باشند ضمن این که به بهانه محیط زیست نباید فعالیت‌ها را خراب کرد و قبل از انجام هرفعالیت اقتصادی اندیشه زیست محیطی داشته باشیم.

وی گفت: اگر به صورت علمی کار کنیم هیچ تضادی برای توسعه و محیط زیست نخواهیم داشت و بنا بفرموده رهبر معظم، محیط زیست به هیچ جناحی مربوط نیست و برنامه بلندمدت ملت است که همگان باید کمک کنند تا خراب نشود. جزینی بیان کرد: مقام اول را در فرسایش خاک و پوشش گیاهی و نیز هدر دادن منابع انرژی به ویژه آب را داریم که این رتبه برازنده ایران و استان کرمان نیست.

وی با اشاره به این که 20 درصد عوارض آلایندگی به صندوق محیط زیست واریز می‌شود بیان کرد: اگر این رقم به 30 درصد افزایش یابد بهتر می‌توان روند توسعه‌ای همراه با محیط زیست تمیز و با کم‌ترین آلایندگی را داشته باشیم. 

در همین زمینه: یوزپلنگ ایرانی محکوم به نابودی است وداع با یوز و پلنگ واکنش به مرگ پلنگ؛ الگویی برای استانداران یوزپلنگ ایرانی، نیازمند حمایت مشاهده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فیروزکوه خراسان جنوبی بزرگ‌ترین زیستگاه یوزپلنگ ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است