Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:محمد بن سلمان راه‌حل‌هایی نامتعارف برای حل مشکلاتش انتخاب کرده است، برای حل مشکل مالی، تصمیم گرفته خزانه‌اش را از اموال خاندان سعودی پر کند، ثروت صدها میلیارد دلاری افرادی که اخیراً بازداشت شده‌اند، اکنون در اختیار بن سلمان قرار گرفته است.
به گزارش خرداد ،خبرگزاری فارس، معن الجربا، رئیس اتحادیه قبایل و اشراف عربستان طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: عربستان سعودی شاهد تحولاتی خطرناک و بی‌سابقه در تاریخ معاصر این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط محمد بن سلمان، ولیعهد جوان این کشور با برخی از مهم‌ترین عناصر قدرت در نظام سعودی دچار تنش شده است. تلاش‌های او برای سکولاریزه کردن عربستان و عادی‌سازی روابط با اسرائیل، روابطش با رهبران دینی را دچار تنش کرده است. هزینه‌های هنگفت جنگ یمن و سیاست‌های پرخرج بن سلمان، خزانه را خالی و ملت را شاکی کرده است، افزون بر اینها ترس وی از کودتای اعضای خاندان سلطنتی، او را در مقابل شاهزاده‌ها و خانواده‌اش قرار داده است.
محمد بن سلمان اما راه‌حل‌هایی نامتعارف برای حل مشکلاتش انتخاب کرده است. برای حل مشکل مالی، تصمیم گرفته خزانه‌اش را از اموال خاندان سعودی پر کند. ثروت صدها میلیارد دلاری افرادی که اخیرا بازداشت شده‌اند، اکنون در اختیار بن سلمان قرار گرفته است. ادعای او مبنی بر این که هدفش مقابله با فساد بوده، نیز برای آگاهان از شرایط سعودی مضحک است. او اگر می‌خواهد با فساد مبارزه کند، باید پیش از همه به محاکمه خود و پدرش بپردازد.
سعد الحریری قربانی سیاست‌های جاه‌طلبانه بن سلمان شده است. او که علاوه بر لبنان، تابعیت سعودی نیز دارد، مجبور به استعفا شد تا مصونیت دیپلماتیک خود را نیز از دست بدهد . اکنون او به عنوان یک تبعه سعودی در حصر قرار دارد و دارایی‌اش نیز در اختیار بن سلمان قرار گرفته است.
موضوع حریری اما ابعاد دیگری نیز دارد و به نظر می‌رسد لبنان بعد از سوریه، عراق، یمن و قطر حلقه جدید طرح آمریکایی ـ صهیونیستی در منطقه باشد. به یاد داشته باشیم که چندی پیش بعضی از مقام‌های سعودی سفر پنهانی به اسرائیل داشتند و تهدید کرده بودند اگر حریری از حزب‌الله فاصله نگیرد، لبنان شب‌های سیاهی را خواهد دید. اکنون سعودی با خارج کردن حریری از لبنان، بار دیگر این کشور را دچار یک خلأ سیاسی کرده است و به نظر می‌رسد برنامه‌هایی گسترده‌تر برای ایجاد بی‌ثباتی در لبنان دارد ؛ برنامه‌هایی همچون آزاد کردن شماری از تروریست‌های تکفیری و انتحاری، اعمال محاصره اقتصادی و سیاسی علیه لبنان و شاید هم آغاز جنگی نظامی علیه حزب‌الله.
محمد بن سلمان سعی دارد به آمریکا ثابت کند عربستان سعودی بعد از همه شکست‌هایش در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن همچنان می‌تواند شریکی قابل اتکا باشد. ولیعهد سعودی با تقویت رابطه‌اش با اسرائیل و تبدیل عربستان به کشوری سکولار می‌خواهد این پیام را به آمریکایی‌ها برساند که قدرت مقابله با عناصر قدرت داخلی و حتی تقدس حرمین شریفین را دارد و می‌تواند جایگزین همه مهره‌های سوخته آمریکا در منطقه، همچون حسنی مبارک شود.
اما سلمان این حقیقت را در نظر نگرفته که آمریکا شریکی قابل اعتماد نیست. راهی که ولیعهد جوان عربستان در پیش گرفته، نه تنها راه نجات سعودی نیست، بلکه به جهنم ختم می‌شود. او در این راه مجبور است برای اثبات خود، اقدامات جسورانه و ساختارشکنانه‌ بیشتری انجام دهد که در نهایت موجب ایجاد فتنه‌ای بزرگ در عربستان و بروز درگیری میان گروه‌های دینی و سیاسی در این کشور می‌شود.
شاید خود بن سلمان هم بداند که آمریکا علاوه بر تمام دوستی‌ها و حمایت‌هایش، مدت‌هاست طرحی برای تجزیه عربستان را نیز در دستور کار دارد. آمریکا و اسرائیل از اقدامات ساختارشکنانه محمد بن سلمان حمایت می‌کنند و با تشویق او، می‌کوشند بن سلمان خودش زمینه را برای اجرای آن طرح آماده کند. طرحی که بر اساس آن قرار است، وطنی جایگزین برای فلسطینی‌ها ایجاد شود تا اسرائیل بتواند دولت یهود را تثبیت کند. سلمان این طرح را خواهد پذیرفت و حتی حاضر شده بخش بزرگی از شمال عربستان را نیز در اختیار پروژه موسوم به اردن بزرگ قرار دهد.
اما آمریکا به این شرایط نیز راضی نمی‌شود. او می‌خواهد عربستان دچار هرج و مرج شود تا به بهانه حفاظت از پایگاه‌های نظامی خود در خلیج‌فارس و نیز ذخایر نفتی عربستان، با مجوز سازمان ملل در این کشور مداخله نظامی کند.
برچسب ها: عربستان ، بن‌سلمان ، معن الجربا

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۵۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • الاتحاد به دنبال شکار مربی بزرگ اروپایی! کلوپ، توخل، مورینیو و 6 غول دیگر در لیست
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند