Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: هنوز ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبار احیای دریاچه ارومیه در سال ۹۵ تامین نشده است.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: هنوز ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبار احیای دریاچه ارومیه در سال ۹۵ تامین نشده و دولت نیز اعتبارات جدیدی برای سال ۹۶ تعیین نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سه سال از آغاز به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌گذرد و افزایش تراز دریاچه ارومیه و برخی پیشرفت ها در این حوزه باعث خوشحالی فعالان محیط‌زیست شده بود، اما در ماه‌های اخیر با کاهش تراز این دریاچه دوباره فعالان این عرصه از وضعیت آن ابراز نگرانی می‌کنند.

مسعود تجریشی؛ مدیردفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: در زمان تشکیل کمیته احیای دریاچه ارومیه مقرر شد؛ ظرف مدت سه سال دریاچه را به حالت تثبیت برسانیم. بسیاری از محققین معتقد بودند که اگر دریاچه تثبیت نشود؛ قطعا از بین خواهد رفت.

او با بیان اینکه هیچ دریاچه نمکی در جهان با شرایط مشابه دریاچه ارومیه اینگونه حجم آب آن کم نشده، تصریح کرد: سهم تغییر اقلیم در کاهش آب دریاچه ارومیه ۲۰ درصد است و در حقیقت در این سال‌ها ۲۰ درصد کاهش بارش داشتیم، اما کل حجم آبی که کم شده ۱.۸ میلیارد مترمکعب است. آب این دریاچه از طریق سیلاب‌ها تامین می‌شده و در این سال‌ها بجای اینکه این آب وارد دریاچه شود به وسیله سدها ذخیره شده و در بخش کشاورزی مصرف شده است.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اراضی کشاورزی در این منطقه خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب اراضی کشاورزی با کشت آبی در نزدیکی دریاچه ارومیه ۳۰۰ هزار هکتار بوده، اما در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی کشت آبی است، بنابراین حدود ۲ میلیارد مترمکعب در سال مازاد مصرف نسبت به ۴۰ سال پیش دارد. همچنین ۲ میلیارد مترمکعب آب هم به دلیل کمبود بارش کم شده است. بنابراین سالیانه ۴ میلیارد مترمکعب آب کمتر وارد این دریاچه می‌شود.

تجریشی اظهارکرد: بنابران سهم عدم مدیریت مناسبت و ندیدن نیاز زیست محیطی در خشک شدن این دریاچه در سال‌‌های اخیر بیشتر از نوسانات اقلیمی است. امسال نیز به دلیل نبود رطوبت در منطقه و کمبود آب دریاچه، تبریز در عرض ۴۰ سال گذشته گرمترین درجه حرارت را داشته است.

او ادامه داد: همچنین بسیاری از مناطق در شمال دریاچه که در هیچ زمانی یخ‌زدگی نداشتند به دلیل نبود آب در دریاچه در سال‌های اخیر یخ زده بطوریکه حتی درختان گردو در باغات نیز یخ می‌زنند و البته باد محلی در منطقه ایجاد شده چرا که در گذشته آب دریاچه انرژی خورشید را مستهلک می‌کرد، اما در این سال‌ها انرژی خورشید باعث ایجاد گرما در کف رودخانه می‌شود و انرژی حاصل از آن باد‌های محلی ایجاد می‌کنند و متاسفانه با توجه به اقداماتی که برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته همچنان این اتفاقات رخ می‌دهد البته شدت آن به نسبت گذشته کمتر شده است.

مدیر دفتر تلفیق وبرنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اقدمات صورت گرفته در سه سال اخیر برای احیای دریاچه ارومیه گفت: کانون‌های گرد و غبار شناسایی و گیاهان در منطقه کاشته شده‌اند و امسال نیز به نسبت میانگین سه سال قبل ۶۰ درصد غبار در این منطقه کم شده است، اما همچنان وجود دارد.

