Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@18:22:52 GMT

طلای سرخ شهرضا

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۵۱۱۳

طلای سرخ شهرضا

شهرضا – افزایش دامنه خشکسالی باعث شد تا روش های سنتی کاشت و داشت دیگر جوابگوی نیاز بخش کشاورزی نباشد و کارشناسان را به فکر ارائه کشت های جایگزین و الگوهای نوین آبیاری مزارع بیندازد که یکی از مناسب ترین آنها «زعفران» است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، خشکسالی تنها یک پدیده آب و هوایی ساده نیست، وقتی آب نباشد، همه چیز دست خوش تغییر و دگرگونی می‌شود، از اقتصاد و فرهنگ و کشاورزی گرفته تا سیاست، همه چیز تحت تأثیر این پدیده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از عرصه‌هایی که بیش از دیگر بخش ها دست به گریبان معضل خشکسالی می‌شود، کشاورزی است؛ معیشت زارعان بیش از سایر اقشار جامعه به بارش های جوی بستگی دارد، بر اساس یک منطق قدیمی اگر باران نبارد از زمین هم چیزی نمی‌روید و به همین دلیل خشکسالی با فقر و قحطی برابر است.

اما امروزه با پیشرفت فن آوری دیگر خشکسالی الزاماً با قحطی برابر نیست، اگر باران کمتری هم ببارد می‌توان شرایطی را فراهم کرد که زندگی جوامع انسانی به تنگی معیشت مواجه نشوند.

احمدرضا موسوی – استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی معتقد است، اگر امروز شرایط علمی و فن آوری های نوین در بخش کشاورزی به درستی به کار برده شود، این بخش کمتر از سایر بخش ها از معضلات ناشی از خشکسالی آسیب می‌بیند.

وی تصریح کرد: بررسی میزان تولیدات کشاورزی در کشورهای مختلف نشان می‌دهد، کشورهایی که متوسط بارندگی سالانه آنها کمتر از کشور ایران است، به دلیل آنکه روش درستی را در تولید محصولات خود به کار برده‌اند نه تنها از واردات بی نیاز شدند بلکه محصولات استراتژیک نظیر گندم را صادر می‌کنند.

موسوی گفت: رویکردی که از چند سال قبل، با هدف تغییر الگوی کشت، در کشور ایران آغاز شده باید در ابعاد گسترده تری اجرا شود تا مبانی کشاورزی سنتی به کلی تغییر کند.

وی ادامه داد: منظور از کشاورزی سنتی استفاده از گاوآهن یا ابزاری شبیه آن نیست، روش های آبیاری مزارع باید تغییر کند و دیگر از ماشین های کشاورزی که سبب اتلاف بخشی از محصول می‌شوند استفاده نکنیم، روش های حمل و نگهداری محصولات هم باید به روز رسانی شود.

شهرستان شهرضا در جنوب استان اصفهان و در یک موقعیت نیمه بیابانی قرار گرفته است، وجود قنات های زیادی که به ویژه در مناطق جنوبی این شهرستان حفر شده نشان می‌دهد، آب بیش از هر چیزی برای ساکنان قدیمی این منطقه مهم بوده است؛ از سوی دیگر مطالعات جفرافیایی نشان می‌دهد که در این منطقه همواره دوره های خشکسالی، متأثر از اقلیم منطقه، ایجاد می‌شده است.

خشکسالی در سالیان اخیر به عنوان پدیده ای فراگیر بخش های زیادی از کشور و از آن جمله شهرضا را در برگرفته است به همین دلیل تمایل کشاورزان از کاشت محصولات سنتی به محصولات با نیاز آبی کمتر دگرگون شده است.یکی از این محصولات «زعفران» است.

عبدالرضا تاکی – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از این شهرستان، عنوان کرد: باتوجه به شرایط حاد خشکسالی حاکم بر شهرستان شهرضا و توصیه به کشت گیاهان استراتژیک و مقاوم به کم آبی از سال گذشته توسعه کشت زعفران در شهرستان آغاز شده است.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری با توزیع حدود ۱۶ هزار کیلوگرم پیاز سالم و استاندارد، سطحی حدود ۳.۷ هکتار کاشت جدید به سطوح قبلی اضافه شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا اظهار کرد: تاکنون براساس بررسی به عمل آمده سطح کشت زعفران در شهرضا حدود ۶ هکتار برآورد شده و پیش بینی می شود در سال های آینده سطوح کشت این محصول که با شرایط آب و هوایی شهرستان سازگار است به طور قابل ملاحظه افزایش یابد.

تاکی تأکید کرد: تلاش برای کشت مکانیزه این محصول می تواند منجر به افزایش بهره وری مزرعه و تولید این محصول با ارقام قابل توجیه از نظر اقتصادی باشد که این امر نیز در حال پیگیری و اجرا است.

حال که بخش کشاورزی شهرضا شاهد این رویداد نیکو بوده لازم است تدبیری اتخاذ شود تا پیش از آنکه بازار زعفران شهرضا به دست دلالال قبضه شود، با تشکیل اتحادیه‌ای تعیین بهای این محصول با کسانی باشد که بیشترین رنج را برای کاشت، داشت و برداشت آن متحمل می شوند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۵۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ علوفه شروع شده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • ◄ جاده گردشگری هونجان اسفرجان به شهرضا؛ پرحادثه و پرتوریست
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند