Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@19:31:44 GMT

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۵۸۹۳

تغییر زمان اجرای یک نمایش،برپایی مراسم نکوداشت یک نمایشنامه‌نویس، موافقت شورای پروانه ساخت با دو فیلم‌نامه و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است. آفتاب‌‌نیوز : تغییر زمان اجرای یک نمایش،برپایی مراسم نکوداشت یک نمایشنامه‌نویس، موافقت شورای پروانه ساخت با دو فیلم‌نامه و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر زمان اجرای «کوکوی کبوتران حرم» در هفته‌ی پایانی

به گزارش ایسنا به نقل از رسانه این نمایش ، «کوکوی کبوتران حرم» کاری از گروه تئاتر «شیوه» به نویسندگی علیرضا نادری وکارگردانی افسانه ماهیان که با رویکردی جامعه شناسانه به بیان مسائل زنان می‌پردازد، این روزها در تماشاخانه شهرزاد میزبان علاقه مندان به تئاتر است و ضمن اعلام آخرین تمدید اجراهایش در هفته پایانی پیشرو از روز جمعه مورخ 19 آبان الی 25 آبان ماه ساعت 20:30 روی صحنه می‌رود.

برای آخرین بار این نمایش تا 25 آبان ماه تمدید شده است و بعد از این تمدید نخواهد شد.

اجرای "خر خره" بزودی

به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر درنگ(بهمن) نمایش "خرخره" به نویسندگی عباس جمالی و کارگردانی حسین ایرجی بزودی به روی صحنه خواهد رفت.

نمایش "خرخره" از دو ماه گذشته در مرحله پیش تولید قرار دارد و بزودی به روی صحنه می‌رود.

نمایشنامه "خرخره" دارای سه کاراکتر اصلی می‌باشد که به زودی بازیگران ، عوامل ، زمان و مکان اجرای نمایش اعلام خواهد شد.

برپایی مراسم نکوداشت یک نمایشنامه‌نویس 

مراسم نکوداشت زنده‌یاد حسن مقدم، نمایشنامه‌نویس نوگرای ایران به همت موزه مقدم و با همکاری ایکوم ایران، دوشنبه 22 آبان از ساعت 16 تا 18، در موزه مقدم دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

در یادمان حسن مقدم که با عنوان «غریبه‌ای در وطن» برگزار خواهد شد، دکتر اردشیر صالح‌پور، دکتر مسعود کوهستانی‌نژاد و اسماعیل جمشیدی به سخنرانی می‌پردازند. نمایشنامه‌خوانی و قرائت داستان از دیگر بخش‌های برنامه یادمان حسن مقدم خواهد بود. همچنین هم‌زمان با برگزاری این مراسم، نمایشگاه عکسی نیز در موزه مقدم به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.

حسن مقدم به روایتی در بهمن ۱۲۷۶ و به روایتی دیگر در بهمن ۱۲۷۷ در تهران به دنیا آمد و در آبان یا آذر ۱۳۰۴ در سن ۲۷ سالگی بر اثر مرض سل در آسایشگاه لیزن درگذشت.

وی نخستین داستان خود را به سال ۱۲۹۵ در استانبول منتشر کرد. عنوان داستان هندوانه بود و در گونه فکاهی نوشته شده ‌بود. مجامع ادبی از این کتاب استقبال فراوانی کردند. از دیگر آثار مقدم می‌توان به نرگس، زن حاجی‌آقا، شاهزاده خانم تاجی و حکایت اشاره کرد. عمده شهرت مقدم البته بابت نمایش‌نامه‌های وی از جمله «جعفرخان از فرنگ آمده» است.

حضور در یادمان حسن مقدم، برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در این برنامه به نشانی خیابان امام خمینی، بعد از خیابان شیخ هادی، نرسیده به خیابان ولی عصر، شماره 251، موزه مقدم دانشگاه تهران مراجعه کنند.

موافقت شورای ساخت با دو فیلم نامه

 شورای صدور پروانه ساخت با دو فیلمنامه در جلسه 14 آبان موافقت کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری؛ فیلم‌نامه‌های" بهت" به تهیه‌کنندگی محمد نشاط ،کارگردانی و نویسندگی عباس رافعی در ژانر اجتماعی و "سایه‌ی هما" به تهیه‌کنندگی محمد رضا تخت‌کشیان،کارگردانی و نویسندگی آزاد جعفریان در ژانر اجتماعی موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.

نمایشنامه‌خوانی «آرش» در فرهنگسرای رسانه

نمایشنامه «آرش» نوشته بهرام بیضایی توسط آکادمی بازیگری «ژیوار» به کارگردانی میکائیل شهرستانی، شنبه 20 آبان در فرهنگسرای رسانه و شبکه‎های اجتماعی خوانش می‌شود.

این برنامه نمایشنامه‌خوانی با خوانش‌گری میکائیل شهرستانی و خنیاگران کاوه آهنگرانی، الکساندر آوانسیان و درسا شهرستانی اجرا می‌شود.

علاقه‌مندان برای حضور در این برنامه نمایشنامه‌خوانی که شنبه 20 آبان از ساعت 19 تا 21 در فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی برگزار می‌شود، می‌تواند از طریق سایت تیوال یا تماس با شماره‌های 22888782 الی 3 اقدام به رزو و تهیه بلیت کنند.

فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی در ابتدای خیابان پاسداران، خیابان گل نبی، خیابان ناطق نوری، میدان قبا واقع است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۵۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد

همزمان با آغاز سفر عمره زائران ایرانی و در آستانه فرارسیدن موسم حج، از فیلم مستندی می‌توان یاد کرد که حدود ۶ دهه قبل، از خانه خدا و مناسک حج ساخته شد و تماشاگران زیادی را به سینماها کشاند.

به گزارش ایسنا،مستند «خانه‌ خدا» محصول ۱۳۴۵ است که به عنوان اولین مستند جدی ایران و به باور برخی، کامل‌ترین سند سینماییِ جهان درباره‌ مناسک حج - تا زمان ساخت فیلم - شناخته می‌شود.

«خانه خدا» فیلمی منحصر به فرد درباره مراسم و مناسک حج و از نخستین فیلم‌های مستند است که در سال ۱۳۴۵ در سینماهای تهران و چند شهر دیگر به نمایش عمومی درآمد و با اقبال گسترده مردم روبه‌رو شد. این مستند حتی توانست به بازارهای جهانی راه پیدا کند و در بخش گسترده‌ای از کشورهای مسلمان به نمایش درآید.

درباره‌ نحوه تولید «خانه‌ خدا» ابهامات زیادی وجود دارد. پژوهشگران مختلف در نوشته‌های خود، اطلاعاتی ضد و نقیض، درباره‌ عوامل این مستند ارائه داده‌اند. برخی مونتاژ فیلم را نتیجه کار ابراهیم گلستان دانسته‌اند و تعدادی نیز نام ابوالقاسم رضایی و جلال مقدم را به عنوان تدوین‌گر آورده‌اند. در برخی منابع پژوهشی گفتار فیلم را از آنِ ابراهیم گلستان می‌دانند حال آن که نظر محقّقانی دیگر بر آن است که روایت اولیه را محمود سعادت و حمزه رحمانی نوشته‌اند و گلستان تنها متن آن دو را بازنگری و ویرایش کرده‌ است.  حتی در مورد کارگردان فیلم هم اتفاق نظر وجود ندارد. در عنوان‌بندی نام کارگردان نیامده و شاید همین سبب شده برخی این عنوان را به جلال مقدم منتسب کنند.  

درباره این مستند محمد تهامی‌نژاد گفته است:  «از زمان تولید «خانه‌ خدا» تا کنون همواره این پرسش مطرح شده که کارگردان این فیلم چه کسی بوده؛ این در حالی است که در تیتراژ فیلم، از اشاره‌ مستقیم به این عنوان پرهیز شده و تهیه‌کننده (استودیو ایران‌فیلم که محل فعلی خانه سینماست) ترجیح داده هیچ اسمی از کارگردان نباشد.

سال‌ها قبل، جلال مقدم در گفت‌وگویی با مجله‌ «نگین» گفته بود این فیلم کارگردان مشخصی نداشته و به همین دلیل نام کسی در تیتراژ قید نشده است اما نکته این‌جاست که در نسخه‌ ویدیویی این فیلم و در تیتراژ انگلیسی آن که سال‌ها قبل در آمریکا توزیع شد، نام ابوالقاسم رضایی به عنوان کارگردان و جلال مقدم به عنوان مشاور تهیه‌کننده قید شده است. همچنین در نامه‌ای که در حاشیه‌ یکی از نمایش‌های محدود این فیلم (درخانه‌ شهریاران جوان) توسط زنده‌یاد نعمت حقیقی فرستاده شد به صراحت به این نکته تاکید و اشاره شده بود که فیلم «خانه‌ خدا» متعلق به ابوالقاسم رضایی و ساخته‌ اوست.»

در این زمینه بخوانید:

بالاخره «خانه خدا» را چه کسی ساخته است؟

گفته شده است که ابوالقاسم رضایی چهار فیلم‌بردار (احمد شیرازی، محمود ایثاری، عباس دستمالچی و نعمت حقیقی) را با تجهیزات کامل به عربستان سعودی برد و هر یک از آن‌ها جدا از هم صحنه‌هایی را روی نوار سلولویید ضبط کردند؛ بدون آن که سهم هر یک پس از تدوین فیلم مشخص باشد. در تیتراژ این فیلم که ابتدا با آوازی از علی بهاری آغاز می‌شود اسامی همه عوامل با عنوان "حاجی" ذکر شده است.

از مستند «خانه خدا»، نگاتیوی باقی نمانده و چند سال قبل از روی پزیتیوهای به‌جامانده از آن، نسخه‌ای به سفارش فیلمخانه ملی ایران در «شرکت پیشگامان سینمای آریا» ترمیم و بازسازی شد که در بهار سال ۱۳۹۶ در جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمد و دو سال بعد هم کانون فیلمِ خانه سینما با برگزاری یک نشست تخصصی آن را دوباره نمایش داد.

در طول این سال‌ها چنین فیلمی با این ویژگی‌ها و با تغییرات ایجاد شده در مکان‌های برپایی مناسک حج ساخته نشده، در صورتی که براساس برخی منابع مستند «خانه خدا» گویا به ۸۲ کشور فروخته شده بود و تولیدی بسیار سودآور محسوب می‌شده است.

در ادامه بخشی از مراحل بازسازی مستند «خانه خدا» را که در فیلمخانه ملی ایران انجام شده و نسخه کامل‌ آن در فضای مجازی موجود است، مشاهده می‌کنید:

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان