Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند-مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به فلسفه پیاده رویی اربعین گفت: نخستین زائران اربعین خود کاروان اهل بیت(ع) بودند که در مسیر برگشت از شام به مدینه در کربلا توقف کردند.

حجت الاسلام احمد رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به فلسفه پیاده رویی اربعین اظهار داشت: در تاریخ اسلام عدد ۴۰ به عنوان یک عدد مقدس مطرح بوده و از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه حضرت موسی چهل شب برا عبادت به کوه نور می رود، بیان کرد: علاوه بر این طبق روایات اسلامی اگر کسی چهل حدیث را حفط کند ثواب و اجر بالایی خواهد داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی به نخستین زیارت اربعین حسینی توسط اهل بیت ایشان اشاره کرد و گفت: به نقلی که در روایات آمده نخستین زائران اربعین امام حسین (ع) خود کاروان اهل بیت(ع) بودند که در مسیر برگشت از شام به مدینه در کربلا توقف کردند و از همان زمان این زیارت مرسوم شد.

زیارت اربعین به عنوان یکی از علامت های مومن است

رضایی با بیان اینکه در روایات زیارت خاصی برای روز اربعین آورده شده و به این روز تاکید شده است، بیان داشت:  به همین دلیل دوستداران اهل بیت(ع) تلاش می کنند روز اربعین را در جوار مزار امام حسین(ع) باشند.

وی با بیان اینکه زیارت اربعین به عنوان یکی از علامت های مومن ذکر شده است، بیان داشت: زیارت با پای پیاده به قصد اماکن مقدسه از قدیم مرسوم بوده است حتی در روایات بیان شده که حضرت آدم ۷۰ نوبت به خانه خدا با پای پیاده به زیارت رفت و از همان زمان این ادامه داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سیره عملی اهل بیت(ع) نیز شاهد هستیم که آن بزرگواران با پای پیاده از مدینه برای زیارت خانه خدا می رفتند، افزود: ائمه برای این کار به معنای عام و با پای پیاده به معنای خاص دیگران را تشویق می کردند.

رضایی اضافه کرد: به عنوان مثال امام صادق می فرمایند: هر کس پیاده به زیارت امیرالمومنین (ع) برود با هر قدمی که برمی دارد خداوند متعال ثواب یک حج و یک عمره برای او می نویسد و اگر پیاده بازگردد با هر قدمی دو حج و دو عمره برایش می نویسد.

زیارت با پای پیاده در سیره عملی و رفتاری علما

وی با اشاره به اینکه در سیره عملی و رفتاری علما نیز شاهد انجام زیارت با پای پیاده هستیم، بیان کرد: به عنوان مثال در احوالات شیخ بهایی دارد ک ایشان برای ترویج فرهنگ زیارت پای پیاده خود از اصفهان به زیارت امام رضا(ع) می رفت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: این سنت مخصوصا در زمان حکومت حاکمان شیعی مثل صفویه رواج داشته است و در احوالات مراحم اآخوند خراسانی این گونه وارد شده که به همراه شاگردانشان از نجف به سمت کربلا با پای پیاده می رفتند. همینطور مرحوم میرزا حسین نوری و علامه امینی

رضایی با بیان اینکه امروز به لطف خدا شاهد حضور میلیونی زائران پیاده امام حسین(ع) از نجف به سوی کربلا هستیم، گفت: در این راهپیمایی و پیاده رویی شاهد حضور نه تنها شیعیان و نه تنها مسلمانان هستیم بلکه همه مذاهب اعم از مسیحی و غیر مسیحی در آن شرکت می کنند.

وی اضافه کرد: در کنار این حرکت خودجوش مردمی شاهد هستیم که هزاران نفر برای استقبال و پذیرایی و خدمت به این زائران در این مسیر حضور دارند و آنگونه که نقل شده در فاصله بین نجف تا کربلا بیش از چهار هزار فعالیت می کنند.

اربعین حسینی مقدمه ای برای ظهور امام زمان(عج)

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه اینگونه پیش بینی می شود که این حرکت بسیار پرشور و بزرگ از جمله برنامه هایی است که می تواند مقدمات ظهور امام زمان(عج) را فراهم کند، بیان کرد: تجمع اربعین و حرکت پیاده اربعین حرکتی است که در عالم نظیر ندارد و در هیچ جای عالم این چنین تجمعی که به صورت خودجوش و مردمی شکل گیرد سراغ نداریم.

رضایی، حرکت اربعین را حلقه وصل بین همه آزادی خواهان دنیا و به خصوص مسلمانان دانست و گفت: امروز شاهد حضور فراوان افراد غیر شیعه در این پیاده رویی هستیم و همچنین تعداد زیادی از موکب های فعال در مسیر غیرشیعه هستند لذا این حرکت یک نقطه بسیار مهم برای وحدت بین مسلمانان می شود.

وی تأکید کرد: اما باید مراقب باشیم از این ظرفیت بسیار عظیم و مهم ایجاد شده به نحو مطلوب استفاده شود و اجازه ندهیم که افرادی بخواهند از این حرکت سوء استفاده کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت حقیقت بندگی خدا را در مالک ندانستن خود نسبت به آنچه خدا به او عطا کرده و اشتغال به اطاعت از امر و نهی خدا دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در محفل معارفی شب شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به ویژگی‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقام امامت در آیات و روایات با بیان این که مقام امامت از تمام مقام‌های نبوت و رسالت بالاتر است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم پس از عبور از آزمون‌های سخت الهی به مقام امامت نائل آمدند.

وی در ادامه با بیان این که امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است، به مقام عبودیت از دیدگاه امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام علیه‌السلام در مقام تربیت به همه چیز واقف است، به هر چیزی در جای خود توجه داشته و عدالت والای ایشان مانع واکنش نابجاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف کرد و ابراز داشت: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

وی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر این که انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان داشت: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

آقاتهرانی تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: این که بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان [واقعی خدا] مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که حتی زیبایی انسان نیز متعلق خودش نیست و تنها امانتی الهی است که باید در جای درست هزینه شود، خاطرنشان کرد: در مبانی اسلام انسان حتی مالک نفسش نیست و نمی‌تواند خودکشی کند.

وی ضمن ارائه مثال‌هایی دررابطه‌با عدم ملکیت انسان، متصدی بانک را بارزترین مثال برای تبیین عدم ملکیت بر سرمایه‌ای که به دستش می‌رسد، دانست و گفت: بنده واقعی در عین برنامه‌ریزی برای خود تدبیر و چاره‌اندیشی نمی‌کند و در عین تلاش نتیجه هرچه باشد را می‌پذیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: تمام اشتغال بنده واقعی خدا به چیزهایی است که خداوند عزوجلّ او را به انجام آنها فرمان داده یا از آنها بازداشته است و این نخستین درجه پرهیزگاران است.

وی اظهار داشت: انسانی که هیچ‌گاه نسبت به چیزهایی که دارد، خود را مالک نمی‌داند، فخرفروشی نمی‌کند و به‌راحتی وارد میدان انفاق می‌گردد؛ کسی که در عین انجام‌وظیفه و تلاش تدبیر امور را به خدا واگذارد، تحمل مصیبت‌های دنیا برایش آسان خواهد بود.

آقاتهرانی با تأکید بر این که اگر اشتغال انسان به امر و نهی‌های الهی باشد، هیچ‌گاه خود را گرفتار دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های دنیا نمی‌سازد، یادآور شد: وقتی خداوند بنده‌اش را به این سه ویژگی بندگی بیاراید؛ دنیا، شیطان و اهل دنیا برایش خار می‌گردد و هیچگاه به دنبال انباشت سرمایه‌های دنیا و فخرفروشی حرکت نمی‌کند و عمرش را به بطالت نمی‌گذراند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • تفال به حافظ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به آب روشن می‌عارفی طهارت کرد..
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی
  • طنین معنویت سرزمین وحی در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی تهران+ گزارش عکس
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • مشهد الرضا سوگوار و عزادار سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)