تجریشی با تاکید بر عدم تامین اعتبارات بیان کرد: مقرر شده بود در سال ۹۵ بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه اعتبارات در نظر بگیرند که از این میزان ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیارد آن شب عید سال گذشته تامین و ۲۰۰ میلیارد تومان هفته گذشته پرداخت شد و ۷۰۰ میلیارد تومان همچنان باقی مانده است و برای سال ۹۶ نیز هنوز اعتباری در نظر گرفته نشده است.

او درباره برنامه این ستاد برای تثبیت آب دریاچه پس از احیا گفت: یک نهادی در برنامه احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته بودیم با نام مرکز آینده پژوهی و سازمان محیط زیست بعد از منحل شدن ستاد همه امور را در دست می‌گیرد و مدیریت کل تالاب را عهده‌دار می‌شود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۵۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد

ایسنا/بوشهر استاندار بوشهر گفت: ۱۴۳ طرح شامل ۱۳۵ مدرسه و ۸ مجتمع فرهنگی حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمانبندی ساخته و تحویل می‌شود.

 احمد محمدی‌زاده در جلسه شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه جایگاه معلم اظهار داشت: معلمان پرورش‌دهنده مهمترین سرمایه جامعه و انسان‌ها محسوب می‌شوند.

وی انسان‌های پرورش یافته را پایه‌ریزان تمدن ملی و جهادگران میدان کارزار مبارزه با جهل و بی‌سوادی دانست و بیان کرد: این افراد سازندگان هویت و فرهنگ یک ملت هستند و در واقع معلمی شغل انبیا الهی محسوب می‌شود.

محمدی‌زاده سال جاری را سال آموزش و پرورش در استان بوشهر اعلام و تصریح کرد: در سال جاری همه با هم منسجم در رفع مشکلات زیرساخت‌های آموزش و پرورش تلاش و کمک می‌کنیم.

وی یکی از برنامه‌های مهم در حل مشکلات زیرساخت فضاهای آموزشی در استان بوشهر را انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دانست و بیان کرد: در این راستا یک‌هزار میلیارد تومان از سوی استان بوشهر از محل اعتبارات تملک دارایی، مولدسازی و مسئولیت‌های اجتماعی تأمین می‌شود.

استاندار بوشهر با اشاره به تأمین ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در انعقاد تفاهم‌نامه یاد شده خاطرنشان کرد: در مجموع  بر اساس این تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزش و پرورش استان بوشهر اختصاص می‌یابد.

محمدی‌زاده ادامه داد: از محل این اعتبار ۱۴۳ طرح شامل ۱۳۵ مدرسه و ۸ مجتمع فرهنگی حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمانبندی ساخته و تحویل می‌شود.

وی توجه ویژه به اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: ۲۵۰ میلیارد تومان در ابتدای سال جاری به حساب این اداره کل واریز شده است.

استاندار بوشهر، نواختن زنگ سپاس معلم، تجلیل از معلمان شاغل و پیشکسوت و سرکشی از خانواده فرهنگیان شهید استان بوشهر را از دیگر برنامه‌ها اعلام و تأکید کرد: همه مدیران و معلمان مدارس از آموزگاران دوران تحصیل خود در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل کنند.

محمدی‌زاده در ادامه ایجاد منبع جدید درآمدزایی برای آموزش و پرورش استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و گفت: این طرح ابتدا در مرکز ۱۰ شهرستان استان بوشهر، اجرایی شود.

وی خواستار پرداخت سهم آموزش و پرورش از محل عوارض شهرداری‌های استان بوشهر شد و افزود: بر اساس قانون پرداخت منابعی از سوی شهرداری‌ها به آموزش و پرورش در نظر گرفته شده، که باید در پرداخت سهم اداره کل آموزش و پرورش استان از منابع شهرداری‌ها تسریع شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه
  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین» سیما شد
  • مجید اکبرشاهی «دبیر ستاد اربعین سیما» شد
  • برنامه‌های امروز رادیو ارومیه یازدهم اردیبهشت
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • ۲۰ درصد سهم تامین اعتبار اتوبوس‌های بجنورد برعهده شهرداری است
  • تامین ۲۰ درصد سهم اعتبار اتوبوس‌ها توسط شهرداری