Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور – ایرنا - استاد دانشگاه 'بایرو' نیجریه معتقد است که ایران و نیجریه به دلیل عضویت مشترک در شورای خدمات امور مالی اسلامی، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به 'D8' و بانک توسعه اسلامی که هر دو در این محافل بین المللی با یکدیگر دیدار می کنند، زمینه گسترده ای برای افزایش همکاری و مشارکت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

'بشیر علی و عمر' عضو شورای علمای نیجریه که در مالزی بسر می برد، روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: بازار بانکداری اسلامی حوزه جدید و قابل پیشرفتی است که از حدود پنج دهه پیش فعالیت داشته و رشد زیادی از نظر نهادهای مالی، گسترش جغرافیایی، نوآوری هایی از قبیل 'صکوک'* و همچنین از نظر میزان دارایی داشته است.
عضو آکادمی بین المللی تحقیقات فقه در مالزی (ISRA) در ادامه گفت: با توجه به اینکه امکان افزایش همکاری و مشارکت در بخش های خصوصی وجود دارد، این بخش ها از امور مالی و بانکداری اسلامی استقبال کرده اند و در نیجریه نیز هم اکنون مجوز بانک های اسلامی، بیمه اسلامی، ابزارهای مالی یا اوراق بهادار اسلامی (صُکوک) صادر شده که می تواند به توسعه زیرساخت ها کمک کنند.
وی با این عنوان که رشد در امور مالی و بانکداری اسلامی پیشرفت قابل توجهی برای کشورهای اسلامی محسوب می شود، گفت: این پیشرفت ها نشان می دهد که به عنوان یک واسطه مالی، این مدل رقابتی و قابل تطبیق با دوره مدرن است و می تواند چالش های گسترده کشورهای اسلامی را مورد بررسی قرار دهد.
به گفته وی، امور مالی و بانکداری اسلامی به بازتوزیع ثروت کمک می کند و باعث انتقال سرمایه به بخش هایی که کمبود سرمایه دارند می شود، که این بخش های کمبود سرمایه نیز به دلیل فقر گسترده زیاد هستند.
'بشیر علیو عمر' در ادامه تصریح کرد: اکنون با تجمیع رویکردهای امور مالی اسلامی با مسئولیت اجتماعی امور مالی یک رشته امور مالی اسلامی اجتماعی ایجاد شده که از طریق نهادهای خرد و کلان اقتصاد، وقف، صدقه و زکات به باز توزیع ثروت در کشورهای اسلامی کمک می کند.
وی تصریح کرد: امور مالی و بانکداری اسلامی به دلیل رشد خود در سال های گذشته و ثبات آن، در آینده نیز سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می دهد، و منجر به همکاری های فرامرزی بیشتری می شود.
به اعتقاد این استاد دانشگاه، ایجاد ابزارهای مالی بیشتر با هدف نقل و انتقالات بین المللی از جمله اموری هستند که در سال های پیش رو بیش از پیش مورد توجه فعالان حوزه امور مالی اسلامی قرار می گیرند.
'بشیر علیو عمر' همچنین گفت که مزایای امور مالی و بانکداری اسلامی حتی باعث شده که کشورهای غربی نیز به گرمی از آن استقبال کنند، به گونه ای که علاوه بر آلمان، آمریکا و فرانسه کشورهایی همچون انگلستان نسبت به صدور ابزارهای مالی اسلامی (صُکوک) اقدام کرده و لوکزامبورگ عضو شرکت بین‌المللی اسلامی مدیریت نقدینگی است.
وی خاطرنشان کرد که مزایای امور مالی و بانکداری اسلامی باعث شده که کشورهای غربی نیز آن را مورد پذیرش قرار دهند که اکنون شاهد این واقعیت هستیم.
'بشیر علیو عمر' که به منظور شرکت در کنفرانسی به مالزی سفر کرده بود در پایان گفت: این قبیل کنفرانس ها می تواند باعث به اشتراک گذاشتن تجربیات، کارایی بهتر و موثر امور مالی و بانکداری اسلامی و همچنین تطابق سازی برخی از جنبه های بین المللی امور مالی و بانکداری اسلامی شود.
دوازدهمین 'اجلاس بین المللی فقهی بانک ها و بورس های اسلامی' توسط آکادمی بین الملی تحقیقات فقه در بخش امور اسلامی (ISRA) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف از جمله ایران در روزهای اخیر در مالزی برگزار شد.
آساق**241**1599
* انتشار دهنده: علیرضا جباری
*ابزارهای مالی اسلامی (صُکوک)، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی هستند که بر پایهٔ یکی از قراردادهای مورد تأیید اسلام طراحی شده‌اند و دارندگان اوراق به صورت مشاع مالک یک یا مجموعه ای از دارایی ها و منافع حاصل از آن‌ها می‌باشند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • تکریم معلمان، زمینه تحول همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و آفریقا در جهت توسعه روابط است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است